69 In Maandoverzicht

Update: afstuderen, grotemensenbaan en blogplannen

Voor de één kom ik net kijken, maar toch zie ik het niet zo. Over een maand word ik alweer 24 jaar. Als je mij tien jaar geleden had gevraagd hoe mijn leven er op dit moment uitzag, dan kreeg je een uitgebreid antwoord. Misschien bevatte deze het klassieke huisje, boompje, beestje of juist een ongekende carrière. In ieder geval een toekomstbeeld met een duidelijke visie. Zo’n uitgewerkte visie ontbreekt een beetje op dit moment. Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren, en eigenlijk voel ik me daar wel goed bij.

Ben ik afgestudeerd?

In het maandoverzicht van mei liet ik zien dat ik bezig was met het afronden van mijn afstudeeropdracht. Voor de stichting Viva Las Vega’s maak ik een blogstrategie en een bloghandboek. Deze opdracht bestond onder andere uit doelgroeponderzoek, SEO onderzoek en meer. Toen ik vol trots mijn conceptversie inleverde bleek dat er wat mis was gegaan. Mijn plan van aanpak was ten onrechte goedgekeurd waardoor de opzet (en delen van de uitwerking) niet helemaal klopten. Tussen de conceptversie en deadline zat iets minder dan twee weken. Die periode is te kort om je onderzoek om te gooien. Dat is me dan ook helaas niet gelukt. Gelukkig heeft mijn school ‘flexibel afstuderen’. Dit houdt ongeveer in dat je zelf mag bepalen wanneer je mag afstuderen. Ik heb daarom besloten om mijn opdracht begin september in te leveren. Dan heb ik genoeg de tijd om er een mooie opdracht van te maken voor zowel de stichting als mijzelf.

Op zoek naar een grotemensenbaan

Het afronden van mijn afstudeeropdracht heeft geen drie maanden nodig. Daarom ben ik op dit moment bezig met het solliciteren naar een grotemensenbaan. Nu moet ik eerlijk toegeven dat dat best wel gek voelt na zo’n lange tijd studeren. Toch heb ik voor mijn gevoel wel genoeg in de schoolbanken gezeten. Ik heb wel zin in een uitdaging. Ik heb getwijfeld over het volgen van een master. Maar eerlijk gezegd heb ik daar op dit moment geen behoefte aan. Het lijkt me leuk om even weg te zijn van tentamens, scripties en onderzoek. Ik wil de kennis van mijn studie ein-de-lijk in de praktijk te brengen. Functies die aansluiten zijn in de richting van redacteur, communicatiemedewerker of juist iets met internetmarketing. Heb je een suggestie, laat het me dan zeker even weten 😉

Deze veranderingen zorgen er ook voor dat ik deze zomervakantie niet écht op vakantie ga. Ik wil me focussen op mijn afstudeeropdracht en het solliciteren. Ik ga natuurlijk wel leuke dingen doen, maar drie weken naar een ver oord zit er helaas niet in. Mocht je dus ook een thuisblijf vakantie hebben: I’m with you!

Wat zijn mijn blogplannen?

Mijn blog bestaat op 1 juli alweer één jaar. Het voelt als een gek idee dat ik vorig jaar met het idee speelde om een blog te starten. Achteraf ben ik zo blij dat ik mijn blog ben gestart! Ik ben zeker niet van plan om te stoppen met schrijven en fotograferen. Ik heb genoeg inspiratie sinds ik de knoop heb doorgehakt om mijn afstudeeropdracht later in te leveren. Sterker nog: er komen een aantal recepten aan. Mijn blogschema blijft op maandag en vrijdag. Wie weet dat het straks weer drie keer per week wordt, maar op dit moment vind ik twee keer prima.

Qua onderwerpen wil ik me wat meer focussen op DIY, planten en recepten. Ik wil minder beautyreviews schrijven. Ondanks dat ik make-up en verzorgingsproducten heel erg leuk vind, wil ik er alleen over plaatsen als ik echt een holy grail heb ontdekt of iets heel bijzonders. Ik merk ook dat jullie de reviews niet altijd even interessant vinden, dus daar zijn we het dan over eens. Daarnaast ben ik aan het experimenteren met een nieuwe huisstijl voor Claire Codi. Kortom: er komen nog heel veel leuke dingen aan en ik ben zeker niet van plan om te stoppen met bloggen.

