56 In Eetdagboek/ Vega(n) food

Vegan eetdagboek #2 van de Vegan Challenge

De tweede week van de Vegan Challenge zit er weer op. Om mezelf te motiveren hou ik tijdens de challenge een eetdagboekje bij. Ook vertel ik je eerlijk hoe de challenge gaat en waar ik tegenaan loop.

Het is alweer week twee van de Vegan Challenge. Deze week ging niet zo goed als week één. Ik trapte in een paar instinkers en ik vind het erg lastig om vegan recepten te bedenken. Zo ben ik na de vorige pasta een beetje huiverig om wat nieuws uit te proberen. Ik merk ook dat ik toch wel snel op hetzelfde uitkom qua eten. Na deze challenge kan ik geen hummus meer zien denk ik. Mocht je nog leuke tips of recepten weten, let me know! Ben je benieuwd naar week 1? Check dan het vegan eetdagboek #1 van de Vegan Challenge.

Zondag

Ik werd rond half acht wakker en ontbijt met twee koppen koffie. Rond 11 uur krijg ik pas echt trek. Ondanks dat het vandaag 20 graden is, ontbijt ik alsnog met (warme) havermout. Dit keer met twee kiwi’s en een banaan. Ik ben de hele dag druk met bloggen en fotograferen. Rond vier uur zie ik dat ik vergeten ben te lunchen, oeps. Snel prop ik twee boterhammen naar binnen. De ene boterham besmeer ik met plantaardige kruidenboter en de ander met courgettespread. Als snack eet ik een vrieslollie. Ik heb liever de Snickers die in de vriezer ligt maar dat is niet vegan. ’s Avonds eten we de overgebleven pastasaus van zaterdag. Joey maakt er de allerlekkerste knoflookspaghetti en een rucola salade bij. Ik drink ook een glaasje wijn want het is nog weekend, hoera!

Maandag

De wekker gaat om half 7. Het kantoor van Viva Las Vega’s zit in Almere dus ik reis op en neer. De avond van te voren maak ik een lunchbox klaar. Ik weet niet zo goed wat ik moet eten, dus ik besmeer twee boterhammen met hummus en pindakaas. Deze eet ik op in de trein. Eenmaal op stage drink ik veel thee en eet ik een paar oreo’s en snoepjes. De lunch is altijd 100% vegan dus dat is makkelijk. Ik eet vijf boterhammen met onder andere hummus, avocado en vegan boterhamworst. Ik sluit af met een feestboterham. Dit is een boterham met kokosboter, chocoladepasta en hagelslag. A party on a sandwich! Onderweg naar huis eet ik de reep van Zonnatura. Als avondeten heeft Joey zelf vegan pizzadeeg gemaakt. Ik beleg mijn pizza met Wilmersburger, olijven, rode ui en rucola. De vegan kaas is oke, maar smaakt niet heel bijzonder.

Dinsdag

De avond van tevoren heb ik mijn lunchbox alweer klaargezet voor de volgende ochtend. In de trein eet ik de twee boterhammen (hummus en pindaas, what else?). Ik vind brood niet heel lekker in de ochtend. Mocht iemand ontbijttips hebben voor onderweg, laat het me weten! Tijdens de lunch at ik een super lekker gerecht van Veerle. Er zat onder andere biefstukreepjes, quinoa en zoete aardappel in. Daarnaast at ik een paar boterhammen met onder andere boterhamworst en mosterd, hummus, chocoladepasta en nog veel meer. Als tussendoortje deelde ik een paar chocolade rijstwafels met Shayra. Eenmaal thuis had Joey dahl met aubergine en zoete aardappel gemaakt. Super lekker, makkelijk en budgetproof. Joey had zelfs brood gemaakt om bij de dahl te eten. Ik heb maar geluk met zo’n vriendje.

Woensdag

Voor de laatste keer deze week gaat mijn wekker om 6:30. In de trein eet ik de twee witte bollen op. Ook deze zijn belegd met hummus en pindaas. Niet heel spannend maar op de één of andere manier val ik hier steeds weer op terug. Achteraf bedenk ik me dat witte bollen niet vegan zijn. Ik probeer er niet teveel over in te zitten maar baal stiekem wel. Tijdens de lunch at ik een paar sesam crackers en boterhammen met onder andere tapenade, wortelspread en avocado. Tussendoor snoepte ik heel veel krakelingen en snoepjes. Eenmaal thuis aten Joey en ik de dahl van gisteren met zelfgemaakt brood en heel veel koriander.

