46 In Fashion/ Producten en DIY's

Leuke tweedehands kleding: hier vind je het

leuke tweedehands kleding
Tweedehands kleding vinden is niet moeilijk. Leuke tweedehands kleding wel. Ik geef tips!

Sinds mijn duurzame kledingchallenge ben ik gedoken in de wereld van tweedehands kleding. Een wereld met ranzige kringloopwinkels, scammers op Marktplaats en dumpprijzen. Persoonlijk vergaat mijn shopmood door deze drie dingen. Maar tweedehands shoppen hoeft niet zo vreselijk te zijn. Ik geef een paar tips waar je leuke tweedehands kleding vind. Weet jij meer leuke adresjes: laat het even weten.

Online

Met Marktplaats stipt op nummer één. Geen uitleg nodig toch? Volgens mij is dit de grootste online marktplaats van Nederland. Tip: stel een alarm in voor jouw zoekopdracht. Stel je bent opzoek naar Dr. Martens, dan kan een alarm je instellen wanneer deze online. Hoe handig! Een online shop dat erop lijkt is United Wardrobe. Alleen heeft deze een streepje voor als het gaat om veiligheid. Zo krijgt een verkoper pas geld als je het item ontvangen hebt. Ook kan je je winkelwagentje vol knallen van verschillende verkopers. Ideaal dus. En eerlijk het publiek van United Wardrobe is een stuk jonger. Dat betekent een grote kans op leuke kleding!

Twee Facebookgroepen die ik aanraad zijn Vintage Marketplace en Bohemian Marketplace. Net als Marktplaats wel een beetje scamgevoelig. Hiermee bedoel ik dat er een kans is dat mensen niet reageren of items opsturen. Check dus altijd het persoonlijk profiel. Dankzij Vintage Marketplace heb ik bijvoorbeeld wel een hele toffe mantel gescoord. Daarbij zie je echt fantastische dingen langskomen voor kleine prijsjes.

De Kleretoko is een nieuwkomer in de tweedehands kleding wereld. Twee keer per maand wordt de webshop aangevuld met leuke tweedehandskleding. Je vindt er items van mainstream merken zoals H&M of hippe onbekende kleding. Wanneer je in Leiden of Amsterdam woont zijn de verzendkosten gratis. De prijzen zijn bijna IJ-hallen waardig. Altijd leuk om even een kijkje te nemen. Je hoeft de deur er tenslotte niet voor uit.

Merken & bloggers

Fan van bloggers? Dan is BLG SHP iets voor jou. Bekende bloggers zoals Jiami en Queen of Jetlags verkopen hier hun garderobe. Zelf heb ik er nog niks gekocht maar ik zie veel leuke items. Meer budget? Via The Next Closed koop je tweedehands merkkleding. Merken zoals Chanel, Gucci en Kenzo. Ideaal als je een dure smaak hebt, maar je dat eigenlijk niet kan veroorloven.

leuke tweedehands kleding

Offline tweedehands shoppen

Fysieke winkels zijn lastig. Per stad verschilt het aanbod van tweedehands winkels enorm. Zo heb je in Amsterdam een stuk of vijf Episode filialen en in Zwolle welgeteld twee tweedehands kledingwinkels in de stad. Daarom raad ik je ook aan om even te Googelen wat er in jouw stad is. Sowieso is er altijd een kringloopwinkel. Ja iel, kringloopwinkels. Ik weet het. De ene keer is er alleen zooi waar je nog niet dood gevonden wilt worden. Maar de andere keer kan je een mega mooi item scoren.

