27 In Lifestyle/ Producten en DIY's

Groen & dierproefvrij schoonmaken: Method en Marcel’s Green Soap

Producten van Method en Marcel's green soap
Schoonmaken is niet leuk, maar een schoon huis wél. Mijn moeder test de schoonmaakproducten van Method en Marcel’s Green Soap.

Om schoon te maken heb je niet veel nodig. Dat kan met huis, tuin en keukenspullen. Denk bijvoorbeeld aan oldskool azijn als reinigingsmiddel. Dat is beter dan de meuk van de supermarkt. Vaak zit daarin namelijk chloor of andere chemische troep. Denk maar aan die verschrikkelijke chemische lucht van schoonmaakmiddel. Gelukkig zijn daar twee topmerken: Method en Marcel’s Green Soap. Van Big Green Smile mocht ik van beide merken twee producten testen. Hoera! Nu moet ik wel schoonmaken.

Maar ik test het niet alleen. Mijn lieve mama is zo lief om mij te helpen! Meer zinnigers dan: “Ja het is schoon” komt er bij mij niet uit. Moeders weten hier sowieso al meer van. Maar mijn moeder werkt ook nog eens in de thuiszorg. Kortom: zij weet alles. Ik gaf haar de producten van Method en Marcel’s Green Soap om drie weken lang genadeloos uit te testen.

Producten Marcel's green soap

Marcel’s Green Soap

Marcel is vader van drie kinderen en woont in Haarlem. Marcel heeft meer dan 20 jaar voor grote multinationals gewerkt zoals Robijn en Strepsils. Maar op een dag besloot hij zijn eigen zeep te maken. Deze zeep is plantaardig, natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Marcel’s Green Soap bevat veilige chemicaliën. Maar no worries: geen parabenen, chloor zuren, ammonia of kleurstoffen. Psst: alle verpakking zijn van 100% gerecycled plastic. Hoe cool!

Marcel's green soap handzeep

Marcel's green soap handzeep

Handsoap – lavendel en kruidnagel

Gemaakt van plantaardige zepen en verrijkt met biologische oliën en parfum. Met extra glycerine voor (echt waar) een zachte huid. Geen idee wie ooit de noodzaak zag om het te onderzoeken, maar wat blijkt: mensen die regelmatig hun handen wassen zijn gelukkiger. Daar willen wij aan toevoegen: de mensen die zij een hand geven ook.

De handzeep vind je voor € 3,49 in de webshop van Big Green Smile.

Marcel's green soap allesreiniger

Marcel's green soap allesreiniger

All purpose spray – basilicum en vetiver

Mocht je die onbedwingbare drang tot poetsen voelen (en de behoefte om één van onze heerlijke geurcombinaties te ervaren), maar zit je een beetje krap in je tijd: pak snel de duurzame allesreiniger spray fles en maak er een lekkere tussendoor schoonmaakbeurt van. Terwijl je dat doet kan je je alvast verheugen op die grote beurt, later in de week. 100% natuurlijk en 99% afbreekbaar.

De allesreiniger vind je voor € 3,49 in de webshop van Big Green Smile.

Moeders zegt over de producten van Marcel’s Green Soap:

De handzeep van Marcel’s Green Soap is fijn. De zeep schuimt goed en mijn handen worden schoon. Het pompje werkt ook goed waardoor je niet ineens teveel zeep pakt. Ik merk alleen niet veel van het verzachtende effect op de handen. De allesreiniger van Marcel’s Green Soap vind ik fantastisch! Ondanks dat de allesreiniger is verdunt met water is het enorm zuinig. Na gebruik glanst alles heel mooi en het werkt fijn. Alleen de geur valt een beetje tegen. Basilicum en vetiver is niet echt een schoonmaakgeur naar mijn smaak. Kortom: twee fijne producten!

