65 In Eetdagboek/ Vega(n) food

Vegan eetdagboek #4 van de Vegan Challenge

Eureka Zwolle

Het laatste eetdagboek van de Vegan Challenge. Op 30 april is namelijk de Vegan Challenge afgelopen. In dit eetdagboek laat ik zien wat ik in de laatste week van de challenge heb gegeten.

De maand april is voorbij en dat betekent ook dat de Vegan Challenge erop zit. Dertig dagen lang heb ik veganistisch gegeten. Oké, met hier en daar een paar foutjes. Zo heb ik me weleens vergrepen aan een gekookt eitje of wist ik onderweg echt niet wat ik moest eten. Maar ook dat liet ik elke week eerlijk zien in mijn eetdagboek. De laatste week heb ik extra mijn best gedaan en ik kan zeggen dat ik de hele week niet heb gecheat, hoera! Ik laat je zien wat ik heb gegeten in dit eetdagboek.

Eetdagboek laatste week van de Vegan Challenge

 

Eetdagboek maandag Vegan Challenge

Maandag

Maandag was echt een kut rotdag. Ik stond om half zeven op om naar stage te gaan. Eenmaal op station bleek dat de trein niet reed. Ik kon dus niet naar stage en moest vanuit huis werken. Geen probleem, alleen de bus richting huis reed ook niet waardoor ik een halfuur moest lopen naar een rijdende bus. Uiteindelijk was ik pas rond negen uur ’s ochtends weer terug (ik heb dus anderhalf uur ‘verspild’). Dus dat was stom. Thuis had ik zoveel honger dat ik een enorme bak havermout naar binnenwerkte met aardbeien en banaan.

Als tussendoortje maakte ik een sandwich met avocado, sla, rauwkost en paprika. Het ziet er niet uit maar het was mega lekker. Ondertussen was ik gewoon bezig met mijn afstudeeropdracht. Ik had nog falafel over van vorige week dus ik lunchte met een pita. En ja ik at wéér pizza. Ik had een rotdag, dus dan mag het toch? Joey maakte een soort Indiase pizza met allerlei kruiden en groente. Een vegan pizza is volgens mij veel gezonder dan normale pizza toch? Ik doe trouwens ananas op mijn pizza. Ik vind dat zo lekker! Maar ik hoor dat er mensen zijn die dat echt te ranzig vinden. Hoor jij daarbij?

Eetdagboek dinsdag Vegan Challenge

Dinsdag

Vandaag was het Viva Las Vega’s kantoor dicht dus ik werkte weer thuis. Als ontbijt at ik weer havermout met aardbeien en banaan. Ik gooi er altijd zoveel toppings overheen dat je niet meer kan zien dat er havermout onder zit. Omdat ik heel veel aardbeien had, at ik het ook op crackers met suiker. Dat is zó lekker! Tussendoor werkte ik wederom aan mijn opdracht en nam ik een paar interviews af. Als lunch at ik twee harde bolletjes met hummus en rauwkost. Die groene dingetjes zijn trouwens kiemen. Ik had ze stiekem gekocht omdat ze fotowaardig waren maar ze zijn heel lekker. Dit koop je gewoon bij de Albert Heijn hoor. Maar ik ben van plan om mijn eigen kiemen te kweken. Als avondeten at ik weer bulgursalade. Joey die werkte namelijk ’s avonds en dit kon ik vooraf voor hem en mij maken. Heel huisvrouwwaardig toch?

Eetdagboek woensdag Vegan Challenge

Woensdag

Het Viva Las Vega’s kantoor was weer open! In de trein ontbeet ik met twee boterhammen met *drumroll* boterhamworst en jam. Hé het is in ieder geval geen hummus of pindakaas. Ik doe mijn best. Als lunch at ik aspergesoep en een paar boterhammen met allerlei smeersels. Zo stond er onder andere muhammara, guacamolé en vegan paté op tafel. Als tussendoortje at (of nouja dronk) ik een perensmoothie. Joey en ik waren allebei laat thuis en ik wilde makkelijk koken (en stiekem gewoon frietjes). Dus het werd groenten uit de oven, een vegan schnitzel van Tivall en frietjes. Ik had alleen teveel rozemarijn gebruikt waardoor de groenten helemaal niet lekker waren, balen! Ben ik trouwens de enige die champignons zo heel opeet? Ik vind champignons echt heerlijk.

