33 In Lifestyle/ Producten en DIY's

Productiviteit tip: Social Media Agenda

Social Media Agenda 2017
To do lijstjes maken is mijn ding. Maar dan ook alleen het maken ervan. Met de Social Media Agenda hoop ik iets productiever te worden.

De Social Media Agenda, of SMAG, is een agenda die is ontstaan door crowd funding. De agenda is ontworpen door Lorraine en Sonja van De PR-kliniek. Reden achter deze agenda was dat er nog geen social media agenda bestond. Terwijl dit een must is om meer volgers, klanten en naamsbekendheid te krijgen. Ik heb wel social media agenda’s gezien, maar dan alleen in online vorm. Extra leuk dat er nu een papieren versie van is!

Social Media Agenda 2017

Inhoud Social Media Agenda

In de agenda kan je je afspraken en notities noteren, maar ook je social media planning opschrijven. Ideaal voor ondernemers, marketeers, girlbosses én bloggers. Zo kan je op de linkerbladzijde afspraken schrijven en op de rechterbladzijde artikelideeën en social media uitingen. Hoe handig?! Rechtsboven kan je ook je aantal volgers bijhouden, zo kan je dus zien hoe je blog groeit.

De Social Media Agenda is voor 2017, maar ik heb met mijn stomme hoofd al vanalles ingevuld. Logisch: anders was de agenda maar nuttig voor twee maanden.

Social Media Agenda 2017

Social Media Agenda 2017
Aan het begin van de agenda staat een lijst met allerlei speciale dagen, gerangschikt op maand. Zo zie je bijvoorbeeld dat het in november toiletdag, niet-winkeldag en plastische chirurgie dag is. Niet allemaal even nuttig, maar wel leuk om op in te haken. Persoonlijk vergeet ik dit soort dagen altijd. Zo was het laatst World Vegan Day, waar ik natuurlijk op de dag zelf pas achter kwam, stom!

dsc_8271
Iets dat ik extra leuk vind aan deze agenda is dat het van papier is. Geen harde kaft, onnodige illustraties of andere gekke dingen. What you see is what you get. De agenda is vrij basic, maar dat vind ik juist fijn. De grootte is ook ideaal, groot genoeg om flink in te pennen maar klein genoeg om mee te nemen. Of het van duurzaam papier is gemaakt weet ik niet. Maar ik vind dit al heel bio, ja ik ben fan!

Gratis planner via Pinterest

Omdat niet iedereen €22,50 wil of kan uitgeven, heb ik good old Pinterest geraadpleegd. Via Pinterest vind je allerlei handige (social media) agenda’s. Deze kan je downloaden en zelf invullen met Photoshop of Paint.

 

De Social Media Agenda vind je voor €22,50 in de Soort van winkel in Zwolle, online of via deze verkooppunten.

Wat gebruik jij om je social media planning mee bij te houden? Let me know!

 

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply
  Marije
  17 november 2016 at 07:55

  Wat een goed idee zo’n agenda. Helemaal zo’n lijst met van die dagen vind ik leuk. Jammer genoeg net mijn agenda gekocht dus wie weet volgend jaar.

 • Reply
  Lisa
  17 november 2016 at 09:23

  Jeetje wat een handig idee en ontwerp! Dat we daar zelf met z’n allen niet zijn opgekomen haha! Ik vind €22,50 wel een beetje duur voor een agenda, dus ik neem zeker even een kijkje bij de gratis planners/templates op Pinterest. Liefs

  • Reply
   clairecodi
   17 november 2016 at 15:32

   Ik vind het zelf inderdaad ook vrij prijzig, maarja gelukkig koop je het maar één keer per jaar haha. Ik hoop dat je op Pinterest iets handigs vindt 🙂

   • Reply
    Lisa
    18 november 2016 at 09:56

    Ja dat scheelt wel inderdaad! Maar ik heb even op Pinterest rondgekeken en daar vind je inderdaad veel alternatieven! Bedankt voor het delen meis <3

 • Reply
  Eva
  17 november 2016 at 09:38

  Echt handig! Ik ben al een tijdje op zoek naar zo’n soort agenda 🙂 ga hem denk ik wel bestellen~

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  17 november 2016 at 09:40

  O wauw, die wil ik echt hebben! Volgend jaar lijkt het me sowieso een heel goed idee, want net als Marije heb ik al een agenda. X

 • Reply
  Miranda de Jong
  17 november 2016 at 09:57

  Ik haalde ook nooit wat er op mijn to do lijstje stond. Later bleek ook dat het onmogelijk was, tenzij ik het slapen over zou slaan.

  • Reply
   clairecodi
   17 november 2016 at 15:33

   Hahaha nou zó vol is mijn to do lijst niet 😉

 • Reply
  Sija
  17 november 2016 at 10:06

  Wat ontzettend handig! Leuk ook om bijvoorbeeld voor kerst te vragen! Ik sla dit artikel even op 🙂

 • Reply
  Merel
  17 november 2016 at 11:08

  Wat een leuk idee en super handig natuurlijk! Wat Sija al zegt, hartstikke leuk cadeau voor de kerst 😉 maar ik ga ook even kijken naar de Pinterest aanbiedingen. Thanks for sharing babe!