Donderdag

Als ontbijt at ik weer havermout. ’s Middags had ik afgesproken met Kirsten om haar te helpen met afstuderen. In de trein at ik een boterham en een Vlugge Japie. De Sultana die in mijn tas zat bleek niet vegan dus die liet ik liggen. Bij de Bagels en Beans bestelde ik een capuccino en een sapje. Na het interview had ik afgesproken met Cindy. Ik had toegezegd om te koken, maar ik wist totaal niet wat. Als een gestreste kip zonder kop liep ik de supermarkt rond. Na een kwartier wist ik nog niet wat ik moest maken. Shit, dan maar vega. Het bulgur met aubergine recept van Iris is altijd een succes dus ik besloot deze te maken. Wel zonder granaatappelpitjes en saffraan, want dat werd me iets te duur. Gelukkig maakte dat Cindy niets uit want ook dit keer viel het recept in de smaak.

Vrijdag

De havermout is op dus ik ontbijt met sojayoghurt en cruesli. In de middag had ik afgesproken met Malou van Blonde Blossom. Een paar weken geleden hadden we namelijk kaartjes gekocht voor de Harry Potter expo in Utrecht. Het was echt super gezellig en na afloop aten we bij Gys. Ik heb deze hotspot al vaker voorbij zien komen bij andere bloggers en ik wist dat je hier vegan kon eten. Ik bestelde een vegan proeverij met onder andere een curry, tempeh shoarma, salade en bietensoep. Het was lekker maar ik miste toch wel wat. Misschien iets van romigheid? ’s Avonds had ik niet heel erg veel honger. Ik at een groente kroket en wat frietjes. Deze bleek achteraf ook niet vegan te zijn, balen!

Zaterdag

Vandaag ging ik eindelijk shooten met Iris Zaagman! Als ontbijt wilde ik mijn go to havermoutje eten, maar de sojamelk was op. Oja, nog steeds geen boodschappen gedaan. Ik ging voor twee geroosterde boterhammen. Als lunch at ik een noodlesalade bij Het Concerthuis. Na het shooten gingen we koffie drinken Bij Britta. Hier hebben ze normaal gesproken vegan taart, behalve als ik er ben natuurlijk. Ik ging maar voor een zwarte koffie. Nadat ik lieve Iris had geknuffeld was het tijd om naar huis te gaan. Helaas had ik de trein gemist maar stiekem kwam dat goed uit want ik had honger. Het enige veganistische gerecht dat ik kon vinden bij de AH To Go was de hummus falafel wrap. Gelukkig was deze heel lekker. Daarbij dronk ik een enorme kop koffie. Eenmaal thuis had ik eigenlijk geen honger meer.

Hoe ging week 2?

Deze week ging op zich wel goed. Een paar instinkers waren de witte bolletjes, de Sultana en de groente kroket. Jammer, maar nu weet ik dat voor de volgende keer. Op donderdag had ik gecheat, maar dat kwam vooral omdat ik niet zo goed wist wat ik moest koken. Als ik een lekker recept voor handen had, dan had ik die gemaakt. Op vrijdagochtend werd ik ook meteen ‘gestraft’ want ik had enorme last van buikpijn. Ik ben niet lactose intolerant, maar soms valt zuivel niet helemaal goed. Verder at ik deze week best wel vaak buiten de deur. Normaal ben ik nooit zo sociaal, maar nu toevallig wel. Gelukkig heb ik elke keer lekker gegeten. Voor volgende week stel ik als regel in dat ik geen brood met hummus of pindakaas mag. Dat komt me echt mijn neus uit en ik moet wat creatiever worden.

Doe jij ook mee met de Vegan Challenge? Heb je nog leuke tips of recepten? Let me know!

