24 In Hersenspinsels

Recap 2016: best gelezen artikelen & goals voor volgend jaar

Recap 2016

Een recap 2016 met de best gelezen artikelen op mijn blog! Ook vertel ik je mijn plannen voor volgend jaar. 

Ga ik het zeggen? Ja, ik ga het zeggen. Het jaar is echt voorbij gevlogen! Vorig jaar woonde ik net twee maandjes samen, adopteerde we Binkie de dikke kat, deed ik de minor Internetmarketing én ging ik naar New York. Maar 2016 is ook het jaar dat ik begon met bloggen. In de zomervakantie kocht ik mijn domeinnaam en hosting. Sindsdien heb ik mijn eigen plekje op het internet. Genoeg reden voor een recap 2016.

Best gelezen artikelen

Het blogjaar is enorm snel gegaan. Inmiddels staan er meer dan 60 artikelen online en heb ik meer dan 700 lieve comments ontvangen. Artikelen waarover ik twijfel worden vaak het best gelezen. Terwijl artikelen waarvan ik denk dat ze mega goed scoren, het soms middelmatig doen. Bloggen: er is geen peil op te trekken. Het leek mij daarom leuk om een top 5 te delen van de best gelezen artikelen. Wie weet haal je er inspiratie uit!

1. Review: Catrice HD liquid coverage foundation

Catrice HD liquid coverage foundation

Op nummer 1 staat de review van de Catrice HD liquid coverage foundation. Op dit moment heb ik heel erg spijt dat ik niet de juiste kleur heb gekocht. In mijn best gelezen artikel heeft mijn gezicht de kleur van een oempa loempa. Dit zul je natuurlijk net zien.

2. Studentenvereniging wel of niet? Mijn ervaring

foto

Fun fact: ik wilde dit artikel helemaal niet publiceren. Eigenlijk heeft het onderwerp niet zo gek veel te maken met groen leven. Maar ik ben heel blij met mijn keuze om toch bij een studentenvereniging te gaan. In dit artikel vertel ik hoe de ontgroening in elkaar zit en mijn tips & tricks.

3. Recept: Vegetarische tonijn pizza

Vegetarische tonijn pizza

Dit recept werd gedeeld door de Vegetarische Slager. Volgens mij heb ik echt gegild toen ik dat zag (arme boyfriend). De vega tonijn pizza is ontzettend makkelijk om te maken. De tonyn is een aanrader als je ‘vis cravings’ hebt. Standaard heb ik een pakje vegetarische tonyn in mijn vriezer.

4. Productiviteit tip: Social Media Agenda

Social Media Agenda 2017

Ik had niet verwacht dat dit artikel zo goed zou gaan! Ik kwam de agenda toevallig tegen en besloot spontaan om er iets over te schrijven. Een paar weken daarna kwam er dan ook een winactie online om de Social Media Agenda weg te geven. Ik ben er nog steeds heel blij mee. De SMAG is een top agenda om je blog chaos van je normale chaos gescheiden te houden.

5. “Waarom ben je in godsnaam vegetariër?”

Claire als vegetariër

Op de vijfde plek staat dit artikel over mijn redenen om vegetarisch te eten. Ik krijg heel vaak de vraag hoe, wat, waar en waarom. Voor mij was de belangrijkste reden dat ik klaar was met overmatig sporten en overdreven gezond eten.  Ik vond dit artikel dan ook heel spannend want ik was bang dat het misschien verkeerd opgevat zou worden.

Plannen voor 2017

Volgend jaar ben ik hopelijk heel druk met afstuderen. Ik moet nog een paar opdrachten afmaken voordat ik mag beginnen. Onwijs leuk want mijn afstudeerstage vindt plaats bij *drumroll* Viva Las Vegas! Een organisatie die onder andere de Veggie Challenge opricht. Super leuk want ik wilde heel graag bij een veganfriendly organisatie afstuderen. Helaas is het daardoor ook goed mogelijk dat er komend halfjaar wat minder artikelen online komen.

Ik wil me komend jaar meer focussen op duurzaamheid. Dat klinkt zo suf, maar ik vind het steeds belangrijker worden. Mijn kast zit vol (goedkope) kleding en toch heb ik nooit wat om aan te doen. Ik heb allemaal prul in huis, maar koop steeds meer. Bovendien gaan er soms echt teveel vuilniszakken doorheen. Ik wil minder consumeren en meer minimaliseren. Het hoeft niet in één dag, maar ik wil graag een begin maken. Daarnaast wil ik minder shoppen bij de H&M en Primark. Maar daar ga ik nog een artikel over schrijven. Kortom: ik wil in 2017 graag bewuster leven.

Wat zijn jouw plannen voor 2017? En wat is jouw favoriete artikel? Let me know!

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply
  Susan
  30 december 2016 at 07:38

  Leuk om een recap te lezen!

  • Reply
   clairecodi
   30 december 2016 at 19:11

   Thanks Susan!

 • Reply
  Aneta
  30 december 2016 at 10:08

  Wat een mooie artikelen allemaal! En leuk om terug te kijken naar je best gelezen items. Mag je trots op zijn! Fijne jaarwisseling

  • Reply
   clairecodi
   30 december 2016 at 19:10

   Dankjewel Aneta! Super lief (:

 • Reply
  Femke
  30 december 2016 at 12:37

  Wat leuk om te zien welke artikelen het beste zijn gelezen! Ik hoop voor je dat het afstuderen goed gaat & ik ben heel benieuwd naar al je nieuwe artikelen in 2017! Fijne jaarwisseling 🙂

  • Reply
   clairecodi
   30 december 2016 at 19:10

   Lief Femke! Dankjewel voor je lieve wensen.

