111 In Groene Beauty

Een maand mijn haar wassen met de shampoo bars van Lush

shampoo bars van Lush Soak and Float en Seanik
Een nieuwe maand, een nieuwe shampoo bar. Zo voelt het tenminste. Vorige maand kon je mijn struggles lezen met de haarzeep van Helemaal Shea. En nu, precies één maand later, heb ik de shampoo bars van Lush geprobeerd. In de hoop dat deze beter werken dan die van Helemaal Shea.

Wat is haarzeep?

Haarzeep of in het Engels shampoo bars zijn shampoos in de vorm van een zeepje. In plaats van een fles vloeibare zeep gebruik je een blokje zeep. Een shampoo bar is zero waste. Het heeft namelijk geen plastic verpakking. Daarnaast zijn ze compact, lang houdbaar, zuinig in gebruik en goedkoop. Met een bar doe je vaak stukken langer dan een fles vloeibare shampoo. Ideaal voor op reis want je hoeft alleen een blokje mee te nemen. Verschillende winkels hebben shampoo bars, zoals Lush en Dille & Kamille. Met een haarzeep kan je ongeveer 2 á 3 maanden doen.

shampoo bars van Lush Soak and Float en Seanik

Waarom probeer ik haarzeep

Na de vorige keer snap ik niet waarom ik hier weer aan begin. De haarzeep van HelemaalShea werkte totaal niet bij mij. Gelukkig verschillen shampoo bars heel erg van elkaar. De ene haarzeep is de andere niet. Daarbij heeft het zoveel voordelen. Het heeft geen verpakking, er zit geen chemische rommel in om het houdbaar te houden en het is goedkoop. Daarnaast zou het je haar een flinke boost moeten geven. Denk aan voller, glanzender en verzorgder haar. Wie wilt dat nou niet?! Mijn haar kan wel een boost gebruiken. Ik heb geen idee waarom maar ik heb ineens last van mijn hoofdhuid. Het voelt gevoelig en ik heb ineens schilfers. Echt verschrikkelijk sexy. Dus ik hoop dat de chemische troep die normale shampoos zit de oorzaak is. Dan zouden shampoo bars dé oplossing zijn.

Hoe werkt haarzeep

Haarzeep is heel makkelijk om te gebruiken. Pak de zeep en maak het nat onder de kraan. Laat even schuimen in je handen en verdeel het schuim over je haar en hoofdhuid. Masseer goed in en spoel uit onder de kraan. Herhaal indien nodig. Als je merkt dat je haar stug aanvoelt dan kan je een conditioner gebruiken. Wil je all natural? Maak een appelazijn spoeling. Hiervoor meng je water en appelazijn. De verhoudingen zijn een kwestie van proberen maar begin bijvoorbeeld met 100 ml water en 100 ml appelazijn. Giet het mengsel in een sprayflesje. Spoel hiermee je haar en tada! Zo is je haar weer lekker zacht.

Tip: bewaar de zeep in een bakje met gaten zodat het water weg kan lopen.

shampoo bars van Lush Soak and Float en Seanik

Soak and Float

Ingrediënten: Natrium Lauryl Sulfaat, Water (aqua), Parfum, Cederhoutolie (Juniperus Virginiana), Rozenolie (Rosa damascena), Tonka Absolue (Dipteryx odorata), Cade-olie (Juniperus oxycedrus), Rozenblaadjes (Rose centifolia), Alpha-isomethyl-ionone, Citronellol, *Limonene, *Linalool,

Soak and Float werd me heel vaak aangeraden. Deze shampoo bar is gemaakt voor mensen die last hebben van roos, eczeem of psoriasis. Volgens Lush is deze perfect voor een onrustige hoofdhuid. De ingrediënten hebben een verzachtende werking. Het eerste ingrediënt is SLS en daarna volgen oliën en rozenblaadjes. Persoonlijk ben ik niet heel erg fan van SLS in een shampoo, vooral niet als het shampoo is voor de gevoelige hoofdhuid.

Edit: volgens Lush zit er wel SLS in Soak and Float door een storing werd dit niet vermeld op de website.

shampoo bars van Lush Seanik

Seanik

Ingrediënten: Natrium Lauryl Sulfaat, Iers Mos-gel (Chondrus Crispus), Parfum,Nori Zeewier (Fucus vesciculosus), Fijn Zeezout (Maris sal), Citroenolie (Citrus limon), Mimosa Absolue (Acacia decurrens), Sinaasappelbloesem, Absolue (Citrus aurantium), Jasmijn Absolue (Jasminum Grandiflorum), Natrium Cocoamphoacetaat ,*Limonene, Kleurstof 42090

Seanik is een knalblauwe bar voor extra glans en verzorging. Ik heb werkelijk geen idee hoe je de naam uitspreekt. Maar de combinatie van Ierse mos-gel, zeewier en zeezout zouden je haar een fantastische boost moeten geven. Het zeezout geeft volume en reinigt tegelijk. De geuren van jasmijn en mimosa zorgen voor de heerlijke geur. De blauwe kleur krijgt de bar niet van de zeewier, maar is gewoon een kleurstofje. Ha, was ik daar bijna ingetrapt. In deze haarzeep staat ook SLS op de eerste plek.

shampoo bars van Lush Soak and Float en Seanik

Verschillen tussen de shampoo bars

De haarzeep van Lush verschilt enorm met die van Helemaal Shea. Qua uiterlijk zie je dat Lush wat meer moeite stopt in de looks. De zeepjes van Lush zijn rond en versiert met blaadjes of andere frutsels. De zeepjes van Helemaal Shea zijn een beetje what you see is what you get. Als ik kijk naar de ingrediënten zie ik dat alle bars van Lush SLS bevatten. Die van Helemaal Shea bestaan voornamelijk uit oliën en shea boter. Ook gebruikt Helemaal Shea minder fancy ingrediënten zoals zeewier. Het is maar wat je belangrijk vindt.

Na het eerste gebruik was ik helemaal overdonderd met hoe fijn die van Lush zijn. Door de ronde vorm liggen ze fijner in de hand en komt er veel meer schuim vanaf. Zelfs Soak and Float schuimt zoals normale shampoo. Hierdoor kost het veel minder tijd om mijn haar te wassen en voelt mijn haar gewoon schoon. Ook heb ik het idee dat de bars van Lush minder snel opgaan. En eerlijk: ze ruiken echt mega lekker. Precies zoals je van Lush gewend bent.

shampoo bars van Lush Soak and Float en Seanik

Conclusie

Werkt het ook? Ja en nee. De blauwe haarzeep heb ik drie keer gebruikt en ik kreeg enorm last van mijn hoofdhuid. Oké, geen probleem dan pak ik Soak and Float. En deze werkt prima. De shampoo schuimt, het maakt mijn hoofdhuid schoon en ik heb volume (véél volume) en glans. Maar het helpt niet met mijn hoofdhuid issues. Ik heb nog steeds jeuk en schilfers. Een beetje beschamend om online te zetten, maar het is wat het is. En dat vind ik zo balen, want voor de rest vind ik Soak and Float zo fijn!