You Might Also Like

56 Comments

 • Reply
  Romy
  18 april 2017 at 07:29

  Haha, ik kan me voorstellen dat de pindakaas en humus inmiddels je neus uitkomt, maar dat is ook wel het eerste broodbeleg waar ik bij vegan aan denk. Je hebt trouwens wel bij Deen tegenwoordig zo’n 5-6 soorten humus (zongedroogde tomaat, kerrie, rode bieten). Ik weet niet zeker of ze allemaal vegan zijn en of je een Deen in de buurt hebt, maar zo zou je een beetje kunnen afwisselen. Ook heeft Zonnatura groentespreads. Misschien is dat wat voor op brood? Wel lief trouwens dat Joey vegan voor je kookte! 🙂

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:08

   Gek he dat hummus en pindakaas dan toch een beetje dé optie zijn. Wat een goeie tip van die 5 soorten hummus. Ik ga eens kijken!

 • Reply
  Anna Maria
  18 april 2017 at 07:45

  Vegan dat doe ik je toch echt niet na hihi. Maar het ziet er allemaal goed uit.

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:09

   Dankjewel lieve Anna Maria! Ik doe m’n best hahah.

 • Reply
  Stephanie
  18 april 2017 at 07:55

  Niet weten wat je moet eten.. herkenbaar probleem! Haha
  Ik heb gisteren een vegan mac & cheese gemaakt (recept via Pinterest gevonden) en dat was erg lekker! Maar niet erg vullend dus 2x opgeschept en daarna nog ijs gegeten, haha
  Ik merk dat ik minder bloated ben dus ik ga het zeker doorzetten als de challenge voorbij is, maar minder streng 😉

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:10

   Haha gelukkig dat ik niet de enige ben. Ontbijt en lunch gaan me wel goed af maar als ik in de supermarkt sta voor avondeten dan weet ik van gekkigheid niet wat ik moet kopen. Oeh mac & cheese klinkt heel lekker! En wat fijn dat je je minder bloated voelt!!

 • Reply
  Mariëlle
  18 april 2017 at 07:59

  Jeeej het volgende deel! Ik ben trots op je ♡ Het hoeft niet meteen perfect, maar je bent super goed bezig!

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:10

   Ahhh dankjewel lieve Mariëlle! ☺ Het gaat me wel steeds beter af.

 • Reply
  Iris
  18 april 2017 at 08:05

  Haha Claire, ik klik deze post aan en denk: deze week zul je vast een stuk meer relaxed zijn geweest, en niet meer constant bezig hoeven zijn met checken wat vegan is en wat niet. haha, maar het is net zo chaotisch als vorige week lijkt het 😉 Ook omdat je gewoon een heel druk (maar wel leuk!) weekje hebt gehad. ik heb trouwens ook dat als je niet boodschappen hebt gedaan op de tijd dat je dat normaal doet, dat je achter de feiten aan blijft lopen. Vegan is dan niet per se moeilijk voor mij, want ik koop bijna niets bewerkts/voorverpakts en groente en fruit en granen en aardappels en champignons ect zijn automatisch vegan:) maar ik ben dan wel een stuk duurder uit! Biologisch bij de jumbo en/of ekoplaza kost me namelijk een rib uit mijn lijf. Ik haal alles bij een biologische winkel in een natuurgebied hier. zoveel lekkerder ook:)! anywaysss feel free om me een berichtje te sturen voor recepten:) ik heb echt nog wel een paar makkelijke die je zo in elkaar flanst en die de visite altijd lekker vindt!

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:12

   Hahaha oh ik vond deze week juist minder chaotisch dan vorige week? Maar misschien ben ik dat haha. Deze week was inderdaad druk maar dan kon ik meteen ervaren hoe het was als vegan ‘on the go’. Ik ga nog wat receptjes van je uitproberen maar als je een lekker havermout recept weet ?

   • Reply
    Iris
    20 april 2017 at 09:14

    Haha oh sorry dat idee kreeg ik! vegan on the go is sowieso lastiger, dan ben je toch een beetje afhankelijk van wat je kunt vinden! Ik werk thuis en heb altijd veel in huis dus dat scheelt een hoop! soms is alleen mijn inspiratie op, maar ik verzin vaak wel iets:)! eigenlijk maak ik meestal iets dat ik heel lekker vind zo’n 20x per week haha. en even denken, met havermout weet ik wel veel want dat vind ik erg lekker! ligt een beetje aan wat voor recept je zoekt?! Ontbijt, lunch, zoet, snack, pannenkoeken, taart?????? let me know haha. Liefs!

