10 In Groene Beauty

Review: konjac spons

Konjac spons

Groen bezig zijn én een stralende huid? Met de konjac spons kan het! Deze super spons is al helemaal hot in beautyland.  Ik test of ‘ie de hype waard is.

Wat is konjac

Helaas is het niet gemaakt van cognac, als in de drank. Dan zou je skincare routine een stuk leuker worden. Konjac is een soort Aziatische groente. Deze plant bestaat voor 97% uit water, is rijk aan mineralen en PH-neutraal. In Japan en Korea wordt het konjac al honderden jaar gegeten. En in een dieetforum voor 50 plussers las ik dat er tegenwoordig ook slanke pasta’s en noedels van worden gemaakt. Maar tegenwoordig is het ook helemaal hip als reinigingsspons. Een multifunctionele plantje dus!

Wat belooft de konjac spons

 • Geen toevoegingen of kleurstoffen
 • Een zachte reiniging voor je huid
 • Verwijderd dode huidcellen
 • Laat beschermende laag achter om je huid te verzorgen
 • Geen gezichtsreiniger nodig

De sponsachtige structuur masseert je gezicht en stimuleert de bloedcirculatie. Het is geschikt voor zelfs de allergevoeligste huid, dus ideaal voor mij! De spons is vegan, natuurlijk én 100% afbreekbaar. Na 3 maanden gebruik kan ‘ie zo de groenbak in. Trouwens: hoe fascinerend ziet de structuur eruit? Ik moest dit even delen.

Structuur Konjac spons

Hoe werkt het

De spons is van zichzelf vrij hard en stug. Ik was bang dat ik mijn hele gezicht eraf zou scrubben, maar dat is niet het geval. Het lijkt me geen goed idee om je mascara hiermee af te halen. Ik denk dat de helft er dan niet vanaf komt én dat er geen wimpers overblijven. Ik haal eerst met kokosolie mijn mascara eraf en met een micellaire reiniger wat restjes bb-cream.

Konjac spons

Voor gebruik moet je hem eerst nat maken met lauwwarm water. Dan wordt de spons zacht en squishy. Ik ‘masseer’ mijn gezicht met de squishy spons. Het voelt wel lekker! Het is geen heftige exfoliërende sessie, meer een mega milde scrub. Na gebruik voel ik een een soort jelly laagje op mijn gezicht.

Konjac spons fijn geknepen

Wanneer je klaar met reinigen, spoel je hem even uit onder de kraan en knijp je hem uit. Daarna kan je hem ophangen tot de volgende keer. De spons mag je niet in een vochtige ruimte ophangen. Ik heb alleen een haakje in de badkamer dus ik ben lekker rebels.

Is het wat

Mwoah. Ik heb geprobeerd mijn foundation eraf te halen met de spons, maar dat was geen succes. Daarom haal ik eerst al mijn make-up eraf. Ik heb niet het gevoel alsof het echt werkt. Bovendien vind ik het niet heel hygiënisch dat je zo’n spons keer op keer gebruikt. Ik ben veels te lui om hem elke keer goed schoon te gaan maken. Hmm, dat zou ook de puistjes aanval verklaren die ik laatst heb gekregen.

Konjac spons

De konjac spons is verkrijgbaar vanaf €8,99 en o.a. verkrijgbaar bij De Tuinen.

Heb jij weleens een konjac spons gebruikt?

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Joanne
  8 augustus 2016 at 20:13

  Niet echt een succes dus, helaas! Ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord ook haha!

  • Reply
   clairecodi
   9 augustus 2016 at 23:32

   Mm nee, ik zou eerder zo’n elektrische gezichtsreiniger gebruiken of gewoon een normale reiniger. Haha nou ik las er een paar artikeltjes over bij Misslipgloss en Beautylab!

 • Reply
  Lonneke
  9 augustus 2016 at 22:38

  Nooit eerder iets over gelezen. Het klinkt interessant maar helaas werkt het dus niet zo goed.

  • Reply
   clairecodi
   9 augustus 2016 at 23:33

   Voor mij niet! Maar wie weet is hij wel heel fijn voor jou 🙂 Ik ben zelf ook super makkelijk met make-up eraf halen. Hoe sneller, hoe beter haha.

 • Reply
  Astrid
  11 augustus 2016 at 18:30

  Ik heb hetzelfde, ben te lui om dit soort dingen steeds te reinigen en als je dat niet goed doet, heb je er waarschijnlijk niks aan 🙂

 • Reply
  Jessica J.
  16 augustus 2016 at 15:14

  Ik heb er ook eentje klaarliggen om te testen, ik ben benieuwd!

  • Reply
   clairecodi
   18 augustus 2016 at 11:44

   Ben heel benieuwd wat jij ervan vindt! 🙂

 • Reply
  Marieke
  19 augustus 2016 at 14:21

  Ik vind de konjac spons geweldig, ik kan niet meer zonder! Ik gebruik ‘m altijd in combinatie met een facewash 🙂

 • Reply
  Miss Monkey
  25 augustus 2016 at 09:19

  De drank heet cognac… Blij dat ik je review heb gelezen, ga hem niet kopen.

  • Reply
   clairecodi
   25 augustus 2016 at 10:56

   Oei wat stom! Heb het meteen aangepast haha. Het kan natuurlijk wel zijn dat jij de spons wel fijn vindt hoor! Ik heb zelf het idee dat het niet echt wat doet. Bovendien maak je hem niet echt ‘schoon’ dus ik heb het idee dat al het vuil er dan in blijft zitten.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.