Appel en Ei is een aanrader. Helaas zit de winkel nog niet overal. Al eerder plaatste ik een shoplog met maar liefst vier leuke items die ik daar heb gevonden. De kleding is in goede staat en niet ouder dan vier seizoenen. De prijzen die ik heb gezien zijn rond de €5- €10. Heel betaalbaar dus. Een soortgelijk concept is Second Lifestyle. Ik vind Mijn Tafel ook een fijne winkel om te kijken. Het is geen kledingwinkel maar wel een plek waar mensen kunnen inkopen en verkopen. Hier heb ik een keer een classy kokerjurkje gevonden van de Zara, zie foto hierboven. Nog helemaal gaaf en maar een paar euro.

Je kan ook shoppen bij het Reshare van het Leger Des Heils. Deze winkels hebben kleine prijzen en zijn een werkplek voor vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een heel goed initiatief. Helaas ben ik hier zelf nooit geweest. Maar ik hoor van anderen dat dit fijne winkels zijn. Filialen hiervan zitten in Arnhem, Breda, Den Haag, Groningen, Nijmegen en Rotterdam

Kleding lenen

Een ander tof concept is kleding lenen. Dat kan bij LENA in Amsterdam en De Kledingbibliotheek in Utrecht. Hier kan je neuzen tussen alle kleding en een item lenen, net als bij de gewone bibliotheek. Super handig voor een feestje. Zonde om speciaal daarvoor een item aan te schaffen dat je maar één keer draagt. Toch verliefd geworden? Dan kan je het item ook kopen.

Events met leuke tweedehands kleding

Er zijn in Nederland een aantal vintage events die je kan bezoeken. Denk aan Vintage per Kilo waar je per kilo betaalt. Tijdens dit event zie je kleding, tassen, schoenen en accessoires vanaf 1940 tot 1980. Geen zorgen: het ziet er netjes uit. Als je houdt van graaien dan zou ik zeker eens het Waterlooplein en de IJ-hallen bezoeken. Hier vind je meer kleding dan je aan kan.

Waar koop jij leuke tweedehands kleding? Let me know!

You Might Also Like

46 Comments

 • Reply
  Romy
  2 maart 2017 at 07:23

  Wat een goede tips allemaal! Marktplaats is eigenlijk iets waar ik nooit voor kleding kijk, maar dat zou ik toch eens moeten doen. Volgens mij kun je daar zomaar tegen leuke dingen aanlopen. Ook de IJ-hallen lijken me wel wat. Zelf kom ik vooral bij onze lokale kringloopwinkel. Daar hebben ze vaak tussen de oude meuk wel leuke items hangen 🙂

  • Reply
   clairecodi
   3 maart 2017 at 21:29

   Dankjewel Romy! Wat een geluk dat je een leuke kringloop in de buurt hebt. Dat scheelt een hoop 🙂 Helaas valt het hier in Zwolle flink tegen. Tenzij je bereidt bent letterlijk door het stof te gaan.

 • Reply
  Mariëlle
  2 maart 2017 at 07:43

  Super handig artikel! Ik ben er nog niet zo van, maar wie weet komt dat nog!

  • Reply
   clairecodi
   3 maart 2017 at 21:30

   Dankjewel! Haha ik herken het hoor. Vroeger was ik ook nooit zo van tweedehands kleding. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik geen kleding uitkies waarvan ik weet dat het al honderd keer gedragen is.

 • Reply
  Klaske
  2 maart 2017 at 08:02

  Yay, wat een goede tips geef je! Ik koop mijn tweedehands kleding of bij de kringloop (die van ons valt heel erg mee, maar is dan wel weer ‘duur’) of bij de tweedehands kledingverkoop die mijn moeder organiseert. Superhandig want daar zie ik veel kleding binnenkomen en haal ik er zo wat mooie items uit. 🙂

  • Reply
   clairecodi
   3 maart 2017 at 21:34

   Woohoo dankjewel Klaske! Zo leuk om te horen 🙂 Wat tof dat je moeder een tweedehands kledingverkoop organiseert. Dan kan je inderdaad mooi neuzen. Ik wil ook nog een keer een kledingruilparty organiseren maar ik kom er maar niet aan toe haha. Dat lijkt me ook heel leuk!

