42 In Lifestyle

DIY: vegan geurkaarsen maken

DIY geurkaarsen maken zonder bijenwas

Zelf geurkaarsen maken is makkelijk en leuk. Met slechts drie ingrediënten kan je eenvoudig zelf vegan geurkaarsen maken. Ik laat je zien hoe!

Ik wilde graag zelf geurkaarsen maken. Deze week liet ik zien wat ik had geshopt bij Bespoke By You. Dit is een webshop met natuurlijke beautyproducten. Ik bestelde onder andere sojawas. Gezien de kritieke situatie van de bijen wilde ik graag wat minderen met honing en bijenwas. Daarbij vind ik het heel leuk om een DIY te proberen. Geurkaarsen maken duurt maar een paar minuten. Leuk als cadeautje of gewoon voor jezelf.

DIY geurkaarsen maken zonder bijenwas

Benodigdheden

 • Sojawas
 • Etherische olie
 • Kaarsenlont

That’s it! Sojawas en een kaarsenlont kan je online en bij een aantal kaarsen/knutselwinkels vinden. Je kan voor deze DIY ook bijenwas gebruiken maar dat is niet vegan. Qua etherische oliën kan je zelf een geur kiezen. Ik heb zelf lavendelolie gebruikt. Lavendel staat namelijk bekend om zijn ontspannende werking. In de tijd van afstuderen kan ik wel wat ontspanning gebruiken.

Geurkaarsen maken in vier stappen

DIY geurkaarsen maken zonder bijenwas

1. Weeg de hoeveelheid sojawas af. In mijn zak zat ongeveer 250 gram. Nu dacht ik dat 80 gram wel genoeg zou zijn voor twee potjes. I was wrong. Uiteindelijk had ik aan 250 gram nog niet genoeg. Ik denk dat je met 250 gram net één grote kaars kan maken.

DIY geurkaarsen maken zonder bijenwas
2. Zet de potjes klaar. Tip: maak twee lange satéprikkers aan elkaar vast en zet de lont in het midden. Op die manier blijft de lont op zijn plek en voorkom je dat hij ineens verschuift als je de was toevoegt.

DIY geurkaarsen maken zonder bijenwas
3. Smelt de sojawas au bain-marie (met een kom boven een pannetje warm water). Roer goed door totdat alle was is gesmolten. Voeg nu ook de etherische olie toe (optioneel).

Kaarsen maken met sojawas
4. Haal de pan van het vuur en giet voorzichtig(!) de was in de potjes. Laat een aantal uur uitharden.

Ik heb zelf een geurkaars met lavendel olie gedaan en de ander zonder. De kaars met lavendelolie heb ik in de slaapkamer gezet. Deze brand als ik nog even ga lezen zodat de kamer heerlijk ruikt. Binkie is in ieder geval fan van de heerlijke lavendel geur.

Zoals je ziet zijn de kaarsen heel eenvoudig om te maken. Je hoeft alleen de sojawas te smelten en deze in een potje naar keuze te gieten. Om deze DIY uitdagender te maken zou je eventueel verschillende oliën kunnen toevoegen. Verander de looks door een gek potje te kiezen. Wat dacht je van een theekopje of een mason jar. Je kan het potje ook kunnen versieren met een leuk papiertje of verf. Hoe leuk is het ook om deze zelfgemaakte kaars cadeau te geven? Ik zou er in ieder geval heel blij van worden. Pinterest is zeker een bron van inspiratie. Psst: Moederdag is op 14 mei!

DIY geurkaarsen maken zonder bijenwas

Heb jij weleens zelf geurkaarsen gemaakt? Let me know!

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply
  Romy
  30 april 2017 at 07:35

  Wauw, dat ziet er echt niet ingewikkeld uit! Wat een leuk idee voor een DIY! Zo worden geurkaarsen ook meteen heel betaalbaar én beter voor de bijen. Superleuk gedaan! En die foto’s met Binkie erbij zijn zo schattig <3 Is hij toch fotogenieker dan je dacht 😉

  • Reply
   clairecodi
   1 mei 2017 at 08:59

   Wat leuk om te horen Romy! Deze DIY is echt mega makkelijk. Het is alleen jammer dat sojawas alleen online verkrijgbaar is. En lief is Binkie he! Als hij slaapt kijkt hij ineens wél vrolijk ?

