18 In Reviews/ Vega(n) food

Review: vegan handboek Lisa Goes Vegan

vegan handboek Lisa Goes Vegan

Vegan blogger Lisa Stel heeft een boek uitgebracht. In haar vegan handboek Lisa Goes Vegan geeft ze tips, tricks en meer dan 80 lekkere recepten.

Welke vega(n) heeft er nou geen girlcrush op Lisa Stel? Op haar gelijknamige blog Lisa Goes Vegan vertelt ze over haar reis naar het veganisme. Ze post artikelen over vegan struggles, deelt leuke hotspots en lekkere recepten. Ja, ook Lisa is niet als vegan geboren. Sterker nog in haar boek zegt ze: “Had mij een paar jaar geleden vertelt dat ik nu vegan zou zijn en een boek zou gaan schrijven en ik had je vierkant uitgelachen.” Daarnaast heeft ze het vegan handboek Lisa Goes Vegan helemaal zelf uitgebracht en gemaakt. Lisa is dus ook nog een dikke girlboss.

Haar boek kreeg ik als cadeau van mijn vriend. Ik was zo blij als een kind toen het boek eindelijk in huis was. Dat viel trouwens nog niet mee want het is een enorm boek! Meer dan 200 pagina’s vol vegan info en recepten. De stijl van het boek is basic en strak. Persoonlijk hou ik van meer illustraties en tierelantijntjes, maar that’s me! De kleurrijke dierenfoto’s maken heel veel goed.

vegan handboek Lisa Goes Vegan

De technische kant van veganisme

Het boek Lisa Goes Vegan is bedoelt als inspiratie voor de vegan levensstijl. In de eerste pagina’s van haar boek vind je beweegredenen voor het veganisme: dieren, milieu, voedselverdeling en je gezondheid. Daarna worden de basics uitgelegd. Wat is een must in je keukenkastje, hoe vervang je ei en hoe ga je in godsnaam nog lekker uiteten?! Ik vind het fijn dat aan die hoofdstukken veel aandacht is besteed. Veganisme doe je vaak niet overnight. Daarbij is er zoveel informatie over te vinden dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Handboek Lisa Goes Vegan Handboek Lisa Goes Vegan

Vegan recepten voor elke gelegenheid

Laten we er niet omheen draaien: hier gaat het om. Als je Lisa op Instagram volgt, dan scroll je watertandend haar feed voorbij. Lisa kan zelfs een boterham met pindakaas lekker maken. Zelf kook ik niet heel vaak vegan, hoewel ik het wel probeer. Vaak vind ik het lastig omdat je van te voren noten moet weken, dadels moet kopen of naar de bio winkel moet. Ik denk dat als je al vegan bent, dat het een stuk makkelijker is. Dan weet je welk potje pesto of merk bladerdeeg vegan is.

De recepten in het boek zijn ingedeeld op:

 • Basisrecepten
 • Ontbijt
 • Lunch
 • Snacks
 • Diner
 • Dessert

Mega handig want zo kan je voor elke gelegenheid het juiste recept vinden. Voor de kerstdagen wil ik heel graag de vegan meatloaf maken. Dit lijkt me echt iets voor de feestdagen. Ik had haar bloemkool curry (blz. 185) gemaakt maar de foto is niet deelwaardig. Ik weet niet hoe ze het doet, maar dat van mij zag er niet uit. De curry was wél lekker en daar gaat het om. Er staan ook 3 blikken kokosmelk in de koelkast want ik moet die kokosslagroom maken!

Handboek Lisa Goes Vegan Handboek Lisa Goes Vegan Handboek Lisa Goes Vegan lisagoesvegan7

Moet dit handboek op mijn Christmas wishlist?

Ja! Of je nou al vega bent of niet: het vegan handboek Lisa Goes Vegan hoort in je boekenkast. Al is het alleen om meer gebruik te maken van seizoensproducten of als inspiratie voor plantaardige recepten. Leg hem desnoods op je koffietafel want zo mooi is het boek. Alle vegan info is handig gebundeld in één boek en er staan meer dan 80 recepten in. Wat wil je nog meer?!

Het vegan handboek Lisa Goes Vegan is te koop voor €39,95 via LisaGoesVegan.nl

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Sytse
  11 december 2016 at 11:32

  Ik heb ‘m ook zoals je weet en ik ben er zo blij mee! Het is echt een van m’n lievelingsboeken over veganisme. Ja, nu al!

  • Reply
   clairecodi
   11 december 2016 at 13:07

   Mijne ook! Vind het echt zo’n leuk boek.