Eetdagboek donderdag Vegan Challenge

Donderdag

Op donderdag ontbeet ik met havermout, banaan en blauwe bessen. Deze waren vorige week in de aanbieding dus ik sla dan altijd heel veel in en gooi alles in de vriezer. Zo, even een bespaartip van mij. Als lunch at ik weer twee harde bolletjes met hummus en kiemen. Ik ben echt om: ik hou van kiemen! Als tussendoortje at ik een hele bak blauwe bessen leeg. Het idee was om een handje te pakken maarja als ik er eenmaal aan begin.. Zonde want zo’n bakje is echt €3,-. Als avondeten maakte ik de Midden-Oosterse curry van De Groene Meisjes. Ik gebruikte in plaats van havermelk een blikje kokosmelk en ik gooide er een handje rozijnen doorheen. Mijn foto lijkt trouwens totaal niet op die van De Groene Meisjes, maar dat mag de pret niet drukken.

Eetdagboek vrijdag Vegan Challenge

Vrijdag

Ik ontbijt met een hele mango, havermout en lijnzaad. Zie je trouwens hoeveel fruit ik eet? Ik ben echt trots op mezelf. Vandaag was een super leuke dag, want ik had afgesproken met Romy van Vaker Vrolijk in Amsterdam. We gingen onder andere langs de Lush, NYX en The Body Shop. Ik mocht het lunchplekje uitkiezen dus ik koos natuurlijk een plek waar je vegan kon eten. Vegabond it is! Ik hoorde namelijk ook dat je hier wat vegan spullen kan kopen zoals edelgist en vegan kaas. In Zwolle kan je die dingen niet vinden dus ik was in een walhalla! Ik nam onder andere liquid smoke mee. Hier komt nog een blog over online. Als lunch nam ik drie (te fotogenieke) springrolls met avocado, wortel, rode kool en meer. Eenmaal thuis warmde ik de curry van gisteren op en lag ik rond half 11 alweer in bed. 

Zaterdag

De sojamelk was helaas op dus ik ontbeet met drie maïsboterhammen. Ik kan nooit beleg kiezen dus ik doe altijd vanalles. De ene boterham met boterhamworst en mosterd, de ander met avocado en tomaat en de laatste met hummus en kiemen. Tussendoor werkte ik aan mijn blog. Zaterdag is namelijk mijn blogdag en was ik vooral bezig met fotograferen. Als tussendoortje at ik een bapao broodje. Ik heb drie keer gecheckt of hij vegan was, maar volgens mij wel. Ik weet het: niet heel gezond, maar wel lekker. De lunch was een beetje chaotisch want ik deed weer 101 dingen tegelijk. Ik propte snel twee crackers naar binnen (met tapenade en tomatensalsa) en een boterham met hummus. Als avondeten maakte Joey lasagne. Ik had bij Vegabond ook een vegan mozzarella-kaasje gekocht. De lasagne was oké, niet heel lekker. De kaas smolt wel heel erg goed. Toch smaakte het een beetje .. flauw? Ik werd er eerlijk gezegd een beetje misselijk van. Niet echt een succes dus.

Zondag

De laatste dag van de Vegan Challenge! Het voelde best wel gek dat dit de laatste dag was. Ik ontbeet met Alpro kwark, mango, blauwe bessen, lijnzaad en chocola. Chocola als ontbijt mag gewoon op zo’n dag. Als tussendoortje at ik twee kaiserbroodjes. Die zijn vegan hoera! De broodjes besmeerde ik met de salsa van de Appie (zie foto hierboven), hummus en kiemen. Ik denk echt dat kiemen mijn nieuwe favoriet zijn. In de middag had ik afgesproken met Saskia. We hadden namelijk gereserveerd bij Eureka. Dit is een sociaal-culturele vereniging in Zwolle. Op zondag organiseerden ze een vegan proeverij. Er komt hier nog een artikel over online dus ik wil niet teveel vertellen. We aten onder andere taco’s, burrito’s en heerlijk kokos/chocolade ijs. Eenmaal thuis zat ik propvol maar toch wist ik nog een hamburger naar binnen te werken, oeps. Er is bij mij altijd plek voor meer eten.

En nu? Blijf ik veganistisch eten?