 • Reply
  Mariëlle Markgraaff
  30 december 2016 at 13:35

  Leuk om te zien!! 🙂 En wat een super mooi voornemen, ik doe met je mee 😉 P.s. wat een GAVE stage!!

  • Reply
   clairecodi
   30 december 2016 at 19:10

   Leuk! Dankjewel ik ben er ook heel blij mee. Nu hopen dat ik alle opdrachten op tijd af heb (:

 • Reply
  Hailey
  30 december 2016 at 15:18

  Leuk om te lezen, Claire! Mooie plannen heb je voor 2017! Ik houd je ook in 2017 in de gaten!

  • Reply
   clairecodi
   30 december 2016 at 19:09

   Lief! Ik blijf jouw natuurlijk ook volgen! (:

 • Reply
  Romy
  30 december 2016 at 17:36

  Leuk om je best gelezen artikelen op een rijtje te zien! Zo te horen heb je ook goede plannen voor 2017. Wat een gave stage ga je doen! Ik ben heel benieuwd 🙂

  • Reply
   clairecodi
   30 december 2016 at 19:09

   Dankjewel! Ik ben ook heel benieuwd naar komend jaar. Ik hoop dat het allemaal goedkomt haha.

 • Reply
  Samantha
  30 december 2016 at 17:51

  Leuk om zo een overzicht te zien van je best gelezen artikelen. 😀 Wat is je persoonlijk favoriete artikel? Daar ben ik wel benieuwd naar. 🙂 Ik heb de Catrice foundation gekocht door jouw review haha. 😀

  • Reply
   clairecodi
   30 december 2016 at 19:08

   Wat leuk om te horen! Ik hoop dat de foundation bevalt (: Ik moest eerlijk gezegd even nadenken over je vraag. Ik denk het artikel over handletteren (heel hard voor geoefend haha) en de kruidnoten brownies! De brownies omdat ze eerst waren mislukt en ik helemaal verdrietig was, maar de tweede versie was gelukt dankzij mijn vriend haha. En de foto’s vind ik heel leuk gelukt. Super originele vraag Samantha, leuk!

 • Reply
  Klaske
  31 december 2016 at 11:13

  Leuk zo’n overzichtje! En oh, wat een toffe stage, hopelijk wordt dat net zo leuk als hoe het klinkt, haha. Dat artikel over H&M en Primark maakt me nieuwsgierig, ben benieuwd hoe jij daar naar kijkt. Ik wens je een heel fijn 2017 toe!

 • Reply
  Djuli
  31 december 2016 at 12:28

  Leuk lijstje 🙂 Ik ben heel benieuwd naar je blogposts in het nieuwe jaar! Happy new year Claire!

 • Reply
  Charel
  31 december 2016 at 12:34

  Ik ga zeker even alles terug lezen! Zeker die pizza ziet er heerlijk uit zeg! Geniet van de jaarwisseling en ik wens je het beste meis xxx

 • Reply
  Aurély
  1 januari 2017 at 10:04

  leuke recept ! Die pizza ziet er overheerlijk uit !
  Gelukkig Nieuwjaar !

 • Reply
  Denise
  1 januari 2017 at 15:54

  Leuk om te zien wat je populaire berichten waren, al helemaal omdat ik je blog net ken. Succes met je plannen voor 2017! Hopelijk wordt 2017 een heel mooi jaar voor je.

  • Reply
   clairecodi
   3 januari 2017 at 12:41

   Wat lief! Dankjewel 🙂 Ik wens jou ook een heel fijn 2017 maar ik hou je blog sowieso in de gaten 😀

 • Reply
  Kim
  1 januari 2017 at 20:39

  Wat een super handige planner. Ik ga hem ook bestellen!
  Top ook je doelen voor volgend jaar. Ik merk zelf dat alleen het benoemen al zo goed werkt.
  Veel blogplezier!

 • Reply
  Lisa
  2 januari 2017 at 16:59

  Wat een mooi lijstje met stuk voor stuk leuke artikelen! Die social media agenda wil ik ook nog steeds graag bemachtigen, alleen de prijs houdt me zo tegen… Eerst maar eens langs de Hema om te kijken of ze daar een alternatief hebben. Kan me trouwens voorstellen dat je gegild hebt toen het artikel van de pizza gedeeld werd, supertof! Veel succes met het nastreven van je doelen in 2017. Dat het maar een mooi en succesvol jaar mag worden, met een bewustere instelling 😉 Liefs

  • Reply
   clairecodi
   3 januari 2017 at 12:44

   Wat lief Lisa! Ja snap ik, ik moet wel zeggen dat ik het écht handig vindt maar wie weet vind je een goedkoper alternatief? Ik hoorde wel dat ze Hema ook een handig boekje hebben ( http://www.vakervrolijk.nl/cadeautip-hema-happiness-planner/) zou je hiermee niet iets kunnen doen? Dan wordt het een blogplanner in plaats van happiness planner haha. Dankjewel voor je lieve wensen <3

 • Reply
  Claire van Vrijberghe de Coningh
  11 januari 2017 at 15:45

  Wat heerlijk om deze recap te lezen en het is officieel ik heb een girlcrush! Wat een leuke artikelen heb je vorig jaar geschreven en wat een fijne vooruitzichten. Super tof ook dat je stage gaat lopen bij Viva las Vega’s! Wanneer ga je aan de slag? Trouwens, petje af voor de hoeveelheid reacties die je op ieder blog ontvangt. Dat is niet makkelijk. Cool, lieve Claire jij bent leuk, ga zo door!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.