Ik gebruik de shampoo bars tot ze op zijn en zoek ondertussen naar wat anders. Mocht iemand een suggestie hebben voor shampoos die geschikt zijn voor een gevoelige hoofdhuid: let me know!

De shampoo bars van Lush vind je in de winkel en online vanaf € 8,95.

Heb jij weleens shampoo bars gebruikt? Lijkt dit jou iets of heb je een andere ervaring? Let me know!

You Might Also Like

111 Comments

 • Reply
  Romy
  7 maart 2017 at 06:35

  Wat fijn dat je hier wat enthousiaster over bent dan over de haarzeep van Helemaal Shea. Ze zien er door de kleurtjes ook zo leuk uit! Wel balen dat je hoofdhuid nog steeds zo schilferig en geïrriteerd is. Ik heb zelf helaas niet zoveel shampoo-ervaring (ik gebruik altijd Kruidvat huismerk, al een hele tijd ;)), maar ik hoop dat je toch een goede suggestie krijgt voor een shampoo die ook daartegen helpt.

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 16:53

   Dankjewel! Het zijn inderdaad super vrolijke en mooie zeepjes. Ze ruiken ook echt heel lekker. Ik weet ook niet waar mijn hoofdhuid struggles vandaan komen.. misschien ligt het ook wel aan de winter hoor! Buiten is het koud en binnen staat de verwarming te loeien. Wie weet wordt het ook wel minder als het warmer wordt.

   • Reply
    Robin
    15 januari 2019 at 18:05

    Heb je de Shampoobars.nl al geprobeerd (ze zitten in Deventer)? Ze zijn goedkoper dan die van Lush, ik ga ze nu zelf ook proberen. Van de Lush-bars krijg ik een beetje (heel gek) een schimmel/bosgrond geur bij mijn haarwortels na 2 dagen (ik had de felgroene, maar ben alweer vergeten hoe die heet).

    • Reply
     Regina
     5 september 2019 at 10:46

     Ik gebruik sinds 2 maanden de shampoo bars van Chagrin Valley deze zijn te koop bij Louland.nl zonder sls en andere troep. Grote blokken 160 gram voor €11,25 en de kleinere probeer versies 40 gram voor €4,95 geen jeukende hoofdhuid meer of haaruitval. Ze ruiken heerlijk. Ook hebben ze zeep voor je lichaam en je gezicht. Mijn gezicht was ik met Goat Milk Oatmeal en mijn huid is nog nooit zo rustig geweest. Ik ben om!

 • Reply
  Aneta
  7 maart 2017 at 07:16

  Wat balen dat je last hebt van je hoofdhuid. Lijkt me best naar om weer iets nieuws te moeten proberen in de hoop dat het werkt. Zelf heb ik geen ervaring met shampoos. Ik moet wel zeggen dat ik de laatste tijd snel last heb van vet haar. Daar baal ik wel van want moet nu om de dag mijn haar wassen. En daar heb ik niet zo veel zin in.

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 16:55

   Aan de ene kant vind ik het wel leuk om iets te testen maar aan de andere kant is het ook weer balen als het dan niet werkt haha. Ik was mijn haar om de 3 dagen en dat vind ik ook al vrij vaak! Ik denk dat je door de winter ook wel snel vet haar krijgt. Dan douche je warm en staat de verwarming aan, tenminste dat geldt voor mij 🙂

   • Reply
    rijnie
    20 augustus 2019 at 09:10

    lachen of niet, gebruik sinds een aantal jaren een shampoobar, mijn hoofdhuid is snel te droog, schilferig en jeukend, was het af en toe tussendoor met sunlight zeep, zo uit de supermarkt voor een euro, het maakt je hoofdhuid een beetje vetter maar heeft geen gevolgen voor vetter haar, de moeite waard om te proberen

 • Reply
  Klaske
  7 maart 2017 at 07:40

  Gelukkig dat deze fijner zijn dan de vorige haarzeep die je getest had. En wat zien ze er leuk uit! Wel echt balen dat je nog steeds last hebt van je hoofdhuid. Ik heb helaas geen aanraders voor je, ik gebruik zelf gewoon een shampoo van de drogist en daar ben ik niet heel tevreden over. Maar ik heb wel een shampoo besteld zonder troep, dus als die fijn is, laat ik het je weten! 🙂

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 16:57

   Balen he! Ik voel me vooral heel sexy *kuch*. Ik ben benieuwd naar jouw shampoo! Laat maar weten als het bevalt 🙂

 • Reply
  Sara
  7 maart 2017 at 07:42

  Oeh, goed om deze review te lezen! Zelf ben ik ook erg benieuwd naar deze bars. En zo’n hoofdhuid is helemaal niks om je voor te schamen, ik heb zelf ook een extréééém droge hoofdhuid en het is wat het is 🙂 Jammer dat de Soak and Float niet helemaal bij jou doet wat-ie belooft. Toch wil ik hem zelf ook eens gaan proberen, wie weet doe hij bij mij wel wat 😉 Fijn om te lezen, dit!

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:01

   Dankjewel Sara! Wat naar dat je een extreem droge hoofdhuid hebt. Dat lijkt me inderdaad ook niet fijn. Wie weet werkt Soak and Float wel heel goed voor jouw hoofdhuid!

 • Reply
  Mariëlle
  7 maart 2017 at 07:57

  Nooo shit, wat balen! Ik was hier oprecht benieuwd naar maaaar ik heb ook zo’n gevoelig huidje…

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:02

   Ja balen he! Misschien werkt Soak and Float wel voor jou hoofdhuid. Voor mijn hoofdhuid helaas niet maar mijn haar is wel heel mooi en glanzend <3

 • Reply
  Charelle
  7 maart 2017 at 08:03

  Ooh wat jammer dat het niet hielp! Ik heb gelukkig geen last van schilfers maar daardoor heb ik ook geen advies voor je. Hoop dat je snel iets vindt!

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:03

   Balen he, maarja nog een reden om een nieuwe shampoo bar te testen haha.

 • Reply
  Merel
  7 maart 2017 at 08:18

  Ik gebruik ook de Soak & Float en vind het een enorm fijne vervanging van mijn vorige shampoo! Super fijn voor de hoofdhuid, makkelijk aan te brengen en veel volume 🙂

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:05

   He wat leuk dat ‘ie bij jouw zo goed werkt! Hij geeft bij mij ook veel volume en ruikt zo ontzettend lekker. Het enige jammere vind ik wel dat er soms stukjes zeep in mijn haar zitten. Of nouja, de decoratie als in kleine stukjes bloemetjes enzo haha.

   • Reply
    Merel
    9 maart 2017 at 10:30

    Daar had ik laatst ook van, ineens een roosje in mijn haar..

