16 In Recepten

Recept: vegan fudge brownie met kruidnoten

   vegan fudge brownie met kruidnoten
Deze vegan fudge brownie met kruidnoten is een must tijdens Sinterklaas. Normaal zijn brownies al goddelijk, maar mét kruidnoten? Foodgasm!

Het is alweer bijna Sinterklaas. Gaat de tijd nou zo snel of ben ik gewoon oud? Ik ben heel benieuwd wanneer jullie Sinterklaas avond vieren. Zo irritant als het op een maandag valt! Ik vier het pas rond 11 december, dus ik heb nog even. Samen met mijn familie doe ik elk jaar aan Lootjestrekken. Je koopt voor €12,50 aan cadeautjes, maakt een gedicht (of twee) én een surprise. Ik vind de gedichten vre-se-lijk. De rijmwoordenmachine is de hele week mijn startpagina. Maar dat hoort nou eenmaal bij Sinterklaas.

Wat ook bij Sinterklaas hoort: snacks. Eigenlijk het allerleukste aan het hele feest. Ik ben geen bakprinses, sterker nog: ik ben een ramp in bakken. Koken dat lukt nog wel, maar dat komt omdat je tussendoor kan proeven/aanpassen. Bij bakken is het alles bij elkaar gooien, halfuur in de oven en bidden dat het goed gaat. Maar deze brownie heeft alle drie de elementen: vegan, chocola én kruidnoten. Nogmaals: als ik het kan, dan kan jij het al helemaal. Oja: en hij staat binnen een halfuur al op tafel!

Psst: ik kan niet alle credits nemen. Dit recept is gebaseerd op de fudgy vegan brownies van Vegetus!

vegan fudge brownie met kruidnoten

Benodigdheden

 • 150 g suiker
 • 60 ml zonnebloemolie
 • 150 ml chocolade sojamelk
 • 1/2 vanillestokje
 • 160 g pure chocola
 • 70 gram tarwebloem
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 1 theelepel speculaaskruiden
 • Twee handjes kruidnoten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer een bakvorm (ik gebruikte een cakevorm) met boter en leg daaroverheen bakpapier. Zo blijft het bakpapier goed plakken aan de vorm.

Pak twee handjes kruidnoten, een theedoek en iets zwaars en sla de kruidnootjes tot kruimels. Het hoeft geen meel te zijn, maar als ze te groot zijn verbranden ze (believe me). Leg de pepernoten apart. Meng in een kom de suiker, olie, melk en vanille suiker tot de suiker zo veel mogelijk opgelost is. Ik deed dit met een mixer. Smelt ondertussen de chocola in een pannetje op heel laag vuur of au bain marie. Doe nu de gesmolten chocola, bloem en cacaopoeder bij het suikermengsel en roer tot een glad beslag. Werk snel, zodat ze chocola niet kan stollen.

Giet het beslag in de met bakpapier beklede vorm. Zet de vorm in de oven en bak 25 minuten. Het beslag is dan nog niet helemaal gestold, maar dat is goed, want dan blijven ze lekker smeuïg. Laat de brownies helemaal afkoelen en zet ze afgedekt een aantal uur weg (liefst tot de volgende dag), tot ze lekker smeuïg en niet meer kruimelig zijn. Haal ze dan uit de vorm, pel het bakpapier eraf en snij de brownies in 16 vierkante blokjes.

Garneer de brownies eventueel met gesmolten chocola, verkruimelde pepernoten, slagroom of poedersuiker. Alles kan!

vegan fudge brownie met kruidnoten

vegan fudge brownie met kruidnoten

Eetsmakelijk! Laat me weten wat je van de vegan fudge brownie met kruidnoten vindt. Heb je een Instagram foto gemaakt? Ik zou het super leuk vinden als je me tagged met @clairecodi.

 

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Stefanie
  3 december 2016 at 11:48

  Dit klinkt als hemel in je mond! 😀

  • Reply
   clairecodi
   3 december 2016 at 15:50

   Het is ook echt ZO lekker! 😀

 • Reply
  Dionne
  3 december 2016 at 11:57

  Yum! Het ziet er heerlijk uit!

  • Reply
   clairecodi
   3 december 2016 at 15:51

   Dankjewel! Zelfs mijn vriend (die zoetigheid haat) vond het lekker!

 • Reply
  Naomi in Wonderland
  3 december 2016 at 14:06

  GIMMMEEE!!! Ik heb recent zelf is voor het eerst vegan brownies gebakken en die waren echt zo lekker maar FUDGE? nog lekkerder! Dit moét/ga ik eens proberen. Oh, ik heb trouwens je sushi recept als inspiratie gebruikt voor m’n eerste keer sushi maken en ze waren héérlijk.

  • Reply
   clairecodi
   3 december 2016 at 15:52

   Oooooh ik ben zo DOL op brownies. Maar de meeste vegan recepten hebben noten en dadels en dat is 1) duur 2) heb ik nooit in huis. Dus dat is altijd gedoe. Wat super leuk te horen van de sushi! Volgende keer samen sushi eten! 😀

   • Reply
    Naomi
    5 december 2016 at 13:41

    In die brownies die ik toen gemaakt had zaten ook geen noten en dadels 😀 als ik het recept terug vind dan stuur ik het even door hihi. Héérlijk. En doen we!! Sushiii mmmmm!

 • Reply
  MC Kleuver
  3 december 2016 at 14:41

  Lekker lekker! Ziet er goed uit. Misschien toch maar eens mijn zusje aan het werk zetten, haha 😉

  • Reply
   clairecodi
   3 december 2016 at 15:52

   Haha zeker doen! Beloon je haar met heel veel brownie stukjes 😉

 • Reply
  Sija
  3 december 2016 at 22:13

  nommm! Ziet er weer heerlijk uit Claire <3

 • Reply
  Charel
  4 december 2016 at 13:36

  Dit lijkt me super lekker hihi!

 • Reply
  Femke
  5 december 2016 at 20:30

  wow dit ziet er super lekker uit!! Ik ga deze ook eens proberen! X

 • Reply
  Sara
  6 december 2016 at 19:41

  Geweldig hihi!!! Mijn zus heeft al eens heerlijke brownies gebakken, maar nog niet met kruidnoten! Leuke combinatie hmmm! <3

 • Reply
  Aneta
  6 december 2016 at 21:50

  Dat is een lekkere variant?

 • Reply
  Janna
  11 december 2016 at 14:28

  Wow dit ziet er echt zo megalekker uit! Oké Sinterklaas is al voorbij, maar ik denk dat ik deze brownies toch nog eens ga proberen 🙂

  • Reply
   clairecodi
   11 december 2016 at 17:02

   Lief! Als je de brownies zonder de kruidnoten wilt maken, dan raad ik het recept van Vegetus aan! Ik heb de hoeveelheden iets aangepast omdat er kruidnoten bij kwamen 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.