Ik hoop dat je deze update leuk vond om te lezen. Wat zijn jouw plannen voor de vakantie? Let me know!

Hoofdfoto door Iris Zaagman

You Might Also Like

69 Comments

 • Reply
  Larissa
  19 juni 2017 at 09:39

  Ik zit echt precies in hetzelfde schuitje! Het voelt best gek om nu te gaan solliciteren (ook binnen de communicatie) na vier jaar studeren.
  Mijn vakantie staat dus in het teken van solliciteren en vrijwilligerswerk op een kamp. Verder heb ik ook nog een rondreis door Schotland geboekt, dus lekker druk druk druk. Maar vooral genieten van het einde van mijn studie en hopelijk snel het begin van iets nieuws 🙂

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 21:45

   Wat toevallig dat je precies in hetzelfde schuitje zit! Die overgang van student naar werkende is inderdaad heel vreemd. Ik hoop dat je tijdens je vakantie een beetje tot rust komt en inspiratie krijgt voor een leuke baan 🙂

 • Reply
  Marloes
  19 juni 2017 at 09:59

  Fijn dat je je opdracht wat later kan inleveren! Ik lever zelf mijn scriptie eind augustus in. Ik ben nog niet echt bezig met solliciteren. Ik vind het heel lastig om te bedenken wat ik hierna moet/wil doen. En ik heb gemerkt dat als ik me daar nu druk over ga maken, dat het me alleen maar meer stress oplevert. Ik heb sowieso een parttime baantje waar ik nog gewoon kan blijven, dus dat geeft me wel iets meer rust om pas te gaan zoeken naar een baan als ik mijn scriptie heb ingeleverd.
  Ik ga wel op vakantie, maar mijn laptop gaat gewoon mee en ik moet daar ook aan het werk. Maar dat vind ik niet zo erg. Mijn vriend vermaakt zich wel en ik denk dat een mooie werkplek in de natuur ook wel goed is voor mijn inspiratie 🙂

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 21:47

   Herkenbaar dat je niet zo goed weet wat je precies wilt doen. Ik weet niet welke opleiding je doet maar mijn opleiding is ook nog eens ontzettend breed. Dat maakt het ook nog eens lastig. Daarnaast vind ik ontzettend veel dingen leuk om te doen haha. Wat fijn dat je de tijd kan nemen om even bij te komen en rustig rond te zoeken. Ik hoop dat er snel iets leuks op je pad komt!

   • Reply
    Marloes
    20 juni 2017 at 21:49

    Dankje! Ik studeer ook Communicatie, haha. Het brede vind ik ook lastig.

    • Reply
     clairecodi
     20 juni 2017 at 22:30

     Een brede opleiding is tegelijkertijd een voordeel en een nadeel. Je kan veel maar je bent nergens dé expert in. Persoonlijk vind ik het wel fijn dat ik vanalles wat kan, maar daardoor is het wel lastig om echt één richting te kiezen.

 • Reply
  Marije
  19 juni 2017 at 10:29

  Ik heb precies hetzelfde probleem met mijn scriptie als jij hebt. Had nooit mogen gebeuren, gebeurt blijkbaar veel te vaak.. Succes!

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 21:48

   Meen je niet! Wat ontzettend balen dat jou hetzelfde is overkomen zeg. Ik wens jou ook heel veel succes. Ook al duurt het misschien iets langer, ik hoop dat we snel ons diploma kunnen halen 🙂

   • Reply
    Marije
    21 juni 2017 at 11:16

    Hoop ik ook, gaan we ons best voor doen toch!

 • Reply
  Danique
  19 juni 2017 at 10:31

  Wat een geluk dat het zo goed is geregeld en dat je je opdracht in september kunt gaan inleveren. Solliciteren naar een ‘echte’ baan lijkt me echt superspannend. Ik wens je in ieder geval veel succes met zoeken, dat gaat vast lukken!

