20 In Groene Beauty

Vegan gezichtsverzorging | Review Kruidvat Natures

vegan gezichtsverzorging kruidvat natures

Op zoek naar betaalbare vegan gezichtsverzorging? Kruidvat speelt in op de vegan hype met hun nieuwe skincare lijn: Kruidvat Natures. De lijn bestaat uit allerlei producten, van een dag- en nachtcrème tot micellair water. Ik heb een aantal producten getest en deel mijn ervaring.

Kruidvat Natures

Steeds meer mensen kiezen voor een bewuste levensstijl. Om die reden heeft Kruidvat een vegan gezichtsverzorging lijn ontwikkeld: Kruidvat Natures. In de collectie worden uitsluitend bio-ingrediënten gebruikt. Alle producten zijn vrij van synthetische kleur- en geurstoffen en parabenen én gebruik van grondstoffen op basis van siliconen olie en minerale olie zijn uitgesloten. De collectie bestaat uit acht producten en drie lijnen: sensitive, hydrating en anti-age. De prijzen variëren tussen de € 1,79 en € 3,99.

Vegan gezichtsverzorging review

Ik heb een aantal producten gekocht van de hydrating- en sensitive lijn (ondanks dat ik ‘al 24 ben’ vond ik de anti-age lijn niet echt nodig).

vegan gezichtsverzorging kruidvat natures

vegan gezichtsverzorging kruidvat natures

Hydrating day & night cream

De Natures Hydrating Day & Night Cream zit in een tube van 50 ml.

Met de ingrediënten bio-aloë vera, bio-groene thee en hyaluronzuur is deze crème vochtinbrengend en ondersteunt daarnaast het regeneratieproces. De intensief voedende formule met een mix van moringa, marula- en abrikozenpitolie verzorgt de huid intensief en laat de huid aangenaam zacht aanvoelen.

De crème kan je zowel in de ochtend als avond aanbrengen. De geur is vrij sterk aanwezig, je ruikt de aloë vera en groene thee meteen. Het heeft echt een bio geur. De structuur is vrij dik, wat mij betreft iets te dik als dagcrème omdat het vrij lang duurt voordat deze intrekt. Aan de andere kant: het is een hydraterende crème dus het is op zich logisch dat deze zo dik is. Ik vind de crème fijn én lekker betaalbaar. Prijs: € 3,99.

vegan gezichtsverzorging kruidvat natures

Hydrating eye make-up remover

De  Natures Hydrating Eye Make-Up remover (2-Phases) zit in een fles van 150 ml.

Verwijdert eenvoudig alle soorten make-up, ook waterproof en longlasting. De hydraterende 2-fasen oog make-up remover bevat bio-aloë vera en bio-groene thee. De effectieve formule met abrikozenpit- en jojoba-olie is geschikt voor alle huidtypen, zelfs de meest gevoelige.

Ik gebruik altijd waterproof mascara zodat mijn wimpers de gehele dag gekruld blijven. Ik was dan ook heel benieuwd of deze make-up remover écht waterproof mascara zou verwijderen. Het resultaat valt een beetje tegen. Vooraf moet je het flesje goed(!) schudden zodat de olie goed mengt met de rest van de ingrediënten. Maar ik krijg mijn waterproof mascara er met geen mogelijkheid vanaf. Jammer, want met een beetje kokosolie lukt dat prima. Ik denk dat als je normale mascara gebruikt het resultaat prima is. Prijs: € 1,99.

vegan gezichtsverzorging kruidvat natures
Sensitive micellar water

De Sensitive micellar water zit in een fles van 300 ml.

Het milde Kruidvat Natures Sensitive Micellar Water met bio-melisse en bio-toverhazelaar op basis van micellaire technologie verwijdert make-up en reinigt de huid snel en effectief. Het water is door de innovatieve formule geschikt voor alle huidtypen, zelfs de meest gevoelige.

Ik gebruik normaal gesproken micellar water van Kruidvat eigen merk en die vind ik prima. In de vegan variant zitten wat meer ingrediënten ter verzorging. Hij verwijdert gezichtsmake-up prima en doet zijn werk. Achteraf heb je wel het gevoel dat je je gezicht moet afspoelen (dat hoeft in principe niet bij micellar water). Verder voelt deze wel verzorgender dan die ik nu gebruik. Prijs: € 2,49.

vegan gezichtsverzorging kruidvat natures

vegan gezichtsverzorging kruidvat natures
Hydrating Wipes

In een pakje Hydrating Wipes zitten 25 doekjes.