Producten van method

Method

Adam Lowry en Eric Ryan zijn de oprichters van Method. Beiden wilden ze reinigingsproducten die er tof uitzagen en zonder gekke chemische ingrediënten. Zo ontstond Method. Hun goal? Super krachtige producten die zachter zijn dan puppylikjes én mega goed schoonmaken. De producten van Method zijn dierproefvrij, duurzaam en biologisch afbreekbaar.

Method glasreiniger

Method glasreiniger

Glasreiniger – munt

Onze nieuwe plantaardige powergreen®-technologie schakelt vuil, stof en vieze handafdrukken uit zonder strepen of chemisch parfum. Wij zijn overtuigd: voor ons heeft zonder strepen beslist een streepje voor. Powergreen®-technologie is super innovatieve groene chemie die dankzij de kracht van duurzame ingrediënten garant staat voor een schoonmaak-kaakslag van jewelste. In onze glasreiniger neemt een oplosmiddel op basis van maïs al het vuil, stof en vettige handafdrukken voor zijn rekening. Ammonium is daarbij totaal overbodig.

De glasreiniger vind je voor € 3,89 in de webshop van Big Green Smile.

 

Method wasmiddel

Method wasmiddel

Laundry Liquid – fresh air

Het is misschien moeilijk te geloven: maar dit kleine flesje met ultra geconcentreerde wasmiddel kan grote dingen doen. Dat komt door de plantaardige formule met smartclean technology®. Deze bestrijdt viezigheid en vleken met slechts 1/4 van de hoeveelheid ten op zichte van andere wasmiddelen. Plus het handige pompje voorkomt knoeien en troep. Bovendien gebruik je nooit teveel.

Het wasmiddel vind je voor € 8,50 in de webshop van Big Green Smile.

Moeders zegt over de producten van Method:

De glasreiniger van Method doet zijn werk goed. Qua geur ruikt hij precies hetzelfde als ‘normale’ glasreinigers. Wel laat hij strepen na. Maar dat doen eigenlijk alle glasreinigers, ook al beweren ze altijd van niet. De fles glasreiniger bevat 828 ml in, er zit dus veel in de fles waardoor je er lang mee doet. Het wasmiddel van Method is fijn. Het pompsysteem is handig want zo gebruik je niet teveel. De was ruikt heel lekker en de kleding wordt goed schoon. Het werkt eigenlijk hetzelfde als regulier wasmiddel. Wel is het vrij prijzig. Met één flesje kan je 25 wasjes draaien voor €8,40.

Conclusie

Zo te horen zijn de schoonmaak producten van Method en Marcel’s Green Soap door mijn moeder goedgekeurd! Toch had mijn lieve mama wel gehoopt dat die hardnekkige strepen nou eens verdwenen van dat raam. Verder had ze als kritiekpuntje dat de geur van de allesreiniger niet heel lekker rook. De prijs van het wasmiddel vond ze aan de hoge kant. Desondanks deden de producten goed hun werk. Enne wie wordt er nou niet blij van groene schoonmaakmiddelen? Om af te sluiten geeft mijn moeder nog een hele handige schoonmaak tip:

Probeer niet te smeren, dan heb je ook geen schoonmaakmiddel nodig.

Tip: Big Green Smile heeft regelmatig acties dus hou de site in de gaten mocht je hier belang bij hebben.

Was jij bekend met de producten van Method en Marcel’s Green Soap? Let me know!

* De producten heb ik opgestuurd gekregen van Big Green Smile. Desondanks heb ik het mijn moeder laten testen zonder genade 😉

 

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply
  Marieke
  12 maart 2017 at 09:44

  Hahaha echt super leuk om te lezen! “probeer niet te smeren, dan heb je ook geen schoonmaakmiddel nodig”, hilarisch 🙂 Ik gebruik deze merken erg graag, mijn favoriet is de allesreiniger met Cranberry & Patchouli van Marcel’s Green Soap. Die ruikt echt zoooo lekker!