Ik krijg heel vaak de vraag wat ik ga doen na de Vegan Challenge. Blijf ik veganistisch eten of word ik weer vegetariër? Allereerst wil ik zeggen dat ik de Vegan Challenge leuk vond om te doen. Oké, aan het begin van de challenge vond ik het wat minder leuk. Zo droomde ik de eerste paar dagen van feta en gekookte eitjes. Aan het begin is het echt uitzoeken wat je wel en niet kan eten. Zelfs nu weet ik echt nog niet alles. Ik maak nog steeds foutjes of vergis me in bepaalde ingrediënten. Maar dat hoort erbij. Het heet niet voor niets de vegan challenge. Daarbij weet ik nu veel meer dan aan het begin. Wat mij opviel is dat ik gezonder ben gaan eten en vooral meer groenten. Ik at vaker een salade en topte mijn brood ook af met verschillende groentes. Wel vind ik het qua avondeten nog steeds moeilijk. Daar moet ik nog echt mijn draai invinden. Het zijn weer hele andere smaken die ik kan ontdekken en nieuwe kooktechnieken. En laat ik nou net niet zo’n held in de keuken zijn.

En nu? Ik blijf zoveel mogelijk veganistisch eten, maar dan wel op mijn eigen tempo. Tijdens deze challenge was ik af en toe echt te streng voor mezelf. Dan kon ik blijven mokken omdat ik iets had gegeten wat niet vegan was. Dat is niet hoe ik in het leven wil staan. Als ik veganistisch wil eten dan wil ik dat doen uit motivatie en niet uit woede. Daarom blijf ik zoveel mogelijk veganistisch eten, maar wel stapje voor stapje. Niet alles op één dag, maar langzaamaan verschillende producten en recepten uitproberen. Dankzij deze challenge ben ik gemotiveerd om steeds meer te experimenteren. Sterker nog: Joey en ik hebben zondag uitgroepen tot vegan dag! Op zondag hebben we namelijk alle tijd om te koken en te experimenteren. Ik stop dus zeker niet met veganistisch eten, het begint pas net. Kortom: deze vegan challenge heeft er wel voor gezorgd dat ik meer plantaardig ga eten, maar dan wel op mijn eigen manier. En heel mooi resultaat, toch?

Mocht je het gemist hebben:

Ik hoop dat je het leuk vond om wekelijks mijn eetdagboek te lezen van de Vegan Challenge! Hoe heb jij het ervaren? Let me know!

 

You Might Also Like

65 Comments

 • Reply
  Romy
  2 mei 2017 at 07:31

  Leuk eetdagboek! Ik kan echt zien dat je wel meer bent gaan afwisselen. Sowieso leuk om zoveel soorten eten voorbij te zien komen. Ik lunch bijvoorbeeld nooit met iets anders dan brood 😉 En zo goed dat je zoveel fruit bent gaan eten!
  Leuk (sorry, ik zeg de hele tijd ‘leuk’, haha) ook dat je na deze challenge doorgaat met ten minste één dag vegan eten en het ook op jouw manier vaker wilt proberen te doen. Het lijkt me fijn om er gewoon je eigen draai aan te geven nu en een eitje of kaas op z’n tijd moet kunnen dan, toch? 🙂

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 09:51

   Dankjewel voor je lieve comment! Ik ben inderdaad wat creatiever geworden haha. Een paar dagen geleden maakte ik zelfs soep voor lunch, toen voelde ik me helemaal een foodblogger. Precies wat jij zegt, ik wil het op mijn eigen manier doen. Langzaamaan producten vervangen en recepten uitproberen 🙂

 • Reply
  Mariëlle
  2 mei 2017 at 07:58

  Je mag trots zijn op jezelf ♡ Heel leuk om te zien weer 🙂 Het hoeft ook niet ineens perfect, het gaat om bewustwording, daar naar te handelen in wat goed voelt en foutjes maken mag 🙂 Ik ben nu vegan op sommige avondmaaltijden na. Dit omdat ons mam dan al een sausje door de prei heeft gedaan met melk ofzo… Maaaar ik hoop volgende week goed nieuws te krijgen!

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 09:51

   Dankjewel lieve Mariëlle voor je comment! Ik vind het ook zo goed van je dat je al bijna vegan bent! Wat was eigenlijk jouw motiviatie? 🙂 Enne heb je al goed nieuws gekregen?