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 21:49

   Handig he! Als het goed is kan jij daar bij MIC ook van profiteren. Dankjewel voor je support, het gaat vast goedkomen.

 • Reply
  Iris
  19 juni 2017 at 11:12

  Wat goed dat je er zo positief in staat! Het gaat je vast allemaal lukken en ik ben zo benieuwd welke kant je op gaat! Oew en een nieuwe huisstijl klinkt ook goed, ook daar ben ik benieuwd naar. Go you lieve Claire!

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 21:50

   Ahh wat een lieve comment Iris, dankjewel! Ik sta er inderdaad heel positief in, het komt allemaal wel goed 🙂

 • Reply
  Loes
  19 juni 2017 at 11:39

  Wat vervelend dat het afstuderen in eerste instantie niet volgens plan is gegaan, maar goed dat je zo positief blijft! In september ga je vast een mooi cijfer halen! En wel spannend ja, op zoek naar een echte baan, maar ook dat komt vast helemaal goed. Ik ben benieuwd hoe je blog zich gaat ontwikkelen komende tijd!

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 21:51

   Dankjewel voor je lieve comment Loes! Ik vind het enorm jammer dat ik niet in juni kan afstuderen maar ik ben blij als het er in september op zit. Als ik mijn diploma maar zo snel mogelijk behaal 🙂

 • Reply
  Lysanne
  19 juni 2017 at 11:56

  Oh jeetje, wat vervelend van je conceptversie! En wat weinig tijd heb je tussen dat en de deadline! Ik merkte tijdens mijn afstuderen dat er weinig begeleiding is waardoor je snel tegen dingen aanloopt. Ik hoop dat alles goed komt!

  Je hebt een leuke blog en ik blijf je zeker volgen!

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 21:52

   Herkenbaar Lysanne! Ik merk ook dat een afstudeeropdracht toch iets complexer is qua begeleiding dan een normale meeloopstage. Dat komt misschien ook omdat het voor de begeleider lastig is om zich te verplaatsen in jouw onderzoek en je niet veel aanwezig bent op school. Ik hoop dat ik het in september ein-de-lijk kan afsluiten 🙂

 • Reply
  Jenn
  19 juni 2017 at 12:04

  Ik heb al jaren een thuisblijfvakantie 😛 Maar wie weet gaan we in het naseizoen nog even er tussenuit. Leuk om je update te lezen!

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 21:52

   Ahh hier ook hoor Jenn. Maar een thuisblijfvakantie kan ook heel fijn zijn!

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  19 juni 2017 at 13:09

  Het klinkt alsof je eindelijk weer wat rust en duidelijkheid voor jezelf hebt, wat fijn! Ik ben heel erg benieuwd welke baan je uiteindelijk zal krijgen, ik zal voor je opletten 🙂 Je plannen voor je blog klinken ook echt leuk, ik ben benieuwd naar de onderwerpen en de nieuwe lay-out natuurlijk!

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 21:53

   Precies dat Marieke! Ik voel me nu een stuk rustig en gestructureerder en weet eindelijk waar ik aan toe ben. Dat scheelt al een hele hoop 🙂

 • Reply
  Merel
  19 juni 2017 at 13:15

  Goed dat je het zo oppakt, echt knap! Ik ben benieuwd wat de aankomende maanden je gaan brengen 🙂 ken je vacature via Ginny? Dat is geloof ik vooral in Amsterdam maar ik zie er regelmatig toffe functies voorbij komen, misschien heb je er wat aan. Succes met de laatste loodjes <3

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 21:54

   Ahh dankjewel lieve Merel! Ik baalde aan het begin flink van die fout met mijn conceptversie maar ik had niet veel keus naast me erbij neerleggen. Dankjewel voor de tip van Via Ginny. Ik ga eens eventjes kijken!

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  19 juni 2017 at 13:32

  Fijn dat je dingen nu op een rijtje hebt en duidelijkheid voor jezelf hebt zodat je weet welke kant je op wil. Hopelijk heb je snel een leuke baan gevonden die aansluit op je studie 🙂 Dat komt vast helemaal goed!