  • Reply
   Marieke
   12 maart 2017 at 09:46

   p.s: geweldige foto’s heb je gemaakt!

   • Reply
    clairecodi
    13 maart 2017 at 12:34

    Haha dankjewel! Mijn moeder vond het ook heel leuk om het te testen. Oeeh die geur klinkt een stuk lekkerder dan basilicum en vertivier. Eerlijk gezegd vond ik die ook niet heel lekker ruiken. Maar als het huis maar schoon wordt haha.

 • Reply
  Iris
  12 maart 2017 at 11:07

  Wat ontzettend leuk dat je deze producten samen met je moeder hebt getest! Is een keer weer wat anders, I like. Ik moet zeggen dat ik alleen de flessen van Marcel’s Green Soap al heel aantrekkelijk vind!

  • Reply
   clairecodi
   13 maart 2017 at 12:34

   Dankjewel Iris! Mijn moeder vond het ook heel leuk om ze te gebruiken 🙂 De flessen van Marcel’s Green Soap vind ik ook heel leuk.

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  12 maart 2017 at 11:19

  Omg ik zou dit ook laten testen door mijn moeder. Maar de grap is dat mijn moeder dit al heeft gekocht bij Big Green Smile en ze is fan van de verpakking, maar ook van de zepen zelf. Superfijn spul is het! En het maakt heel fijn schoon en ruikt superlekker. Je moeder is trouwens een geboren reviewer! Malou x

  • Reply
   clairecodi
   13 maart 2017 at 12:35

   Haha wat toevallig dat jouw moeder dit ook zo’n fijn merk vind! Ja misschien moet mijn moeder ook maar blogger worden haha. Ik zal het aan haar doorgeven!

 • Reply
  marleen@burgertrutjes
  12 maart 2017 at 15:06

  Die handzeep lijkt me heerlijk, ik hou van lavendel! Wat een mooie producten 🙂 Ik ga ze eens proberen!

  • Reply
   clairecodi
   13 maart 2017 at 12:35

   Dankjewel Marleen! Ik vind het ook hele fijne producten.

 • Reply
  Aurély
  12 maart 2017 at 19:06

  Method heb ik leren kennen in de USA en was meteen verkocht. ( Nu gebruik ik het niet meer ) en Marcel’s green soap ken ik niet maar vindt de packaging wel leuk !

  Btw ; je was super op de veggieworld beurs, het was leuk om je even in het echt te zien ? Goed gedaan !

  • Reply
   clairecodi
   13 maart 2017 at 12:36

   Wat leuk dat je Method al kent! Mag ik vragen wat je nu gebruikt? Dankjewel ik vond het ook heel leuk om te ontmoeten op VeggieWorld. Ik ben onwijs benieuwd naar het restaurant dus ik hoop dat de crowdfunding snel behaald wordt 🙂

 • Reply
  Klaske
  12 maart 2017 at 19:58

  Wat leuk dat je je moeder hebt laten testen! En ze doet het hartstikke goed (ze zou ook een blog moeten beginnen, haha 😉 ). En die tip is natuurlijk de allerbeste, alleen ben ik er niet zo goed in, helaas. 🙂

  • Reply
   clairecodi
   13 maart 2017 at 12:37

   Dankjewel Klaske, het leek me wel leuk ter verandering haha. Ik zal aan mijn moeder doorgeven dat ze een blog moet beginnen haha. Wie weet!

 • Reply
  Galina
  12 maart 2017 at 23:33

  Wauw, dat zijn mooie foto’s zeg! En een ontzettend leuk stuk,vooral de input van je moeder over smeren 😛 Ik heb Method een hele tijd gebruikt, maar maak nu alles zelf. Marcel’s Green Soap ken ik, maar ik heb het nog niet gebruikt. Wie weet in de toekomst 🙂

  • Reply
   clairecodi
   13 maart 2017 at 12:37

   Dankjewel Galina! Het is nog best lastig om schoonmaakproducten ‘sexy’ op de foto te zetten haha. Wat leuk dat je zelf schoonmaakproducten maakt. Heb je daar toevallig een blogje over? Dan ga ik daar ook eens mee aan de slag.