    Ik weet niet of ie vegan/dierproefvrij is trouwens maar wellicht het uitzoeken waard. Deze: https://in.oriflame.com/products/product?code=22694 werkte eerder bij mij echt super goed voor droge huid en schilfers. Je haar wordt er enorm schoon van en mijn eczeem verdween na het gebruiken van de shampoo een aantal dagen.

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  7 maart 2017 at 08:33

  Ik heb sinds kort ook last van een gevoelige hoofdhuid. Schilfers en jeuk, vooral bij mijn haargrens bij mijn voorhoofd. Not charming at all! Geen idee waardoor, maar ik heb al gemerkt dat bepaalde shampoo’s dit veroorzaken bij mij. Ik heb nu een speciale shampoo bij DM gekocht, speciaal voor hoofdhuidproblemen. Ben benieuwd of die werkt voor mij.

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:11

   He wat naar dat je er ook ineens last van hebt! Ik denk dat het ook te maken heeft met het weer. Buiten is het koud en guur en binnen is het warm. Die overgangen drogen je hoofdhuid heel erg uit. Wat bij mij nog weleens helpt is een kokosolie masker op mijn hoofdhuid en dat een paar uur laten zitten en goed uitspoelen. Ik ben benieuwd hoe de shampoo van DM bevalt. Ik hou je blog in de gaten 🙂

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  7 maart 2017 at 08:36

  Wat irritant dat het bij jou niet echt werkt! Mij heb je wel weer enthousiast gemaakt, ik heb dit jaren geleden eens geprobeerd maar toen was ik nog jong en onbeholpen en vond ik het irritant. Want mijn moeder had het gekocht. Ik wil Sea Nik of hoe heet ‘ie proberen, hopelijk krijgt mijn haar daar volume van! Ik hoop dat jij snel een beter alternatief vind. Malou x

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:12

   Stom he dat het niet werkt! En zo herkenbaar: als je moeder iets doet is het automatisch niet cool. Ik ben benieuwd of Seanik wel voor jouw werkt!

 • Reply
  Lisette
  7 maart 2017 at 08:40

  Hey! Ik heb psoariasis (gelukkig aan in mijn haar aan de onderkant) en gebruik ook deze 2 bars van lush. Nu gebruik ik daarbij de Roots haarmasker en die combinatie is top!

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:18

   He wat naar dat je psoariasis hebt! Misschien moet ik het Roots haarmasker dan ook maar proberen. Wie weet dat mijn hoofdhuid daar gewoon behoefte aan heeft haha.

   • Reply
    Antigone
    5 februari 2021 at 19:48

    Ik heb Roots ook gekocht omdat ik door gebruik van shampoobars een droge en schilferige hoofdhuid heb. Bij mij was het echt zonde van mijn geld

 • Reply
  Ayla
  7 maart 2017 at 08:41

  Wat fijn dat jij ze aan het uitproberen bent! Ik was er al een tijdje naar aan het kijken maar had teveel last van mijn hoofdhuid om het te willen doen. Mijn hoofdhuid jeukte heel erg, geen schilfers enzo maar heel snel vet en als het eenmaal vet was dan jeukte het verschrikkelijk en deed het pijn. Las ergens dat het kon komen door dezelfde gisten die roos veroorzaken, en dat good old Head & Shoulders werd aangeraden. Na 2 gebruiken was het al veel beter, nu heb ik van H&S speciale shampoo voor jeukende hoofdhuid en heb ik nergens meer last van; geen pijnlijke huid, geen jeuk en 10x minder snel vet. Misschien een goed idee om even een tussenstop met H&S te maken en de boel te laten kalmeren voordat je verder experimenteert!

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:25

   Ha wat toevallig dat je al keek naar de shampoo bars van Lush! Ze zijn ook erg populair (en heel schattig). Wat naar dat je ook zo’n last hebt van hoofdhuid struggles. Ik heb na een maand een paar keer H&S gebruikt omdat de schilfers echt TE erg waren. Als in: ze zaten niet meer op mijn hoofd maar door mijn hele haar. Super ranzig, sorry als het teveel info is. Toevallig had ik namelijk nog een flesje staan. Ik merkte alleen niet veel verschil, misschien moet ik het ook langer gebruiken hoor maar ik ben nogal ongeduldig. Ik wil mijn hoofdhuid even laten kalmeren voor de volgende shampoo bar want ik denk niet dat elke keer wisselen van shampoo heel slim is met een gevoelige hoofdhuid.

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  7 maart 2017 at 08:57

  Ik heb zelf ook verschrikkelijke last van mijn hoofdhuid… Bij mij hielp de blauwe erg goed toen ik die had, ik heb toevallig de soak n float ook geprobeerd en die werkte minder. Toen ik jonger was gebruikte ik altijd shampoo van Sanex, niet zero waste, maar wel vaak zonder gekke toevoegingen. Verder (vertelde ik vorige keer ook al) bestaat er nu het merk ‘werfzeep’ zij hebben ook een haarzeep in de collectie, misschien werkt die?

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:29

   Wat grappig dat Soak and Float juist niet voor jou werkte, terwijl die speciaal voor de gevoelige hoofdhuid is. Ik ga die van werfzeep misschien maar een sproberen! Ik hoor veel goeie verhalen over dat merk 🙂

   • Reply
    Marieke
    3 november 2017 at 14:03

    Ik gebruik (en verkoop) Werfzeep. Wellicht dat je haar en hoofdhuid daar wel baat bij hebben, ik herken veel van je struggles maar bij mij zijn ze nu gelukkig weg!

 • Reply
  Susan
  7 maart 2017 at 09:05

  Oh wat fijn dat je hier enthousiaster over bent! Jammer dat je hoofdhuid niet verbeterd is, maar volgens mij is het ook moeilijk om dat echt op te lossen. De looks van deze bars zijn inderdaad echt beter dan die vorige!

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:30

   Haha ja deze zijn heel fotogeniek he! Typisch Lush ook 😉 Volgende maand komt er denk ik weer een shampoo bar review online haha.

 • Reply
  Rebecca
  7 maart 2017 at 09:36

  Hm ik heb inderdaad ook erg gemixte gevoelens over deze bars. Ik heb het een tijdje lang geprobeerd maar ik had het idee dat ik mijn haar helemaal niet aan het wassen was. Ook had ik veel sneller het idee dat mijn haar weer vet werd. Normaal hoef ik mijn haar maar 1x per week te wassen, maar dan soms wel drie keer. De geur is inderdaad heerlijk, maar ik houd het bij mijn normale shampoo’s, haha

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:32

   De shampoo bars wassen inderdaad een stuk milder dan normale shampoo. Ik moet bekennen dat ik het eerst ook niet fijn vond, maar toen ik mijn haar waste met normaal shampoo toen voelde het ineens té schoon ofzo. Ik denk dat het ook gewenning is. Maar snap je voorkeur voor normale shampoo hoor haha!

