39 In Hersenspinsels

Persoonlijke update: hoera, ik ben afgestudeerd! (en wat nu?)

Hoera, ik heb mijn bachelor Media, Informatie en Communicatie behaald. Wat zijn mijn plannen na het behalen van mijn diploma? Eh, geen idee!

Op 9 april moest ik mijn afstudeeropdracht inleveren. Het plan was eigenlijk om in september al af te studeren. Helaas lukte dat niet omdat mijn docenten twee weken voor de inleverdatum aangaven dat er wat mis was gegaan. Ze hadden namelijk vooraf mijn plan van aanpak niet goed nagekeken. Ontzettend vervelend en daardoor kon ik niet eerder afstuderen. De afgelopen maanden ben ik daarom druk geweest met het aanpassen van mijn verslag. Het resultaat is een blogstrategie en een bloghandboek voor de non-profitorganisatie van ProVeg. Afgelopen maandag was het tijd voor mijn presentatie en ik was aardig zenuwachtig. Ik plaatste een foto op Instagram en kreeg ontzettend veel reacties. Heel erg bedankt voor jullie support!

A post shared by Claire Kemperman (@clairecodi) on Al die lieve berichtjes hebben zeker geholpen. Mijn presentatie ging namelijk heel erg goed. Ik kon mijn gehele onderzoek uitleggen binnen de korte 15 minuten en wist antwoord te geven op elke vraag. Zo’n verdediging is best spannend omdat je vooraf niet weet wat voor vragen je krijgt. Gelukkig ging het hartstikke goed. Na de presentatie kreeg ik eindelijk mijn cijfer te horen. Ik heb mijn afstudeeropdracht afgerond met een acht. Een mooi cijfer en ik ben ontzettend blij dat ik ben afgestudeerd. De bachelor Media, Informatie en Communicatie is in de pocket!

Wat is Media, Informatie en Communicatie?

De vraag die ik nu regelmatig krijg is: “Maar wat houdt je studie nu eigenlijk in?” of “Wat kan je nu worden?”. Goeie vraag! Tijdens mijn studie heb ik mij vooral gefocust op online content. Hierbij kan je denken aan:

 • Schrijven van een SEO-geoptimaliseerde tekst;
 • Fotograferen;
 • Beeldbewerking en beeldcreatie;
 • Sociale media;
 • Online marketing.

Eigenlijk komen al deze elementen ook terug op mijn blog. Zo plaats ik geregeld foto’s op Instagram, probeer ik grappig te zijn op Twitter en schrijf ik teksten die ook nog eens goed vindbaar zijn in Google’s zoekresultaten. Daarnaast verspreid ik mijn blogs via Facebook en vind ik het ontzettend leuk om foto’s te maken van mijn dagelijkse bezigheden. Dus wat kan ik eigenlijk ‘worden’ ? Nou een heleboel! Denk aan online marketeer, communicatie medewerker of online redacteur. Eigenlijk alles wat met (online) content te maken heeft.

Wat ga je nu eigenlijk doen?

Eh, geen idee. Ik heb besloten om mij te focussen op mijn blog. Ik wil graag een frisse start maken. Dit houdt in dat ik een nieuw logo laat maken, een ander thema ga installeren en meer artikelen ga plaatsen. Ik wil dus wat actiever worden op mijn blog. De afgelopen tijd heb ik weinig tijd gehad voor mijn blog. Nu is het tijd voor een nieuw begin. Ondertussen zoek ik naar een leuke baan in de regio Overijssel. Dus mocht je iets zien of horen: laat het me dan vooral even weten door mij te taggen of een e-mail te sturen naar info@clairecodi.nl. Mogelijk schrijf ik ClaireCodi ook in bij KvK zodat ik als freelancer aan de slag kan. Het lijkt me leuk om voor verschillende platformen te schrijven. Maar daar denk ik nog even over na. Eerst maar eens even bijkomen en bijtanken.

Ik hoop dat je het leuk vond om deze korte update te lezen. Mocht je nog tips of suggesties hebben, laat het me dan zeker weten!

You Might Also Like

39 Comments

 • Reply
  Stephanie
  24 april 2018 at 13:04

  Wat goed! Gefeliciteerd 😀 😀 😀
  Ik hoop dat je snel wat leuks vind om je geld mee te verdienen, ik kijk zeker uit naar de nieuwe content op je blog!