 • Reply
  Sarina
  18 april 2017 at 08:19

  Knap dat je het vol houd Claire! Ga zo door meis, je doet het super ?

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:12

   Super lief! Dankjewel Sarina! Hoe gaat de challenge bij jou??

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  18 april 2017 at 08:39

  Ik vind het nog steeds zo knap dat je dit allemaal doet! Ik vond het wel heel stom voor je dat het proeverijtje niet zo lekker was, dat had wel gemoeten! Maar ik vind het zo tof dat we nu eindelijk hebben afgesproken, het was echt super gezellig en dat moeten we wat mij betreft veel vaker doen! Ik ben zo benieuwd naar je foto’s van de shoot met Iris trouwens! Malou x

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:13

   Dankjewel lieve Malou! Het was wel lekker maar niet heel bijzonder. Maar misschien was ik ook gewoon een zeur he haha. Hoewel… je hebt het zelf (half) geproefd! Ik vond onze date ook mega gezellig! Snel weer afspreken! ?

 • Reply
  Rianne
  18 april 2017 at 08:54

  Hoi Claire, ik vind deze veganchallenge blogjes van je erg leuk geschreven. (de rest overigens van je blog ook hoor 🙂
  Ik heb nog wel een variatie voor de pindakaas, die toch net even wat voller van smaak is, mits je ervan houd 🙂
  Ik ben ook niet altijd zo’n goede broodeter, maar om het lekker te maken doe ik weleens het volgende.
  Ik pak 2 boterhammen waarvan ik de buitenkant insmeer met alpro boter. Op 1 van de boterham binnenkanten smeer ik dan een lekkere laag pindakaas, daarna wat sambal eroverheen en daarna een banaan overdwars gesneden erop en de andere boterham er met de boterkant naar buiten gericht erop. Vervolgens bak ik de boterham in een koekenpan (vandaar de beboterde buitenkanten) als een soort van tosti. Dan is het net of je een soort van pisang goreng met pindasaus eet, maar dan op brood. Het bakken in de pan met boter, maakt het net even wat smeuïger dan in een tostiapparaat. Groetjes Rianne

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:14

   Wat een leuke en lieve reactie Rianne! Die pindakaas tosti klinkt heel erg lekker, wat een goed idee. Ik ga het eens proberen deze week!

 • Reply
  Jenn
  18 april 2017 at 08:56

  Ziet er lekker uit allemaal!

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:14

   Dankjewel Jenn!

 • Reply
  Liset
  18 april 2017 at 09:05

  Ik vind het nog steeds knap dat je zo goed je best doet! En ik snap dat in het begin je wat dingetjes eet die achteraf misschien niet zo heel vegan zijn. Op een gegeven moment weet je vast wat wel en niet kan :). Ik zou het zelf ook heel moeilijk vinden om helemaal veganistisch te eten. Op een gegeven moment wordt de keuze zo beperkt, dat je heel creatief moet zijn of gewoon vaak hetzelfde eet ;). Ga je na deze challenge weer terug naar vegetarisch eten of wil je dit graag volhouden?

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:16

   Ah zo lief, dankjewel lieve Liset! Het is nu inderdaad nog even uitzoeken. Zo wist ik eigenlijk net wat vegetarisch was en wat niet dus heel vaak denk ik ook automatisch dat het dan vegan is haha. Mijn doel is niet om veganistisch te blijven eten eigenlijk. Op zich ben ik wel tevreden met hoe ik normaal eet: vega en zoveel mogelijk vegan. Eerlijk gezegd denk ik ook dat dat zo blijft!

 • Reply
  Susan
  18 april 2017 at 09:24

  Wat rot dat sommige dingen achteraf toch niet helemaal vegan blijken te zijn. Het lijkt me zo lastig om dit te doen! Ben trouwens benieuwd hoe je de Harry Potter expo vond 🙂

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:17

   Ja dat is zo lastig! Maar als je het eenmaal weet dan vergeet je het ook niet meer. Ik zat te twijfelen om er een artikel aan te wijden maar het is niet heel groen hahah. Het was wel echt heeeeel erg tof. Als je van Harry Potter houdt dan is het echt een aanrader ?