 • Reply
  Liset
  30 april 2017 at 08:19

  Ah, ik wis niet dat het zo makkelijk was! Ik ga gelijk even kijken in de webshop die je noemt. Heb je daar ook die lonten en aroma-olie gekocht? Dan bestel ik die gelijk mee :). Ik kijk er al naar uit om een mooi potje te vinden en daar een kaars van te maken, leuk!

  • Reply
   clairecodi
   1 mei 2017 at 09:00

   Dankjewel voor je lieve comment Liset! Yes je kan alles vinden in de webshop van Bespoke By You. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een lont uit een andere kaars heb gepakt want ik was vergeten die te bestellen haha.

 • Reply
  Sandra
  30 april 2017 at 09:05

  Zó simpel om te maken! Echt een tof idee. Vind ik leuk om ook eens te proberen! Ik houd alleen totaaaaal niet van lavendel, maar ik kan natuurlijk gewoon een andere geur kiezen hihi. Had echt niet verwacht dat het zó gemakkelijk zou zijn om zelf een geurkaars te maken. 🙂

  • Reply
   clairecodi
   1 mei 2017 at 09:01

   Haha je kan natuurlijk een andere geur kiezen! Misschien iets van vanille of juist iets fris? Ik ben normaal ook niet heel erg van wierook enzo maar dit vond ik lekker. En makkelijk he? Zelfs ik kan het haha.

 • Reply
  Danique
  30 april 2017 at 09:05

  Wat een toffe DIY! Ik denk dat ik dit ook maar eens ga proberen. Fijne zondag!

 • Reply
  Galina
  30 april 2017 at 09:26

  Superleuk! Dé truc om te weten hoeveel sojawas je nodig hebt is door het potje dat je gaat gebruiken ermee te vullen en dat keer 2, dan heb je precies genoeg ?

  • Reply
   clairecodi
   1 mei 2017 at 09:01

   Dankjewel Galina voor de super handige tip! Wat slim. Achteraf voelde het ook wel stom want als je het smelt wordt het minder en niet meer… ?

 • Reply
  Mariëlle
  30 april 2017 at 09:57

  Super leuk! Dit ga ik onthouden hoor 🙂

  • Reply
   clairecodi
   1 mei 2017 at 09:01

   Ahh zo leuk te horen Mariëlle! Het is echt zo gemaakt!

 • Reply
  Susan
  30 april 2017 at 10:00

  Zo leuk! Ook helemaal niet moeilijk volgens mij.

  • Reply
   clairecodi
   1 mei 2017 at 09:02

   Dankjewel Susan! Nee het is echt super makkelijk en leuk om te maken. Ook een idee voor Moederdag 😉

 • Reply
  wendy
  30 april 2017 at 10:25

  Wat een leuke diy heb je gemaakt en ook nog leuke potjes gebruikt. Dit is inderdaad leuk om iemand cadeau te geven en ook nog vegan hekemaal top.

  • Reply
   clairecodi
   1 mei 2017 at 09:02

   Dankjewel Wendy voor je leuke comment! Super leuk om te horen ?

 • Reply
  Iris
  30 april 2017 at 10:53

  Oooh dit staat nog altijd op mijn lijstje om eens te proberen! Ik moet het ook echt een keer gaan doen, want zo leuk 😀

  • Reply
   clairecodi
   1 mei 2017 at 09:02

   Aahh wat leuk dat dit op je to do list staat! Het is inderdaad zo makkelijk en leuk!

 • Reply
  Marielle
  30 april 2017 at 15:36

  Wat een leuke en makkelijke DIY! Met geuren kun je uitgebreid blijven proberen en creëren!

  • Reply
   clairecodi
   1 mei 2017 at 09:03

   Dankjewel voor je lieve comment Marielle! Leuk om te horen (: je kan inderdaad heel erg variëren met de verschillende geuren en potjes.

 • Reply
  Aurély
  30 april 2017 at 17:34

  Dit is zo leuk ! Nooit gedacht dat het zo gemakkelijk kon zijn! Dank je voor de DiY !!

  • Reply
   clairecodi
   1 mei 2017 at 09:03

   Ahh dankjewel Aurély! Zo leuk om te horen (:

 • Reply
  Charel
  30 april 2017 at 20:12

  Super leuk! Dit ga ik zeker eens een keer maken!