 • Reply
  Sija
  7 maart 2017 at 09:40

  Ahh jammer dat je nog steeds last hebt van je hoofdhuid.. misschien kun je eens een kokosolie masker doen? Er zijn vast wel natuurlijke manieren om dat op te lossen toch? Goede review! Ik ben zo benieuwd naar de geur en wat zien ze er toch schattig uit <3 Ze zijn in ieder geval beter dan de vorige die je hebt geprobeerd, ooooit zul je een goede match vinden Claire! 😀

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:35

   Wat een goeie tip! Vroeger deed ik dat heel vaak maar de laatste tijd vergeet ik dat! Ik ga het vanavond meteen doen haha. Ik hoop dat ik snel een goede match vind haha. Hoewel.. het levert wel weer leuke artikelen op 😉

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  7 maart 2017 at 09:49

  Ik herken je probleem en het is niets om je voor te schamen hoor :). Ik heb ook eczeem op mijn hoofdhuid en daardoor zijn milde shampoo’s ook echt een must. De één helpt wel, de ander irriteert en jeukt als een gek. Over die blauwe shampoo van LUSH; omdat daar zeezout in zit, kan het behoorlijk irriteren. Als je huid gevoelig is, heb je misschien ook gauwer een wondje op je hoofdhuid en als daar zeezout in komt, doet dat behoorlijk zeer, autsj! De gele van LUSH lijkt me dan wel weer fijn. Een aanrader voor jou is misschien de Earth Line Balance shampoo. Die maakt je hoofdhuid rustig, kalm, voorkomt roos, laat je haar glanzen en bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Daarnaast is hij dierproefvrij, vegan en eco-friendly :).

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:39

   Wat naar dat je last hebt van eczeem. Mag ik vragen waar je dan precies last van hebt? Is het alleen jeuk of een soort roos? Ik dacht al dat Seanik niet goed werkte vanwege het zeezout. Maar de ene bron zegt weer dat zeezout juist goed is vanwege het ontsmetten en de ander is er weer fel op tegen. Ik ga de Earth Line Balance eens proberen. Heb je een specifieke die fijn is? Want ik zie er een aantal als ik het merk Google! 🙂

   • Reply
    Liset
    13 maart 2017 at 10:42

    Ik heb dan voornamelijk jeuk op mijn hoofdhuid en dat kan leiden tot schilfertjes (lijkt op roos, is het niet) en kleine wondjes (doordat je krabt). Dit is erg gevoelig en ook wel pijnlijk als je bepaalde producten gebruikt die irriteren (en dan vooral zeezout, prikt!). De shampoo is van het merk Earth Line en is de vitamine E balans shampoo. Als je daar op Googled dan zie je hem wel verschijnen :). Hij is gewoon bij de Etos te koop overigens!

 • Reply
  amke
  7 maart 2017 at 10:19

  Volgens mij is een nieuwe shampoo uitzoeken altijd crime. Ik heb er jaren terug ook heeeel lang over gedaan om een fijne te vinden (maar dan meer omdat ik raar haar heb dat van sommige shampoos heel pluizig wordt). En nu ben ik zoals je weet ook op zoek naar een fijne shampoobar (en daar raakt m’n haar danig van in de war). Ik heb nu een paar keer met een shampoobar van Babongo gewassen en tot nu toe bevalt die echt goed moet ik zeggen. Veel beter dan degene van Dille & Kamille die ik eerst had. Moet er nog wat langer mee wassen voordat ik echt een eindoordeel kan geven. Maar wellicht werkt die voor jou ook goed? Het voordeel is dat ze ook mini’s hebben, dus dat je die makkelijker een keertje kunt proberen. Succes in elk geval met je zoektocht, ik lees gretig mee!

  • Reply
   Linda
   7 maart 2017 at 11:48

   Ha, ik wilde net zeggen dat jij veel goeds gehoord had over Babango. Die heeft ook geen SLS en dat lijkt me ideaal voor een gevoelige hoofdhuid. Ik denk wel, Claire, dat je een shampoo echt een paar maanden de kans moet geven. Je huid heeft best veel tijd nodig om te wennen aan een nieuw product. Ik zou gewoon nog even stug doorgaan met de Soak and Float.

   • Reply
    clairecodi
    8 maart 2017 at 17:43

    Hi Linda! Het beste is inderdaad om het een hele lange tijd te proberen. Ik had met de vorige shampoo bar van Helemaal Shea dat ik echt nauwelijks die maand doorkwam. Dat was echt verschrikkelijk. Deze bars van Lush maak ik op. Op dit moment is er denk ik nog een helft over dus wie weet dat het dan beter bevalt. Maar ik moet wel bekennen dat ik heel ongeduldig ben… oeps haha.

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:42

   Wat jammer dat de shampoo bar van Dille & Kamille niet echt geweldig was. Misschien moet ik Babongo eens proberen want ik zie het overal voorbij komen. Een mini is dan inderdaad een beter idee, dan kan ik het voor een klein prijsje uitproberen. Je ziet wel weer een review verschijnen binnenkort haha.

 • Reply
  Marjolein
  7 maart 2017 at 11:06

  Ik krijg er zo’n enorm droog haar van.. De kapper zei ook dat het eigenlijk ook niet zo goed is voor je haar.
  Maar ik heb snel last van vettig haar en roos, de perfecte shampoo heb ik nog niet gevonden.

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:49

   Wat naar dat je last hebt van vettig haar en roos! Ik kan me voorstellen dat dat niet heel fijn is. Ik moet zeggen dat ik van deze shampoo bars geen last kreeg van droog haar. Maar je kan altijd conditioner gebruiken of kokosolie in de punten van je haar.

 • Reply
  Rani Permentier
  7 maart 2017 at 12:20

  Ik gebruik de shampoobar ‘honey i washed my hair’ en deze ruikt zooooo heerlijk en zoet! Laat mijn gebleachte haar glanzen en ik heb geen jeukende hoofdhuid. Ik doe nu al 5 maand met deze bar en hij is nog steeds voor de helft ‘vol’ zal ik maar zeggen. Kan er dus makkelijk een jaar mee doen! Ik was mijn haar wel maar 1 a 2 x per week waarvan één a twee keer per maand met een zilvershampoo. Ze zijn dus zeker zuinig in gebruik! Eind november vertrek ik op wereldreis en er gaat zeker een shampoobar of twee mee! Helemaal fan & lekker goedkoop als je ziet hoe lang deze meegaat <3

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:50

   Ik hoor heel veel goeds over ‘Honey I Washed My Hair’! Wat tof dat ie ook goed is voor je gebleekte haar. Misschien moet ik hem maar eens meenemen. Gaaf ook dat je op wereldreis gaat 🙂

 • Reply
  Sandra
  7 maart 2017 at 12:26

  Super vervelend dat ook deze shampoo bar niet helpt tegen de problemen met je hoofdhuid. Snap dat het frustrerend kan zijn, vooral omdat je verder wél enthousiast bent over het product. Ik heb echt geen flauw idee wat je verder zou kunnen proberen. Heb totaal geen ervaring met een gevoelige hoofdhuid, maar mocht ik een keer iets tegenkomen dan laat ik het je weten!