 • Reply
  Klaske
  18 april 2017 at 09:33

  Awh, ik kan me heel goed voorstellen dat je een beetje klaar bent met de boterhammen met pindakaas en hummus. Ik ben zelf ook niet zo dol op brood. En wat jammer dat die proeverij bij Gys toch een beetje tegenviel. Ik denk dat het ook heel lastig is omdat je weet hoe zuivel smaakt en hoe het iets veel lekkerder kan maken. Voorbeeldje: mijn moeder maakte pas kwarktaart met sojakwark (alpro go on, ook een aanrader voor je ontbijt met wat muesli trouwens) en sojaslagroom. Ik vond het helemaal fantastisch (ik weet niet meer hoe echte kwarktaart proeft), maar zij vond het wel wat tegenvallen, omdat het ‘anders’ smaakte en ze gewone kwarktaart lekkerder vindt. 🙂
  Hoe dan ook, je bent heel goed bezig! Misschien kun je voor jezelf een soort vegan broodje gezond maken: tomaat, komkommer, pesto, sla en misschien wat vegan kaas (al denk ik dat het zonder ook heel lekker is!). Als je een beetje klaar bent met gewoon brood, kun je trouwens ook afbakbroodjes kopen. Die zijn volgens mij gewoon vegan! En dan heb je toch wat lekkers om te eten in bijvoorbeeld de trein. 🙂 (oeps, weer een lange comment, maar ik wilde weer zoveel zeggen, haha)

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:20

   Niet verontschuldigen voor lange comments. Ik HOU van lange comments haha. Ik denk inderdaad dat ik die romige/vette smaak van zuivel ben gewend waardoor vegan eten vaak wat droger smaakt. Dat is een kwestie van gewenning denk ik want vlees mis ik ook niet echt meer. Maar aan het begin vond ik de smaken zó anders. Aaahh maar die vegan kwarktaart wil ik ook maken! Het klinkt heel lekker. Maar ik denk dat je bij vegan eten nooit PRECIES hetzelfde moet verwachten. Eerder een leuke creatieve interpretatie ervan haha. Wat een fijne tips van die broodjes, ik ga straks even langs de supermarkt ?

 • Reply
  Lidia
  18 april 2017 at 09:39

  Succes hoor, je bent gewoon supergoed bezig!

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:21

   Dankjewel Lidia! Komt helemaal goed!

 • Reply
  Claire van Vrijberghe de Coningh
  18 april 2017 at 10:07

  Hi lieve Claire! Tosti’s gemaakt van Wilmersburger kaas, banaan en sambal badjak van Fair Trade. Dat is echt goddelijk! Sowieso alles met Wilmersburger kaas en sambal haha! Verder is een broodje pindakaas met banaan ook goddelijk. Bij de AH verkopen ze diverse humus en spreads die vegan zijn (in het ‘vers’ schap). Bijvoorbeeld de wortelspread en groene asperge humus. Op die manier kun je toch een beetje variëren. Bij de Natuurwinkel en EkoPlaza verkopen ze ook diverse lekkere snacks waaronder Seitan worstjes en vegan bitterballen die goddelijk zijn op brood. Soms lunchen wij ook met een grote kom soja yoghurt van Alpro (kokos, perzik en vanille zijn favoriet) met heel veel fruit, kokoschips en chiazaad. Je weet dat je mij altijd mag appen toch? Succes deze week! Liefs en een dikke knuffel! x

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:22

   Wat een goeie tips Claire! Ik heb die spreads vorige keer meegenomen op mijn stage maar ga ze ook voor thuis meenemen. Ook breng ik dit weekend even een bezoekje aan de natuurwinkels (als stufi is gestort hahaha). Gaat helemaal goedkomen deze week!

