14 In Recepten

Recept: vegetarische saucijzenbroodjes

vegetarische saucijzenbroodjes

Deze vegetarische saucijzenbroodjes zijn simpel maar o zo lekker. Trust me, ik ben een sucker voor hartige snacks. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig!

Mijn vader maakte de allerlekkerste saucijzenbroodjes. Ik weet niet hoe hij het deed, maar man je likt je vingers erbij af. Als verrassing maakte hij sporadisch een hele batch. Deze voorraad was binnen een paar dagen op (wat wil je met 3 kinderen). Maar echt, zooo lekker. Stiekem nam ik er zo een stuk of 5 mee naar mijn studentenkamer en gooide ze in de vriezer.

Maar toen ik vegetariër werd, wilde ik ze niet meer eten. Ik miste de saucijzenbroodjes wel, maarja principes enzo. Geen zorgen, ik ben geen type voor zelfmedelijden. Ik maak gewoon zelf vegetarische saucijzenbroodjes. Oke, mijn vriend deed voornamelijk het harde werk. Of ze net zo lekker zijn weet ik niet, maar ze komen zeker in de buurt! Genoeg geklets, hier het recept voor overheerlijke vegetarische saucijzenbroodjes.

vegetarische saucijzenbroodjes ingrediënten

Wat heb je nodig

 • Vegetarisch gehakt (maakt niet uit welk merk)
 • Bladerdeeg
 • 2 uien
 • 3 knoflookteentjes
 • Peterselie
 • 2 eieren
 • Peper en zout
 • Gehaktkruiden (veel)
 • 2 tl kurkuma
 • 3 tl paprikapoeder

Bereidingswijze vegetarische saucijzenbroodjes

vegetarische saucijzenbroodjes ingrediënten mengen
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de ui, knoflook en de peterselie. Voeg het gehakt en de gesneden ui, knoflook, peterselie en kruiden toe in een kom. Klop één ei en voeg toe aan het mengsel.

vegetarische saucijzenbroodjes bladerdeeg vouwen
2. Pak een bladerdeegvel. Verdeel een klein beetje van het gehaktmengsel aan één kant. Vouw het vel dicht en druk met een vork de zijkanten aan. Besmeer daarna het vel met een beetje ei. Doe dit voor alle vellen totdat het gehaktmengsel op is. Leg de vegetarische saucijzenbroodjes op een bakplaat en zet in de voorverwarmde oven.

vegetarische saucijzenbroodjes
3. Haal na 15-20 minuten de vegetarische saucijzenbroodjes uit de oven. Let op: de baktijd verschilt per oven. Laat even afkoelen en enjoy! Teveel gemaakt? Doe de saucijzenbroodjes in een zakje en leg het in de vriezer. Of wees sociaal en deel uit aan je vrienden, familie of kennissen.

Eetsmakelijk! Laat me weten wat je van de vegetarische saucijzenbroodjes vindt. Heb je een Instagram foto gemaakt van je gerecht? Tag me dan met #clairecodi.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Mariska
  11 september 2016 at 10:22

  Klinkt best wel lekker! Ik ben alleen niet zo fan van vegetarisch gehakt. Maar die vega worstjes vind ik dan wel weer heel lekker. Vega worstenbroodjes zijn ook heel makkelijk! Gewoon zo’n worstje in bladerdeeg rollen, super lekker 😀

  • Reply
   clairecodi
   11 september 2016 at 10:48

   Ohh dat is ook een vet goed idee! 😀

 • Reply
  Stefanie
  11 september 2016 at 10:56

  Ooooh dit moet ik proberen! Asap! 😀

  • Reply
   clairecodi
   11 september 2016 at 11:07

   Ben benieuwd wat je ervan vindt! 😀

 • Reply
  Marieke
  11 september 2016 at 11:16

  Oh wat een goed idee! Ik heb er nooit aan gedacht om een vega variant van te maken. Klinkt lekker!

 • Reply
  Susan
  11 september 2016 at 13:08

  Ik ben gek op saucijzenbroodjes! Misschien is deze variant ook wel wat

  • Reply
   clairecodi
   11 september 2016 at 14:18

   Dan hoop ik dat je deze ook lekker gaat vinden 😀

 • Reply
  DisneyChicks.nl
  11 september 2016 at 17:43

  Wat leuk dat hier ook een vegetarische variant van is! Ik ga hem zeker een proberen te maken!

 • Reply
  Laura
  4 oktober 2016 at 16:19

  Hoi! Ik kwam je recept dit weekend tegen,gelijk gemaakt!
  Had nog nooit vegetarisch gehakt op maar de combinatie was super!!!
  Bedankt voor deze tip 🙂

  • Reply
   clairecodi
   4 oktober 2016 at 16:32

   Wauw wat super leuk om te horen! 😀 Dankjewel, mijn hele dag is weer goed.

 • Reply
  Jan
  14 juli 2017 at 09:37

  Heerlijk recept. Maar eigenwijs als ik ben, 2e keer gevarieerd. Heb ui en gehakt eerst met zonnebloemolie gebakken. Na 5 minuten alle kruiden toegevoegd en weer 5 minuten meegebakken. Af laten koelen en in schaal losgeklopt ei en knoflook toegevoegd. Daarna als vulling aangebracht in 10 stuks broodjes en 15-20 minuten in voorverwarmde oven.
  Ook lekker.

  • Reply
   clairecodi
   15 juli 2017 at 09:40

   He wat een goeie tip Jan! Leuk dat het gesmaakt heeft ?

 • Reply
  Sonja
  14 december 2017 at 22:57

  Mag ik vragen bij heel veel gehakt kruiden aan welke hoeveelheid moet ik dan denken? Gr

 • Reply
  Aelin
  17 januari 2018 at 14:23

  Super lekker, wat wel belangrijk is: de juiste hoeveelheden op elkaar afgestemmen. Vooral gehakt en ui! We gaan het zeker nog een keer maken.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.