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:51

   Balen he! Aan de ene kant vind ik het stom maar aan de andere kant levert het wel weer content op haha. Als je iets tegenkomt, laat maar weten! 🙂

 • Reply
  Aurély
  7 maart 2017 at 13:27

  Heel lang geleden heb ik nog haarzeep van Lush gebruikt. In die tijd was dit een roze rond zeepje, speciaal voor krulhaar. Of het werkte dat weet ik niet meer, ik herinner mij alleen bij het verhuizen dat ik zo ongeveer de helft ervan heb moeten weggooien… maar ik ben lang aan het twijfelen of ik het terug zou proberen. Wat betreft gevoelige hoofdhuid, daar heb ik ook last van maar dan gebruik ik Ayuverdische poeder als shampoo. Best wel ok maar veel werk om die klaar te maken. Misschien moet ik nog eens bij Lush binnen stappen, wie weet vind ik daar terug mijn geluk ?

  Heel leuke post trouwens, en mooie foto’s !

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:52

   Dankjewel voor je lieve complimentjes! De bars van Lush zijn heel fotogeniek haha. Ik ken Ayuverdische poeder niet. Wat is dat als ik vragen mag? 🙂 Heb je daar toevallig een blogje over?

 • Reply
  Iris
  7 maart 2017 at 13:41

  Hmm, als dat van die schilfers heel plotseling is zou ik me niet teveel zorgen maken. Ik heb dat ook ooit eens een maandje gehad (toen ivm verandering van klimaat toen we terug kwamen naar Nederland) doorgaans gaat het vanzelf over.

  Schilferige hoofdhuid betekent vaak dat je hoofdhuid een beetje droog is, maar dat is een beetje een dilemma wat shampoo betreft als je haar wel snel vet wordt (zoals bij mij). Het kan helpen om je hoofdhuid eens te behandelen met een heel klein beetje kokosolie en het vervolgens meerdere keren heel goed uit te wassen.

  Ook schijnt zeezout/zeewier juist te helpen bij droge hoofdhuid. Mijn schilfers zijn nu weg en ik gebruik die gele shampoo bar van Lush. Ik hoop dat jij ook een goede vindt voor jouw haar, maar het komt vast goed:)!

  • Reply
   Linda
   7 maart 2017 at 14:28

   De zee! Die helpt tegen alles. Maar dat hoef ik jou vast niet te vertellen 😉

   • Reply
    Iris
    7 maart 2017 at 14:29

    Haha, ja agree!

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:54

   Bedankt voor de tips! Ik maak me niet mega veel zorgen, maar sexy is anders haha. Ik moet inderdaad eens nodig een kokosolie masker gebruiken want misschien heeft mijn hoofdhuid inderdaad een vochttekort. Welke gele gebruik je? Die Soak and Float?

   • Reply
    Iris
    10 maart 2017 at 18:00

    Ik weet eigenlijk niet hoe hij heet, hij is geel en hij ruikt naar citroen:)! Ik heb juist bij deze shampoo helemaal geen last meer van huidschilfers, maar misschien verschilt het van persoon tot persoon?

    Heb je intussen al iets gevonden dat werkt voor jou?:)

 • Reply
  Quinn
  7 maart 2017 at 15:14

  Leuke post! Ik heb hetzelfde issue wat betreft de schilferige hoofdhuid (en voor alsnog de oplossing niet helemaal gevonden). Wat bij mij het beste werkt is mijn haar zo min mogelijk wassen, en ook het haar zo min mogelijk nat laten worden tijdens het douchen wanneer ik mijn haar niet was. Ik was mijn haar overigens met dove op het moment, maar ben ook erg benieuwd of er shampoos bestaan die de hoofdhuid daadwerkelijk verzorgen in plaats van ze schilferig achter te laten 🙂

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:55

   Dankjewel Quinn voor het compliment! Wat een goeie tips. Ik was mijn haar om die drie dagen en ik vind het zo moeilijk om het verder uit te stellen haha. Het wordt bij mij op dag 3 al zo vet dat ik er bijna mijn brood mee kan smeren. Ik hoop dat de volgende shampoo bar beter werkt (en dat het ook wat voor jou is natuurlijk 🙂 ) Ik hou je op de hoogte!

 • Reply
  Charel
  7 maart 2017 at 19:09

  Hoop dat je wat vind hoor! Heel erg rot :(! Ik heb er gelukkig geen last van.

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 17:58

   Dankjewel Charel! Komt vast goed hihi 🙂

 • Reply
  Hailey
  7 maart 2017 at 19:27

  Wat balen dat je toch nog niet helemaal tevreden bent! Ik heb ook een zeepbar van Lush liggen, maar ik durf het niet gebruiken omdat ik bang ben dat het tegenvalt. Ik heb namelijk zo een hekel aan mijn haarwassen. Haha! ik wil dus niet dat het “mislukt”. Ik ga nog even nadenken of ik hem durf te gebruiken. Als ik zo naar jouw ervaring kijk, dan twijfel ik sterk!

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 18:00

   Ahh gewoon proberen Hailey! Wie weet bevalt het wel heel goed. Ik vind de bars heel fijn maar ik heb gewoon een vervelende hoofdhuid haha. Welke heb je eigenlijk? 🙂

 • Reply
  KouweKleren
  8 maart 2017 at 00:23

  Ik lees dit graag, want ik ben ein-de-lijk bijna door mijn shampoo heen en wil ook echt af van de plastic flessen. Ik probeer mijn haar wel zo min mogelijk te wassen, daardoor schiet het ook niet op haha, maar leuk om jou ervaringen te lezen. Hopelijk vind je snel je ideale shampoo!

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 18:01

   Haha wat fijn dat mijn struggles leuk zijn om te lezen! 😀 Wie weet dat Lush voor jou perfect werkt. Ik hoor er wel heel veel goeie verhalen over.

 • Reply
  Brigitte
  8 maart 2017 at 08:38

  Hoi! Ik vind zelf dat er verschil zit in ‘haarzeep’ (dat zijn die helemaal shea achtige dingen) en ‘shampoobars’ (dat zijn shampoo’s in blokvorm a la Lush). De eersten zuigen vaak en die van Lush zijn top! Wel met SlS, maarrrr schoon haar en no waste. Prima oplossing vind ik ;). De montalbán van Lush is ook fijn.
  Voor je geirriteerde hoofdhuidmisscgien eens een azijnspoeling met drupje rozemarijn- en pepermuntolie erin. Werkt bij mij, al heb ik die schilfers bij tijd en wijlen… geen idee waar t nou aan ligt…

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 18:02

   He wat slim! Het zou inderdaad best kunnen dat haarzeep en shampoo bars ten onrechte door elkaar worden gebruikt. Die van HelemaalShea waren inderdaad op basis van olie en minder shampoo achtig. Ik ga die azijnspoeling eens proberen, bedankt voor de tip! 🙂 Ik weet ook niet waar de schilfers aan liggen, misschien is het ook wel een seizoensdingetje!

