10 In Recepten/ Vega(n) food

Vegetarische ramen met gerookte tofu

hoofdfoto vegetarische ramen

Vegetarische ramen is een super lekker en makkelijk gerecht. In het klassieke Japanse noedelsoep recept zit altijd iets dierlijks, maar dit recept is helemaal vega.

Vegetarische ramen stond voor het eerst op het weekmenu. Om eerlijk te zijn (en dat ben ik bijna altijd) is deze hevig geïnspireerd door de versie van Allerhande. Alleen vind ik het originele recept een beetje vlak. Het enige kruid dat je erin stopt in gember en ik houd wel van wat meer pit. Daarbij vind ik de AH versie wat meer geschikt als lunch omdat hij zo licht verteerbaar is. Dus hebben Maxime en ik wat geëxperimenteerd en wij vinden deze versie veel lekkerder. Ook met warm weer is het heel lekker, omdat het niet zo zwaar op de maag ligt maar wel goed vult. Wij maakten hem trouwens voor vier personen, zodat we voor de volgende dag over hadden als lunch.

Ingrediënten vegetarische ramen voor 4 personen

  • 500 gram champigons (wij deden een mix van kastanje en normale)
  • 1 el wokolie
  • 1 prei
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 el sojasaus
  • 1 liter paddenstoelenbouillon
  • 4 eieren
  • 160 gram woknoedels
  • 1 limoen
  • 200 gram gerookte tofu 
  • Kiemen
  • Gerookte sesamzaadjes (optioneel)

Kruiden:

  • ¾ tl chilipoeder
  • 3 theelepels knoflookpoeder
  • 2 flinke theelepels gerookte paprikapoeder,
  • 3 theelepels gember

Disclaimer: wij houden heel erg veel van kruiden dus wij gebruiken misschien iets meer dan je lekker vindt. Proef vooral zelf!

Details ramen

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons in plakjes en de prei in reepjes.
  2. Pak een soeppan en bak de champignons in wokolie op laag vuur totdat ze een beetje slinken.
  3. Voeg de preireepjes, kokosmelk, sojasaus en het water met het bouillontablet toe.
  4. Voeg ook alle kruiden toe en laat 10 minuten koken.
  5. Kook de eieren ondertussen halfzacht.
  6. Snijd ondertussen ook de tofu in kleine blokjes en bak ze in koekenpan totdat ze krokant zijn. Kruid met gerookte paprika poeder, gemberpoeder en zout naar smaak. Leg apart als ze klaar zijn.
  7. Als de soep bijna klaar is kan je de noedels bereiden volgens de verpakking.
  8. Verdeel de noedels over grote kommen. Schep de soep erover en garneer met de eihelften, kiemen, geroosterde sesamzaadjes, gerookte tofu en limoenpartjes.

Tip: als je het met 2 personen eet, dan is het handiger om de helft van de noedels en maar twee eieren klaar te maken. Dan kan je de volgende dag de soep opwarmen en de rest van de noedels en eieren klaarmaken. Anders is het minder lekker.

Vegetarische ramen

Eetsmakelijk! Laat me weten wat je van de vegetarische ramen vindt. Heb je een Instagram foto gemaakt van je gerecht? Tag me dan met @clairecodi.

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Marloes
    27 mei 2020 at 13:47

    Dit ziet er zooooo lekker uit! Ik gooi ook vaak veel meer kruiden door het eten dan wat er staat aangegeven. Wist ook niet dat gerookte tofu een ding was, haha. Lekker makkelijk. Het lukt mij nooit om tofu lekker te kruiden.
    Marloes recently posted…Plantaardig eten | Soja of haver: wat is beter?

    • Reply
      clairecodi
      5 juni 2020 at 14:06

      Ohh dankjewel Marloes! Ik vond het ook zo lekker. Gerookte tofu is echt ideaal, ook voor gewoon wokken of als spekjes door stamppot. Moet je zeker een keer proberen 🙂
      clairecodi recently posted…Vegetarische ramen met gerookte tofu

  • Reply
    Rosanne
    27 mei 2020 at 16:03

    Oké, dit ziet er echt heel erg lekker uit! Ik heb nog nooit tofu op omdat het mij ook echt niet aansprak. Maar als ik het dan zo zie in deze verhouding, nou dan ben ik er wel heel benieuwd naar!

    • Reply
      clairecodi
      5 juni 2020 at 14:13

      Dankjewel Rosanna! Ohh ik herken dat heel erg over tofu want het is ook niet mijn favoriete vleesvervanger. Gerookte tofu is al een stuk droger en smaakt minder sompig en zacht 😉 Dus wie weet dat dit wel iets voor je is!
      clairecodi recently posted…Vegetarische ramen met gerookte tofu

  • Reply
    Wies | Nature of Happiness
    30 mei 2020 at 15:22

    Heerlijk, ga ik zeker een keer proberen!!
    Wies | Nature of Happiness recently posted…Inspiratie | Geef je tuin/tuinkamer een make-over!

  • Reply
    Anke (Fanke.nl)
    1 juni 2020 at 17:11

    Jammie, dit ziet er lekker uit! Als ik dit gerecht zou maken, laat ik de gember achterwege. Ik ben er namelijk niet zo’n fan van, omdat het naar afwasmiddel smaakt. Haha!
    Anke (Fanke.nl) recently posted…Review: de allernieuwste premium ZustainaBox + kortingscode

  • Reply
    Suzanne
    8 juni 2020 at 15:03

    Dit klinkt echt ontzettend lekker!
    Suzanne recently posted…Kokosolie, waar gebruik je het voor?

  • Reply
    Rachel
    8 juni 2020 at 21:41

    hmm tofu heb ik nog nooit op, maar het ooit proberen kan natuurlijk geen kwaad.
    Wat ziet dit er lekker uit zeg!

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.