14 In Reviews/ Vega(n) food

Review Athletic Greens | Is het de hype waard?

Hoofdfoto athletic greens

Athletic Greens is een supplement dat ik nu al een tijdje gebruik. Sindsdien voel ik me een stuk energieker en fitter. Het leek me daarom leuk om hier iets meer over te vertellen.

Allereerst wil ik zeggen dat ik niet zozeer geloof in superfoods. Ik ben niet het type dat speciale voeding koopt, zoals tarwegras of chiazaad. Naar mijn idee kan je genoeg vitamines en mineralen halen uit groenten en fruit. Natuurlijk kan het een aanvulling zijn op je voeding. Zo schep ik altijd lijnzaad en hennepzaad door mijn havermout (onder andere vanwege omega 3) en neem ik een multivitamine.  Ik vind het belangrijker (en goedkoper) om gewoon gezond te eten. Maar ik geef toe dat het niet altijd makkelijk is om heel gevarieerd te eten. Ik eet zelf ook niet dagelijks fruit. Dan kan een supplement wel heel handig zijn om toch alles binnen te krijgen.

athletic greens

Over Athletic Greens

Een maand geleden kreeg ik de vraag of ik eens Athletic Greens vrijblijvend wilde proberen. Athletic Greens is kort gezegd een voedingssupplement. Net als een eiwitshake neem je één schepje en meng je dat met 250 ml water. Athletic Greens zou zorgen voor:

 • Ondersteuning van het zenuwstelsel en het immuunsysteem;
 • Ondersteuning bij spijsvertering, darmgezondheid en lever;
 • Efficiënte energieproductie en -opslag;
 • Helpt bij je hormoonbalans;
 • Gezond ouder te worden.
Redenen genoeg om het eens te proberen. Ik eet sinds de Vegan Challenge steeds meer plantaardig. Helaas voel ik me de laatste tijd een beetje lusteloos. Ik heb steeds minder energie om te gaan sporten of dingen te ondernemen. Ik weet niet hoe het komt. Het kan zijn doordat ik te weinig voedingsstoffen binnenkrijg, het grauwe winterse weer of de stress van feestdagen. Hoe dan ook, ik was erg benieuwd of zo’n boost aan vitamines mij zou helpen om me wat lekkerder in mijn vel te voelen.

Ingrediënten

Een shake bevat 75 vitamines, mineralen en whole food sourced ingrediënten waarvan de meeste organisch zijn. Een scoop bevat het aantal antioxidanten van 12 stukken fruit of groenten. Het is trouwens glutenvrij, lactosevrij en 100% vegan.

Ik neem dagelijks een multivitamine om de belangrijkste vitamines binnen te krijgen, waaronder:

 • Vitamine B12: voor een goede werking van het zenuwstelsel. Als vegetariër/veganist moet je dit eigenlijk wel nemen, gezien het alleen in dierlijke producten zit.
 • Vitamine C: zorgt voor de vorming van het bindweefsel, de opname van ijzer en is goed voor je weerstand.
 • Magnesium: voor botten en spieren en verhoogd de weerstand tegen spanning en stress.
 • Biotine: voor huid, haar en je zenuwstelsel.
 • IJzer: belangrijk voor de rode bloedcellen in je lichaam. Daarnaast is ijzer belangrijk om energie te produceren en voor je afweersysteem. Je vindt het meest in dierlijke producten.

Bijna alles vind ik terug op de ingrediëntenlijst, behalve ijzer. Dat vind ik persoonlijk wel jammer, gezien het zo moeilijk is om hier voldoende van binnen te krijgen als vegetariër. Een volledige lijst van alle ingrediënten vind je op hun website.

greens

Hoe bevalt Athletic Greens?

Sinds een maand gebruik ik Athletic Greens bijna dagelijks. Ik drink het als shake of voeg een schep toe aan mijn smoothie. In het begin vond ik het wel lastig om goed te mengen. Vaak bleven er kleine korreltjes achter in de fles die ik dan in één keer moest opdrinken. Maar ik maak het nu met een blender, dan gaat het mengen een stuk beter.

Ondanks zijn groene kleur, smaakt het vrij zoet. Ik ben zelf gewend aan de smaak en structuur van eiwitshakes en die proeven vaak chemisch gezoet, niet echt mijn ding. Athletic Greens smaakt minder romig (vooral waterig). Het smaakt een beetje naar gezonde ranja. Ik vind het persoonlijk wel fijn dat het geen overheersende smaak heeft, zo kan je het makkelijk mengen met smoothies. Ik maak Athletic Greens vaak ’s ochtends bij mijn ontbijt of ’s middags als ik een beetje inkak. Aan het begin was het even wennen om dagelijks een enorme groene shake naar binnen te werken, maar ik ben het nu wel gewend.

Na een paar dagen voelde ik me al wat energieker. Ik weet niet of dit echt door de shake komt of dat ik vooral denk dat het zo is, maar ik heb een stuk meer energie. Het lusteloze is er een beetje af en ik heb meer zin om naar buiten te gaan en te bewegen. Daarnaast heb ik minder last van moeheid na het eten en is mijn huid minder onrustig (lees: minder puistjes) dus dat is heel erg fijn.

Is Athletic Greens de hype waard?