   • Reply
    Mariëlle
    5 mei 2017 at 13:52

    Mmm ik ging vorig jaar vega (wilde dat al heel mijn leven, maar het mocht nooit). Nu nog niet trouwens, maar ik heb doorgezet. Ik vond vlees nooit lekker en het voelde zo kut om het te moeten eten. Dus mee gestopt, maar toen leerde ik al snel wat er allemaal wel niet achter zuivel & ei zit enzo. En toen dacht ik mmm, nog niet genoeg eigenlijk 😛 En toen ben ik me er in gaan verdiepen, vind het gewoon mega interessant en ik houd ZO van fruit en groente haha XD Dus beetje bij beetje ben ik er zo verder ingerold. Enne wat betreft het goede nieuws, volgende week is de bezichtiging………

 • Reply
  Sofie
  2 mei 2017 at 08:22

  Superleuk om te lezen. Wat eet je gevarieeerd nu. En je havermoutjes hebben altijd zo lekker veel fruit, ik heb altijd alleen een appel ofzo.

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 09:53

   Dankjewel lieve Sofie! Ik moet wel zeggen dat ik door dit eetdagboek mij een beetje gedwongen voelde om wat meer te variëren, als in: ik kan niet elke dag patat en brood eten haha. Maar dat is juist goed want hierdoor heb ik veel nieuwe dingen ontdekt. Ik gooi mijn havermout altijd vol met fruit want ik vind een kaal havermoutje niet zo lekker haha. Weet je wat trouwens lekker is? Appel en dan rozijnen en kaneel, soort appeltaart-achtig (sóórt van he haha)

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  2 mei 2017 at 08:36

  Claire dit is zo’n geweldig resultaat! Zo knap van je dat je dit nu nog meer gaat proberen terwijl je het wel moeilijk vindt. Natuurlijk moet je het doen op je eigen tempo, maar het is geweldig dat je het überhaupt doet en je bent een voorbeeld voor veel mensen en en ook voor vegans die het alleen maar doen als een soort verplichting. Echt heel goed! En ja ik ben ook dol op champignons en ik snap niks van ananas op pizza, haha! Malou x

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 09:53

   Dankjewel lieve Malou! Ik vind het ook super leuk dat ik me nu wat meer ga verdiepen in veganistisch eten. Lekker veel recepten uitproberen en producten testen haha. En hoezo snap je niets van ananas op pizza?! Dat is zoooo lekker 😀

 • Reply
  Susan
  2 mei 2017 at 08:42

  Goed gedaan Claire! Tof dat je er op je eigen manier mee door gaat 🙂

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 09:54

   Dankjewel Susan, super leuk om te horen! 🙂

 • Reply
  Klaske
  2 mei 2017 at 08:45

  Supergoed gedaan Claire! Ik vond het heel tof om je eetdagboekjes te lezen, ook omdat je gewoon eerlijk was over je struggles. En wat goed dat je meer vegan gaat eten nu, vind ik echt knap. Dat je champignons lekker vindt, snap ik trouwens echt niet, ik vind die dingen al heel m’n leven zo verschrikkelijk vies (het is zeg maar het enige wat ik écht niet lust en wil eten haha). Ananas op pizza vind ik daarentegen wel heerlijk. Hoe dan ook, complimenten voor hoe je ons mee hebt genomen in je vegan challenge. Je kan trots zijn op jezelf!

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 09:56

   Dankjewel Klaske voor je lieve comment. Ik vind het heel belangrijk om eerlijk te zijn. Ik kan wel doen alsof het mij super makkelijk afging maar daarmee hou ik jullie alleen maar voor de gek. Stel dat iemand dan de Vegan Challenge wilt doen en die denkt door mijn eetdagboekjes dat het makkelijk is, dan krijgt diegene het zo zwaar. Daarbij vind ik het ook gewoon leuk om te delen en krijg ik er zoveel leuke reacties op! 🙂 En jaaa champignons eet ik zo heel op, hou van champignons haha. Vroeger vond ik ze afschuwelijk maar nu.. nomnomnom 😀

 • Reply
  Sija
  2 mei 2017 at 09:26

  Yay! Goed gedaan 😀 Nu kun je inderdaad lekker op je eigen tempo verder, ben benieuwd wat voor lekkers jullie gaan maken op zondag vegandag, hihi. En ik hou ook van ananas op een pizza, pizza hawaï was mijn favoriet, totdat ik pizza bolognese ontdekte, deze kun je ook zelf maken maar dan bijvoorbeeld met vegetarisch gehakt! Liefs, Sija

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 09:58

   Dankjewel Sija! Oehh misschien kan ik een overzichtje maken van zondag vegandag, ik ga er eens over nadenken haha. Ohh pizza bolognese is ook super lekker, goeie tip!

