Homemade pizza is makkelijk maar ook super lekker. Je maakt hem helemaal naar eigen smaak. Vandaag deel ik mijn favo recept voor vegetarische tonijn pizza. Perfect voor een chill avondje of easy dinner.
Voor de pizza gebruik ik de Visvrije Tonyn van de Vegetarische Slager. Deze tonyn heeft een sterke visachtige smaak en de structuur van tonijn. Ik eet zelf geen vis, maar stiekem mis ik het soms wel. De visvrije tonyn is dan ideaal om mijn cravings te stillen. Je kan de tonyn kopen bij sommige AH’s, Ekoplaza en online in webshop van de Vegetarische Slager. De visvrije tonyn is ook lekker door pasta of als tonijnsalade!
Wat heb je nodig voor vegetarische tonijn pizza
- Olijven
- Kappertjes
- Italiaanse kruiden
- Rode ui
- Visvrije tonyn
- Rucola
- Tomatenpuree
Tip: kies voor een wat zoetere tomatenpuree. De puree van de Aldi of AH basic is prima. Deze is van de Lidl en echt geen aanrader, veels te zuur!
Let’s make some pizza!
1. Als eerste maak je de saus. Zet een steelpan op laag vuur en voeg een klein beetje olie toe. Als de olie warm is voeg je een paar eetlepels tomatenpuree toe. Meng de puree goed met de olie. Voeg daarna de knoflook toe naar smaak. Ik ben dol op knoflook dus ik gebruik twee teentjes. Roer daarna de Italiaanse kruiden er doorheen.
2. Als het goed is, ziet de saus er ongeveer zo uit.
3. Verwarm de oven op 220 graden en leg de pizzabodem klaar op bakpapier.
4. Besmeer de pizzabodem de tomatensaus.
5. Leg de toppings op de pizza. De uienringen, kappertjes, olijven en ofcourse de tonyn! Schuif daarna de pizza in de oven voor ongeveer 8-10 minuten.
6. Leg er nog een paar blaadjes rucola overheen en enjoy!
Wat is jouw favoriete pizza recept? Let me know!
4 Comments
Demi
11 augustus 2016 at 11:01Dit ziet er zo lekker uit! Ik heb dit product van de Vegetarische Slager nog nooit geprobeerd, maar de andere die ik wél heb geprobeerd waren ontzettend lekker. Snel maar ’s gaan kopen 🙂
clairecodi
11 augustus 2016 at 16:18Zeker doen! Deze lijkt echt zo erg op tonijn, het is bijna eng! 😀 Bij sommige Jumbo’s hebben ze ook kant-en-klaar tonijnsalade van de Vegetarische Slager, zoooo lekker
Joanne
11 augustus 2016 at 15:54Altijd zo lekker om zelf pizza te maken!
clairecodi
11 augustus 2016 at 16:18Mee eens! Kan je tenminste zelf de toppings kiezen i.p.v. zo’n saaie afhaal pizza ;D