  • Reply
   clairecodi
   26 april 2018 at 12:04

   Dankjewel Stephanie! Ohh wat lief! Heb je nog voorkeuren qua content? 🙂 Dan ga ik ermee aan de slag.

 • Reply
  Beauty4skin
  24 april 2018 at 13:34

  Super! Gefeliciteerd!

 • Reply
  Iris
  24 april 2018 at 14:08

  Woehooee, zo fijn voor je!! Nu inderdaad lekker verder en er komt vast van alles leuks langs. Ik zal het online ook wat in de gaten houden voor je. Ik zie jou ook wel als freelancer inderdaad, wie weet! Eerst even rust en lekker met je blog aan de slag. Ben benieuwd!

  • Reply
   clairecodi
   26 april 2018 at 12:51

   Yaaay dankjewel Iris! Ja het lijkt me wel heel leuk om als freelancer aan de slag te gaan. Maar aan de andere kant vind ik werken met collega’s op een kantoor ook weer heel leuk! Misschien een beetje van beiden 🙂

 • Reply
  irene | tussenmarsenjupiter
  24 april 2018 at 16:51

  Jaaa leuk zo’n update en olé voor je slagen! Goed gedaan! Neem nog een beetje vakantie hé, dat heb je wel verdiend na al dat harde werk! En een leuke job komt wel op je pad terecht 🙂
  Veel plezier met het werken aan je blog! Altijd fijn om een frisse start te nemen!

  • Reply
   clairecodi
   26 april 2018 at 12:52

   Woohooo dankjewel Irene! Ik zat te twijfelen of ik hem zou plaatsen, want het is een vrij kort blog bericht. Ja ik neem lekker even vakantie en focus me even op lekker creatief bezig zijn 🙂

 • Reply
  Jessica
  24 april 2018 at 17:07

  Van harte gefeliciteerd met je afstuderen.
  Leuk om te lezen wat je nu eigenlijk allemaal kan met deze studierichting.

  • Reply
   clairecodi
   26 april 2018 at 12:58

   Dankjewel Jessica! Je de titel van de opleiding is een beetje cryptisch maar het is eigenlijk best wel breed 😉

 • Reply
  Aneta
  24 april 2018 at 18:27

  Wat leuk om weer een blog van je te lezen Claire!! Top dat je bent afgestudeerd. Nu focussen op de mooie dingen zoals een baan en natuurlijk je blog. Welkome back!!

  • Reply
   clairecodi
   26 april 2018 at 12:59

   Dankjewel Aneta! Ja ik ben een tijdje wat minder actief geweest maar ik ga weer full on bloggen 🙂

 • Reply
  Mariëlle
  24 april 2018 at 18:33

  Jeeeej het is je gegund, nogmaals gefeliciteerd <3 En geniet er inderdaad eerst even lekker van meid, nu kan het!!

  • Reply
   clairecodi
   26 april 2018 at 12:59

   Yaaay dankjewel Mariëlle! 🙂 Komt helemaal goed!

 • Reply
  Romy
  24 april 2018 at 18:51

  Yay, nogmaals gefeliciteerd, lieve Claire! Je hebt er zo hard voor gewerkt en hebt het echt verdiend dat je nu even echt kunt genieten van het ontdekken wat je het liefste wilt. Die gave baan gaat er vast komen! En hoe leuk trouwens dat je je gaat inschrijven bij de KvK! Dan ben je gewoon eigen ondernemer!
  Ik heb het al een paar keer gezegd, maar je bent echt een topper! <3

  • Reply
   clairecodi
   26 april 2018 at 13:01

   Super lief Romy! Ik ben zó blij dat ik mijn diploma heb. Hihi ik weet niet of ik me wel durf in te schrijven bij de KvK. Ik focus me op mijn blog en dan kijk ik hoe me dat bevalt. Dankjewel voor je support <3

 • Reply
  amke
  24 april 2018 at 19:44

  Jaaaaa! Gefeliciteerd! Wat fijn dat je nu – afgestudeerd en al – klaar voor een nieuwe start bent. Veel succes met de job-hunt!