 • Reply
  Sija
  18 april 2017 at 10:11

  Pfoe, respect hoor! Ik snap dat je nu even klaar bent met pindakaas en hummus, haha. Ik denk dat een goede planning het halve werk is want dan hoef je ook niet meer zo lang na te denken over of het wel of niet vegan is.. maarja, dan moet je wel recepten kunnen vinden (en het is ook wel fijn dat je zeker weet dat het te vreten is). Misschien kun je zelf eens wraps maken om mee te nemen? Rens Kroes heeft ook zo’n kookboekje; on the go, weet niet of dat allemaal veganistisch is maar misschien is dat een handig boekje. Haar blog is trouwens ook erg leuk, daar staan ook veel recepten op! Succes deze week 🙂 Liefs, Sija

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:23

   Dankjewel Sija voor de tips! Ik moet inderdaad wat meer gaan plannen wat ik eet, dat scheelt vast veel stress. Wat een goeie tip van dat kookboek! Ik ga eens bij Bol.com kijken. Dankjewel!!

 • Reply
  Sytse - Het Groene Broertje
  18 april 2017 at 10:39

  Goed zoo!! Die Goody Goodstuff snoepjes zijn heerlijk!! Heb je die peach al eens geprobeerd?

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:23

   Jaaa die Goody Goodatuff snoepjes zijn zo lekker!!

 • Reply
  Merel
  18 april 2017 at 11:53

  Ik doe zelf niet aan de Vegan Challenge maar vind het maar wat interessant om het bij je te lezen hoe het deze week is gegaan. Voor je beleg op brood; misschien is dit artikel van Iris een idee? https://ikbenirisniet.nl/2015/01/23/10x-hartig-vegetarisch-broodbeleg/ of voor zoet beleg misschien deze van Lisa Goes Vegan; https://lisagoesvegan.com/vegan-broodbeleg/ . Hoop dat je er wat aan hebt en succes deze week!

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:24

   Dankjewel Merel voor de handige tips! Enne wat super leuk dat je meeleest. Ik ga eens wat recepten uitproberen.

 • Reply
  Danique
  18 april 2017 at 12:37

  Ik heb er echt respect voor dat je deze challenge zo goed volhoudt! Ik denk niet dat ik het zelf zou kunnen.

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:24

   Ahh Dankjewel Danique! Als je er eenmaal inzit is het denk ik wel makkelijker (:

 • Reply
  Quinty
  18 april 2017 at 16:38

  Ik vind het heel knap dat je deze challenge goed volhoud! En ja, van die instinkertjes leer je weer.

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:25

   Dankjewel Quinty, leuk om te horen! Ja die instinkertjes zijn stom. Maar ik hecht meer waarde aan het vermijden van “echt” dierlijke producten zoals yoghurt of melk. Om een instinker maak ik me niet heel druk maar zou het wel stom vinden als ik een glas melk zou drinken Ofzo. Snap je? Of klinkt dat gek?

 • Reply
  Mille Pagine
  18 april 2017 at 20:03

  Hee, wat leuk om dit te lezen! Ik had deel 1 gemist, die ga ik zo even lezen. Als tip voor broodbeleg: groentespread van de Aldi (ik ben echt een fangirl hiervan, dus misschien heb je het al eens op een andere blog gelezen, sorry in dat geval!). Gewoon vegan en ook zonder palmolie. Ik vind dat zoooo lekker hartig! Zelf wissel ik paprika en papaja-curry af, maar kokos-linzen is ook lekker. Tuinkruiden heb ik nog niet geprobeerd. Enjoy en veel succes de komende weken! http://www.aldi.nl/aldi_vegetarische_spread_344_11306_675_34871.html

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:26

   Dankjewel Mille Pagina voor de super lieve comment met tips! Ik ga even langs de Aldi, ik hoor daar zoveel over maar vergeet het steeds mee te nemen.

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  18 april 2017 at 20:05

  Heb je al wel eens in de recepten index van de groene meisjes gekeken? Dat is echt mijn go to plek voor inspiratie! Net als the green kitchen, deze recepten zijn vaak alleen iets duurder… Ik kan me zo goed voorstellen dat je helemaal geïrriteerd ervan wordt, wat is het lastig zeg! Hopelijk wordt het steeds makkelijker, ik ben benieuwd wat je doet als april afgelopen is 🙂

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:27

   Dankjewel lieve Marieke! Ja ik kijk vaak op De Groene Meisjes maar maak niet vaak een recept na. Dat ga ik eens doen! Ik laat je weten wat ik hierna ga doen ☺

 • Reply
  sherry
  18 april 2017 at 22:14

  Dat ziet er lekker uit. Ik ben buiten vaak vegetarisch overal waar ik heen ga wordt vlees geserveerd. Ik maak vlees liever zelf thuis.

