17 In Recepten/ Vega(n) food

Recept: vegan ijskoffie met drie ingrediënten

vegan ijskoffie

Zin in koffie, maar is het eigenlijk veels te warm? Ik deel mijn recept voor super makkelijke vegan ijskoffie!

Ik hou van koffie! Helaas is het met dit warme weer niet het meest verkoelende drankje. Om af te koelen schijnt het beter te zijn om warme dranken te drinken omdat je lichaam hierdoorafkoelt. Dat mag dan wel zo zijn, maar ik drink toch liever een ijskoudje drankje. Ik zag ook dat ik mijn laatste recept in juli(!) heb gedeeld (een recept voor een vegan sushibowl). Hoog tijd voor een nieuw recept. Om toch te genieten van een kopje koffie in de ochtend, maak ik graag vegan ijskoffie. Dit is super makkelijk én verfrissend. Ik deel vandaag het recept voor vegan ijskoffie!

Ingrediënten vegan ijskoffie

 • Flinke hand ijsklontjes
 • 500 ml sterke koffie (of espresso)
 • 200 ml plantaardige melk
 • Optioneel: suiker

Koffie

Qua koffie kan je het beste kiezen voor een krachtige en sterke koffie. Filterkoffie heeft mijn voorkeur omdat je deze zo sterk kan maken als je wilt. Gebruik dus geen Senseo (eigenlijk moet je dat sowieso niet doen) want deze is te waterig. Om de smaak van de koffie sterk te houden kan je ook de koffie gieten in een ijsblokjesvorm. Wanneer je deze invriest en toevoegt aan de ijskoffie blijft de smaak intens.

Bereidingswijze

Zet een pot sterke koffie. Giet de warme koffie in een kan en voeg eventueel suiker toe naar smaak. Als de koffie koud is wordt de suiker niet goed opgelost. Ik gooi er zelf drie suikerklontjes in. Zet de warme kan koffie in de koelkast zodat deze goed afkoelt. Na een halfuur kan je de koffie in de blender gieten samen met de plantaardige melk en de ijsklontjes. Blend alle ingrediënten samen en giet de ijskoffie in longdrink glazen. Voorzie de glazen van een rietje, bijvoorbeeld zero waste RVS rietjes. Zo, je koffie is klaar!

Tip: Twijfel je of je blender krachtig genoeg om ijs te malen? Dan kan je de ijsblokjes ook handmatig crushen. Wikkel een aantal ijsblokjes in een theedoek en verpulver het ijs met een deegroller of hamer.

vegan ijskoffie

vegan ijskoffie met chocola

Nóg lekkerder maken

Deze vegan ijskoffie is makkelijk én lekker. Alleen bedacht ik tijdens het maken nog een paar lekkere variaties:

 • Romige koffie: voeg een bolletje vanille ijs toe wanneer je de ingrediënten blendt om de koffie nog romiger te maken.
 • Proteïne shake: voeg een schepje eiwitpoeder toe om meer protein binnen te krijgen of voor een extra smaakje.
 • Chocoladekoffie: rasp pure chocolade over de melkschuim voor een chocolade effect. Of wat misschien ook lekker is, is om chocolade door de warme koffie te roeren.
 • Kokosslagroom: zet een blik vette kokosmelk voor een nacht in de koelkast. Schep de harde kokosmelk eruit en klop deze in een kom met wat suiker op tot kokosslagroom. Recept via Minimalist Baker.

vegan ijskoffie met chocola

vegan ijskoffie met chocola

Eetsmakelijk! Heb je deze vegan ijskoffie recept gemaakt? Tag me dan via Twitter of Instagram met @Clairecodi. Ik vind het super leuk om te zien als jullie mijn recepten maken! Wat is jouw favoriete verkoelende drankje? Let me know!