 • Reply
  Denise
  11 december 2016 at 12:57

  Lijkt me leuk om zo’n boek te hebben. Zelf ben ik niet vegetarisch of veganistisch, maar heb het beide een tijd geprobeerd. Ik vind het vooral lastig omdat mijn lichaam er niet goed op reageert. Mijn lichaam voelde zwak aan, mijn haar viel uit en ik werd steeds duizelig. Had je er in het begin ook zo moeite mee?

  • Reply
   clairecodi
   11 december 2016 at 13:06

   Dat is vervelend Denise! Ik heb in het begin wel last gehad van vermoeidheid. Standaard rond vier uur lag ik te slapen omdat ik gesloopt was. Ik heb toen mijn bloed laten prikken en hieruit bleek dat ik een ijzer tekort had en vitamine D. Nu drink ik elke ochtend roosvicee en extra bladgroente! Ook slik ik een vitaminepil met B12 bij. Als je ineens vega eet dan is het belangrijk dat je gevarieerd eet en erop let dat je genoeg binnenkrijgt! Lijkt moeilijk maar valt echt mee: meer groenten, roosvicee, B12 en meer fruit (: Je kan het ook bijhouden in de app Cronometer. Die laat zien hoeveel je van elke vitamine binnenkrijgt.

 • Reply
  Mariëlle Markgraaff
  11 december 2016 at 14:14

  Wat een super fijne review!! Ik denk dat ik dit boek eens een keertje moet gaan bestellen, lijkt me zo interessant en handig!

  • Reply
   clairecodi
   11 december 2016 at 17:01

   Thanks! Ik vind het echt een handige gids voor als je meer wilt weten over veganisme. De vegarevolutie vind ik ook echt een aanrader trouwens 🙂

 • Reply
  Aneta
  11 december 2016 at 21:39

  Prachtig boek is het. Ook al ben ik niet vegetarisch of veganistisch, mooi om zoiets te hebben. Ben dol op kookboeken!

  • Reply
   clairecodi
   11 december 2016 at 22:15

   Ik vind het echt onwijs leuk dat je zo open minded bent Aneta! 🙂 Ik wou dat er meer mensen dachten zoals jij.

 • Reply
  Romy
  12 december 2016 at 08:46

  Wat een heerlijk boek lijkt me dit! Ik ben zelf vegetariër, maar ben altijd wel geïnteresseerd in vegan recepten. Bovendien kun je aan zo’n recept ook altijd een iets andere draai geven door er iets vegetarisch in plaats van veganistisch van te maken. Ik ga dit boek onthouden 🙂

  • Reply
   clairecodi
   12 december 2016 at 11:04

   Ik heb precies hetzelfde! Soms voeg ik juist kaas of room toe aan een vegan recept óf ik maak een vega recept weer vegan door dingen weg te laten 🙂 Ik vind het boek wel een aanrader.

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  12 december 2016 at 10:08

  OH DIE FOTO’S. Ik ga hier helemaal van watertanden, doe mij dit boek a.u.b.! Malou x

 • Reply
  Charel
  12 december 2016 at 10:40

  Heel erg leuk zo’n boek! Ik ben een tijdje vegan geweest en keek veel naar Lisa!

 • Reply
  Lisa
  12 december 2016 at 12:43

  Jaaa heel tof! Wat een mooie vormgeving heeft het boek zeg! Ik ben niet veganistisch, maar wil dit boek zeker wel een keer lezen 🙂 Liefs

  • Reply
   clairecodi
   12 december 2016 at 19:57

   Leuk dat je zo open minded bent Lisa! 🙂 Sowieso een mooi boek om eens door te lezen.

 • Reply
  Roos
  12 december 2016 at 13:22

  Fijne review heb je ervan gemaakt! Ik ben zelf niet bezig met vegan eten, want yoghurt, eieren en kaas wil ik niet laten staan. Vlees eten doe ik wel een stuk minder, 2 keer per week kip en voor de rest vegetarisch of vis.
  Ik vind de recepten er wel heel erg lekker uit zien, super handig om inspiratie op te doen als je vegan bent.

 • Reply
  Emilia
  12 december 2016 at 21:59

  Your blog is just perfect, i love your photos.

 • Reply
  Naomi
  13 december 2016 at 08:59

  Ik wil dit boek! Het klinkt echt geweldig. En extra ideetjes voor recepten zijn altijd een geweldig idee.

 • Reply
  Reviews Lisa goes Vegan boek - Lisa goes Vegan
  5 juli 2017 at 10:05

  […] “Of je nou al vega bent of niet: het vegan handboek Lisa Goes Vegan hoort in je boekenkast.” – Claire Codi […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.