11 In Recepten/ Vega(n) food

Recept: vegan sushibowl met zeewier en tofu

vegan sushibowl

Vandaag deel ik het recept voor vegan sushibowl. Mega makkelijk om te maken en super lekker. Eigenlijk gooi je gewoon alle ingrediënten die je normaal gesproken in een sushiroll eet, in een grote schaal.

Ondanks dat de sushi hype inmiddels voorbij is, blijft het mijn favoriete eten. Toch kies in plaats van de all you can eat vreetschuren liever voor homemade sushi. Dan bepaal ik zelf welke ingrediënten erin zitten. Vooral als vega(n) kan het nog weleens lastig zijn om sushi buitenshuis te eten. Vaak draait sushi om de vis. Onzin! Er zijn genoeg soorten groenten die perfect zijn voor sushirolls. Zo hou ik van zeewiersalade, tofu en avocado. Inspiratie nodig? Mijn allereerste recept gaat over vier combo’s voor vegan sushi.

Toch is het best wel een gedoe, zo’n sushiroll maken. En stiekem ook best wel duur. Deze sushibowl is een goedkopere én makkelijkere optie. In plaats van klungelen met een velletje zeewier gooi je nu alles in één kom. Dat is een stuk sneller. Daarbij kan je de sushibowl zo gezond (of ongezond) maken als je zelf wilt. Voor een healthy versie vervang je de sushirijst door bruine rijst en bak je de tofu in plaats van dat je deze frituurt.

Ingrediënten vegan sushibowl

* Voor twee personen

 • Zeewiersalade
 • Sojabonen
 • Sushirijst
 • Halve komkommer
 • Rijpe avocado
 • Drie bosjes lente-ui
 • Drie wortels
 • Sesamzaadjes
 • Tofu
 • Tofu marinade: 1 el sojasaus, 1 tl ketjap, 1 tl sambal, 1 tl rookaroma

Bereidingswijze

 1. Laat de tofu uitlekken
 2. Snijd de tofu in stukjes en leg de blokjes in de marinade
 3. Kook de sushirijst volgens de verpakking
 4. Snijd de lente-ui in ringetjes, de komkommer in blokjes en rasp de wortel fijn
 5. Bak de gemarineerde tofu in een laagje (zonnebloem)olie totdat hij knapperig is
 6. Schep de rijst in een kom en decoreer deze met de komkommer, geraspte wortel, sojabonen, lente-ui, zeewiersalade, tofu en avocado.

Nu mét foto’s

Ingrediënten vegan sushibowl Ingrediënten vegan sushibowl Tofu marineren voor de vegan sushibowlvegan sushibowl

Eetsmakelijk! Heb je deze vegan sushibowl recept gemaakt? Tag me dan via Twitter of Instagram met @Clairecodi. Ik vind het super leuk om te zien als jullie mijn recepten maken! Wat is jouw favoriete sushi combinatie zonder vlees/vis? Let me know!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Romy
  28 juli 2017 at 06:56

  Wat een mooie Instagramwaardige maaltijd zo 🙂 Ik wist dus niet eens dat dit bestond, die sushibowls (iets met onder een steen leven! ;)), maar het ziet er goed uit!

 • Reply
  Liset
  28 juli 2017 at 08:33

  Oh dit ziet er echt heerlijk uit! Ik heb net gelezen dat zeewier ontzettend gezond is, dus nu weet ik hoe ik het ga maken :). Koop je dat overigens gewoon in de supermarkt? En wat zijn je foto’s mooi!

 • Reply
  Mariëlle
  28 juli 2017 at 09:15

  Wat kan jij dit goed 🙂 Het ziet er zo gezond uit hihi!!

 • Reply
  Susan
  28 juli 2017 at 09:28

  Dit is zooo lekker haha! Mijn lievelingseten. Ik wilde er ook een recept van maken haha. Ik ga die van jou ook eens proberen!

 • Reply
  Loes
  28 juli 2017 at 11:27

  Ik maak regelmatig een sushibowl en het is zo lekker! Ik heb er nog nooit een gemaakt met tofu, omdat ik dat nooit lekker weet klaar te maken.. Maar ik ga het eens op jouw manier proberen!

 • Reply
  Sandra
  28 juli 2017 at 13:48

  Aaaah dit ziet er echt goed uit! Ik heb het nog nooit op, maar zie het de laatste tijd zo veel voorbij komen en ik wil het daardoor ook echt eens proberen. Jouw recept ziet er echt heel lekker uit! Hij is al opgeslagen, hihi. Zal het je laten weten als ik het gemaakt heb! 🙂

 • Reply
  TypischKim
  28 juli 2017 at 19:51

  Hmm, wat klinkt dit goed! De foto’s zijn trouwens ook echt prachtig.

 • Reply
  Sija
  29 juli 2017 at 08:09

  Oh heerlijk! Nu al zin in. Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt, dat maakt het nog aantrekkelijker! <3

 • Reply
  Rebecca
  30 juli 2017 at 13:35

  Oh yesss wat heb ik hier zin in! Volgens weekend ben ik alleen thuis en dan ga ik dit sowieso maken!

 • Reply
  Eveline Fleur
  2 augustus 2017 at 08:51

  Ohhhh lekker!! Ik ben GEK op sushibowls. Ik vind ze ZO lekker. <3 Mooie foto's meis.

 • Reply
  Alyssa
  2 augustus 2017 at 14:33

  Oooh wat heb ik hier nu zin in! Ziet er zo lekker uit.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.