 

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Romy
  31 mei 2018 at 07:13

  Oeh, wat ziet dat er héérlijk uit! En wat zijn je foto’s mooi geworden! Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo’n koffieliefhebber ben. Zelfs hartje zomer drink ik vaak nog thee, haha. Alleen als het echt heel warm is, ga ik voor water met ijsblokjes. Maar verder drink ik eigenlijk het hele jaar door het allerliefste thee. Beetje gek wel eigenlijk 😉

  • Reply
   clairecodi
   31 mei 2018 at 17:15

   Ahh dankjewel! Hoe kan je in de zomer nog thee drinken? Ik zou daar echt geen trek in hebben haha. Je drinkt ook geen ijsthee? Want daar zou ik me nog wel in kunnen vinden 😉

 • Reply
  Janna
  31 mei 2018 at 08:41

  Hmmm dat ziet er heerlijk uit! Wat een prachtige foto’s ook. Ik houd van zulke simpele recepten, die toch lekker zijn en er indrukwekkend uitziet. Ik heb toevallig ook net een supersimpel ijskoffierecept gepost, dat je ook makkelijk kan meenemen 🙂

  • Reply
   clairecodi
   31 mei 2018 at 17:20

   Dankjewel Janna! Wat toevallig dat je ook een ijskoffie recept hebt gepost! Great minds think alike 😉 Ik ga die van jou ook eens even bekijken!

 • Reply
  Loes
  31 mei 2018 at 09:33

  Ik ben dol op ijskoffie en zo’n vegan versie is altijd ideaal natuurlijk! Ziet er heerlijk uit!

  • Reply
   clairecodi
   31 mei 2018 at 17:21

   Woohoo dankjewel Loes <3 Ik ben zelf oo kdol op ijskoffie!

 • Reply
  Jessica J.
  31 mei 2018 at 11:27

  Oooohoho, die toppings! ♥ Ziet er ongelooflijk lekker uit!

  • Reply
   clairecodi
   31 mei 2018 at 17:23

   Ohhh zo lief, dankjewel! Ik vond het ook super lekker én heel makkelijk 🙂

 • Reply
  Djuli
  31 mei 2018 at 11:59

  Ziet er heerlijk uit! Ik lust eigenlijk geen koffie, maar dit lijkt me wel lekker! Als er maar genoeg suiker in zit haha 🙂

  • Reply
   clairecodi
   31 mei 2018 at 17:27

   Nou dat is dan een heel groot compliment als je niet van koffie houdt, dankjewel! 🙂 Ik vind ijskoffie ook vooral lekker met heel veel suiker en opgeklopte plantaardige melk.

 • Reply
  Sija
  31 mei 2018 at 12:13

  Ijskoffie is zo hemels met dit warme weer. Wat ziet dit er heerlijk uit Claire! Ik ga dit sowieso maken ?

  • Reply
   clairecodi
   31 mei 2018 at 17:27

   Ohhhh dankjewel Sija! Wat leuk dat je hem gaat maken. Ik hoop dat het smaakt 🙂 <3

 • Reply
  Jenn
  31 mei 2018 at 12:32

  Dat ziet er heerlijk uit!

  • Reply
   clairecodi
   31 mei 2018 at 17:28

   Dankjewel! Het is ook echt een aanrader om eens te proberen 🙂

 • Reply
  Iris - Thebeautymagazine.nl
  31 mei 2018 at 20:25

  Jaaaa lekker! Deze ga ik een keer proberen om zelf te maken. Yummmy!

 • Reply
  Eva
  1 juni 2018 at 11:16

  Oooh die foto’s zijn echt amazing!! Ik ben zelf ook groot fan van ijskoffie maar maak het altijd als cold brew, dat geeft nog zoveel extra smaak 🙂

 • Reply
  Sara | MevrouwMiauw
  2 juni 2018 at 22:21

  Whoaaa Claire, wat ziet dit er mega lekker uit. Het is dat ik absoluut niet van koffie hou maar anders was ik meteen de keuken in gedoken..

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.