  • Reply
   clairecodi
   1 mei 2017 at 09:03

   Super leuk Charel! Ben benieuwd hoe het lukt ☺

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  30 april 2017 at 22:29

  Ik vind dat echt zo’n leuk idee Claire! Kom jij weer met je originele ideetjes. Ik had dit al wel een keer gezien, maar ben eigenlijk nog nooit op het idee gekomen om het zelf te gaan doen. Ik ben dan gewoon bang dat dat hartstikke mis gaat en dat het stinkt enzo. Maar het is best een goed idee om dit met sojawas te proberen en dan een of andere heerlijke olie. Ruikt mijn kamer volgend jaar vast superlekker! Malou x

  • Reply
   clairecodi
   1 mei 2017 at 09:04

   Yaaay dankjewel Malou! Ik zag het een keer in een video maar toen ik sojawas bij Bespoke By You zag, toen wist ik dat het moest maken haha. Nee joh het gaat vast super goed. Ik maak wel een kaars voor je uitzet 😉

 • Reply
  Sofie | Soofblogt.nl
  1 mei 2017 at 13:04

  Wauw, wat leuk! Ga ik zeker maken voor moederdag. Super leuk idee en het ziet erg vrij makkelijk uit! 🙂

 • Reply
  Djuli
  1 mei 2017 at 14:31

  Wat een leuke en simpele DIY Claire! Ik denk dat ik dit zelfs kan haha! En die foto’s van Binkie awwwwwwww <3

 • Reply
  Sija
  1 mei 2017 at 17:07

  Wat easy! Super leuk Claire 😀 En wat een schatje is Binkie <3

 • Reply
  Marieke
  1 mei 2017 at 17:23

  Ahh super leuk! Ik wil al heel lang een keer geurkaarsen maken, dus ik ben heel blij met de webshop van Galina! Ik ga zeker binnenkort een bestelling doen 🙂

 • Reply
  jonna@burgertrutjes
  1 mei 2017 at 19:01

  Super cool, ik ben echt groot fan van de geurkaarsjes. Zelf maken klinkt nog veel leuker en onwijs makkelijk. Deze DIY kan bij mij zelfs niet mislukken 😉

 • Reply
  Klaske
  1 mei 2017 at 21:03

  Jaa, dit is zo leuk! En ook tof dat de geurkaarsen vegan zijn zeg. Wat een goed idee om dit te maken voor moederdag trouwens! Ik vind Binkie heel cute btw, hoe hij ligt naast die kaarsen. <3

 • Reply
  Iris
  1 mei 2017 at 21:06

  Wauw, ik wist niet dat het zó makkelijk was! En Binkie wordt er helemaal relaxed van zo te zien;)!

 • Reply
  Sarina
  2 mei 2017 at 10:42

  Dit ga ik onthouden voor weer een creatieve periode. Zo simpel en zo leuk ? Tof Claire!

 • Reply
  Elcke
  3 mei 2017 at 19:52

  Echt heel leuk!!
  Dat ik dit nooit eerder gedaan heb, lijkt me heel leuk om te doen!
  Liefs !! Elcke

 • Reply
  Sara | When Sara Smiles
  4 mei 2017 at 22:51

  Oh wat tof, leuk om eens te proberen! En nu leer ik meteen weer dat je dus ook sojawas hebt, nice!

 • Reply
  Cynthia
  6 mei 2017 at 15:53

  Superleuke tip Claire! Ik ben niet zo knutselig ofzo, maar voor de knutsel typetjes een top idee! En wat een schattige kat!!

 • Reply
  Sanne
  23 november 2017 at 16:15

  Ik heb ze gemaakt Claire!
  Super super leuk 😀

  Liefs

 • Reply
  Marleen
  29 maart 2018 at 10:11

  Lavendel als olie wordt naar mijn weten afgeraden rond katten..

  • Reply
   clairecodi
   29 maart 2018 at 10:42

   Geen zorgen Marleen, het was alleen voor de foto 😉

 • Reply
  BestJacquie
  27 juli 2019 at 01:56

  I see you don’t monetize clairecodi.nl, don’t waste your traffic, you can earn extra
  bucks every month with new monetization method.
  This is the best adsense alternative for any type of
  website (they approve all websites), for more details simply search in gooogle: murgrabia’s tools
  BestJacquie recently posted…BestJacquie

 • Reply
  Carolien
  20 februari 2021 at 09:05

  Hoeveel etherische olie moet daar zo bij voordat de kaars écht gaat geuren afgeven bij het branden? Ik had eens 10 druppels bij wax bij gedaan, maar de kaars geurde niet echt. Weet jij de verhouding?

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.