 • Reply
  Susan
  2 maart 2017 at 08:12

  Echt een heel goed en duidelijk artikel Claire!

  • Reply
   clairecodi
   3 maart 2017 at 21:34

   Heel erg bedankt Susan! Hoop dat je wat aan mijn tips hebt 🙂 Appel &Ei in Enschede is echt een aanrader trouwens.

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  2 maart 2017 at 08:51

  Kom jij weer met je goede tips. Wat een enorme hoeveelheid plekken waar je tweedehands kunt shoppen! Appel & Ei bezoek ik ook wel eens, dat is echt heel goedkoop vind ik! United Wardrobe moet ik ook eens gaan bekijken, lijkt me toch wel erg handig! Malou x

  • Reply
   clairecodi
   3 maart 2017 at 21:39

   Woohoo dankjewel Malou voor het lieve compliment! Een combo van rondvragen en het internet 🙂 Maar van de meeste ben ik zelf ook fan. United Wardrobe MOET je eens gaan bekijken!! 😀

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  2 maart 2017 at 08:52

  Ik vind dit artikel zoooooo leuk! Sinds mijn bewustwording met Fair Fashion, ben ik in de wereld der biokatoen en tweedehandskleding gedoken ;). Ik heb al een beetje zitten zoeken op Marktplaats, maar zocht ook nog fijne Faceboekgroepen. United Wardrobe kende ik al, dat is ook net even wat hipper inderdaad. Marktplaats kan zo gedateerd zijn, haha. Leuke tips!

  • Reply
   clairecodi
   3 maart 2017 at 21:41

   Aahh zo super tof om te horen Liset! Oehh de eerste stap in de tweedehandswereld en duurzame wereld kan een beetje overweldigend zijn haha. Die twee Facebookgroepen zijn heel fijn! Ik zal binnenkort een paar betaalbare duurzame merken online zetten! 🙂 Hoop dat dat ook je een beetje helpt (en mezelf want duurzame mode is duurrrr!)

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  2 maart 2017 at 09:18

  Leuk artikel, ik koop ook graag tweedehands. Voornamelijk bij de kringloop en op de rommelmarkt 🙂

  • Reply
   clairecodi
   3 maart 2017 at 21:41

   Dankjewel Nina! Wat leuk dat je ook tweedehands koopt! Als je goed kijkt kan je echt leuke dingen scoren. Ik was ook fan van je gastartikel van Laura!

 • Reply
  jeapiebel
  2 maart 2017 at 09:19

  Veel goede informatie. Ik koop graag tweedehands kleding als ik iets leuks tegenkom. Al ben ik niet echt opzoek via internet. Meestal als ik op de rommelmarkt, kringloop of koningsdag kleding zie.

  • Reply
   clairecodi
   3 maart 2017 at 21:42

   Dankjewel Jeapiebel! Het is ook vaak een kwestie van geluk hebben. Je moet er maar net tegenaan lopen! 🙂

 • Reply
  Sija
  2 maart 2017 at 10:25

  Leuke tips! Moest lachen om Kleretoko, wat een leuke naam! Ik kijk ook vaak even op United Wardrobe, daar is veel leuks te vinden! Ook shop ik graag bij Marktkramen hier in de buurt, een soort shop in shop waar mensen kraampjes vullen met kleding en andere spulletjes! 🙂 Liefs, Sija

  • Reply
   clairecodi
   3 maart 2017 at 21:45

   Haha ja geweldige naam he. Ik moest ook heel hard lachen. Wat leuk dat je Marktkramen in de buurt hebt! Ik vind het fijner om tweedehands offline te shoppen dan online. Anders is het altijd zo’n gedoe met terugsturen enzo 🙂

 • Reply
  Iris
  2 maart 2017 at 10:26

  Wat een goede tips! Ik gebruik inderdaad Marktplaats wel eens en heel af en toe vind ik daar ineens iets super moois. Ik verkoop er momenteel ook eigen kleding, omdat ik veel te veel heb, haha. Dat gaat nog wel aardig, maar duurt soms zooo lang.

