19 In Groene Beauty

Vegan nagellak van Meeki Beauty Lab

Meeki Beauty Lab Rebel

Wist je dat er dode insecten, vissenschalen of dierlijke vetten in nagellak zitten? Geen grap. Deze vegan nagellak van Meeki heeft geen enge dierlijke ingrediënten.

Op de blog van Malou aka Blonde Blossom (check haar blog sowieso even) zag ik een review van de Stylebox van deze maand. Ik heb zelf de box niet, maar vind het altijd leuk om de inhoud te zien. In haar review zag ik vegan nagellak! Als ik alleen al het woord vegan zie, dan moet ik het hebben. Voor een tientje rekende ik twee lakjes af, nNatuurlijk voor mijn blog (zien jullie dat ik oefen met flatlay foto’s?!)

Huh is nagellak niet vegan?

Nagellak kan vegan zijn, maar dit is afhankelijk van de soort nagellak en het merk. Als een cosmeticamerk in China verkoopt dan is het sowieso niet vegan. Deze dierlijke ingrediënten kunnen in nagellak zitten:

 • Karmijn: rode en roze nagellak bevat vaak karmijn. Karmijn wordt gemaakt door het pletten van schildluizen. Dit komt omdat schildluizen een rode kleur hebben. Karmijn zit ook in eten, check voor E120.
 • Dierlijk vet: de structuur van nagellak kan aangepast worden met oliezuur. Zo kan een nagellak stroperig of juist heel vloeibaar zijn. Oliezuur wordt gemaakt van dierlijk vet.
 • Vissenschalen: die mooie parelmoer finish? Dit wordt gemaakt van vissenschalen. En de finish? Dit kan je bij de ingrediënten vinden onder guanine of parel essence.

Als je geen dode luizen, dierlijk vet of vissenschalen op je nagels wilt, dan kan je de ingrediënten checken, het merk mailen of vegan nagellakjes gebruiken.

Meeki Beauty Lab vegan nagellak in doos

Vegan nagellak van Meeki Beauty Lab

Meeki Beauty Lab is tegen dierlijke ingrediënten en dierproeven. Hun visie is dat elke vrouw kwalitatieve cosmetica verdient, zonder enge chemicaliën in hun producten. Geen formaldhyde, toluene of andere gekken namen die je niet kent. Voor als je nieuwsgierig bent: na een sessie Googelen blijken dit gassen en chemische oplossingen te zijn. Dit zit normaal dus in nagellak!

Wat zit er dan wél in Meeki’s nagellak? Mastic gum oil, een speciale olie die je nagels sterk en dik maakt. Voor het verzorgende effect hebben ze witte thee extract. Super lief voor je nagelriemen én nagels. Het kwastje is 100% synthethisch en bevat 520 haren. Het kwastje is zo gemaakt dat je gemakkelijk kan lakken zonder knoeien. Nou.. dat moet ik nog zien!

Meeki Beauty Lab Sand en Rebel

Rebel en Sandy

De collectie van Meeki Beauty Lab is gaaf en vernieuwend. Het idee is dat ze elk seizoen vier styleboxes maken met bijpassende nagellakjes. Elk seizoen heb je dus nieuwe kleuren! In de vorige collectie had je bijvoorbeeld veel zomerkleurtjes. Grappig zo heb je wel een one of a kind nagellak. De lakjes kan je ook los bestellen. Ik koos voor Rebel en Sandy. Rebel is een donker rode kleur en Sandy is een tijdloze nude.

Meeki Beauty Lab Rebel  Meeki Beauty Lab Sand

Het mag duidelijk zijn dat ik totaal geen handmodel ben. Mijn hand ziet er in het echt iets minder eng uit. Mijn nagels zijn vrij lang maar ofcourse zijn ze net afgebroken. Oké sorry, genoeg vrouwengezwets.

Rebel
Ik ben echt in love met deze kleur. Het is niet knalrood maar ook niet donkerrood. Past overal bij en ideaal voor de kerst. Het kwastje glijdt moeiteloos over je nagel en één laagje is eigenlijk al genoeg. Voor een diepere kleur breng ik nog een laagje aan. De formule van de lak is vrij dun, maar dekkend. De lak blijft nu al vier(!) dagen zitten, mega lang dus.

Sandy
Deze kleur staat mij totaal niet. Het is net te geel om voor mijn lichte huidskleur nude te zijn. Mocht je gele ondertonen hebben of bruiner zijn dan ik: dan staat ‘ie vast fantastisch. Tijdens het aanbrengen merk je wel dat het streperig wordt. Maar door lichte laagjes aan te brengen en te eindigen met een topcoat, vermijd je dit. De structuur van deze is dan ook een stuk dikker dan die van Rebel. Logisch: het is ook een lichtere kleur. Deze lak bleef drie dagen goed zitten.

