18 In Groene Beauty

The Body Shop Fresh Nude Foundation – Bora Bora Tiare 002

The Body Shop Fresh Nude Foundation  

De Fresh Nude Foundation van The Body Shop belooft een egaal resultaat en hydratatie. Ik teste de foundation in 012 Bora Bora Tiare.

Een tijdje geleden teste ik The Body Shop Fresh Nude Cushion Foundation in Fuji Peony 01. Helaas is die na anderhalve maand alweer op. Gezien de heftige rozengeur en de prijs/hoeveelheid verhouding besloot ik op zoek te gaan naar een nieuwe foundation. Bij Sara van Peachy Stories spotte ik de Fresh Nude Foundation van The Bodyshop. Deze foundation is naast cruelty free ook geheel vegan. Mijn make-up stash is niet geheel vegan, maar als een product vegan is dat altijd leuk meegenomen. Wel vind ik het erg belangrijk dat een product dierproefvrij is.

The Body Shop Fresh Nude Foundation

De Fresh Nude Foundation

De Fresh Nude Foundation is beschikbaar in 16 kleuren. Deze kleuren variëren van lichte tinten tot donkere tinten. Normaal gesproken heb ik altijd de allerlichtste kleur. Maar deze was te licht voor mijn huid. Dat betekent dat kleur 010 Chelsea Porcelain wel heel licht is. Mijn keuze viel op 012 Bora Bora Tiare. De Fresh Nude Foundation heeft een luchtige formule. In de ingrediënten zit onder andere rozenwater en aloë vera. Deze twee ingrediënten zijn geschikt voor de gevoelige huid. Het effect van de Fresh Nude Foundation is semi-matte met een lichte glans.

Beloftes

 • 24 uur vochtregulerend
 • SPF 15
 • Voelt licht aan
 • Medium dekking
 • Voor alle huidtypen

De Fresh Nude Foundation zit in een glazen flacon. In de flacon zit ongeveer 30 ml aan product. Even ter vergelijking: in hun cushion foundation zit slechts 12 ml. Hierin zit dus bijna het dubbele! Op de flacon zit een plastic zwarte dop. Wanneer je deze eraf haalt zit er een pompje in. De laatste tijd zie ik vaak van die pipetjes in foundations. Heel Instagramwaardig maar ook heel onhandig. Ik smeer altijd alles eronder. Persoonlijk vind ik pompjes fijner. Als je de ingrediënten van de Fresh Nude Foundation  bekijkt kan je er een woordenboek bij pakken. Als je van natuurlijke foundations houdt kan je deze beter skippen.

Ingrediënten The Body Shop Fresh Nude Foundation Bora Bora Tiare 002

The Body Shop Fresh Nude Foundation Bora Bora Tiare 002

Swatch Bora Bora Tiara

The Body Shop Fresh Nude Foundation swatch Bora Bora Tiare 002

Tijdens het swatchen voelt de foundation waterig en dun. De formule is gemakkelijk uit te smeren. Bovenstaande swatch is van één pompje. Ik vind dit een goeie hoeveelheid en denk dat je hier gemakkelijk je gezicht (lichtelijk) mee kan bedekken. De kleur zit tussen warm en koud in. Gelukkig maar want mijn ondertoon is neutraal. Tijd om hem aan te brengen!

Resultaat van de Fresh Nude Foundation

Dit is mijn gezicht met een beetje mascara en wenkbrauwpoeder. Zoals je ziet heb ik niet veel oneffenheden of gekke plekjes. Mijn gezicht heeft soms wat roodheden zoals rondom mijn neus en op mijn wangen. Maar niets dramatisch.

Mijn gezicht met foundation. Ik gebruikte ongeveer twee pompjes. De dekking vind ik eerder medium te noemen dan licht. Mijn sproeten zijn herkenbaar, maar wel minder aanwezig. De rode plekjes rondom mijn neus zijn verdwenen. Aan de andere kant van mijn gezicht had ik een paar pukkeltjes, die vallen bijna niet meer op. Wel lijkt mijn gezicht vrij vlak. Persoonlijk zou ik wel blush en/of bronzer toevoegen wanneer ik deze draag.

Conclusie

Ik vind deze foundation heel fijn! Ik draag niet dagelijks foundation, maar als ik het draag dan grijp ik naar deze. Als ik de Fresh Nude Foundation aanbreng gebruik ik nog geen heel pompje. Normaal gesproken draag ik dus minder foundation dan op de foto hierboven. De foundation voelt hydraterend en licht aan. Het voelt eigenlijk alsof je geen foundation draagt. Ook vind ik de kleur perfect matchen met mijn huid. De kleur is niet te koel maar ook niet te warm. De foundation ruikt enigszins naar aloë vera en rozen, maar niet storend. De geur vervliegt ook na enkele minuten. Een nadeel vind ik de hoeveelheid ingrediënten. Het hoeft niet perse iets slechts te zijn, maar ik krijg er altijd een gek gevoel van. Stom eigenlijk want de foundation voelt wel heel natuurlijk en verzorgend aan. De prijs van €20,- vind ik niet heel duur omdat de prijs van vegan make-up vaker veel hoger ligt. Daarbij denk ik dat met dit flesje echt wel 5 á 6 maanden kan doen.

