14 In Recepten/ Vega(n) food

Vegetarische zoete aardappel salade met feta en tahini dressing

vegetarische salade zoete aardappel

Deze vegetarische zoete aardappel salade met tahini dressing is mijn favoriete salade. Hij is snel te maken, vult goed en is de volgende dag ook nog lekker. Met een paar ingrediënten maak je hem. Handig voor mee naar je werk!

“Wat ga ik vandaag eten?”. Eén van de leukste, maar ook lastigste vraag op een dag. Op sommige dagen weet ik het echt niet of heb ik geen energie om moeite te doen. In mijn self care journal heb ik daarom een aantal snelle, makkelijke en vullende recepten geschreven. Deze vegetarische zoete aardappel salade eet ik vaak als lunch na het sporten. Om hem iets vullender te maken doe ik er soms wat extra bulgur of groente bij. Zo is de salade vullend genoeg als avondeten. De portie is vrij groot voor één persoon (want: lekker). Wat je over hebt kan je de volgende dag meenemen naar school of naar je werk. Doe dan wel even de feta apart voor de zekerheid! Om het recept te veganizen kan je ook de vegan feta van Violife gebruiken.

vegetarische salade zoete aardappel en feta

Ingrediënten voor één middelgrote portie

 • Handje gewassen spinazie
 • Middelgrote zoete aardappel
 • 50 gram bulgur (quinoa kan ook)
 • 50 gram feta
 • Klein blokje groentebouillon
 • Kwart komkommer
 • Citroensap (kan gewoon uit een flesje)
 • Theelepel kruiden van: gerookte paprika, komijn, peper en kruidenzout
 • Dressing: citroensap en tahini
 • Voor extra fitgirl punten: eetlepel hennepzaad en een eetlepel gebroken lijnzaad

Optioneel: voeg vega(n) kip toe aan de salade voor extra bite en eiwitten

superfoods

Waar koop ik alle ingrediënten?

Bijna alle ingrediënten vind je in je lokale supermarkt. De hennepzaad heb ik zelf (in de aanbieding) bij Body&Fit bestelt, maar deze kan je ook vinden in de bio afdeling van de supermarkt. Het is aardig prijzig, maar ik doe al een halfjaar met 750 gram. Daarnaast bevat hennep veel eiwit en smaakt het vrij nootachtig, wat goed past in je havermout of salade.  Gebroken lijnzaad is tegenwoordig overal verkrijgbaar, zelfs bij de Action. Tahini kan je vinden bij een toko, maar ook bij de ‘buitenlandse afdeling’ van de Jumbo of Albert Heijn. Mocht je dit niet kunnen vinden dan kan je ook een andere notenpasta toevoegen, zoals pindakaas of amandelpasta.

Tahini

Bereidingswijze vegetarische zoete aardappel salade

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Was ondertussen de zoete aardappel en snijd hem in kleine blokjes. Doe de zoete aardappelblokjes in een kom, voeg een scheut olijfolie en de kruiden toe. Meng het geheel zodat elk blokje bedekt is met het kruiden/olie mengsel.
 3. Schuif de zoete aardappel blokjes in de oven voor ongeveer 20 minuten of totdat je ze met een vork kan doorprikken.
 4. Terwijl de zoete aardappel in de oven zit, kan je de bulgur koken. Volg de bereidingswijze op de verpakking. Voeg een klein blokje groentebouillon toe aan het water. Als de bulgur klaar is, laat deze dan even afkoelen. Zodra het lauwwarm is kan je er een eetlepel citroensap doorheen mengen.
 5. Snijd de komkommer en feta in kleine blokjes.
 6. Tijd om de vegetarische zoete aardappel salade samen te stellen! Leg op de bodem van een kom of schaal een paar bladeren spinazie. Schep daarbovenop de bulgur met citroen. Voeg de zoete aardappel, blokjes komkommer en blokjes feta toe.
 7. Versier de salade met een eetlepel hennep en lijnzaad en drizzle er een theelepel tahini overheen.

vegetarische salade zoete aardappel

Pinterest link vegetarische salade

Eetsmakelijk! Heb je de vegetarische zoete aardappel salade  gemaakt? Tag me dan via Twitter of Instagram met @Clairecodi. Ik vind het super leuk om te zien als jullie mijn recepten maken! Wat is jouw favoriete zoete aardappel recept? Let me know!

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Anna
  21 juni 2019 at 09:34

  Hmmm, dit ziet er echt heerlijk uit! Ik zou echt vaker zoete aardappel moeten eten, maar ik ben bijna altijd te lui om de oven te gebruiken, haha. Ik ga dit wel echt een keer proberen! 😀

  • Reply
   clairecodi
   24 juni 2019 at 15:08

   Dankjewel! Haha, heel herkenbaar. Als je alle overige stappen doet terwijl de zoete aardappel in de oven zit, dan is het allemaal tegelijk klaar!

 • Reply
  Iris - Thebeautymagazine.nl
  21 juni 2019 at 12:19

  Oeh lekker! Ik bben ook wel heel erg benieuwd naar de dressing.

  • Reply
   clairecodi
   24 juni 2019 at 15:10

   Dankjewel! Zeker een keer proberen, tahini is zooo lekker! 🙂

 • Reply
  Jenn
  21 juni 2019 at 13:18

  Dat ziet er heerlijk uit!

  • Reply
   clairecodi
   24 juni 2019 at 15:13

   Dankjewel! Het is ook echt lekker en makkelijk 🙂

 • Reply
  Irene
  21 juni 2019 at 19:20

  Looks good! Ik heb alleen ooit eens zoete aardappel gegeten en vond het toen niet geweldig maar misschien moet ik het nog een kans geven 😀

  • Reply
   clairecodi
   24 juni 2019 at 15:16

   Oehh ja moet je doen! Het smaakt heel anders dan een “gewone aardappel”, dus dat idee moet je een beetje loslaten. Ik dacht tenminste zelf dat het naar een normale aardappel zou smaken haha. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

 • Reply
  Jessica J.
  22 juni 2019 at 13:01

  Love zoete aardappel! En ik gebruik die feta van Violife vrijwel dagelijks. Heerlijk op slaatjes! 🤤

  • Reply
   clairecodi
   24 juni 2019 at 15:18

   Oeeeh waar gebruik je het allemaal voor? Ik smeer het weleens op een toastje of doe het door de salade, maar meer weet ik eigenlijk niet..

   • Reply
    Jessica J.
    2 juli 2019 at 16:09

    Goh, ik doe er eigenlijk alles mee waarvoor ik normaal gezien feta zou gebruiken, al zijn het inderdaad meestal wel salades. Ik heb hem nog niet proberen opwarmen, maar ik denk dat ik dat binnenkort maar eens ga proberen! Lijkt me namelijk ook erg lekker op zo’n groentepizzabodem van Magioni of goed afgekruid in een zoete puntpaprika. 🤤

 • Reply
  Rachel
  28 juni 2019 at 12:19

  Het ziet er heerlijk uit zeg!

 • Reply
  voedsel bloggers
  23 juli 2019 at 14:56

  Ik heb nog nooit vegetatische zoete aardappel salade gemaakt. Ziet er goed uit! Tijdens de vakantie ga ik het recept proberen te maken voor mijn familie.
  voedsel bloggers recently posted…Pikante preilinten met kalkoen

 • Reply
  Financial Solutions
  21 juni 2020 at 07:38

  This post will assist the internet users for setting up
  new webpage or even a blog from start to end.
  Financial Solutions recently posted…Financial Solutions

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.