15 In Groene Beauty

Review: vegan zonnebrandcrème met mastiha

vegan zonnebrandcrème met Mastiha 

Nederland verandert de ene week in een tropisch paradijs en de andere week in een koud land. Of het koud of warm is: zonbescherming is ontzettend belangrijk. Het beschermt je huid tegen de straling van de zon. Vandaag deel ik mijn mening over de vegan zonnebrandcrème met mastiha. De zonnebrand bevat onder andere aloë vera en SPF 50.

De zomer draait om zon, zee en strand. Een zongebruind kleurtje hoort daar natuurlijk ook bij. Helaas niet voor deze meid. Hoe lang ik ook in de zon zit: mijn melkflessen blijven stralend wit. Ik grap weleens dat ik in de zomer van wit naar gebroken wit ga. Bruin worden lukt me gewoon nooit. Trust me: ik heb van alles geprobeerd. Als tiener vond ik het zo vreselijk dat ik me nooit insmeerde en uren in de zon bleef liggen. Het resultaat? Een rode huid in plaats van die mooie zongebruinde glow. Een keer was ik zo verbrand door de zon dat ik een week lang geen normale kleding aan kon. Mijn benen en armen waren zo pijnlijk verbrand dat ik alleen losse kleding kon dragen zonder het uit te schreeuwen van de pijn. Vre-se-lijk. Maar van die ervaring heb ik wel geleerd. Ik riskeer geen zonverbranding meer. Vanaf nu pak ik bij de eerste zonnestralen al zonnebrand. Van Treez Cosmetics mocht ik de vegan zonnebrandcrème met mastiha testen. Deze is vegan en vrij van minerale oliën en ethanolamine.

vegan zonnebrandcrème met Mastiha 

Over de zonnebrand

De zonnebrand is verrijkt met SPF 50, mastiha en aloë vera. Deze crème zorgt voor de bescherming van je huid tegen UVA- en UVB-straling. Het aloë vera extract versterkt de natuurlijke hydratatie van je huid zonder vet aan te voelen. Daarnaast zorgt de aloë vera voor een zijdezacht gevoel. De Vitamine E in deze crème zorgt voor een natuurlijke verdediging van je huidcellen. Er zit geen minerale olie of ethanolamine in. Alle producten van MastihaCare zijn dermatologisch getest, bevatten geen parabenen en zijn niet op dieren getest. De tube bevat 150 ml.

Wat is Mastiha

Mastiha (spreek uit als “masticha”) is 100% natuurlijk. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat masticha anti-oxiderende, anti-bacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Mastiha is een hars afkomstig van een boom die alleen groeit op het Griekse eiland Chios. Door inkepingen in de boom te maken wordt de hars opgevangen. Deze hars, de mastiha, wordt gebruikt in allerlei producten, dranken en voedsel. Zo zit het onder andere in kauwgom, deodorant en shampoo. In de Europese Unie is de naam ‘mastiha’ een beschermde oorsprongbenaming en gereserveerd voor de Mastiha van Chios.

Ingrediëntenlijst

vegan zonnebrandcrème met Mastiha

De zonnebrandcrème bevat een combinatie van minerale filters en synthetische filters. Minerale filters zorgen voor een oppervlakkig laagje op je huid. Synthethische (of chemische) filters worden juist opgenomen in de huid waardoor de UV-straling wordt geabsorbeerd. Minerale filters zijn niet helemaal ‘clean’ omdat er nanodeeltjes worden toegevoegd (bron). Deze nanodeeltjes dringen dan toch in je huid. Liever geen zonnebrand die in je huid trekt? Dan kan je beter kiezen voor een zonnebrandcrème met een (nanodeeltjes vrij) mineraal filter.  Een nadeel is dat producten met deze ingrediënten vaak een witte waas achterlaten (bron).

Swatch van de vegan zonnebrandcrème met Mastiha

vegan zonnebrandcrème met Mastiha

De tube werkt gemakkelijk en hygiënisch. Ik hou zelf niet erg van sprayflacons omdat ik dan overal zonnebrand krijg. Met deze tube kan ik makkelijk doseren. De formule van de zonnebrandcrème is romig. Wanneer je hem aanbrengt voelt het als een hele dikke dagcrème. De crème is makkelijk uit te smeren, maar laat wel tijdens het aanbrengen een witte waas achter. Als je het goed uitsmeert, verdwijnt de witte waas. De crème maakt de huid zacht en gehydrateerd. Eigenlijk alsof je een reguliere bodylotion gebruikt. De meeste zonnebrandcrèmes zijn vrij oliëachtig of vettig, maar dat is deze totaal niet.

Wat me opviel tijdens het swatchen was de geur. De zonnebrand is vanzichzelf parfumvrij, maar er komt een vrije sterke geur vanaf. Het is een kruidige, plantachtige geur. Het doet mij zelf een beetje denken aan hennep? Eerlijk gezegd vind ik het niet echt een lekkere geur. Gelukkig vervaagt deze na enkele minuten.

vegan zonnebrandcrème met Mastiha

Conclusie

De vegan zonnebrandcrème met mastiha is een prima alternatief op reguliere zonnebrand. De zonnebrandcrème voedt je huid goed en maakt je huid zijdezacht. Deze variant met SPF 50 zal waarschijnlijk niet voor iedereen nodig zijn. Voor mijn lichte huid is deze hoge beschermingsfactor perfect. Het enige nadeel vind ik de geur. Ik denk dat het de geur van mastiha is die zo sterk is. Gelukkig verdwijnt deze snel. De prijs van € 18,80 vind ik wel aan de hoge kant.