 • Reply
  Roos
  8 maart 2017 at 09:14

  Hoi Claire, Wat een fijn artikel weer. Ikzelf heb jaren gezocht naar een fijne natuurlijke en dierproefvrije shampoo. Ook ik had last van schilfers, een droge, gevoelige hoofdhuid en haar dat snel vet werd. Op mijn blog heb ik een artikel met productadvies geschreven over shampoos, ingrediënten (hou Cocamidopropyl betaïne eens in de gaten) waar je op zou kunnen reageren en cleansers voor een gevoelige hoofdhuid. Misschien staat jouw Holy Grail er wel tussen.
  http://zuiverenontspannen.nl/2017/03/08/overgevoeligheid-voor-shampoos-en-cleansers/
  Groetjes Roos 🙂

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 18:04

   Ah wat leuk om te horen! Dankjewel Roos. Ik ga eens op je website kijken want het is nogal vervelend. Zowel qua uiterlijk als qua gevoel haha. Als je een fijn merk/product weet dan hoor ik het graag!

   • Reply
    Roos
    8 maart 2017 at 19:00

    Graag gedaan hoor :-), onderaan staat onafhankelijk productadvies, ik verkoop het niet en heb het puur geschreven omdat ikzelf zo’n zoektocht achter de rug heb. Hier staan meerdere shampoos dus wellicht zit er vast een goede voor je bij. Ik blijf meelezen, want als er fijne shampoos voorbij komen dan zet ik ze erbij op m’n lijst.

    • Reply
     clairecodi
     8 maart 2017 at 21:37

     Ahh ik zie inderdaad de producten staan! Wat leuk ik ken al die merken helemaal niet. Wat naar dat je een hele zoektocht hebt moeten doorstaan voor een fijne shampoo. Ik ben van plan nog een aantal bars te reviewen dus ik hoop dat er wat fijns bij zit 🙂

 • Reply
  Plantaardiger
  8 maart 2017 at 09:35

  Ik heb een tijdje van dr. Organic gewassen omdat ik dacht dat sls slecht zou zijn voor mijn haren. Maar juist toen kreeg ik schilfers en jeuk op mijn hoofdhuid. Heel gek toch? Ik zal die ene bar nu wel ook kopen als ik bij lush kom, omdat je me nu lekker gemaakt heb. Hahaha.

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 18:06

   He wat gek! Ik moet zeggen dat zo’n verandering van SLS je hoofdhuid wel een beetje overstuur kan maken. Mijn ervaring is tenminste dat mijn hoofdhuid dan inderdaad gaat jeuken omdat je hoofdhuid een stuk minder schoon wordt. Het is een kwestie van wennen en persoonlijke voorkeur. SLS is niet per se slecht, althans zo zie ik het hoor 🙂 Als je er gevoelig voor bent (je krijgt jeuk, hebt altijd slap haar of wilt voor mega natuurlijk) dan kan een sls-vrije shampoo een oplossing zijn. Ik zou het gewoon een keertje proberen! 🙂

 • Reply
  Zoë
  8 maart 2017 at 17:20

  Hi! Wat balen dat je zo’n last hebt van schilfers en een droge, geirriteerde hoofdhuid. Ik heb al heel wat ervaring met shampoobars en deze twee zijn mijn absolute favorieten: Douce Nature (Droog haar) en Pachamamaï! Beide merken zijn natuurlijk, bevatten fijne ingrediënten en worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Zeker aan te raden dus 🙂 succes!

 • Reply
  Sytse - Het Groene Broertje
  8 maart 2017 at 17:54

  Hmm, misschien is dit ook wel iets voor mij nu m’n haar weer lang wordt.. Ik heb nog nooit iets van Lush gekocht en dit lijkt mee een goed moment!

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 18:07

   Nog nooit iets van Lush gekocht?! Aahh hoe dan?! Haha grapje hoor. De producten van Lush vind ik persoonlijk heel fijn. Ik zou het een keertje proberen. Ik weet zeker dat je verliefd wordt op de heerlijke geuren en prachtige bars <3

 • Reply
  Joanne
  8 maart 2017 at 18:14

  Het lijkt me heel vreemd om m’n haar met een stuk zeep te wassen haha! Ik gebruik op dit moment eigenlijk alleen maar zilvershampoo 🙂

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 18:34

   Haha dat begrijp ik! De eerste keer vond ik het ook heel gek en totaal niet prettig. Maar nu ben ik er helemaal aan gewend en voelt het heel natuurlijk. Kwestie van even wennen denk ik haha.

 • Reply
  Cynthia
  8 maart 2017 at 19:26

  Ik wil het nu eigenlijk best wel eens proberen. Maar of het echt iets voor me is??

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 21:39

   De eerste keer voelt het heel gek omdat het natuurlijk niet vloeibaar is! Maar het went heel snel moet ik zeggen. Ik vind het fijn werken. Ik heb bijvoorbeeld niet zoals met normale shampoos dat ik teveel pak of dat ik tien flessen in de badkamer heb staan. Ook vind ik het fijn dat het geen verpakking heeft en dat je er heel lang mee doet. Het reinigt in principe wel minder ‘hard’ als vloeibare shampoo, maar dat ligt ook aan je voorkeur. Ik zou het gewoon een keer proberen voor de lol! Je weet maar nooit wat je ervan vindt 🙂

 • Reply
  Beautyjuf
  8 maart 2017 at 20:25

  Afgelopen zondag heb ik Seanik gekocht. Ik dacht dat de shampoo bars van Lush vrij waren van SLS. Jammer om te lezen dat dit niet het geval is (tsja, ik heb de ingrediëntenlijst nog niet bekeken, dus ik lees het nu pas in jouw artikel). Ik ben nieuwsgierig naar de werking van de shampoo. Dankjewel voor je fijne en eerlijke review!

  • Reply
   clairecodi
   8 maart 2017 at 21:41

   Helaas zit in elke shampoo bar SLS van Lush. Heel jammer want toen ik Soak and Float bestelde stond op de website dat deze zonder SLS was! Toen ik laatste mailde bleek dat dat een storing was en dat er wel SLS in zit. Ik weet niet of je gevoelig bent voor SLS? Ik merk wel dat de shampoo bars een stuk zachter reinigen dus wie weet werkt het wel goed voor jou! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt 🙂

 • Reply
  Claire van Vrijberghe de Coningh
  9 maart 2017 at 17:12

  Pffff I’ve been there. Bij mij werkt John Masters Organics zooooo goed. Ik schreef er trouwens een review over toen ik hetzelfde punt bereikte waar je nu bent (http://clairesmission.com/blog-post/review-john-masters-organics-shampoo-detangler/). Van deze Lush bars blijf ik heeeeeeeeel ver weg. Vooral na het lezen van je review. Niets zo ‘on-sexy’ (is dat een woord 😛 ?) als niet lekker in je vel zitten. Hopelijk helpt het. Dikke knuffel en tot zaterdag! X

  • Reply
   clairecodi
   17 maart 2017 at 10:18

   Ha dank voor de tip Claire! Ik ga de shampoo van John Masters eens proberen. Hoewel ik na dit artikel een lijst vol met tips heb haha.