 • Reply
  Liset
  2 mei 2017 at 09:38

  Fijn dat het je zoveel bewustwording heeft gebracht. Woede voor eten is natuurlijk helemaal niet de bedoeling, dan moet je echt even minder streng zijn ;). Knap dat je het zo lang hebt volgehouden hoor. En met kiemen bedoel je dan tuinkers? Ik zie namelijk dat op je broodjes liggen of zijn kiemen iets totaal anders? Tuinkers kun je inderdaad heel makkelijk zelf kweken en lekker goedkoop :).

 • Reply
  Iris
  2 mei 2017 at 09:52

  Wat fijn dat je voor jezelf de goede dingen eruit hebt gehaald en zo stap voor stap van alles bijleerd! Zo doe ik het eigenlijk ook, gewoon nieuwe dingen proberen. Het is ook moeilijk om het allemaal in een keer te doen. Die kiemen zijn inderdaad altijd super lekker! Die moet ik ook weer een halen <3 Je bent super goed bezig geweest meid!

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 10:02

   Dankjewel Iris voor je lieve comment! Ik heb wel echt heel veel geleerd tijdens deze challenge en dat vind ik zo leuk. Zelfs Joey die aan het begin niet stond te springen vond het aan het eind leuk om nieuwe dingen te proberen 🙂

 • Reply
  Merel
  2 mei 2017 at 11:05

  Leuk weer! En goed gedaan 🙂 je zegt wel steeds dat het allemaal niet gezond is, maar ik zie best wel veel fruit en groenten op je bord liggen. Mooie keuze om het op je eigen tempo te doen, het heeft geen haast en gewoon doen wat goed voelt <3

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 10:05

   Dankjewel Merel voor je lieve comment. Ha misschien valt het dan wel mee met hoe ongezond ik eet haha. Ik moet wel zeggen dat het de eerste weken wel wat ongezonder was dan deze. Maar op de een of andere manier blijf ik gewoon wekelijks pizza/patat eten haha, oeps. Het heeft inderdaad geen haast (hoewel klimaatverandering enzo haha) maar ik blijf mijn best doen <3 Leuke bloggers zoals jij helpen bij deze transitie, dankjewel!!

 • Reply
  Sytse - Het Groene Broertje
  2 mei 2017 at 11:42

  Goed zo!!! Zo fijn dat je zoveel mogelijk vegan blijft eten. Super! Ik ben trots op je!!

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 10:05

   Dankjewel super lieve Sytse! Ik blijf mijn best doen <3

 • Reply
  amke
  2 mei 2017 at 11:54

  Bah. Ananas op je pizza :p! Maar wat goed dat je de maand vol hebt gemaakt! Hoewel ik zo’n challenge een geweldig initiatief vindt, geloof ik er wel in dat verandering van je eetpatroon het beste gaat als je die langzaam aanpast. Inderdaad lekker experimenteren op vegan-zondag en je steeds meer recepten eigen maken. Dan wordt het vanzelf makkelijker om ook doordeweeks vegan te eten. Zo heb ik het ook met vegetarisch eten aangepakt (binnen een half jaar van 25% vegetarisch eten naar 100% vegetarisch eten gegaan). En zo pak ik het nu ook aan met veganistisch eten (denk dat ik nu op zo’n 30% vegan zit, and counting). Succes! Vond het in elk geval heel leuk om je challenge-avonturen te lezen!

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 10:07

   Nee ananas is echt zo lekker. Lekker iets fris en zoetigs op je pizza. Ik eet ook weleens ananas door chili con carne (maar dan eigenlijk chili want con carne betekent met vlees maar afijn). Dat vind ik ook mega lekker haha. Wat goed dat je vegetarisch eten ook zo stapje voor stapje hebt aangepakt. Bij mij werkt het ‘ mijn eigen maken’ ook veel beter. Zo had ik in week twee (of drie?) een situatie waarbij ik vegan moest koken maar ik wist totaal niet wat, dan val ik zo terug op vegetarisch eten. Ik wil een paar leuke recepten ontdekken waarop ik kan terugvallen en nieuwe dingen ontdekken. Dan krijg ik er steeds met handigheid en gevoel bij. Ik blijf nog wel vegan dingetjes plaatsen hoor haha. Dus je hoeft het niet heel erg te missen 🙂

 • Reply
  amke
  2 mei 2017 at 11:56

  * ik vind -t natuurlijk ?

 • Reply
  Jenn
  2 mei 2017 at 11:59

  Leuk eetdagboek, en mooi om ook te lezen hoe het je bevallen is! Waar koop je een vleesloos bapao broodje??