  • Reply
   clairecodi
   3 maart 2017 at 21:46

   Haha wat leuk dat je je eigen kleding verkoopt! Ik ben nu stiekem wel benieuwd. Dat vind ik inderdaad het nadeel van het verkopen van kleding. Dat gedoe met geld overmaken, opsturen, postkantoor…

 • Reply
  Marleen
  2 maart 2017 at 12:13

  Handige tips! United Wardrobe hoor ik ook steeds vaker inderdaad. Dus daar ga ik ook maar eens kijken 🙂

  • Reply
   clairecodi
   3 maart 2017 at 21:47

   Dankjewel Marleen! United Wardrobe vind ik echt een aanrader, er staat veel leuke kleding op en bloggers verkopen ook regelmatig hun kleding.

 • Reply
  Marsha
  2 maart 2017 at 13:00

  Handige tips heb je gegeven! Op marktplaats kijk ik weleens.

 • Reply
  Ineke
  2 maart 2017 at 14:33

  Die united wardrobe ga ik zeker en vast eens bekijken..

 • Reply
  Danique
  2 maart 2017 at 15:05

  Wat een fijne tips! Het lijkt me persoonlijk erg leuk om kleding tweedehands te shoppen, maar ik doe het toch telkens niet. Dan denk ik, ik kan beter nieuwe kleding kopen. Online vind ik het sowieso lastig om tweedehands te shoppen, maar echt leuke tweedehandswinkels in de buurt weet ik zo niet.

  • Reply
   clairecodi
   3 maart 2017 at 21:49

   Dankjewel Danique! Snap ik hoor, het ligt natuurlijk ook wel aan de staat van de kleding. Persoonlijk koop ik alleen kleding als het er netjes uitziet 🙂 Je zou kunnen kijken of Appel & Ei bij je in de buurt zit of rondvragen. Er zit vaak wel wat in de buurt! 🙂

 • Reply
  Cynthia
  2 maart 2017 at 16:46

  Ik hou echt heel erg van van vintage. Thanx voor de tips. 😉 Ik koop mijn kleding echter niet tweedehands. Omdat het tegenwoordig niet duur hoeft te zijn!

  • Reply
   clairecodi
   3 maart 2017 at 21:50

   Thanks Cynthia! Snap ik, maar tweedehands kost vaak echt helemaal niks hihi. Ik vind het ook altijd wel leuk dat je iets hebt dat niemand anders heeft (of nouja, niemand…)

 • Reply
  Charel
  2 maart 2017 at 19:33

  Oh wat super handig! Ik ben hier niet zo in verdiept dus dit is zeker wel handig hihi!

 • Reply
  Marieke
  2 maart 2017 at 21:43

  Zo er gaat een wereld voor mij open zeg! Soms koop ik wel eens wat tweedehands, als ik toevallig iets moois zie. Bij mij in de buurt zijn er niet zoveel opties, dus dat wordt een keer een grote stad bezoeken denk ik!

  • Reply
   clairecodi
   3 maart 2017 at 21:52

   Haha wat leuk om te horen Marieke! In de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht vind je echt heel veel leuke winkeltjes 🙂 Extra reden voor een dagje uit.

 • Reply
  marleen@burgertrutjes
  3 maart 2017 at 13:23

  Wat een handig artikel dit zeg. Ik moet nog écht een keertje naar de Ijhallen inderdaad, hoor er zóveel mensen over 🙂

  • Reply
   clairecodi
   3 maart 2017 at 21:53

   Dankjewel Marleen! Super leuk om te horen 🙂 Ik ben zelf nog nooit bij de IJhallen geweest maar hoor ook ZOVEEL mensen erover.

