17 In Groene Beauty

Review Lush Dark Angels | Zero waste skincare journey

Hoofdfoto

Ik ben bezig om mijn skincare routine volledig zero waste te maken. Maar welke producten zijn nou fijn en welke niet? Ik review vandaag Dark Angels van Lush. Een gezichtsreiniger die je huid reinigt, exfolieert en verzorgt.

Eigenlijk was ik niet meer van plan om beauty producten te reviewen. Ik vind dit soort reviews vaak lastig omdat het zo persoonlijk is. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet. Dus ik kan iets heel fijn vinden, maar het kan zijn dat het voor jou totaal niet werkt. Toch begon het een beetje te kriebelen. Ik ben de laatste tijd steeds meer bezig met plastic producten te vervangen voor zero waste alternatieven. Het leek me leuk om je mee te nemen in mijn ‘zero waste skincare journey’. Een hele mond vol. Waar het op neer komt is dat ik nieuwe zero waste/vegan/groene producten probeer om zo mijn routine wat duurzamer te maken.

Ik gebruik al wasbare wattenschijfjes, zero waste deodorant en verschillende shampoo bars. Maar het wordt een chaotische verzameling van een paar zero waste producten en een niet-zo-heel-duurzame producten. Dus ik pak het per gebied aan. Allereerst mijn skincare routine! Ik kocht Dark Angels en gebruik hem nu een paar weken.

Zwarte wasbare wattenschijfjes

Lush Dark Angels

Ik was op zoek naar een zero waste gezichtsreiniger, omdat ik die niet heb. Ik gebruik eerlijk gezegd vanalles om mijn gezicht te reinigen. Van wegwerp(!) make-up doekjes tot micellair water in plastic verpakking(!). Niet zo lekker duurzaam dus. Ik zocht een reiniger die ik dagelijks kan gebruiken, mijn huid goed reinigt Ć©n niet helemaal uitdroogt. Toen ik in de Lush winkel was, werd ik al meteen aangevallen door 3 medewerkers die me met alle liefde willen helpen. Niet wetende dat ik daar helemaal geen zin in heb en vooraf al kijk wat ik moet hebben šŸ˜‰ Hoewel ik achteraf beter om hulp had kunnen vragen, maar dat lees je zo.

Ik hoorde veel goede verhalen over Dark Angels. Dit is een verse gezichtsreiniger met houtskool voor de scrub-liefhebber. Ā Hiermee verwijder je namelijk dode huidcellen Ć©n zorg je voor een betere bloedsomloop: zo krijg je een heldere teint en een gezonde glow. Ideaal voor een onzuivere, vette huid. Tada, dat matchte wel bij mijn huid. Lush is trouwens lekker zero waste. De reinigers zijn vers en je kan de lege potjes naderhand inleveren voor een vers gezichtsmaskertje!

Lush Dark Angels Ingrediƫnten

Ingrediƫnten

Rhassoul modder (Silt), biologische avocado-olie, glycerine, houtskoolpoeder, donkerbruine suiker, natrium lauroyl sarcosinate, linalool, sandelhoutolie, rozenhoutolie.

Wat doet het?Ā 

 • Rhassoul modder verwijdert overtollige oliĆ«n en reinigt de huid.
 • Avocado-olie voedt en verzacht de huid. Daarnaast vermindert het littekens en ouderdomsvlekken.
 • Houtskoolpoeder reinigt en matteert de huid.
 • Rozenhoutolie heeft Ā een antibacteriĆ«le en balancerende werking.

Lush Dark Angels

Mijn ervaring

Allereerst: wat een zooi krijg je ervan! Op bovenstaande foto heb ik wat smurrie weggehaald met Photoshop, want het is niet te doen. Je hebt maar een heel klein beetje nodig, maar ik krijg het alsnog voor elkaar om de hele badkamer inclusief mijn hele nek onder te smeren. Gebruik dus zeker een washandje bij het afspoelen, anders zit je met zwarte vegen. EenĀ  ander nadeel is dat je het potje nooit leeg krijgt vĆ³Ć³r de houdbaarheidsdatum. Deel het dus vooral met je huisgenoten of partner. Wel op een corona-proof manier natuurlijk.

Verder vind ik het een fijne reiniger. Hij ruikt lekker kruidig (een beetje naar drop) en de scrub zorgt voor een goede reiniging. Na gebruik voelt mijn huid heerlijk zacht en schoon. Toch voelt het een beetje te enthousiast om dagelijks scrubben. Ik heb liever een wat mildere reiniging, zodat ik altijd nog kan scrubben als ik daar zin in heb. Dus de zoektocht gaat nog door naar een milde maar grondige gezichtsreiniging. Tot die tijd gebruik ik Dark Angels wekelijks en ik las dat hij ook geschikt is als lichaamsscrub!