 • Reply
  Romy
  13 maart 2017 at 07:46

  Je hebt het zo leuk beschreven! Die disclaimer, haha! Wat goed dat zoiets bestaat, duurzame schoonmaakmiddelen! Het kost wel wat, maar dan ben je in ieder geval goed bezig voor het milieu 🙂

  • Reply
   clairecodi
   13 maart 2017 at 12:38

   Ahh zo lief, dankjewel Romy. Mijn moeder vond het ook heel leuk om te testen gelukkig 🙂

 • Reply
  Bente
  13 maart 2017 at 11:09

  Ik probeer me zo min mogelijk in schoonmaken en schoonmaak middelen te verdiepen 😉 Ik heb het geluk dat mijn schoonmoeder elke week komt schoonmaken (erg he!) en ik haal de schoonmaak middelen die ik van haar door krijg. Van dit merk had ik dan ook nog nooit gehoord .

  • Reply
   clairecodi
   13 maart 2017 at 12:39

   Wat een geluk Bente! Ik wou dat ik zo’n schoonmoeder had haha.

 • Reply
  Sara | When Sara Smiles
  13 maart 2017 at 11:25

  Haha “moeders” 😉
  Goed om dit te lezen, ik wil me ook meer gaan verdiepen in natuurlijke en onschadelijke schoonmaakmiddelen en wasmiddel. Voor dat laatste ben ik pas overgestapt op Seepje, maar qua schoonmaakmiddelen ga ik Marcel’s Green Soap binnenkort maar eens proberen. Thanks voor de tip!

  • Reply
   clairecodi
   13 maart 2017 at 12:40

   Moeders is wel een beetje spreektaal haha, ik weet ook niet of het een slimme keuze was maar ik vond het wel grappig. Seepje vind ik ook heel fijn, vooral de wasschillen. Ik ben benieuwd wat je van Marcel’s Green Soap vindt.

   • Reply
    Sara | When Sara Smiles
    13 maart 2017 at 21:49

    Haha néééé ik vond het juist grappig dat je het zo verwoordde! Maakt het eigen, juist doen! 😉

 • Reply
  Sofie
  13 maart 2017 at 13:58

  Wat een mooi verhaal van Marcel, daar hou ik van. Ik heb dit merk onlangs ook zien staan en ben wel benieuwd. Nu weet ik al welke geur ik niet moet testen, haha.

 • Reply
  Charel
  13 maart 2017 at 20:10

  Goede producten zeg! En wat een mooie prijs voor dit soort artikelen.

 • Reply
  Sytse - Het Groene Broertje
  13 maart 2017 at 21:10

  Leuk! Ik ben dol op beide merken! Ik heb er ook eens een review aan gewaagd en was erg tevreden. Zo fijn dat ze helemaal vegan zijn en goed voor de natuur!

 • Reply
  Joos
  16 maart 2017 at 15:51

  Oh wat grappig ik ben dol op de allesreiniger basilicum van Marcel. Echt een zalig product wat fijn in gebruik is. Ik gebruik het te pas en te onpas. Vooral omdat ik het echt zoooooo lekker vind ruiken! Zo zie je maar weer hoe smaken kunnen verschillen.

 • Reply
  Sara
  19 maart 2017 at 13:19

  Bijzondere producten! Ik vind ze er heel erg leuk uitzien. Ik zou ze best eens willen kopen, maar ik vind het spijtig dat ik dat niet in de winkel kan kopen. Vooral omdat schoonmaakproducten vaak gebruikt worden & vlug opgaan. Basilicum in een schoonmaakproduct vind ik best wel vreemd. Ik denk dat ze misschien beter een bloemige geur hadden erin gestopt hihi

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.