 • Reply
  Sabine
  3 maart 2017 at 14:33

  Wat een leuk en handig artikel, top! Ik ga na dit artikel zeker even wat rondkijken bij die tweedehands shops 🙂

  • Reply
   clairecodi
   3 maart 2017 at 21:54

   Dankjewel Sabine! Ik hoop dat je wat leuks scoort 🙂

 • Reply
  Merel
  3 maart 2017 at 17:09

  Ik wil altijd nog een keer naar de IJ hallen. Staat op mijn lijstje om dit jaar ook echt eens te kunnen doen. Tijd vrij maken voor lekker snuffelen tussen leuke dingen 🙂

  • Reply
   clairecodi
   3 maart 2017 at 21:55

   Herkenbaar Merel! Ik wil het al zolang doen maar maak er nooit tijd voor. Stiekem lijkt het me wel leuk om een dagje Hollands te graaien haha.

 • Reply
  Aneta
  4 maart 2017 at 07:29

  Marktplaats heb ik vroeger gebombardeerd met mijn kleding. En ik moet zeggen dat ik best goed verkocht. En weet je wat het gekke is, zelf zou ik daar nooit kopen omdat ik bang ben dat het product nooit aankomt. Wat leuk trouwens dat er events zijn. Nooit eerder geweten!

 • Reply
  Irene
  4 maart 2017 at 17:01

  Ik kocht vroeger regelmatig op 2dehands.be kleding en heb er nooit problemen mee gehad. Bij ons kun je hier niet echt ergens deftig terecht voor tweedehandsjes. Onze kringwinkel lijkt nergens op en voor de rest zijn er geen tweedehandswinkels in m’n stad.

 • Reply
  Maaike
  5 maart 2017 at 16:07

  Echt een heel handig artikel! Ik neem me steeds voor om mijn kledingkast te gaan verduurzamen, maar ik ben steeds te lui om dit soort winkels op te zoeken, haha. Gelukkig koop ik sowieso al nauwelijks kleding, dus dat is dan wel weer duurzaam. 😉

 • Reply
  Sara | MevrouwMiauw
  5 maart 2017 at 16:45

  Wat een super fijn artikel is dit zeg! Sinds ik met mijn kledingchallenge bezig ben, kom ik graag bij appel&ei en bij de winkel van het Leger Des Heils. Daar is alles echt te koop voor een prikkie. Toch probeer ik ook nu ik tweedehands koop nog heel erg selectief te zijn in wat ik koop. Ik wil eigenlijk voorkomen dat ik over een jaar weer naar een uitpuilende kast zit te kijken en niet weet wat ik aan moet trekken.

 • Reply
  Mirna
  16 augustus 2017 at 11:54

  Leuk artikel! Ik was op zoek naar alternatieven voor Marktplaats en United Wardrobe om mijn merkkleding te verkopen. Marktplaats heeft publiek die vaak de waarde niet ziet van het product, en United Wardrobe is precies wat ik zocht maar vind ik tegenvallen door het hoge percentage wat je kwijt bent aan extra kosten. Daardoor moet ik de artikelen vaak zo hoog prijzen om het bedrag eruit te kunnen halen wat ik voor ogen had. Jammer, wat het publiek wat daar zit is precies wat ik zoek en kreeg ook veel bekijks en interesse, maar allen haakte af op de prijs. The search continues! 🙂

 • Reply
  Fashionista
  18 oktober 2017 at 16:00

  Coole tips! Altijd handig die adresjes. Bedankt!
  Groetjes,
  Sarah

 • Reply
  Iris Klein Gotink
  2 mei 2019 at 08:57

  Leuke nieuwe tweedehands shop in Arnhem! Sterk Goed! Kleine winkel maar met prachtige items! Mooie basics. Eigenaresse is styliste dus leuk om te kijken wat wel en wat niet bij jou past!!

 • Reply
  mode blogger
  16 augustus 2019 at 10:21

  Prima tips

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.