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 21:55

   Wat lief Nina, dankjewel voor je fijne comment! <3 🙂

 • Reply
  Aneta
  19 juni 2017 at 13:58

  Super om te horen wijffie! Ik ben in grote vakantie ook thuis, dus wellicht kunnen we een keertje daten. Lijkt me heel leuk! Ik wens je onwijs veel succes met de laatste loodjes. Dikke kus

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 21:55

   Dankjewel Aneta! Lijkt me super leuk om een keertje af te spreken. Ik stuur je wel even een berichtje 😉

 • Reply
  Merel
  19 juni 2017 at 14:25

  Wat goed dat je het even hebt verplaatst. En fijn dat school daar ook flexibel in is. Wel vervelend dat je concept ten onrechte is goedgekeurd. Lijkt me best balen. Maar ja het is niet anders! Ik ga deze vakantie weer beginnen met werken en ook werken bij een nieuw organisatie. Spannend maar erg leuk! Dus ook een thuis blijf vakantie. Maar dat maakt voor mij niets uit vind ik. Als het maar lekker weer wordt de aankomende weken! Na de vakantie wil ik mijn mbo-v afmaken en hopelijk een diploma rijker volgend jaar juli!

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 21:57

   Dankjewel voor je comment Merel! Ik vond het heel vervelend dat er gedoe was met mijn conceptversie, maar heb mij er nu maar bij neergelegd. Hopelijk kan ik nu die extra tijd gebruiken om er iets extra moois van te maken. Wat leuk dat je weer gaat beginnen met werken en bij een nieuwe organisatie! Tof ook dat je je mbo-v wilt afmaken, klinkt alsof je jezelf flinkt uitdaagt in de zomerperiode (en daarna ). Heel veel succes! 😀

 • Reply
  Claire van Vrijberghe de Coningh
  19 juni 2017 at 15:13

  Hi lieve Claire!

  Wat een kwetsbaar en mooi blog ❤️. Super herkenbare positie waar je nu in zit. Weet dat je er hoe dan ook gaat komen en als je hulp nodig hebt, ik altijd voor je klaar zit/sta. Ik ben onwijs benieuwd naar je nieuwe huisstijl en de stappen die je gaat maken! ??

  Dikke knuffel en liefs!

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 21:58

   Dankjewel lieve Claire voor je reactie! 🙂 Ik ga mijn best doen om er wat moois van te maken, maar ik weet zeker dat het allemaal wel goedkomt. En anders heb ik je nummer <3

 • Reply
  Linda - Zaailingen
  19 juni 2017 at 15:35

  Wat een spannende tijden! Ik had heus niet verwacht dat je zou stoppen met bloggen hoor. Toen ik die titel zag, dacht ik eerder aan grootse plannen 🙂 Ben benieuwd welke richting je op gaat met je blog, maar wat je zegt klinkt me als muziek in de oren.
  Succes nog met afstuderen en solliciteren en vergeet vooral niet te genieten!

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 22:00

   Ha nee stoppen met bloggen doe ik niet zo snel haha. Het had gekund als ik een nieuwe baan zou hebben (maar dan alsnog hoor..) Tof dat je benieuwd bent naar mijn ‘nieuwe’ blog, ik ga mijn best doen om er wat moois van te maken. Enne genieten doe ik altijd! 🙂

   • Reply
    Linda - Zaailingen
    20 juni 2017 at 22:15

    Hihi, gelukkig maar 🙂 Regel trouwens vooral een parttime baan voor jezelf als dat lukt. Dat kan ik je zo erg aanraden! Zodra je genoeg verdient om ruim rond te komen, zal tijd (om te bloggen en boswandelingetjes te maken bijvoorbeeld ;)) je dierbaarder zijn. Tenzij je hypergelukkig wordt van 24/7 carrière maken natuurlijk. Dan doe je dat 😛