Meeki Beauty Lab: sand

 

Wat vind jij van de vegan nagellak van Meeki? Wist jij dat er zoveel enge dingen in nagellak zaten? Let me know!

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  22 november 2016 at 07:45

  Ik ben zo blij met de nagellakjes, ze zijn echt heel chill! Lief dat je mijn blog noemt x

 • Reply
  Aneta
  22 november 2016 at 08:59

  Mooie nagellakken. Persoonlijk let ik niet echt op de bestanddelen die er in in zitten (in dit geval dierlijke producten). Is dit heel slecht?? Liefs aneta

  • Reply
   clairecodi
   22 november 2016 at 16:22

   Nee hoor is helemaal niet slecht! Je verwacht ook niet dat er gekke dingen inzitten.

 • Reply
  Naomi
  22 november 2016 at 10:32

  Zo’n leuke kleurtjes! Vegan of cruelty-free pakjes vinden blijf ik moeilijk vinden, het is niet zo gemakkelijk en niet altijd zo duidelijk. Dit ziet er me wel een fijn merk uit én ja ik zag het dat je aan je foto’s werkt 😉 ze zijn erg mooi!

  • Reply
   Naomi
   22 november 2016 at 10:33

   zei ik nu pakjes… thanks MacBook! LAKJES dus, oops

   • Reply
    clairecodi
    22 november 2016 at 16:21

    Hahah thanks Naomi! Altijd weer zo lief. Ik vind het ook lastig om nieuwe vegan merken te vinden. Jammer dat je geen vegan make-up box hebt.

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  22 november 2016 at 12:15

  Prachtige foto’s en swatches heb je gemaakt, ziet er goed uit! <3 fijne week verder

  • Reply
   clairecodi
   22 november 2016 at 16:18

   Wat lief, je maakt mijn hele dag weer goed!

 • Reply
  Sandra
  22 november 2016 at 12:45

  Eerlijk? Ik wist echt niet dat er zo veel zooi in normale nagellak zit. Jeetje! Dit is wel een goede optie zeg. En betaalbaar ook, want 5 euro vind ik een prima prijs. Rebel is echt een toffe kleur! Ik ga gelijk de webshop checken. 😀

  • Reply
   clairecodi
   22 november 2016 at 16:16

   Nee ik ook niet hoor! Ik vroeg het me ineens af en toen kwam ik erachter dat er dus luizen gedood worden voor rode nagellak. Hoe eng en ziek ook, je moet er maar op komen. Dankjewel voor je reactie 🙂

 • Reply
  Chantalle
  22 november 2016 at 15:23

  Deze dingen wist ik helemaal niet over nagellak. Best erg eigenlijk! De nagellak kleurtjes van meeki zijn echt heel mooi.

 • Reply
  Marieke
  22 november 2016 at 15:26

  Wat een prachtige lakjes! Ik dacht bij de blog van Malou al ‘hmm interessant’, maar nu weet ik het zeker; ik moet deze lakjes hebben!! Ook heel leuk dat ze in de korting zijn natuurlijk 😉

  • Reply
   clairecodi
   22 november 2016 at 16:15

   Leuk te horen! Ik had er wel veel meer willen bestellen haha. Ze zijn zo mooi en echt mega fijn!

 • Reply
  anna
  22 november 2016 at 15:33

  Interessant artikel! Ik had hier helemaal geen weet van. Mooie lakjes zijn het!

  • Reply
   clairecodi
   22 november 2016 at 16:13

   Dankjewel! Ik eerlijk gezegd ook niet totdat ik vega ging eten 🙂 Gelukkig is dit een goeie betaalbare optie.

 • Reply
  Lisa
  23 november 2016 at 09:37

  Iehh ik had echt geen idee dat er zoveel rare dingen in nagellak zaten haha! Bah, dat maakt het een stuk minder leuk om op je nagels te doen! Goed om af en toe eens bij stil te staan. Liefs

 • Reply
  Sija
  23 november 2016 at 17:54

  Wat een mooie lakjes! Ik heb er nog nooit bij nagedacht wat er eigenlijk in nagellak zit, maar hier schrok ik wel even van, jakkes! Ik vind Sandy een hele mooie kleur 🙂

 • Reply
  Charel
  25 november 2016 at 20:55

  Wat een mooie kleuren en al helemaal dat ze vegan zijn! Super zeker voor die prijs!

  • Reply
   clairecodi
   27 november 2016 at 17:34

   Jaa echt heel tof! 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.