  • Reply
   clairecodi
   26 april 2018 at 13:03

   Woohoo dankjewel lieve Amke! 🙂

 • Reply
  Inge | Monsieur Mango
  24 april 2018 at 20:37

  Ik wist wel dat alles goed zou komen. Nogmaals gefeliciteerd en geniet lekker van je roze wolk! Ik was heel blij dat ik na mijn afstuderen even niets meer ‘moest’ en neem ook zeker de tijd om uit te zoeken wat je wilt. 🙂

  • Reply
   clairecodi
   26 april 2018 at 13:08

   Hihi dankjewel voor al je goeie hoop! Ik moet wel eerlijk zeggen dat het wennen is na het afstuderen, maar ik ga lekker de focus leggen op mijn blog en zie vanuit daar weer verder 🙂

 • Reply
  Judith
  25 april 2018 at 06:38

  Gefeliciteerd 🙂 Wat een mijlpaal! Het lijkt me supertof om als freelancer aan de slag te gaan!

  • Reply
   clairecodi
   26 april 2018 at 13:08

   Dankjewel Judith, wat lief! Ja het lijkt mij ook super leuk om freelancer te zijn, wie weet in de toekomst.. 🙂

 • Reply
  Anna
  25 april 2018 at 08:31

  Gefeliciteerd met je afstuderen! Je opleiding klinkt trouwens wel heel leuk en interessant, ik wist helemaal niet wat je voor opleiding deed, haha! Tof om te lezen. Geniet van je vrijheid nu! <3

  • Reply
   clairecodi
   26 april 2018 at 13:10

   Dankjewel Anna! Haha ja de titel van de opleiding is ook een beetje cryptisch dus daar kan je het sowieso lastig vanaf leiden!

 • Reply
  Susan
  25 april 2018 at 09:04

  Gefeliciteerd Meis!!! <3

 • Reply
  Sija
  25 april 2018 at 12:47

  Nogmaals gefeliciteerd!!! <3 Super leuk dat je je weer gaat focussen op je blog. Heb er nu al zin in 😀

  • Reply
   clairecodi
   26 april 2018 at 13:14

   Hihi zooo lief! Dankjewel Sija, ben ook heel blij weer terug te zijn.

 • Reply
  Eva
  25 april 2018 at 17:10

  Yaaay! Zo goed dat het gelukt is, gefeliciteerd!! En neem inderdaad maar even rustig de tijd om een plan te maken, ik ben vrij snel van hot naar her gaan rennen en heb nu eindelijk tijd om na te denken over wat ik écht wil doen 🙂

  • Reply
   clairecodi
   26 april 2018 at 13:17

   Dankjewel! Hahaha nou ik heb ook de neiging om van hot naar her te rennen moet ik zeggen hoor! Dus misschien is het juist wel goed dat ik mij even focus op: wat wil ik nu eigenlijk?!

 • Reply
  Anne-Sophie
  25 april 2018 at 17:56

  Joehoe! Heel erg gefeliciteerd! (Ik studeer normaal gezien af binnen een jaar, dus ik kan me jouw vreugde en opluchting wel al voorstellen!)

  • Reply
   clairecodi
   26 april 2018 at 13:20

   Woohoo dankjewel Anne-Sophie! Ja het is inderdaad een geweldig gevoel als je eindelijk je diploma hebt.

 • Reply
  Ine
  25 april 2018 at 19:53

  Wat een leuk nieuws! Proficiat! Zo spannend zo een nieuwe start na het afstuderen. In juni is het voor mij ook zo ver!

  • Reply
   clairecodi
   26 april 2018 at 13:21

   Dankjewel Ine! Ohhh heel veel succes met de laatste lootjes, het gaat je lukken <3

 • Reply
  Florentine
  25 april 2018 at 21:32

  Super leuk om te lezen!!! Zo goed van je. Ik ben benieuwd wat je nu gaat doen. Wat een mooie blog heb je <3

  • Reply
   clairecodi
   26 april 2018 at 13:22

   Dankjewel Florentine voor het lieve compliment. Ik ben ook heel erg benieuwd wat ik nu ga doen haha. We gaan het zien! 🙂

 • Reply
  Karlijn
  27 april 2018 at 11:56

  Woeeh, gefeliciteerd! Superfijn dat je nu het studeren helemaal af kan sluiten 🙂

 • Reply
  Nicole
  27 april 2018 at 18:32

  Woehoooeee, gefeliciteerd!

 • Reply
  Mevrouw Marloes
  11 mei 2018 at 11:39

  Nog gefeliciteerd! Lijkt mij heerlijk om te horen dat je klaar bent met je studie.
  Ik kan niet wachten tot ik hopelijk over iets minder dan anderhalf jaar ben afgestudeerd 🙂

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.