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  19 juni 2017 at 18:13

  Oh Claire Ik ben zo blij dat het dan toch nog soort van is goed gekomen en je in september kunt afstuderen! Nu ben ik echt een groentje in vergelijking tot jou, jij gaat gewoon al een baan zoeken… Er gaat niet gelijk een belletje bij me rinkelen maar ik houd mijn ogen open voor vacatures! En het is je geraden ook dat je blijft bloggen, anders reis ik persoonlijk af naar Zwolle en trek ik je aan je haren terug naar blogland. Enneh, je hebt deze zomer toch wel tijd om iets af te spreken met ene blonde chick uit Zutphen?? Malou x

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 22:01

   Hihi Malou het komt altijd goed! En het is toch juist leuk dat je zo’n groentje bent, geniet er lekker van. Mijn studententijd was echt heerlijk en heb er echt van genoten. Wauw klink nu best wel oud als ik het zo zeg, maar you get my point. Lijkt me een heel goed plan om met elkaar af te spreken. Ik stuur je een berichtje!

 • Reply
  Romy
  19 juni 2017 at 19:05

  Zo goed dat je deze keuze hebt gemaakt en nu iets meer tijd hebt om af te studeren! Het is echt balen hoe het is gelopen qua feedback en goedkeuring van je plan van aanpak, maar uiteindelijk komt het zeker weten goed. Het is ook zo’n spannende periode, het afstuderen en het zoeken naar een baan. Er gaat zoveel veranderen, maar ik weet zeker dat het je ook veel positiefs zal brengen. Zo ervaar ik het in ieder geval bij mijn eerste baan nu 🙂 Ken je trouwens de site Villamedia? Daar staan altijd superveel vacatures op. Ik heb er heel wat gevonden daar toen ik moest solliciteren. Enne, I’m with you wat betreft de staycation 😉 Maar gelukkig is er in Nederland ook genoeg te doen! En wie weet zit er weer een leuke blogdate in 🙂

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 22:02

   Dankjewel voor je lieve comment Romy! Ik heb er ook het volste vertrouwen in dat het wel goed gaat komen. Ik vind het best wel spannend dat er nu zoveel veranderingen plaatsvinden maar ik laat het gewoon op me afkomen. Dankjewel voor de tip van Villamedia. Ik heb die website weleens gebruikt voor stages maar nooit voor vacatures. En uiteraard staat er een blogdate op de planning in de zomer!

 • Reply
  Sofie
  19 juni 2017 at 19:31

  Heel veel succes met het afstuderen en het vinden van werk! Spannend allemaal! Ik ben benieuwd naar je nieuwe blogstijl ?

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 22:03

   Lief, dankjewel Sofie! Ik ga er wat moois van maken 🙂

 • Reply
  Lidia
  19 juni 2017 at 20:12

  Superveel succes met afstuderen en solliciteren!! Enne leuk dat je blijft bloggen?? Ik lees altijd wel mee, maar ben soms een beetje te lui voor reacties??

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 22:03

   Dankjewel Lidia! Ohh en verontschuldig je niet hoor, ik vergeet zelf ook vaak genoeg om een reactie te geven. Vind het super leuk dat je meeleest <3

 • Reply
  Mariëlle
  19 juni 2017 at 20:42

  Wat leuk om te lezen! Nog veel succes met de laatste loodjes, ik weet hoe zwaar het is. En ik weet ook hoe raar het is om af te studeren en dan ineens iets te ‘moeten’. Maar ik woon nu op mezelf en wat ik hiervoor heb moeten doen, is het me dubbel en dwars waard!

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 22:04

   Dankjewel Mariëlle! Die overgang van student naar werkende lijkt me heel erg wennen, maar ben er tegelijkertijd ook wel erg aan toe. Lijkt me fijn om aan de slag te gaan en een vaste structuur te hebben. Fijn dat je zo geniet van je huisje, je hebt het verdiend!

 • Reply
  Maaike
  19 juni 2017 at 22:36

  Raar ia dat hè, solliciteren naar een grote mensen baan :p ik heb er ook last van. En wow, dat je zoveel inspiratie hebt voor je blog zeg! Ik weet niet meer waar ik de inspiratie vandaan moet halen, want sinds mijn scriptie heb ik daar totaal geen zin in eigenlijk. Ik moet ergens de motivatie nog een keer terugvinden… in ieder geval heel veel succes de komende tijd!