 • Reply
  Galina
  12 maart 2017 at 23:38

  Ah, the struggle continues dus 🙁 Ik denk dat haarmaskers je kunnen helpen met de droge huid en schilfers, lekker intensief voeden en verzorgen. Mocht je ooit nog een shampoo bar vinden waar je écht helemaal lyrisch over bent, dan ben ik natuurlijk all ears 😉

  • Reply
   clairecodi
   17 maart 2017 at 10:19

   Ik heb een paar dagen geleden een kokosolie masker gedaan en dat hielp al heel erg! Ik denk inderdaad dat mijn hoofdhuid nogal droog is. Ondertussen heb ik weer allemaal aanraders gekregen na dit artikel dus er komt zeker een vervolg haha.

 • Reply
  Marlies
  13 maart 2017 at 19:35

  Ik heb deze bar’s van lush ook een tijdje gebruikt, ruiken heerlijk en maken je haar goed schoon. Ik vond de SLS toch wel een dingetje en ik had het gevoel dat mijn haar best droog werd van deze bars. Toen heb ik een tijdje de no poo methode uitgeprobeerd maar dat was niet zo’n succes, haha. Ik gebruik nu aleppozeep (de goedkope nepversie van biggreensmile 😉 ) in combinatie met af en toe een shampoo van bijvoorbeeld dr organic wanneer mijn haar te vet wordt. Doordat aleppozeep vrij vet is heb ik ook geen conditioner meer nodig, vind ik zelf best handig.

  • Reply
   clairecodi
   17 maart 2017 at 10:22

   Hi Marlies! Ik heb precies hetzelfde als wat jij hebt. Ik vind de SLS ook niet heel erg fijn voor mijn hoofdhuid. Nu moet ik zeggen dat ik de bar Soak & Float had gekocht omdat er op de website stond dat er GEEN SLS in zat. Maar hij maakte mijn hoofdhuid al verdacht goed schoon haha. Na drie weken gebruik mailde ik Lush hoe dat kon. Bleek dat er toch SLS in zit. Ik wilde er in dit artikel geen hele ophef over maken maar mega irritant dus! Ik hoor veel over Aleppozeep en zie het ook weleens bij Holland & Barett liggen. Ik ben alleen bang dat ik dan hetzelfde effect krijg als met de bars van HelemaalShea. Dat ik dan zo’n vette plek achterop mijn hoofd krijg haha (heel sexy verhaal dit!)

   • Reply
    Marlies
    18 maart 2017 at 10:56

    Ja die zeep maakt je haar wel echt vet (bij mij dan tenminste) daarom gebruik ik hem vaak als ik toch niet naar buiten ga of geen afspraken heb 😉 zo profiteer ik er nog een beetje van zonder dat mensen zien dat ik er al te smerig uit te zie :-p

    • Reply
     clairecodi
     19 maart 2017 at 11:04

     Hahah herkenbaar! Laatst gebruikte ik eerst de zeep van HelemaalShea (ook vettig) en daarna die van Lush. Dat was ook al iets beter maar is het nog niet helemaal. Gelukkig heb ik na dit een artikel een enorme lijst met opties haha.

 • Reply
  Anne-Fleur Kan
  16 maart 2017 at 13:17

  Hoi mede grote-voeten-clubber 😉
  Ik werk zelf bij Werfzeep, waar alles natuurlijk, biologisch en foodgrade is. We hebben ook een shampoo!
  Ik heb die zelf nog nooit gebruikt omdat er honing in zit en m’n haar alleen nog met water was, maar deze schijnt fijn te zijn, en zonder sls! Evelien (oprichtster van Werfzeep) heeft laatst ook een tof recept voor haarspoeling met appelcider geblogd als extra’tje bij hun shampoo.
  Een linkje naar de shampoo: https://www.werfzeep.nl/shampoo.html (staat ook wat info over het gebruik bij!)
  En de ciderspoeling: https://www.werfzeep.nl/blogs/blog/haarspoeling-maken/

  Toen ik nog shampoo gebruikte eindigde ik met die van Lush, fijn, maar toch ook net wat te chemisch en hard voor mij.
  Misschien is ’t wel wat voor je!
  Liefs, Fleur

  • Reply
   clairecodi
   17 maart 2017 at 10:24

   Haha hello grote-voeten-clubber! Wat leuk dat je bij Werfzeep werkt. Ik heb toevallig een chocolade swirl zeepje gewonnen en ik ben verliefd! Ik heb inderdaad weleens een appelazijn spoeling gebruikt. Dat werkt top! Alleen shampoos vind ik zo lastig. Het allerliefste heb ik alleen wel een vegan shampoo bar. Heb je die heel toevallig bij Werfzeep?! Wat tof dat je trouwens je haar alleen met water wast. Hoe bevalt dat? Ik heb daar weleens van gehoord maar ik krijg al jeuk aan mijn hoofd als ik eraan denkt.

 • Reply
  Margo
  18 maart 2017 at 12:26

  Hey, heel veel herkenbaarheid! Ik heb de blauwe niet gebruikt, maar Soak & Float wel: ik was gematigd enthousiast. Heb ook al jaren last van m’n hoofdhuid (snel geïrriteerd, en psoriasis, dus ik voel je gene ivm het online zetten). Ik gebruikte in de beginfase van m’n jeukende hoofdhuid de bar New van Lush, die hielp toen goed tegen de jeuk en verrichte wonderen voor een volle haardos. Hij ruikt ook heerlijk naar kaneel! Maar tegenwoordig irriteert deze ook, helaas. Ik houd het nu bij Sebamed, ph neutraal en zonder zeep. Hij reinigt goed en brengt m’n hoofdhuid tot rust (maar helaas geen redmiddel tegen schilfers). Succes, je mag me altijd dingen over shampoos vragen (ik heb een la vol met dingen die ik niet meer kan gebruiken haha! Ervaringsdeskundige ;))

  • Reply
   clairecodi
   19 maart 2017 at 11:07

   He Margo, wat super leuk dat je dit herkent! Het valt me trouwens op dat er meerdere mensen zijn die last hebben van hun hoofdhuid na dit artikel. De gene is dus gelukkig iets minder. Sebamed heb ik nog nooit gebruikt maar fijn dat het voor jou helpt! Ik wil alleen graag een vegan SLS-vrije shampoo bar i.v.m. duurzaamheid dus ik ben ook nog eens mega lastig haha. Mag ik vragen welke shampoo bars jij al hebt geprobeerd?