Deze verfrissende gezichtsreinigingsdoekjes met bio-aloë vera en bio-groene-thee-extract verwijderen eenvoudig make-up en onzuiverheden. De doekjes zijn ook geschikt voor het verwijderen van waterproof make-up. De reinigingsdoekjes bevatten geen alcohol en hydrateren de huid.

Een enorm pluspunt vind ik dat er geen alcohol is toegevoegd! Normale gezichtsreiniging doekjes drogen mijn huid zo uit. De doekjes hebben een fijn formaat en ze zijn gemakkelijk mee te nemen. Ik krijg mijn waterproof mascara er niet mee verwijderd, maar voor de rest vind ik hem top. Na gebruik voelt mijn huid niet uitgedroogd maar juist gehydrateerd. Ik vind alleen de hoeveelheid doekjes voor de prijs een beetje tegenvallen. Een pluspunt is wel dat het plastic van bio-plastic (gerecyceled plastic?) is gemaakt. Ook de doekjes zijn FSC-gecertificeerd. Prijs: € 1,99.

vegan gezichtsverzorging kruidvat natures

Conclusie vegan gezichtsverzorging Kruidvat

Ik ben fan van de Kruidvat Natures producten! Met deze lijn is vegan gezichtsverzorging gemakkelijk en betaalbaar verkrijgbaar. De producten bevatten allemaal het logo van NaTrue. Producten krijgen alleen dit label als 75% van de ingrediënten natuurlijk is (bron). Ondanks dat ‘natuurlijk’ een beetje een holle term is, is het wel een fijn idee. Wat ik alleen opmerkelijk vind is dat Kruidvat claimt dat de verpakkingen met oog op de natuur zijn gemaakt. Maar ik zie nergens informatie staan over het materiaal van de verpakking, dat is een beetje jammer. Ik las namelijk via Moeders Minimalisme (een aanrader!) dat de materialen bestaan uit bio-plastic en de doekjes FSC-gecertificeerd zijn. Dat had wat mij betreft wat groter op de verpakking mogen staan.

De producten van Kruidvat Natures zijn verkrijgbaar in de winkel en online.

Ben jij bekend met de Kruidvat Natures lijn? Welke producten lijken jou fijn? Let me know!

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  Susan
  21 mei 2018 at 13:27

  Vind dit mooie producten! Ben er benieuwd naar geworden.

  • Reply
   clairecodi
   24 mei 2018 at 11:58

   Ja ze zijn ook heel mooi én lekker betaalbaar! 🙂 Zeker een keertje proberen als je ze tegenkomt.

 • Reply
  Mariëlle
  21 mei 2018 at 13:33

  Wat een ge-wel-di-ge ontwikkeling, heel tof!

  • Reply
   clairecodi
   24 mei 2018 at 11:58

   Ja tof he dat Kruidvat zo inspeelt op de vegan/natuurlijke hype?! 🙂 Ben er heel blij mee!

 • Reply
  Linda - Zaailingen
  21 mei 2018 at 13:51

  Fijn dat je geen onzin verkondigt over natuurlijk enzo, haha. Heb gisteren de ingrediënten bekeken en het ziet er serieus best wel goed uit, voor zover ik er verstand van heb althans. Ik snap alleen van de meeste cosmetica nooit waar je het voor nodig zou hebben (zeker wegwerpshizzle), maar blijkbaar ben ik nogal minimalistisch op dat gebied :’)
  De foto’s zijn prachtig!

  • Reply
   clairecodi
   24 mei 2018 at 12:00

   Hahaha ik bekeek ook de ingrediënten en ben verbaast over de samenstelling. Veel producten bevatten ook echt alleen maar natuurlijke ingrediënten en vaak staat aloë vera ook bovenaan, dus dat is een goed teken. Ik ben zelf ook niet zo’n fan van wegwerp doekjes maar dat ze bio afbreekbaar zijn is natuurlijk wel weer een plus voor verbruikers daarvan! Dankjewel voor het compliment <3

 • Reply
  Sabine
  21 mei 2018 at 20:54

  Wat tof dat Kruidvat deze lijn heeft! Ik vind het dan wel weer jammer dat alles in plastic verpakt zit. Verder lijkt het me zeker het proberen waard, thanks for sharing 😀

  • Reply
   clairecodi
   24 mei 2018 at 12:01

   Dankjewel! Ja het is jammer dat de producten in plastic zitten maar het is wel bio plastic, dus dat is dan wel weer een pluspuntje 🙂

   • Reply
    Sabine
    29 mei 2018 at 21:18

    Ah top, good 2 know :D.