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 22:05

   Herkenbaar hoor, die blogdip. Tijdens het schrijven van mijn scriptie wilde ik heel vaak bezig met bloggen maar dat kon natuurlijk niet. Alle ideeën heb ik toen opgeschreven dus ik heb een flink lijstje. Maar even rustig aandoen met bloggen is geen probleem, het moet niet geforceerd zijn natuurlijk!

 • Reply
  Ayla
  20 juni 2017 at 08:43

  Heee wat leuk, wij delen onze blogverjaardag! Hoera voor ons! Gaaf dat je werk gaat zoeken, ik denk dat je het heel leuk zal vinden na al dat studeren. Ik heb ook geen master gedaan om dezelfde reden, eerst maar eens kijken of het allemaal echt zo leuk is in het ‘echte leven’ voordat ik me nog dieper ergens in zou gooien. Gelukkig maar, want inmiddels werk ik in een totaal ander vakgebied! Succes met het afronden van je scriptie!

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 22:07

   Wat toevallig dat we een blogverjaardag delen! Leuk ook om te lezen dat jij om dezelfde redenen geen master hebt gedaan. Ik wil inderdaad eerst zelf aan de slag. Ik ben wel toe aan structuur en vastigheid. Op een gegeven moment heb je wel lang genoeg in de schoolbanken gezeten. Daarnaast leer je in het werkveld toch hele andere dingen dan op school merk ik altijd. Stages en werkervaring opdoen zijn wat mij betreft de beste middelen om te leren.

 • Reply
  Susan
  20 juni 2017 at 08:54

  Oh wat knap dat je de keuze hebt gemaakt om hem in september in te leveren. Kun je nu gewoon lekker rustig eraan gaan werken en ondertussen een beetje genieten van de zomer! Ik ben benieuwd wat voor baan je gaat vinden 🙂 Onze blog is trouwens bijna even oud!

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 22:09

   Dankjewel Susan voor je comment! Ik ben ook erg benieuwd waar ik terecht kom. Ahh wat leuk dat onze blogs even oud zijn. Wanneer ben je die van jou begonnen?

   • Reply
    Susan
    20 juni 2017 at 22:10

    30 juni! 😀

    • Reply
     clairecodi
     20 juni 2017 at 22:56

     Ahh nét iets eerder, super leuk! 😀

 • Reply
  Merel
  20 juni 2017 at 10:36

  Lieverd, wat leuk om deze update te lezen!! Spannende toekomst plannen allemaal. Soms is het juist heel fijn en goed om een beetje een open toekomst beeld te hebben, dit bied ook weer ruimte voor goede ideeën en nieuwe dingen in je leven. Ik ben heel benieuwd bij welke bedrijven je gaat solliciteren 🙂 Succes met alles! Liefs, Merel

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 22:10

   Wat leuk om te horen lieve Merel! Ik denk dat het inderdaad heel goed kan zijn om een open toekomstbeeld te hebben. Je kan (gelukkig/helaas) je leven niet plannen en er gebeuren altijd onverwachte dingen. Ik sta voor alles open zie wel wat er op mijn pad komt 🙂 Dankjewel voor je lieve woorden!

 • Reply
  Charel
  20 juni 2017 at 21:31

  Solliciteren is en blijft altijd een eng iets hoor haha! Zelf ben ik ook nog druk bezig en opzoek naar iets anders! Ik hoop dat het je snel lukt iets leuks te vinden x

  • Reply
   clairecodi
   20 juni 2017 at 22:11

   Herkenbaar, solliciteren is altijd heel erg spannend. Ik hoop ook dat jij snel iets leuks vindt wat bij je past, maar dat komt vast en zeker wel goed!