De vegan zonnebrandcreme met Mastiha is verkrijgbaar bij Treez Cosmetics voor € 18,80

Dit product heb ik opgestuurd gekregen,
desondanks blijf ik altijd mijn eigen mening geven (:

 

 

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Susan
  12 juni 2017 at 06:40

  Klinkt als een prima zonnebrand! Wel prijzig..

 • Reply
  Romy
  12 juni 2017 at 06:59

  Haha, leuk dat zonnetje! Het klinkt als een hele fijne zonnebrand! Leuk dat je deze mocht testen 🙂 Ik heb trouwens precies hetzelfde met het wit blijven. Mensen zeggen zo vaak “Ja maar, als je niet in de zon komt, dan word je ook nooit bruin”. Maar ik kom dus juist elke dag in de zon en toch zie ik geen enkel kleurverschil. Alleen van wit naar rood als ik me niet goed insmeer 😉

 • Reply
  Mariëlle
  12 juni 2017 at 08:06

  Oh dit product lijkt me wel wat, deze ga ik onthouden!

 • Reply
  Marloes
  12 juni 2017 at 08:55

  Oei, wel duur, haha. Maar wel goed dat dit vegan is, ik wist helemaal niet dat zoiets als een zonnebrandcreme niet vegan kon zijn! Zelf gebruik ik altijd een tanningspray, in de hoop dat dat nog zorgt voor een beetje kleur, haha.

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  12 juni 2017 at 09:51

  O ik heb dus precies hetzelfde, ik word alleen maar gebroken wit. Zo irritant! Inmiddels heb ik de natuur een handje, zodat niet iedereen verblind wordt door mijn stralend witte benen. Dit klinkt wel als een fijn spulletje zeg! Alleen de witte waas vind ik altijd jammer, dan ben je uren aan het smeren. En de prijs is ook wel redelijk hoog! Malou x

 • Reply
  Linda - Zaailingen
  12 juni 2017 at 10:46

  Hmm, die eerste ingrediënten zijn wel degelijk synthetische filters. Octocrylene zit ook in standaard zonnebrandcreme van bijvoorbeeld Nivea. Ergens halverwege de ingrediëntenlijst zie ik inderdaad ook titaniumdioxide (zinkoxide zie ik even niet staan), dus er zitten zeker minerale filters in, maar als je synthetische filters wil vermijden, heb je zo te zien helemaal niets aan dit product. Hoewel ik trouwens alsnog liever synthetische filters gebruik dan risico loop op huidkanker 😉
  Heb je de blogs over zonnebrandcreme van Sofie (Tussen dromen en leven) gezien? Die Lovea lijkt me (ondanks de palmolie, booo) een betere optie.

  • Reply
   clairecodi
   12 juni 2017 at 11:07

   Ohh goed dat je het zegt! Ik had de ingrediënten wel allemaal opzocht in Google. Ik pas het even aan in de tekst. Goeie tip van Lovea, die wilde ik ook graag hierna proberen 🙂

   • Reply
    Linda - Zaailingen
    12 juni 2017 at 11:17

    Awesome! Ik ga de komende tijd eerst even mijn synthetische palmolieshizzle opmaken. Gelukkig voor de koralen ga ik daar deze zomer niet naartoe. Als dat weer zover is, gaat Lovea misschien wel mee inderdaad, tenzij het onmogelijk wonder gescheidt dat ik zonnebrandcreme met minerale filters en zonder palmolie heb kunnen vinden, haha 😀
    Weet jij trouwens welke stoffen er in andere cremes niet vegan zijn? Kan ik dat meteen meenemen in de mission impossible 😉

    • Reply
     clairecodi
     13 juni 2017 at 11:03

     Herkenbaar! Ik ben deze zonnebrand aan het testen van Goddess Garden: http://www.enjoydivinenature.com/goddess-garden-natuurlijke-zonnebrandspray.html Zo te zien is deze met plantaardige olie en minerale filters. Tenminste, als ik het goed heb. Er zit trouwens heel vaak melk in zonnebrand! Vandaar dat het niet vegan is.

     • Linda - Zaailingen
      13 juni 2017 at 11:47

      O wow, ik wist niet dat zonnemelk letterlijk met melk was. Goed om te weten. Die Goddess Garden ziet er heel goed uit! Minerale filters, maar geen nanofilters en niet aangevuld met synthetische filters. Word je vast heel wit van, haha.

 • Reply
  Merel
  13 juni 2017 at 11:26

  Klinkt als een fijne zonnebrand, dat er aloe vera in zit is ook echt fijn voor je huid in de zon 🙂 die geur lijkt me minder fijn dus ik sla even over, haha.

 • Reply
  Jessica J.
  13 juni 2017 at 12:28

  Wat een leuke swatch! 😀 Ik vind de verpakking heel erg mooi. Wel opvallend dat ik nog niets goeds over de geur gelezen heb, hehe.

 • Reply
  Rebecca
  13 juni 2017 at 15:44

  Leuk! Mijn review komt volgende week. We schelen niet heel veel qua mening haha

 • Reply
  Charel
  13 juni 2017 at 18:50

  Ik heb hem inderdaad ook getest en vind het wel wat! Alleen de geur is wel jammer…

 • Reply
  Djuli
  19 juni 2017 at 09:09

  Wat een mooie foto’s Claire! Lijkt me een fijn product 🙂

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.