 • Reply
  Diana
  20 juli 2017 at 09:47

  Hoi Claire, ik was aan het googelen en kwam op je website terecht, leuk! Ik ben zelf op zoek naar zeepbars en kwam op de website van louland terecht. Daar verkopen ze chagrin-valley haarzeep. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar er staan ook veel tips op de site over natuurlijke haar- en hoofdhuid verzorging. Ook het neem poeder en/of amla poeder bijvoorbeeld. Hopelijk helpt het je iets verder.
  groetjes Diana

 • Reply
  Greetje P.B
  30 september 2017 at 07:42

  Probeer eens shampoo bar met pure olijfolie met Laurierolie. Dit werkt suppergoed als je klachten hebt met je hoofdduid. Bv eczeem. Psoriasis enz.
  Het beste is om 55 tot 60 % laurierolie te doen.van je klachten af .neem je nog met 10 tot 15% laurrierolie.voor gewoon te onderhouden.

 • Reply
  Annemarie
  3 oktober 2017 at 10:01

  Ik gebruik sinds een maand de ayurvedische haarzeep van louland https://louland.nl/product/zeep-voor-je-haar/chagrin-valley-haarzeep-ayurvedic-herb/
  Super tevreden. Wel een klein zeepje:)

 • Reply
  Pleccema
  8 november 2017 at 16:26

  Ik gebruik al een hele tijd tot volle tevredenheid de haarzeepjes van Savion, oa te koop bij Waschbaer: https://www.waschbaer.nl/shop/frontend/search/result?q=haarzeep+savion
  Vooral de citrus ruikt heerlijk fris. Ze gaan heel lang mee en schuimen erg goed.

 • Reply
  Monique
  19 juni 2018 at 22:37

  Heb je Aleppo zeep wel eens gebruikt? Ik heb heel vaak schilfers en zelf hele korstplakaten op m’n hoofd, maar sinds een weekje ongeveer gebruik ik Aleppo en het trekt weg als sneeuw voor de zon! Geen jeuk, amper nog korsten en m’ haar zit mega mooi! Wel wat build up in m’n haar achterop, maar je ziet het niet (lijkt totaal niet vettig, maar voelt qel vreemd). Ik las dat dat komt door de magnesium en calcium ionen in het water, maar dit lijkt nu ook minder te worden nu ik vanavond gewassen heb. Er zit overigens na het drogen geen luchtje aan (maar ik doe parfum op en vind dit ook prima zo) en doe ook een heelkleinbeetje olie in m’n puntjes om m’n haar tegelijkertijd een soort continue-maskertje te geven. Ik ben fan in ieder geval! 🙂

 • Reply
  Cecile
  10 juli 2018 at 13:13

  Balen he als je schilfers en droge hoofdhuid hebt? Ik heb daar ook regelmatig last van. Bij mij hangt het vaak samen met sporten / zweten in een warme discotheek, en dan *niet* binnen 12 uur mijn haar en hoofdhuid wassen. Maar ook als ik teveel suiker en zuivel eet/drink, merk ik dat meteen aan mijn hoofdhuid.
  Bij mij helpt Soak & Float wel om het wat te onderdrukken. Maar verder dus vooral weer even meer groente enzo eten, en niet direct na een nacht stappen meteen in bed vallen maar toch echt eerst even mijn haar wassen. Geen idee of het bij jou ook door dat soort oorzaken komt, maar wie weet heb je er wat aan!

 • Reply
  Alice
  29 januari 2019 at 14:33

  Ik heb ook een tijdje de shampoo bars van lush gebruikt. Dit omdat ik een ontzettende kriebelende scalp en huid schilfertjes van ‘normale’ shampoos in een fles kreeg. (zoals l’oreal enzo) Echter bleef ik last hebben van mijn hoofdhuid met de bars van lush. Nu kwam ik er dus later achter dat dat (onder andere) kwam door de SLS. Daarna heb ik de shampoo bars van zepig geprobeerd alleen werd mijn haar echt super snel vettig, dus dat voelde niet echt schoon. Nu gebruik ik de bars van nunc8! En die zijn echt super fijn, er zit geen SLS in en mijn hoofdhuid is ook super rustig gelukkig. Ik gebruik altijd deze: https://www.nunc8.nl/a-54644626/shampoo-bars/bounty-hunter-shampoo-bar/

 • Reply
  Nicky
  5 juli 2019 at 10:40

  Bij de DM drogist in Duitsland kocht ik 2 shampoo bars.
  De gele (mandarijntjes op de verpakking) is heel fris en verzorgt je haar en hoofd goed.
  Mijn haar is schoon, vol, luchtig en fris.
  Ook mijn vriend is fan! Hij wilt ook geen gewone shampoo meer.
  Deze shampoo bars zijn rond, schuimen rijk en kosten maar €4,95

  • Reply
   clairecodi
   5 juli 2019 at 12:15

   Bedankt voor de tip! Als ik in Duitsland ben al ik ze eens meenemen, ben wel heel benieuwd. Zo jammer dat DM niet in Nederland zit!

 • Reply
  Nicky
  5 juli 2019 at 15:07

  Ik weet niet waar je woont … vlak over de grens heb je verschillende DMs. Ik ga af en toe naar Kleef. Dat is bij Nijmegen de grens over.

 • Reply
  Simone
  14 augustus 2019 at 10:14

  Ik heb recent 2 hele fijne websites ontdekt die 100% natuurlijke shampoo bars maken. Ik ken een aantal mensen die tegen geen enkele shampoo konden, tot ze dit ontdekte.
  http://www.bychrisje.com en http://www.watmaaktjemooi.nl

  Kleine waarschuwing, de producten zijn zo heerlijk, het is verslavend 😀😍

 • Reply
  Sophie
  25 januari 2020 at 18:05

  Natuurlijk ruiken de shampoo bars van Lush lekker, dat komt door de parfum die erin zit. Voor iedereen met een jeukende hoofdhuid: gebruik geen shampoo bars met parfum ( etherische olie is geen probleem) en SLS! Zorg voor een shampoo bar zonder parfum en zonder SLS. De milde vorm van SLS is SCS. SCS (Sodium Cocos Sulfaat) is op basis van kokos en reinigt net zo goed als SLS maar dan milder!

 • Reply
  Katleen
  8 februari 2021 at 21:59

  Ken je Hoofdzaak Nana? Dat is een natuurlijke en haarvriendelijk kapsalon. Ze heeft ook eigen haarzepen. Ze staat er bij ons in de streek om bekend dat ze alle haarproblemen op een natuurlijke manier opgelost krijgt. Kijk anders eens op haar website: http://www.hoofdzaaknana.be

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.