Athletic Greens vind ik persoonlijk een fijn supplement. Het zit vol met goede ingrediënten en ik voel me daadwerkelijk energieker en fitter. Ik heb een stuk meer zin om te sporten en voel me geheel beter in mijn vel. Dit helpt ook goed voor mijn mentale gezondheid, omdat ik nu een stuk meer onderneem. Toch vind ik de prijs vrij hoog. Een zak van 360 gram, waarmee je een maand doet, kost zo’n $ 87 als je een abonnement neemt. Dit komt neer op $2,57 per shake. Natuurlijk kan je geen prijs plakken op je gezondheid, maar ik denk dat als je gevarieerd eet, je ook een heel eind komt. Mocht je het er wel voor over hebben, dan zou ik het zeker overwegen.

Mocht je geïnteresseerd zijn om Athletic Greens te proberen, dan kan je via deze link een pakketje bestellen. Je hebt het binnen 2 dagen in huis en je ontvangt er dan 20 travelpacks bij (ter waarde van $77). Mocht je het proberen, dan ben ik heel benieuwd wat je ervan vindt!

Gebruik jij supplementen? Let me know!

*Ik heb dit product opgestuurd gekregen. Dit beïnvloedt mijn mening niet. 
Meer informatie over samenwerkingen? Lees mijn disclaimer

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Jenn
  20 januari 2020 at 08:26

  Wow, dat is best duur ja! Ik had er nog nooit van gehoord, maar klinkt niet slecht verder.
  Jenn recently posted…Even voorstellen: Anwen!

  • Reply
   clairecodi
   20 januari 2020 at 17:45

   Hmm ik weet wel dat er nog meer groene voeding supplementen zijn (ook in poedervorm), maar was er voorheen ook niet zo bekend mee. Jammer inderdaad dat het zo prijzig is! Denk dat je met gezond eten + (multi) vitamines ook wel een eind komt 🙂
   clairecodi recently posted…Review Athletic Greens | Is het de hype waard?

 • Reply
  Jessica J.
  20 januari 2020 at 10:57

  Ik herken de ‘symptomen’ die je beschrijft, beken ik. Dit supplement klinkt erg goed, maar ik vind het wel absurd hoe duur zo’n dingen zijn. Ik slik nog steeds gewoon de Multi Green Vega van Etos en neem, als ik eraan denk, een slokje Floradix‬‬ voor het avondeten. Ik feite zou ik vooral diverser moeten eten, want ik heb zo’n vaag (lees: glashelder) vermoeden dat ik lang niet alle nodige voedingsstoffen binnenkrijg doordat ik niet gevarieerd genoeg eet.
  Jessica J. recently posted…Dit scoorde ik tijdens de Lush Sale!

  • Reply
   clairecodi
   20 januari 2020 at 17:47

   Wat vervelend dat je de symptomen herkent! Ik laat trouwens om het half jaar mijn bloed prikken om mijn waardes enzo te checken, misschien ook een idee voor jou? Sowieso helpt dit weer ook echt niet mee hoor. Ik kom vaak ook niet aan alle voedingsstoffen helaas, zoiets als dit helpt wel. Misschien dat er ergens een betaalbaarder alternatief is (mocht dit iets voor je zijn hoor, no pressure haha)
   clairecodi recently posted…Review Athletic Greens | Is het de hype waard?

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  20 januari 2020 at 15:03

  Wat mega fijn dat je jezelf zo goed voelt! Je hebt een goede review geschreven.
  Rachel Kromdijk recently posted…Weekvlog #170

 • Reply
  Saskia
  21 januari 2020 at 10:47

  Fijn te horen dat het zo’n fijn product is en het voor je werkt 🙂

 • Reply
  𝗠𝗮𝗹𝘂 - 𝗕𝗟𝗘𝗦 𝗠𝗮𝗴𝗮𝘇𝗶𝗻𝗲
  22 januari 2020 at 15:27

  Wat een fijne review! Top dat je ook daadwerkelijk verschil ervaart.. Ik ben altijd een beetje sceptisch met dit soort producten, maar dit klinkt me wel interessant in de oren 🙂

 • Reply
  Suzanne
  23 januari 2020 at 09:32

  Wat een fijne review en wat fijn dat jij jezelf zo goed voelt hiermee!
  Suzanne recently posted…Too Faced It Just Comes Naturally Face Palette

 • Reply
  Marloes
  31 januari 2020 at 11:29

  Heel fijne review en top dat jij verschil ervaart 🙂 Ik gebruik B12-pillen, maar dat komt doordat ik een paar jaar geleden een ernstig tekort had. Verder kreeg ik vanochtend te horen dat ik vitamine D moet gaan slikken. Verder slik ik niks extra’s, want ik heb best wat programma’s gezien en artikelen gelezen over dat het gebruik van vitaminepillen schadelijk kan zijn als je het ‘zomaar’ gebruikt. Wel ben ik nu benieuwd naar hennepzaad en lijnzaad. Ik wist niet dat daar Omega 3 in zat! Ga ik eens naar kijken.
  Marloes recently posted…Warner Prevoo – Echte dokters huilen ook

  • Reply
   clairecodi
   5 februari 2020 at 17:36

   Dankjewel Marloes! Heel leuk om te horen 🙂 Hennepzaad en lijnzaad kan je gewoon bij de supermarkt kopen trouwens of de natuurwinkels. Ik slik zelf ook vitamine D bij in de wintermaanden 🙂 Is toch lastig binnen te krijgen met dit weer!
   clairecodi recently posted…Vegetarische stroganoff broodjes | Recept

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.