  Liefs, Merel

 • Reply
  Aneta
  17 november 2016 at 11:36

  Wauw dat is handig! Thanks voor de tip!

 • Reply
  Marieke
  17 november 2016 at 11:46

  Wat een handige agenda! Zeker interessant om naar te kijken, ook omdat ik dan school en blog beter gescheiden kan gaan houden…

  • Reply
   clairecodi
   17 november 2016 at 15:33

   Ja precies! Nu heb ik één agenda voor school en een voor mijn blog. Die voor school was 80 cent en mijn blog 22 euro… prioriteiten hahaha.

 • Reply
  Naomi
  17 november 2016 at 11:47

  Leuke agenda, zeker iets om te onthouden! Ik maak eigenlijk nu vooral gebruik van een good ol’ notebook en mijn iPhone/iMac kalender! Pinterest is LOVE trouwens 😉

  • Reply
   clairecodi
   17 november 2016 at 15:31

   Oooh dat is ook handig! 🙂 Ik moet wel iets van papier houden want ik hou van krabbelen haha.

 • Reply
  Roos
  17 november 2016 at 13:14

  Wat handig zeg, zeker die speciale dagen van het jaar! x

 • Reply
  Roos
  17 november 2016 at 15:47

  Wat een handig idee! Ik vind het alleen wel een beetje aan de dure kant.

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  17 november 2016 at 18:43

  Wat een leuke! Zoiets zou ik nog wel willen hebben. Gewoon voor de leuk! Benieuwd of zoiets handig is in gebruik.

 • Reply
  Djuli
  17 november 2016 at 20:10

  Zooo handig! Ik vergeet heel vaak om iets op Facebook of Instagram te posten dus dit zou ideaal zijn voor mij!

 • Reply
  lodi
  17 november 2016 at 20:50

  Fantastische plannef is dit zeg. Ik heb gewoon een n ook t e boekje waar ik alles in schrijf en een old school agenda maar deze is wel een echte hebben ding.

 • Reply
  Babs
  17 november 2016 at 21:02

  Dit vind ik echt heel handig! Ik ben heel slecht in het plannen… als ik in bed lig denk ik soms: ” O nee, dat had ik nog moeten doen!”
  En die data… Op Facebook zie ik het op de dag zelf pas… Is het vandaag alweer …. dag? Ik vergeet dat soort dingen altijd.

 • Reply
  Nesrin
  17 november 2016 at 21:35

  Dit is nieuw voor mij. Het lijkt mij ontzettend handig. Ik schrijf nog altijd alles op losse papiertjes en dit is niet handig.

 • Reply
  Femke
  18 november 2016 at 00:06

  Ohh wat een super handige agenda!! Ik heb ook het probleem dat ik wel een planning kan maken en me er vervolgens niet aan te houden.. haha. Ik ga zeker eens overwegen om deze aan te schaffen! Liefs

 • Reply
  Nicole
  18 november 2016 at 13:34

  Dat kende ik helemaal nog niet! Wat grappig! Wel erg prijzig vind ik.

 • Reply
  Janine
  18 november 2016 at 19:41

  wat een super toffe agenda! ik vind het alleen best duur voor zo’n simpel ding. Een schoolagenda staan ook nog erg leuke dingen in en je betaalt max 15.- Ik zou deze agenda wel kopen maar dan alleen als ie een tikje goedkoper word haha

  • Reply
   Claire
   19 november 2016 at 15:12

   Tof he! Echt jammer van de prijs maar gelukkig koop je het maar één keer per jaar. Het is ook niet uitgegeven door een groot bedrijf maar juist door crowdfunding, dus misschien heeft dat er iets mee te maken?:)

 • Reply
  Laura
  18 november 2016 at 22:59

  Wauw dit is heel handig, nog nooit gezien!

 • Reply
  Arielle
  20 november 2016 at 00:32

  Ik ben ook echt zwaar fan van het plannen en lijstjes maken!! Leuk om te lezen en handige en leuke tips!!

  Liefs XX

 • Reply
  Sara
  20 november 2016 at 12:24

  Oh I need this! Ga er toch eens over nadenken om dit aan te kopen, online dan 😉 Lijkt me echt heel handig!

  -xo Sara

 • Reply
  Lisa | Dutchbloggeronthemove
  20 november 2016 at 16:20

  Leuke review, ik denk dat ik hem wel ga bestellen. Lijkt me echt super!

 • Reply
  Charel
  21 november 2016 at 12:57

  Wat een super leuke agenda, heel erg handig!

 • Reply
  Winactie Social Media Agenda 2017 - Claire Codi
  6 december 2016 at 06:10

  […] Je kan namelijk de Social Media Agenda 2017 t.w.v. €22,50 winnen! Een tijd terug heb ik hier een blog over geschreven. Jullie waren heel erg enthousiast over de agenda. Daarom leek het ons leuk om er eentje weg te […]

 • Reply
  Anne-Sophie
  19 maart 2017 at 20:13

  Wat een handige tool, maar €22,50 voor een agenda is wel een beetje veel, dus dankje voor de Pinteresttips!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.