8 In Hotspots/ Lifestyle/ Producten en DIY's

Review: VeggieWorld 2018 in de Jaarbeurs Utrecht

Afgelopen weekend was ik aanwezig op VeggieWorld in Utrecht. VeggieWorld is een beurs die helemaal ingericht is op de plantaardige lifestyle. Benieuwd wat je er kan doen, hoe het was en wat ik heb geproefd? Vandaag laat ik een paar foto’s zien van het event.

Wat is VeggieWorld?

VeggieWorld is hét event als je geïnteresseerd bent in de plantaardige levensstijl. Het wordt twee keer per jaar georganiseerd door ProVeg (voorheen Viva Las Vega’s). VeggieWorld vindt plaats in de Jaarsbeurs in Utrecht. Op het event vind je plantaardige foodstands, dierproefvrije uiterlijke verzorging en fair fashion. Daarnaast zijn er ook stands van organisaties zoals Bont voor Dieren en Nederlands Vereniging voor Veganisme. Dat het event een succes is blijkt wel uit de 7.600 bezoekers die vorig jaar de beurs bezochten. Meer weten over VeggieWorld? Check dan even mijn update van begin maart!

Foto’s van VeggieWorld 2018


Op VeggieWorld zag ik een stand met iets heel nieuws: bladerdeeg van zoete aardappel! Ze presenteerden de nieuwe producten als pizza en als een soort zoetig broodje. Heel lekker! Het merk heet Veggie Dough en de mensen vertelden me dat ze op de beurs wilden kijken of er animo voor was. Je kon door middel van een gekleurd kaartje stemmen of je het lekker vond of juist niet. Ik ben benieuwd wat de reacties waren.


Super fijne zeepjes van Dr. Bronner’s! Je hebt ze zowel vloeibaar als vast. Het vaste blokje zeep ken ik dankzij Bespoke By You. Galina schreef namelijk over de 18 toepassingen van dit handige blokje!

Prachtige kleding van Wolf & Storm! Het is jammer dat het zo druk was. Ik wilde die broek nog zo graag passen!

   

Mijn aankopen van VeggieWorld

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet alle stands heb bezocht vanwege de drukte. Ik was er net tijdens het spitsuur waardoor ik lastig elk kraampje kon bekijken. Wel heb ik een paar dingetjes meegenomen die ik nodig had. Ik had namelijk echt vier(!) flessen met vegan saus nodig. Niet dus. Maar ik ben nogal impulsief wat vegan koopjes betreft. Ik kocht vier variaties: BBQ, Caesar Style, Island Dressing en Honey Mosterd Style. De sauzen zijn van het merk Callowfit. Ze zijn suikervrij én vetvrij. De Space Donuts zijn van het merk Rawito en echt ranzig, althans dat vind ik. Het is een soort schuimpje met een vage muffe smaak. Niet echt een aanrader. Als laatste heb ik een zeepje van Dr. Bronner gekocht. Al met al best wel een bescheiden buit toch!

 

Was jij ook aanwezig op VeggieWorld? Zo ja, wat vond je ervan? Let me know!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Romy
  15 maart 2018 at 07:11

  Zo leuk dat je hiernaartoe bent geweest en zo te zien heb je een fijne, bescheiden buit mee naar huis genomen 🙂 Mooie foto’s heb je ook gemaakt! Zo te zien is er echt voor ieder wat wils en kun je er niet alleen veel soorten vegan eten, maar ook andere mooie producten ontdekken 🙂

 • Reply
  Karlijn
  15 maart 2018 at 08:37

  Oeh, ik hoop dat de bladerdeeg van zoete aardappel de winkel gaat halen want het klinkt heel erg lekker!

 • Reply
  Jessica J.
  15 maart 2018 at 09:33

  Ik zie een kaartje van de Dutch Weed Burger! Hoe lekker is die?! Ik heb hem vorig jaar voor het eerst gegeten op Barrio Cantina. Ik wil hier zooo graag eens naartoe. Lijkt me geweldig om al die dingen die je van naam kent, een keertje in het echt te zien. Misschien volgend jaar, tegen dan kan ik de reis vanuit Antwerpen wat beter plannen. 🙂 Nu was het voor mij althans nogal kortdag.

 • Reply
  Mariëlle
  15 maart 2018 at 09:52

  Vorig jaar ben ik geweest en daarna ben ik vegan geworden. Ik riep toen heel hard dat ik dit jaar zeker weer zou gaan, maar dat is er helaas niet van gekomen. En nu baaaaal ik, maar volgend jaar beter 🙂 Ik ga meteen even kijken naar de sauzen, want ik ben benieuwd :O

 • Reply
  Jenn
  15 maart 2018 at 10:43

  Leuk, zo jammer dat ik niet kon gaan!

 • Reply
  Beauty4skin
  15 maart 2018 at 11:24

  Oh…en die Dr Bronners is ook zooo lekker!! Je kunt echt werkelijk alles met die flessen doen, zelfs je tanden poetsen!

 • Reply
  Iris
  16 maart 2018 at 14:29

  Wat een fijn fotoverslag zeg! Heel leuk om te zien, ik wil hier ook echt een keer naartoe <3

 • Reply
  Janna
  16 maart 2018 at 17:31

  Wat een mooi fotoverslag! Het ziet er erg leuk uit! Er is alleen een ding dat me opvalt, wat ik de vorige keren ook zag toen ik er zelf was: wat een hoeveelheden afval er op de beurs geproduceerd wordt. Dat is echt nog wel een verbeterpuntje voor de toekomst. Verder is het natuurlijk een groot feest 😀

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.