 • Reply
  Sarina
  2 mei 2017 at 12:05

  Wauw wat een succesvolle week! Knap hoor Claire en super dat jij een Joey nu een vegandag hebben ?

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 10:08

   Dankjewel Sarina, deze week ging ook echt super goed! 🙂 Uiteindelijk viel de challenge wel mee, maar elk begin is lastig haha.

 • Reply
  Sara
  2 mei 2017 at 12:12

  Een heel mooi resultaat Claire! Een teveel aan rozemarijn kan een gerecht echt verpesten. Ohh die liquid smoke heb ik echt nodig, wat leuk dat je die gevonden hebt! Super goed gedaan, alles op je eigen tempo! I like it! Avondeten maken vind ik juist het gemakkelijkste als vegan 🙂 haha!

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 10:09

   Dankjewel Sara voor je lieve comment! Ahh ja liquid smoke is echt zo handig om te hebben. Dat geeft alles zo’n lekker rooksmaakje. Ik merk wel dat ik het overal voor wil geruiken haha. Oh wat grappig dat je avondeten juist het makkelijkst vind, ik vind ontbijt en lunch juist heel gemakkelijk. Wat eet jij dan vaak? 🙂

 • Reply
  Sandra
  2 mei 2017 at 12:13

  Jaaa ik MOET ook echt altijd ananas op mijn pizza! Ik kan niet begrijpen dat mensen dit zo vies vinden hoor, haha. De laatste week is goed gegaan zeg! Knap van je. 🙂 Oehh kiemen zijn inderdaad zooo lekker!
  Tof dat jullie zondag nu voortaan vegan willen koken. Ik sta stiekem wel te popelen om recepten te zien verschijnen, hihi. (Hiiiint)

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 10:10

   Haha yess ik HOU ook van ananas op pizza. Misschien dat ik een overzichtje ga maken van vegan zondag? 🙂 Ik ga eens brainstormen over wat leuk is haha. Als ik (oké Joey) leuke recepten ontdek of maak dan post ik ze sowieso hier!

 • Reply
  Sanne
  2 mei 2017 at 12:18

  Neeee, ananas op pizza is LEKKER! Haha.
  Ik vind het zo cool dat je die uitdaging aan bent gegaan lieve Claire!
  Wat super leuk, een vegan dag in de week!
  Je moet het echt op je eigen tempo doen en je vooral niet verplicht voelen ofzo.. doe wat goed is voor jezelf!
  Heel veel liefs

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 10:11

   Dankjewel lieve Sanne! Ik vind het altijd wel spannend hoe het bij vegans valt maar jullie zijn allemaal zo lief en positief, dankjewel <3

 • Reply
  Stephanie
  2 mei 2017 at 13:11

  Leuk om je overzicht weer te lezen, en lekker veel fruit ? en gaaf dat je vegan blijft eten op je eigen manier. Dat ben ik ook van plan. Heb vooral de uitbreide ontbijtjes met mijn vriend gemist, was toch een stuk minder gezellig hahaha

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 10:12

   Dankjewel Stephanie voor je lieve comment! Wat leuk dat jij ook veganistisch blijft eten op je eigen manier. Wat bedoel je precies met uitgebreide ontbijtjes? 🙂 Miste je bepaalde salades/smeersels of vooral het eitje? Vind ik altijd leuk om te weten haha. Ik miste namelijk het eitje héél erg maar toen ik het deze week at vond ik het eigenlijk toch niet heel bijzonder.

   • Reply
    Stephanie
    5 mei 2017 at 17:20

    jaaa, het eitje vooral. Ene keer scrambled eggs, een gebakken eitje of uitsmijter. Net waar we zin in hebben , maar altijd een eitje in het weekend. dat was ff wennen en beetje saai hahaha

 • Reply
  Danique
  2 mei 2017 at 15:12

  Wat tof dat je het zo goed hebt volgehouden!

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 10:13

   Dankjewel Danique! Leuk om te horen 🙂

 • Reply
  Charel
  2 mei 2017 at 16:08

  Wat eet jij lekker! JAMMIE <3

 • Reply
  Rachel
  2 mei 2017 at 16:09

  Wat een fijne week en wat veel food! love it! heel knap hoor!

