Als vega hoef je echt niets te missen. Sushi is één van mijn lievelingsgerechten. Ik heb vier top combo’s zodat je de lekkerste vegan sushi easy thuis maakt!
Toegegeven: in een sushi vreetschuur is het wat lastiger om vega(n) sushi te eten. Vaak kun je alleen kiezen uit een saaie komkommer of avocado maki. Daarom is het veel lekkerder én leuker om het zelf te maken! De vullingen kan je helemaal naar eigen smaak maken. Maar ik heb hier 4 voorbeelden van mijn favo combinaties.
Wat heb je nodig voor de sushi
- Sushi rijst
- Zeewier vellen
- Rijstazijn
- Sojasaus
- Optioneel: gember en wasabi
Handig: je kan ook een sushi pakket kopen, hier zit bovenstaande al in!
Wat heb je nodig voor de vulling
- Lente-ui
- Gele paprika
- Avocado
- Mango
- Voorgekruide tofu
- Komkommer
- Wortel
- Zeewier (bij AH)
Tip voor vegetariërs: Wil je toch de smaak van vis? De Vegetarische Slager heeft vegetarische tonijn en gamba’s. Zo hoef je niets te missen!
Voordat je begint: zorg voor een scherp mes en een bakje water. Door het water blijft de sushirijst niet aan je handen plakken, zo kan je de rijst makkelijk verspreiden. Een scherp mes is een must om de sushi in kleine plakjes te snijden.
Let’s roll some vegan sushi!
Combo 1: Spicy roll
Bak de tofu blokjes in een pan met soja saus, sambal, gember en knoflook. Laat even afkoelen. Leg de plakjes komkommer en avocado op het vel. Voeg daarna de blokjes tofu toe en een beetje sambal (deze sambal is héél pittig, vandaar het zielige beetje). Deze vegan sushi roll is perfect voor spicy eaters.
Combo 2: So sweet, so easy
Snijd de mango in kleine blokjes (of handiger: reepjes). Leg de mango en de avocado neer op het vel en rol dicht. Het zoete van de mango past heel goed bij het romige van de mango. Deze vegan sushi roll is heel makkelijk én lekker.
Combo 3: Into the sea(weed)
Leg een paar slierten zeewiersalade neer op je rol. Voeg eventueel zelf nog sesampitjes of een beetje sojasaus toe. Leg daarop een plak avocado. Met de combo mis je de vis niet eens!
Combo 4: All the veggies
Move over maki’s, deze grote veggie rol is stukken beter. Leg de slierten komkommer, wortel en paprika neer op je rol. Voeg daarna een beetje mayo en lente-ui toe. Deze vegan sushi roll combo is crunchy, pittig en zoet tegelijk. Ook top om mee te nemen naar school of je werk.
Snijd de rolls in plakjes of neem het mee als burrito mee naar je werk. Sushi burrito’s zijn helemaal hip als ik Instagram moet geloven.
Wat is jouw favoriete sushi combo?Let me know!
7 Comments
Romy
17 mei 2017 at 16:51Echt superleuk gedaan! De rolls zien er helemaal hip, Instagram-waardig en lekker uit 🙂 Ik moet zeggen dat ik niet zo’n sushiliefhebber ben (shame on me!), maar de sushi met komkommer vind ik wel lekker.
Yalou // We are the Earth
27 oktober 2017 at 13:04Wij gaan deze vanavond uitproberen! Thanks voor het delen, ze zien er super lekker uit! (:
Sabine
11 februari 2018 at 11:27Pas op de visvrije visproducten van de vegetarische slager zijn niet veganistisch. Er wordt melk in gebruikt.
clairecodi
13 februari 2018 at 11:28Bedankt voor je reactie Sabine! Daar heb ik toentertijd niet bij nagedacht, ik zet het er meteen bij 🙂
Naomi Elderhuis
9 december 2018 at 09:03Banaan+mayolijn
Banaan+mango
= ook super lekker
Amelie van Writings by Amelie
21 december 2019 at 19:48Ik hou wel van sushi. Je kan het me veel groenten combineren en samenstellen!
Helena Selder
2 april 2020 at 15:28Een heerlijke vegan sushi heb ik vandaag gemaakt met als vulling , kort gekookte spinazie, uitgeknepen en dan geroosterde sesamzaadjes erdoor, geraspte wortel, groene 3 minuten gekookte en afgekoelde asperge, rettich, en gele japanse ingelegde rettich., ook wel yellow pickeld daikon genoemd
Alles in llange dunne reepjes snijden en dan een beetje spinazie en sesam zaad erop.