16 In Groene Beauty

Vegan deo van Etos: Ultra Dry Soft Deospray

Ultra Dry Soft Deosprays

Klotsende oksels zijn niet het meest sexy onderwerp. Daarom review ik vandaag vegan deo! Niet van een gekke speciale bio winkel, maar gewoon bij de Etos.

Zweet is menselijk, maar zo ranzig. Ik voel me altijd mega ongemakkelijk en heb het idee alsof iedereen het kan ruiken. Ik heb gelukkig geen last van overmatig zweten. Maar ik vind het wel fijn om standaard deo in mijn tas te hebben. Mijn stash verzorgingsproducten ben ik aan het veganizen. Tijd om de Ultra Dry Soft Deospray uit te proberen.

Waarom deodorant niet vegan is

Hoezo is deodorant niet vegan? Veel merken die deodorant verkopen, zijn ook actief in China. In een eerder artikel beschreef ik al dat producten in China verplicht getest zijn op dieren. Deze merken vallen dus al af. Qua dierlijke ingrediënten is het vaak bijenwas, glycerine of parfum van dierlijke oorsprong. Stoffen die je dus niet op je huid wilt hebben. Eigenlijk te idioot voor woorden dat zelfs deo niet veilig is.

Maar hey let’s be positive: deze vegan deo van Etos is goedkoop en makkelijk verkrijgbaar. Ik heb twee varianten gekocht: een blauwe en een roze. Ze hebben geen namen, maar de blauwe deo is verrijkt met vitamine E en de roze met Aloë Vera Extract. Pluspunt: er zit geen alcohol in de deo’s.

Ultra Dry Soft Deospray met Vitamine E

Ultra Dry Soft Deospray Vitamine E
De blauwe deo ruikt fris, gewoon naar zeep. Persoonlijk hou ik ook niet van zoete deo’s. Wie kent die mega zoete nog van Vogue? Dan rook je de gehele dag naar een zoet snoepje. Dat heb je hierbij totaal niet. Je ruikt gewoon lekker schoon. De geur vind ik zelf wel snel vervagen, maar ik spuit dan gewoon nog een keertje.

Ultra Dry Soft Deospray met Aloë Vera Extract

Ultra Dry Soft Deospray Aloë Vera
De roze deo ruikt wat zoeter, maar alsnog niet fout zoet. De aloë vera ruik ik niet terug (heeft dat eigenlijk een geur?). Het ruikt naar een typische vrouwen deo eigenlijk. Ook deze vervaagd vrij snel.

Ultra Dry Soft Deosprays

Conclusie

Ik ben fan van deze Ultra Dry Soft Deospray van Etos. Hij is goedkoop, ruikt lekker, zit in een handige flacon en ziet er leuk uit. Misschien ben ik bevooroordeeld want als het vegan is, ben ik al gauw blij. Je moet niet verwachten dat je de hele dag door fris ruikt door het één keer aan te brengen. Mocht je last hebben van overmatig zweten, dan zou ik deze skippen. Maar voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten.

De Ultra Dry Soft Deospray is verkrijgbaar bij Etos voor € 1,49.

Heb jij de Ultra Dry Soft Deospray van Etos weleens geprobeerd? Let me know!

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Marieke
  15 november 2016 at 10:43

  Ziet er echt heel erg goed uit! Ik heb ze ook, wist helemaal niet dat ze vegan zijn. Dat is een leuk pluspunt!

  • Reply
   clairecodi
   15 november 2016 at 12:09

   Toevallig! Het staat ook echt nergens op, ik zag het toevallig in het Etos krantje 😀

 • Reply
  Naomi
  15 november 2016 at 10:50

  Ik weet niet of je Etos in België kan kopen 🙁 ik denk het eigenlijk van niet… ik heb het althans nog nooit ergens gezien, maar het klinkt cheap én geweldig dus, worth a try!

  • Reply
   clairecodi
   15 november 2016 at 12:07

   Oeh geen idee eigenlijk! Als je ooit in Nederland bent 😉

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  15 november 2016 at 10:51

  Ik leef niet vegan o.i.d., maar ik vind het eigenlijk wel heel fijn als dit soort producten vegan zijn (en niet op dieren getest!). Voor die prijs is het ook echt een heel kleine moeite om je deo aan te passen. X

  • Reply
   clairecodi
   15 november 2016 at 12:07

   Ja dat heb ik ook! Als je een vegan product bij de supermarkt of drogist kan kopen dan is de drempel al een stuk kleiner 🙂

 • Reply
  Sytse
  15 november 2016 at 11:15

  Ohh super! En wat goedkoop! Ik ga de blauwe halen. Hopelijk ruikt het niet te vrouwelijk. Hahahha

  • Reply
   clairecodi
   15 november 2016 at 12:06

   Geen geld he! Nee ik vind deze echt naar een Dove zeepje ruiken. Gewoon lekker fris 🙂

 • Reply
  Sija
  15 november 2016 at 13:10

  Dit lijkt me een fijne deo, en wat een mooi prijsje! 🙂 Jammer dat hij het niet de hele dag volhoudt, maar wel fijn als een opfrisser!

 • Reply
  Lysanne
  16 november 2016 at 08:20

  Oeeh super fijn! Bestaat er ook een rollervariant?

  • Reply
   clairecodi
   16 november 2016 at 10:01

   Helaas niet! Maar veel rollerdeo’s zijn wel vegan zoals Sanex en Odorex 🙂

 • Reply
  Elles
  16 november 2016 at 20:32

  Wow, ik wist niet dat deo niet vegan is. Wat goed dat de Etos dan wel een product op de markt brengt wat wel vegan is!
  Liefs,
  Elles

 • Reply
  Janine
  18 november 2016 at 19:44

  Ik heb echt nog nooit zo naar deo gekeken dan dat jij het nu beschrijft, ik wist helemaal niet dat vegan ook iets is in de deo branche! Ik ga hier toch wat beter op letten de volgende keer! wel erg fijn dat ze geen alcohol bevatten. Ik vind de flesjes er ook echt super cute uitzien! gelukkig zweet ik niet veel en kan ik met 1 deo bus bijna een halfjaar haha. Ik spuit liever wat parfum op.

  • Reply
   clairecodi
   18 november 2016 at 22:10

   Gek he! In heel veel beautyproducten zitten dierlijke ingrediënten. Ik had er nog nooit over nagedacht voordat ik vega werd. Zo stom dat ze overal dierlijke ingrediënten in stoppen.

 • Reply
  Astrid
  21 november 2016 at 07:07

  De flesjes zien er leuk uit! Nou vind ik de vormgeving van Etos sowieso wel mooi. Maar voor mij zou het denk ik niet voldoende zijn als ik moet bijspuiten… Ik wil een deo die ik maar 1 keer per dag hoef te gebruiken 🙂

  • Reply
   clairecodi
   21 november 2016 at 12:24

   De flesjes zijn heel fotogeniek haha. Ja begrijp ik, dan ben je de hele dag beschermd. Ik vind het wel lekker om meerdere keren te sprayen, voelt dan net als parfum haha.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.