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 10:13

   Ja ik hou echt héél erg van eten haha. Dankjewel voor je lieve comment <3

 • Reply
  Iris
  2 mei 2017 at 16:22

  Wauw Claire ziet er goed uit, lekker die bessen.. krijg er meteen weer trek in!!
  Voelde je je ook lekkerder deze week? Fijn dat je er zo iets van mee hebt kunnen nemen. En ik hoop dat je nog veel lekkere vegan receptjes zult ontdekken! 🙂

  Liefss

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 10:15

   Dankjewel lieve Iris! Ik voelde me deze week inderdaad een stuk beter. Ik at meer fruit en meer ‘whole foods’. Hoewel die wekelijkse pizza er op de één of andere manier toch wel bij in blijft hangen. Wel had ik vaak last van een opgeblazen buik, misschien omdat ik meer peulvruchten enzo at? Geen idee, maar dat was wel vervelend. Ik blijf gewoon lekker doorgaan en hopelijk ben ik straks helemaal vegan 🙂

 • Reply
  Desi
  2 mei 2017 at 17:58

  Ahhh wat leuk om te lezen. Yay voor zondag vegan dag! En neem inderdaad lekker de tijd om alles uit te zoeken.

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 10:17

   Yay leuk dat je het leuk vind om te lezen (veel leuk in één zin haha). Ik blijf lekker veganistisch eten en allerlei dingen proeven en uitproberen. Ik vind het zo leuk om hiermee bezig te zijn! Toegegeven: aan het begin vond ik het stom, maar ik merk wel dat ik steeds meer mijn draai erin begin te vinden.

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  2 mei 2017 at 21:45

  Wat een positieve afsluiter!! En wat super leuk dat het je uiteindelijk toch best goed is bevallen 🙂 Ook heel goed dat je aangeeft om het op je eigen tempo te doen, dat lijkt me meer dan redelijk! Daarbij hou je het dan waarschijnlijk vol. Ik vind het trouwens super leuk om te lezen dat Joey echt ‘meedoet’ terwijl hij niet eens vegetariër is (toch?). Ik bedoel dan niet om hem ook te ‘overtuigen’, maar meer dat ik het gewoon lief vindt haha, het toont een zekere vorm van interesse 🙂

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 10:19

   Dankjewel lieve Marieke! De eerste weken vond ik het inderdaad niet zo leuk, maar ik denk dat ik steeds meer mijn draai erin heb gevonden. Ik blijf hiermee dus gewoon doorgaan maar dan minder streng. Ik merk juist als ik iets niet mag, dan wil ik het extra meer haha. Leuk he dat Joey er zo geïnteresseerd in is! Stiekem vond hij het aan het begin niet heel leuk maar hij kwam zelf met een vegan zondag aanzetten! Dus dat vond ik wel weer heel bijzonder. Hij houdt ook heel erg van koken dus voor hem is dit ook weer een uitdaging.

 • Reply
  Plantaardiger (Natas)
  3 mei 2017 at 12:05

  Wat ik leuk vindt om te lezen, is dat je lekker eerlijk bent ! Ik vind het knap!

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 10:20

   Zo leuk dat je mijn eerlijkheid waardeert. Soms vraag ik me weleens af of ik niet té eerlijk ben haha. Ik blijf lekker doorgaan en experimeteren!

 • Reply
  Femke
  3 mei 2017 at 12:20

  Wat knap van je dat je de hele challenge hebt afgemaakt! Het is echt een goede keuze om niet te streng te zijn voor jezelf, je moet je niet gedwongen gaan voelen en er de hele tijd mee bezig te zijn! Goed dat je aangeeft het op je eigen tempo te gaan doen, respect claire! Liefs!

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 10:22

   o’n harde en strenge aanpak werkt gewoon niet bij mij. Ik blijf gewoon lekker vega eten en zoveel mogelijk vegan. Het moet wel leuk blijven. En op die manier maak je het ook een beetje iets van jezelf. Dankjewel lieve Femke voor je comment. Z <3

 • Reply
  Galina
  4 mei 2017 at 09:31

  Ik vind het superknap dat je dit hebt gedaan, het is toch best een omschakeling om ineens nog actiever te gaan letten op wat er in elk product zit. Ik heb precies hetzelfde als jij, doe mijn best, maar wel op mijn eigen tempo 🙂

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 10:24

   Dankjewel Galina! Aan het begin vond ik het heel lastig maar tegen week 3/4 merkte ik dat het steeds makkelijker werd en ik meer dingen wist. Dus het wordt wel beter haha. Leuk dat jij hetzelfde meemaakt, we doen ons best! <3 🙂