 • Reply
  Sanne
  20 juni 2017 at 23:33

  Ahhh leuk om te lezen lieve Claire!
  Spannend hoor, wat er allemaal komen gaat.
  Echt tof dat je blog zo goed gaat 😀 kan ook niet anders hihi, je hebt een super fijne blog.
  Ik ga interrailen ? en veeeel freelancewerk doen, hoera hoera! Vet leuk. En dannnnn de intro van de kunstacademie, YAY!!!
  Liefs

  • Reply
   clairecodi
   23 juni 2017 at 11:52

   Hihi zo lief, dankjewel Sanne! Klinkt alsof jij ook super leuke plannen hebt. Veel succes en plezier <3

 • Reply
  marije
  21 juni 2017 at 09:28

  Balen zeg dat er een kink in de kabel is gekomen met je afstuderen. Gelukkig dat je het wel op korte termijn kan afmaken. En die “grotemensenbaan” komt vanzelf. Alhoewel ik nog vaak genoeg terug verlang naar het studeren 😉

  Ik ben net terug van een weekje Tenerife. Denk dat ik na de zomer wellicht nog een vakantie boek.

  • Reply
   clairecodi
   23 juni 2017 at 11:53

   Ik kan me goed voorstellen dat je verlangt naar je studententijd. Ik denk ook wel dat die overgang naar werken en studeren wel eventjes wennen is. Wat mis je het meest eigenlijk? Ben ik wel benieuwd naar 🙂

 • Reply
  marleen
  21 juni 2017 at 14:28

  Aaaah, leuk en spannend! Ik ben toen ook drie maanden later afgestudeerd..mennn wat een stress! 🙂 Komt helemaal goed hoor! <3

  • Reply
   clairecodi
   23 juni 2017 at 11:54

   Dankjewel Marleen, super lief! Ik hoor het trouwens na deze blogpost veel vaker dat mensen problemen hebben met afstuderen. Pfff, echt vervelend!

 • Reply
  Joanne
  22 juni 2017 at 00:51

  Fijn om te lezen 🙂 Veel succes met het afstuderen en het opzoek gaan naar een echte grotenmensen baan haha! Spannend!

  • Reply
   clairecodi
   23 juni 2017 at 11:54

   Dankjewel Joanne, super lief van je! 🙂

 • Reply
  jonna@burgertrutjes
  22 juni 2017 at 08:53

  Komt vast en zeker goed met die echte grotemensenbaan! Keep up the positive vibe, en alles komt goed :). Benieuwd naar de Nieuwe huisstijl!

  • Reply
   clairecodi
   23 juni 2017 at 11:54

   Dankjewel Jonna, super lief! Ik ga mijn best doen 😀

 • Reply
  Justine
  22 juni 2017 at 13:26

  Scriptie drama, i feel you. Ik ben vorig jaar afgestudeerd, maar ook niet zonder slag of stoot. Met de lovende woorden “het gaat helemaal goedkomen” en “het wordt echt een goed punt” leverde ik mijn scriptie in. Vervolgens kreeg ik een onvoldoende en mijn begeleider kon niet uitleggen waarom zij die punten die de beoordelaar noemde niet eerder had getackeld. Anyhow, het duurde dus wat langer, maar ach, dat diploma is binnen! Hopelijk haal je het in september!

  Wat leuk dat je blog zo lekker gaat. Ik heb ‘m zojuist ontdekt en complimentjes. Ziet er leuk uit! 🙂

  • Reply
   clairecodi
   23 juni 2017 at 11:55

   He wat vervelend zeg! Ik hoor het ineens veel vaker dat mensen problemen hebben met afstuderen. Vaak ligt het inderdaad aan docenten die het niet met elkaar eens zijn of lakse feedback. Ik ben blij dat je nu wel je diploma in handen hebt want dat is toch wel heel fijn! Dankjewel voor je lieve complimentjes over mijn blog. Super leuk dat je hem hebt ontdekt 😀

 • Reply
  Anna
  23 juni 2017 at 23:01

  Ohh, solliciteren voor een echte baan haha, zo spannend! Ik ben als het goed is ook afgestudeerd over een week (zo raar om dat te zeggen), maar ik heb ook geen duidelijk plan. Ik woon nog goedkoop dus ik kan nu een beetje aanrommelen, om het zo maar te zeggen. Vind ik eigenlijk wel fijn! Na al die jaren studeren even geen druk meer voelen :-). Succes met solliciteren en afstuderen!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.