 • Reply
  Romy
  22 mei 2018 at 07:12

  Ten eerste, wat een megamooie foto’s heb je gemaakt van de producten! En superleuk dat je de lijn uitgebreid hebt getest én er zo’n uitgebreide en eerlijke review over hebt geschreven. Er zitten zeker een paar producten tussen die ik ook graag zou willen proberen, zoals de dag- en nachtcrème. Het klinkt in ieder geval als een superfijne lijn.

  • Reply
   clairecodi
   24 mei 2018 at 12:04

   Aww wat een lief compliment over de foto’s, dankjewel! Leuk te horen 🙂 Wat leuk dat je enthousiast bent geworden van de producten. Het is een zeker een fijne lijn (en voor de prijs hoef je het niet te laten haha).

 • Reply
  Sara | MevrouwMiauw
  22 mei 2018 at 22:23

  Ik ben zo benieuwd geworden naar producten van deze lijn. Op dit moment gebruik ik geen oogcrème dus misschien dat ik die eens ga aanschaffen. Wat goed ook dat je kritisch bent op de verpakking. Als ze inderdaad rekening hebben gehouden met de milieuvriendelijkheid dan mag dat best vermeld worden op de verpakking.

  • Reply
   clairecodi
   24 mei 2018 at 12:06

   Ik vind het zo gek dat ze het niet nadrukkelijker benoemen op de verpakking, het is juist zo’n groot pluspunt! Wat leuk dat je enthousiast bent naar de producten, ik hoop dat de oogcrème bevalt 🙂

 • Reply
  Linda
  23 mei 2018 at 09:28

  Ik ben zo blij dat een groot merk als Kruidvat dit opgepakt heeft. Zo is natuurlijke huidverzorging ineens een stuk toegankelijker geworden! Voor het micellar water, de make-Up remover en de Q10 oogcrème vind ik erg fijn 🙂

  • Reply
   clairecodi
   24 mei 2018 at 12:08

   Ja ik vind het ook zo’n toffe ontwikkeling! Ik heb de oogcrème nog niet geprobeerd maar ben wel heel benieuwd 🙂

 • Reply
  Jessica J.
  24 mei 2018 at 09:23

  Fijn dat Kruidvat zo’n lijn in het assortiment opgenomen heeft! Ik mis alleen producten voor de vette/gemengde huid, want mijn T-zone kan er wat van. De Hydrating Facial Cleansing Wipes klinken interessant! Altijd handig om zulke doekjes op zak te hebben om liquid lipstick of iets dergelijks mee te verwijderen. Ik vind € 1,99 voor 25 doekjes trouwens spotgoedkoop. Ik heb er van Yes To Cucumbers en die kosten € 4,99 voor 30 stuks. Die hebben wel een handige kliksluiting zodat de verpakking niet los kan komen in je tas.

  • Reply
   clairecodi
   24 mei 2018 at 12:10

   Ja klopt, ik miste ook producten voor de gecombineerde huid! Mogelijk voegen ze die lijn nog toe, ik hoop het wel. Oh als ik dat hoor valt de prijs van Kruidvat inderdaad héél erg mee, oepsie. In vergelijking met andere reinigingsdoekjes van hen zijn ze wel een stukje prijziger. Maar alsnog inderdaad heel betaalbaar 🙂

 • Reply
  Marloes
  26 mei 2018 at 16:34

  Wat tof dat Kruidvat zo’n lijn heeft. En fijne prijsjes! Jammer dat ik je blog niet net even wat eerder heb gelezen, want ik heb toevallig vandaag nieuwe gezichtsverzorging gekocht :’) Maar ik ga ze onthouden voor de volgende keer, haha!

 • Reply
  isabel
  5 juni 2018 at 13:05

  Ergens jammer dat de doekjes toch best prijzig zijn, vergeleken met de rest van de collectie. Maar ik ben toch geïntrigeerd om ze eens te proberen, mijn huid droogt ook enorm uit van alcohol dus dit zou wel eens handig kunnen zijn. 🙂

 • Reply
  aurely
  30 december 2019 at 11:24

  Zo leuk om vegan producten te leren kennen! Kruidvat heeft zowiezo geweldige producten waarvan ik er al een paar getest heb en deze zal ik op mijn lijstje zetten (:
  aurely recently posted…Test│Blackhead cleaner

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.