Ik maakte de overstap naar een zero waste deodorant van Happinesz. Deze deodorant is plasticvrij, vegan friendly en gemaakt van allerlei natuurlijke ingrediënten.
Allereerst: de beste wensen voor 2020. Ik hoop dat je een fijne jaarwisseling hebt gehad en ik wens je een heel mooi jaar toe.
Waarom overstappen op een zero waste deodorant
Een spray deodorant is super makkelijk in gebruik. Dus waarom zou je gaan voor een zero waste deodorant? Nou allereerst is het een stuk beter voor het milieu. Geen gedoe met verpakkingen, gas of schadelijke ingrediënten. De meeste zero waste deo’s zijn biologisch afbreekbaar en bestaan uit natuurlijke ingrediënten die niet schadelijk zijn voor het milieu. Dit is niet alleen fijn voor de planeet, maar ook voor jezelf.
Er is namelijk heel wat ophef over de ingrediënten van reguliere deodorants. Vaak doen de ingrediënten meer kwaad dan goed. Denk aan heftige parfums of schadelijke ingrediënten, zoals aluminium. Aluminium blokkeert de poriën in je oksel. Hierdoor kan het zweet lastiger uit het huidoppervlak naar boven komen en maken je zweetklieren geen zweet meer aan. Dit klinkt misschien fijn, want zweten is niet heel prettig. Maar er is natuurlijk een reden voor: je hebt het warm en moet afkoelen. Als die poriën geblokkeerd worden, dan kan je die warmte niet kwijt. Zweten is dus heel belangrijk. Daarnaast is het mogelijk dat aluminium kan zorgen voor een verhoogde kans op borstkanker. Dit is nog niet 100% vastgesteld. Toch vind ik het zelf wel belangrijk om hier rekening mee te houden.
Happinesz zero waste deodorant
Ik ben nog steeds druk bezig met mijn ‘zero waste journey‘. Langzaamaan vervang ik producten door milieubewuste alternatieven. Van Zepig mocht ik de natuurlijke dedorant van Happinesz testen. Het Belgische bedrijf maakt 100% natuurlijke, milieuvriendelijke, wegwerpplasticvrije deodorants. Zelfs de verpakking is zero waste. Het blikje is gemaakt van 100% recyclebaar aluminium. Dit kan steeds opnieuw worden gerecycled en dat bespaart 95% van de energie om een nieuw blikje te maken.
Ingrediënten van de deodorant
100% biologische kokosnootolie, 100% biologische candelilla wax, raapzaadolie, maiszetmeel, bakingsoda en een mengsel van 100% biologische etherische oliën, waaronder lavendel, ylang ylang, manderijn, limoen, lemongrass, grapefruit, cerderhout, sandelhout, rozenhout, litsea, rozen
Wat doen al die ingrediënten voor je huid?
- Kokosolie: schimmel- en bacteriedodend en goed voor de pH-balans van de huid
- Candelilla wax: herstelt de vochtbalans van je huid
- Raapzaadolie: rijk aan anti-oxidanten en helpt de huid stevig en stralend te houden
- Maiszetmeel: neemt overtollig olie en water op en verdikt de crème
- Bakingsoda: heeft een antibacteriële werking en voorkomt daarmee ongewenste luchtjes

De overstap naar een zero waste deodorant
Een natuurlijke deodorant is even wennen. In tegenstelling tot een normale deodorant roll of spray je het niet even onder je oksels. Ik gebruik normaal gesproken zowel een spray als rol deodorant. Het maakt mij opzich niet uit. Ik gebruik het ’s ochtends en dat werkt voor mij de hele dag prima. Als ik sport heb ik natuurlijk wat meer nodig, maar over het algemeen zweet ik niet erg veel. Behalve met die tropische temperaturen van afgelopen zomer, maar gelukkig is dat nu niet meer het geval.
Ik breng de deodorant ’s ochtends aan; ik doe een klein beetje crème op mijn vingertop en smeer het onder mijn oksels en was daarna mijn handen. De deodorant ruikt minder sterk naar parfum dan een reguliere deodorant. Logisch, want er zit ook geen parfum in. Mijn oksels voelen niet geïrriteerd en ik merk geen verschil. Het kan namelijk zijn dat je even door een overgangsperiode moet. Je oksels zijn zo gewend aan een ‘agressieve’ deodorant dat je meer kan zweten of dat de huid aan het begin geïrriteerd aanvoelt. Hierdoor kan het langer duren voordat je oksels gewend zijn en dat de deodorant effect heeft. Gelukkig had ik daar geen last van en merkte ik meteen dat de deodorant goed werkte!