 • Reply
  Elcke
  4 mei 2017 at 21:53

  You go girl!!!
  Oefening baart kunst, gewoon lekker op je eigen tempo verder gaan.
  Liefs, Elcke

 • Reply
  Sara | When Sara Smiles
  4 mei 2017 at 22:49

  Serieus, Claire, jij bent zo toegewijd en goed bezig geweest de afgelopen maand! Wat goed dat je er zo actief mee verder gaat en dat je een heuse vegan dag hebt! En inderdaad, stapje voor stapje werkt volgens mij vaak het best. Naarmate je steeds meer producten kent en uitprobeer, leer je de mogelijkheden kennen en hoef je niet meer continu na te denken hoe en wat (dat vond ik zelf aan het begin van de challenge het vervelendst). En die kiemen van dinsdag :’) “ik had ze stiekem gekocht omdat ze fotowaardig waren” – zo cute, hahaha. Toevallig heb ik mezelf deze week ook vergrepen aan een hele bak blauwe bessen, wat zijn die dingen verslavend! Ik ben benieuwd of je verslag blijft doen van je vegan aspiraties, ik zou ze graag lezen! 🙂

  • Reply
   clairecodi
   5 mei 2017 at 10:26

   Dankjewel lieve Sara voor je comment! Aan het begin vond ik de challenge echt niet zo leuk en was ik ervan overtuigd dat ik nooit vegan zou worden haha. Maar tegen week 3/4 begon ik er steeds meer handigheid in te krijgen en vond ik het op de één of andere manier niet zo moeilijk meer. Ook sprak ik veel met andere vegans en zij gaven me ook handige tips en producttips. Ik vind het inderdaad irritant dat je steeds moet nadenken van “mag ik dit wel of mag ik dat wel”, daar raak ik ook gefrustreerd van haha. Daarom vind ik het rustig aandoen en stapje voor stapje ook beter bij mij passen. Ik zou mijn vegan aspiraties bijhouden als je dat leuk vind! Sowieso een overzichtje van vegan zondag haha.

 • Reply
  Debby
  5 mei 2017 at 20:11

  Knap hoor!! Wij zijn sinds januari overgestapt naar 80% vegetarisch maar eten ook vaak genoeg vegan gerechten :). Ik vroeg me af van welk merk die boterham worst is gezien die vegan is 🙂

 • Reply
  Marie
  14 mei 2017 at 12:10

  Leuk artikel en inderdaad met een mooi resultaat! Ik ga nog even goed kijken wat je allemaal gegeten hebt en een paar dingetjes opslaan ter inspiratie 🙂

 • Reply
  Jocelyn
  8 juni 2017 at 20:30

  Leuk om te lezen hoe de vegan challenge bij jou is gegaan! Zelf at ik voordat ik de vegan challenge deed, nog regelmatig vlees (lees 4/7 dagen per week), nam ik iedere dag een bakje yoghurt als ontbijt en at ik regelmatig een tosti, broodje gezond of een salade met een eitje. Ik ben dus eigenlijk vrij drastisch geswitcht. Door veel etiketten te lezen, lid te zijn van verschillende FBgroepen en de website gewoonvegan.nl werd het steeds gemakkelijker. Ik ben na de veganchallenge dan ook door gegaan met vegan eten omdat het eten van dierlijke producten simpelweg niet nodig is om te kunnen leven.

  Binnenshuis vind ik vegan niet lastig, maar zodra ik ergens anders ben wordt het moeilijk. Zoals eten bij mijn ouders of schoonouders. Ik wil niet de vervelende (schoon)dochter zijn waarvoor apart gekookt moet worden, maar laat nu dus vooral dingen staan wanneer ik het kan voorkomen. Ondanks dat je best vaak restaurants tegenkomt met een vegetarisch gerecht, is dat nog lang niet overal het geval. Zo was ik laatst ergens waar oprecht geen enkel gerecht zonder vlees op de kaart stond. Ik twijfelde, maar heb uiteindelijk toch maar voor een kipsaté gekozen. Ik had het beter niet kunnen doen want ik had er echt moeite mee. Zo raar, want twee maanden geleden had ik er niks van gedacht.

  Ik heb mezelf voorgenomen om vaker iets van huis mee te nemen voor wanneer ik onderweg iets wil eten. Wanneer we uit eten gaan zal ik in het vervolg gewoon even moeten kijken waar in de buurt vegan restaurants zijn. Dan kom ik ook niet voor vervelende verrassingen te staan 🙂

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.