7 In Groene Beauty

Review: witte klei masker van Argiletz

Benodigdheden witte klei masker van Argiletz

Treat yourself! Het witte klei masker van Argiletz is perfect voor een pamper avondje. Het zorgt voor een gereinigde huid zonder uit te drogen. Dit super masker kan je wel tien keer gebruiken. Alleen even water toevoegen en klaar!

Witte klei
Wat is witte klei

Je hebt allerlei soorten klei met elk zijn eigen benefits. Ik heb al heel veel kleimaskertjes geprobeerd. Maar de meesten drogen mijn huid uit en geven mijn gezicht een trekkerig gevoel. Het voelt net alsof ik (slechte) botox heb gebruikt.

Witte klei bestaat uit hele fijne kaolienklei, afkomstig uit China. Het heeft een absorberend vermogen, daarom wordt het tijdens het drogen ook hard. Zo verwijdert het masker talg, vet en bacteriën. Je hebt na gebruik een squeaky clean gezicht. Maar vergis je niet, witte klei is heel zacht voor je huid. De klei bevat een natuurlijke bron van mineralen en is pH-neutraal. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van collageen. Dit zorgt voor een strakke, elastische huid. Bye bye rimpels!

Verpakking witte klei masker van Argiletz
Witte klei van Argiletz

De witte klei kan je kopen in een zakje van 200 gram. Ideaal want zo kan je hem meerdere keren gebruiken. Als je trouwens wat overhoudt na het masker moet je het niet weggooien! Als het hard is kan je het opnieuw gebruiken. Even fijn vijzelen en weer water toevoegen. Dit masker is voor je gezicht, haar én voor in bad. Nu heb ik geen bad, maar ik ga het testen op mijn haar en huid.

Benodigdheden witte klei masker van Argiletz
DIY witte klei masker

Het masker is heel easy om te maken. Je voegt een paar eetlepels klei toe in een bakje en mengt het met water. De klei knoeit wel heel makkelijk, dus ik doe het hele zakje in een pot. Je homemade maskertje laat je 10 minuten staan. In die tijd reinig ik mijn gezicht en haal ik alle make-up eraf. Daarna roer ik het door tot een dikke pasta. Ik breng een dikke laag aan op mijn gezicht én haar.

Witte klei masker gemengd

Gezicht: De klei brengt fijn aan. Ik heb maar een klein beetje nodig voor mijn hele gezicht. De klei tintelt een beetje, maar trekt niet. Het voelt heel zacht en reinigend aan tegelijk. Na 10 minuutjes wordt het hard. Tip: loop niet de woonkamer in om iemand je masker te showen. Je gaat sowieso lachen waardoor je masker breekt (au!).

Haar: Ik weet niet of dit een goed idee was. Ik heb best wel veel haar dus het is nogal tricky om het op mijn hoofdhuid te krijgen. Maar ik smeer gewoon alles wat ik nog over heb in mijn haar. Het meeste breng ik aan op mijn hoofdhuid. Ik heb at the moment last van roos, dus ik hoop dat het helpt. De rest van mijn haar voelt enorm droog door het masker. Enne: het plaatje is compleet met mijn spookhaar en witte gezicht. Ik bespaar je de foto’s.

Resultaat

Resultaat van het witte klei masker van Argiletz

Het witte klei masker is heel fijn! Ik was bang voor het botox effect, maar da’s niet het geval. Mijn gezicht voelt schoon aan, alsof ik een grote poriëstrip over mijn gezicht heb aangebracht. Na gebruik breng ik wel een goeie creme aan. Op mijn haar was het niet helemaal een succes. Mijn hoofdhuid voelt heel fijn en zacht aan. Maar mijn haar voelde erg droog de volgende dag. Maar als je een beachy effect wilt, dan is dit je ding!

Witte klei kost €7,99 voor een zakje van 200 gram. Verkrijgbaar bij onder andere De Tuinen.

Heb jij weleens een wit klei masker geprobeerd?

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Mariska
  16 augustus 2016 at 11:34

  Ik wist niet eens dat er maskers in poedervorm waren :O handig want zo blijft het veel langer goed natuurlijk. Voor het gezicht klinkt ‘ie fijn!

  • Reply
   clairecodi
   16 augustus 2016 at 12:00

   Ja, vooral kleimasker heb je in poedervorm. Ook handig want dan hoef je niet elke keer een nieuw maskertje te kopen 🙂

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  16 augustus 2016 at 16:54

  ah wat super handig! liefs X

 • Reply
  Janine
  16 augustus 2016 at 18:21

  Wat fijn dat er ook maskers zijn in poedervorm, is eigenlijk voordeliger dan een kant en klaar masker. Jammer dat je huid de volgende dag zo droog voelde

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  18 augustus 2016 at 08:26

  Oh, dit wil ik best wel een keer proberen!

  • Reply
   clairecodi
   18 augustus 2016 at 11:44

   Zeker doen! Je doet heel lang met de klei en je huid voelt zoo fijn daarna 🙂

 • Reply
  Marieke
  19 augustus 2016 at 14:25

  Kleimaskers zijn fijn! Meestal gebruik ik ze in kant-en-klare vorm, maar een poeder is inderdaad ook handig. Scheelt toch ook weer verpakkingsmateriaal. Heb laatst ook een kleimasker in mijn haar gedaan, maar dat was geen succes haha.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.