De Fresh Nude Foundation is te koop voor € 20,- bij The Body Shop.

Wat vind jij van het effect van de Fresh Nude Foundation? Let me know!

 

 

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Romy
  15 mei 2017 at 07:36

  Lang leve de foundations met pompjes inderdaad! Ik heb er nu een van Catrice met een pipetje en vind dat zo irritant 😉 De foundation ziet er mooi dekkend uit inderdaad! Wel jammer dat er zoveel ingrediënten in zitten. Mij maakt dat niet heel erg uit, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen daar even blij van wordt.

 • Reply
  Mariëlle
  15 mei 2017 at 07:58

  Ik gebruik zo min mogelijk foundation, maar hij klinkt wel goed 🙂

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  15 mei 2017 at 08:17

  Oeh mooi! Hij matcht inderdaad echt supergoed met je huid. Maar zoveel foundation heb jij echt niet nodig met je mooie huid en sproetjes. Wat ben je toch mooi Claire! Het is trouwens wel een shitload ingrediënten zeg, helemaal voor The Body Shop. Waarom moet dat?! Malou x

 • Reply
  jeapiebel
  15 mei 2017 at 09:07

  Dat de sproeten nog zichtbaar zijn vind ik juist erg leuk. Het lijkt mij een prima product en betaalbaar.

 • Reply
  Liset
  15 mei 2017 at 09:43

  Hij is prachtig! Je huid blijft zichtbaar, maar geeft het net even wat meer rust. Daarnaast is de kleur echt perfect voor jou. En heb je weleens gehoord dat je een beetje op Lana del Rey lijkt? Ook zo’n mooie vrouw :).

 • Reply
  Sija
  15 mei 2017 at 09:56

  Een pompje is inderdaad super fijn! Ik vind het een heel mooi, natuurlijk restultaat geven en je huid heeft een mooie glans! Ik vind het zelf ook mooi als sproetjes of bepaalde plekjes er nog door heen komen zodat je de echte huid nog ziet, zo’n plamuurlaag is echt niks voor mij! Deze foundation spreekt me daarom wel aan, ik ga het zeker even bekijken in de winkel!

 • Reply
  Cynthia
  15 mei 2017 at 10:58

  Het staat je in elk geval prachtig! Het zou ook iets voor mij zijn. Ik draag ook die lichte nude tinten. Xxx

 • Reply
  Marsha
  15 mei 2017 at 11:07

  Ziet er goed uit! En altijd meegenomen dat het dierproefvrij is!

 • Reply
  Klaske
  15 mei 2017 at 11:26

  Klinkt als een goede foundation. Hij ziet er ook echt heel mooi uit op je huid. Ik draag maar zelden foundation (meestal gebruik ik alleen concealer), dus voor mij zou het de aanschaf niet echt waard zijn. Maar ik onthoud ‘m voor wanneer ik ooit nog op zoek ben naar een goede foundation. 🙂

 • Reply
  Charèl
  15 mei 2017 at 20:27

  Wauw mooi zeg! Je hebt een prachtige huid! Ik ga deze ook eens overwegen! Ik kom er te weinig helaas…

 • Reply
  Susan
  15 mei 2017 at 21:29

  Klinkt als een prima foundation, hoewel die voor mij nog iets te glanzend is. Wel fijn dat die vegan is!

 • Reply
  jonna@burgertrutjes
  15 mei 2017 at 22:07

  Ziet er veelbelovend uit en redelijk qua prijs. Op dit moment gebruik ik er 1 van sleek en Clinique. Ook absolute aanraders!

 • Reply
  Ineke
  16 mei 2017 at 12:23

  Oh die is leuk. Alleen twijfel ik altijd over liquid foundations. Sinds ik de mac powder versie heb gebruikt wil ik liever poeder. Alleen dierproefvrij soms te vinden :(..

 • Reply
  Rebecca
  16 mei 2017 at 16:01

  Het is inderdaad meer een medium foundation. Maar daardoor niet minder mooi. Het effect is subtiel doordat je inderdaad je sproetjes nog ziet. Daar houd ik wel van. Zelf gebruik ik eigenlijk geen foundation, maar dit zou een hele goeie zijn als ik het wel deed.

 • Reply
  Rachel
  16 mei 2017 at 20:50

  Hij ziet er goed uit hoor! ik hoor dat die tube van loreal ook erg fijn en goed dekkend is!

 • Reply
  Sofie
  16 mei 2017 at 21:46

  Oeh, hij ziet er erg mooi uit en het resultaat is ook heel mooi!

 • Reply
  Merel
  17 mei 2017 at 08:19

  Super fijn dat je zo enthousiast bent over deze foundation! Altijd fijn wanneer je na veel uitproberen eindelijk een product vind dat aan je verwachtingen voldoet 🙂

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  17 mei 2017 at 09:25

  Wauw wat een goeie zeg! Ik vind het zelf nooit zo fijn om heel dekkende foundation te dragen, maar deze is wel super mooi!! Alhoewel je het natuurlijk helemaal niet nodig hebt met je mooie sproeten 😉

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.