Conclusie: het is een fijne reiniger, maar meer geschikt voor een wekelijkse scrubbeurt. Mocht je het ook lastig vinden om een reiniger uit te kiezen bij Lush, check even hun guide met alle gezichtsreinigers. Dark Angels is vanaf 100 ml verkrijgbaar voor ā‚¬ 11,90 in de webshop van Lush.

Heb jij ervaring met Lush Dark Angels? Of heb jij een andere aanrader van Lush Let me know!

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Jenn
  8 april 2020 at 12:12

  Ik heb dus nog nooit iets van Lush gebruikt en volgens mij mis ik iets in mijn leven :’) Dit klinkt best goed, maar idd niet voor dagelijks als het zo’n troep geeft.
  Jenn recently posted…Dankbaarheidslijstje!

  • Reply
   clairecodi
   9 april 2020 at 14:52

   Haha voordat ik ging bloggen had ik ook nog nooit iets van Lush gebruikt hoor! Maar ik hoor iedereen erover en meestal is dat wel terecht! Als je in de buurt bent moet je zeker eens een kijkje nemen in de Lush. Ik vind hun verse gezichtsmaskers bijvoorbeeld wel heel fijn.
   clairecodi recently posted…Review Lush Dark Angels | Zero waste skincare journey

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  9 april 2020 at 14:12

  De geur staat me niet helemaal aan, ben namelijk niet echt gek op drop. Gelukkig ben jij wel te spreken over dit product! Maar het geeft wel een enorme troep af, dat geloof ik wel!
  Rachel Kromdijk recently posted…Instagrammers in het zonnetje ā€“ april

 • Reply
  Kimberley
  10 april 2020 at 10:09

  Terwijl ik het doorlas en de foto’s bekeek, dacht ik: “Wauw, ik zou hier echt een zootje van maken.” en toen las ik dat het ook echt een zootje werd, haha. Ik snap dat dit beter is voor 1 keer in de week, want als alles er zwart van wordt, word ik een beetje gek :’)
  Kimberley recently posted…Gamen in quarantaine #1

 • Reply
  Jessica
  10 april 2020 at 11:36

  Ik zei het op Insta al, maar ga het even herhalen voor eventuele meelezers hier. šŸ˜› Volgens mij maken alle verse reinigers van Lush zo’n knoeiboel. Ik ben momenteel aan BĆ»che de NoĆ«l bezig en die gebruik ik eigenlijk enkel in bad of douche, juist omdĆ”t je er gemakkelijk een zootje van kan maken. Lijkt me op die manier ook gemakkelijker aan te brengen aangezien je handen en gezicht dan toch al helemaal nat zijn.
  Los daarvan: ik heb Dark Angels ook in huis, maar nog niet gebruikt! Ik ben erg benieuwd, want ik hoor er vrijwel enkel goede dingen over!
  Jessica recently posted…Review ā€¢ Lush Mask of Magnaminty Face and Body Mask

  • Reply
   clairecodi
   17 april 2020 at 10:03

   Dankjewel voor het herhalen! Ik heb ook weleens Ultrablend gebruikt, maar die is zo vettig dat je wasbak nog netjes blijft. Maar Angels On Bare Skin vond ik dan weer wat minder qua rotzooi haha. Ik gebruik ze trouwens ook alleen in de douche vanaf nu, scheelt een hoop rotzooi. Ben benieuwd wat jij van Dark angels vindt!
   clairecodi recently posted…Review Lush Dark Angels | Zero waste skincare journey

 • Reply
  Yaika
  10 april 2020 at 12:37

  Ik heb al veel producten van Lush geprobeerd, maar volgens mij nog nooit een reiniger. Ik ga dan ook zeker even een kijkje nemen in de webshop van Lush. Wel jammer van de kliederboel zeg, anders had ik dit product graag uit willen proberen!

 • Reply
  Suzanne
  14 april 2020 at 08:40

  Oeh drop, daar houd ik wel van! Jammer dat het zo’n zooi wordt en dat vind ik altijd een must; het moet gemakkelijk werken en niet zo’n rommeltje worden.
  Suzanne recently posted…45 x leuke dingen om te doen in de lente

 • Reply
  Rosanne
  14 april 2020 at 11:34

  Ik heb deze ook een keer gehad en ik vond hem in eerste instantie heel prettig. Alleen die troep, wat een rotzooi krijg je ervan haha! Dat was voor mij uiteindelijk de reden om hem niet meer te kopen.
  Rosanne recently posted…10 gedachten die door mij heen gaan tijdens het autorijden

 • Reply
  MIA
  14 april 2020 at 21:32

  Ik vond hem eerlijk gezegd een beetje tegenvallen..
  MIA recently posted…Wat is shea butter?

 • Reply
  Spice
  29 april 2020 at 12:03

  I tried this last month and I enjoyed this product. I don’t understand what your experience was but I think it should be about the same. My recommendation.
  Spice recently posted…Best Deodorants for Hyperhidrosis

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.