De gehele dag ruik ik fris en schoon. Als ik ’s avonds wegga, dan smeer ik nog wel een beetje extra onder mijn oksels. Het is voor mijn gevoel niet per se nodig, maar het voelt wel zo fris.
Kortom: ik ben heel blij met de zero waste deodorant. Wat mij betreft werkt het net zo goed als een reguliere deodorant. Toegegeven: de geur is wat minder sterk en het is even wennen dat je naderhand je handen moet wassen. Maar ik vind het een kleine moeite. Het is niet alleen beter is voor mijn oksels, maar ook voor het milieu. Ik ben fan!
Je vindt de natuurlijke zero waste deodorant van Happinesz bij Zepig voor € 6,99 bij o.a. Zepig.
Gebruik jij een zero waste deodorant of heb je dit weleens overwogen? Let me know!
Dit product heb ik opgestuurd gekregen
check mijn disclaimer voor meer informatie
9 Comments
Irene
3 januari 2020 at 17:20Ik heb ook zo’n deo gebruikt vorig jaar maar dan van Lekker in een potje. Ik vond het in eerste instantie ook fijn werken maar na een tijdje toch niet meer. Ging er heel gek van ruiken, haha. Ik zweet ook best veel vind ik zelf en ik voelde me met die deo niet meer echt veilig omdat ik op de duur mezelf er toch doorheen ging ruiken. Jammer wel! Ik ben terug op creme deo van Rexona overgestapt omdat die wel echt fijn werkt voor mij. Dan maar geen duurzame deo want vind mezelf er fijn bij voelen toch nog net iets belangrijker 🙂
Wel tof dat deze deo voor jou wel goed werkt!
Irene recently posted…21 before 2021
clairecodi
6 januari 2020 at 11:46Ohhh ik ken het merk Lekker in een potje wel, maar heb die nog nooit geprobeerd. Wat jammer dat het voor jou niet helemaal werkt. Ik weet wel dat er ook aluin deo’s zijn, misschien dat dit iets voor jou is. Ik vond heb dat zelf een tijdje geprobeerd, maar merkte dat ik het gebruik niet heel fijn vond na verloop van tijd. Wel heel tof dat je er zo voor openstaat 🙂
clairecodi recently posted…Zero waste deodorant van Happinesz
Ilona Wielinga
3 januari 2020 at 17:51Ik vind dit zulke mooie initiatieven!
Ilona Wielinga recently posted…Mijn blijmakers van december
clairecodi
6 januari 2020 at 11:50Jaa echt heel tof dat zo’n duurzaam alternatief bestaat 🙂
clairecodi recently posted…Zero waste deodorant van Happinesz
jenn
5 januari 2020 at 21:27Klinkt goed! Ik gebruik de aluinstick van Salt of the Earth, en daar ben ik erg tevreden over.
jenn recently posted…Tag | 10 jaar geleden & nu
Jessica J.
6 januari 2020 at 11:36Oh, die vind ik zelf ook erg fijn! Zit uiteraard wel in een plastic voetje, maar gaat ongelooflijk lang mee! De rollers en sprays van dat merk vind ik trouwens ook top, al zijn die wel iets minder zuinig in gebruik en gaat daar op termijn toch ook best wel wat plastic mee gepaard.
Jessica J. recently posted…Review • Lush Polar Bear Plunge Bubble Bar
Jenn
9 januari 2020 at 23:57Klopt, dat plastic voetje is niet helemaal zero waste, maar ik doe er al zo’n anderhalf jaar mee, dus dat neem ik maar voor lief.
Jenn recently posted…App tip | Zwerfies rapen met Litterati
clairecodi
6 januari 2020 at 11:51Ohhh ja die ken ik ook! Heb ik ook weleens geprobeerd, maar vond het na verloop van tijd om de een of andere reden toch niet zo heel fijn meer. Misschien weer eens opnieuw proberen als deze op is 😉 Thanks voor de tip Jenn!
clairecodi recently posted…Zero waste deodorant van Happinesz
Joe Deo
27 januari 2020 at 14:10Stumbled into your post, those deodorants looks great, wish I could understand more.
Joe Deo recently posted…Best Sports Deodorants – Stay Fresh on the Move!