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:28

   Dankjewel Sherry! Wat grappig dat je thuis wel vlees eet en buitenshuis niet. Vaak hoor je toch andersom. Vanwaar de reden? Ben gewoon nieuwsgierig hoor hihi.

   • Reply
    Sherry
    20 april 2017 at 08:45

    Ik heb vaak megemaakt dat vlees niet goed gaar wordt gemaakt. Dan word ik helaas ziek. Is me vaak genoeg overkomen.

 • Reply
  Benthe
  18 april 2017 at 22:32

  Oooh wat fijn dat je dit deelt, zitten leuke recepten tussen! Vooral met ontbijt en lunch zou ik inderdaad niet zo goed weten wat ik moet eten. Nu is me dat iets duidelijker ?

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:28

   Dankjewel lieve Benthe! Volgende week eet ik een keer wat anders dan brood dus hopelijk haal je er dan nog wat inspiratie uit (:

 • Reply
  Aneta
  19 april 2017 at 13:11

  Ziet er weer goed uit!! Zelf vind ik brood ook niet zo lekker in de ochtend. Heb je wel eens bananenpannenkoekjes gegeten of overnight oats?

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:28

   Ohhh wat een goed idee! Ik ga eens in de keuken staan. Je wordt wel creatief van de challenge haha.

 • Reply
  Iris
  19 april 2017 at 19:37

  Het is inderdaad lastig om vegan broodbeleg te verzinnen. Ik eet zelf inderdaad ook vaak hummus en dan doe ik er nog komkommer of reepjes paprika bij op of ik doe bijvoorbeeld banaan op brood of pindakaas met stroop (niet heel gezond hahaha). Als ontbijt drink ik de laatste tijd een smoothie en dat is super makkelijk, vult en vegan. Ik krijg namelijk ook nooit brood weg in de ochtend. Dus als je wat tips wil, dan app je me maar hihi. Ik vond die noodles die wij ’s middags aten eigenlijk ook wel lekker, dat moet ik eens gaan opzoeken als recept!

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:30

   Dank voor je tips lieve Iris! Goed idee van die reepjes groente, ik doe het af en toe en dan smaakt het veel lekkerder. Smoothie is ook een goed idee! Wat doe je er vaak in? Ik heb vaak snel honger na een smoothie. Die noodles waren inderdaad super lekker! ?

   • Reply
    Iris
    20 april 2017 at 21:02

    Natuurlijk kan je van alles door elkaar gooien, maar mijn meest gemaakte zijn: banaan, halve avocado, mango, bladspinazie, beetje citroensap en water óf banaan, blauwe bessen, frambozen, bladspinazie en water. Veel van het fruit en de bladspinazie koop ik bevroren! Dat is helemaal niet zo duur, blijft langer houdbaar en is ook goed voor de vitames geloof ik! 😀

 • Reply
  Marleen
  19 april 2017 at 20:31

  Looks good! Super goed van je ook 🙂 De pizza ziet er goed uit hoor!

  • Reply
   clairecodi
   20 april 2017 at 08:30

   Dankjewel lieve Marleen!! De pizza was wel een hoogtepuntje inderdaad ☺?

 • Reply
  Anne-Sophie
  20 april 2017 at 14:57

  Die dhal met zelfgemaakt brood doet me spontaan zin krijgen in avondeten (nog een uur of 4 wachten helaas 🙁 ).

  Wat ik erg graag op m’n boterham eet is cashewtzatziki (moet je maar eens googlen naar “EVA cashewnotentzatziki”) of pesto of tapenade of guacamole van erwtjes of … Er zijn zoveel lekkere vegan dingen om op je boterham te doen! Ik hoop dat je volgende week waardige alternatieven voor je hummus en pindakaas vindt en nog heel veel succes met de challenge! Yes you can! 🙂

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.