44 In Fashion/ Producten en DIY's

Fair fashion meets mijn (niet zo faire) kledingkast

Vandaag deel ik een hele hoop outfit inspiratie. Ik combineer mijn twee fair fashion items met met kleding uit mijn eigen kledingkast.

Vorige week showde ik vol trots mijn nieuwe outfit van watMooi. Deze fair fashion outfit bestond uit een prachtige pantalon van ARMEDANGELS en een gestreepte longsleeve van Miss Green. Als (terechte!) opmerking kreeg ik dat de items net iets boven budget lagen. Als straatarme student begrijp ik dat natuurlijk. Ik heb het liefst dat mijn hele kast bestaat uit fair fashion. Helaas kan dat niet. Máár dat betekent niet dat ik geen enkel fair item kan aanschaffen.

Het leek me leuk om de items die ik van watMooi mocht uitzoeken te combineren met mijn eigen kleding. Waarom? 1) Dat is leuk 2) Om te laten zien wat je ermee kan. Het verandert de prijs weliswaar niet, maar als je ziet hoe je deze fair fashion items kan combineren is het misschien wel de investering waard. Zo draag ik bijna altijd streepjes. Ik loop pas twee maanden stage en krijg nu al te horen: ”Draag je nu alwéér streepjes?!”. Dan vind ik het wel fijn dat mijn gestreepte shirts van mooie kwaliteit zijn. Anders loop ik de hele tijd in hetzelfde sloeberige shirt. Nu kan ik nog als excuus gebruiken dat ik fair fashion stimuleer, ha!

Disclaimer: excuus voor de grote foto’s. Ik heb een uur geprutst met het formaat maar ik kreeg de foto’s niet kleiner en mijzelf volledig. Nu ben ik dus op ware grootte (grapje).

Miss Green: Longsleeve Billie Breton

De longsleeve Billie Breton is een gestreepte top met lange mouwen. De top is off white en afgewerkt met een babylock. Het materiaal bestaat uit bamboe. Je kan de top eigenlijk overal mee combineren, maar ik koos voor deze drie stijlen.

fair fashion Miss Green Longsleeve Billie Breton

Blazer // H&M
Top // Miss Green
Highwaist skinny // H&M
Enkellaarsjes // van Haren

Deze outfit kan je zowel dragen voor een speciale gelegenheid als voor everyday. Zelf draag ik hem gewoon overdag. Vooral nu het wat warmer wordt is deze outfit ideaal. Als je het te warm hebt, doe je het jasje gewoon uit. De top is gemaakt van zacht en luchtig bamboe dus perfect voor de lente. Ondanks dat de outfit heel lieflijk is geven de enkellaarsjes het een stoerder geheel.

fair fashion Miss Green Longsleeve Billie Breton
Top // Miss Green
Groene skinny // Only
Schoenen // Timberlands

De groene skinny heb ik ooit bij de ONLY gekocht en ik was meteen verliefd. Wat ik fijn vind aan de top is dat hij vrij lang. Zo kwamen een aantal jaar geleden de broeken niet tot je navel (zoals nu) maar dankzij de lange top kan ik hem nog steeds aan.  Mijn Timberlands eronder geven het een extra stoer geheel. Deze outfit is perfect voor als je een dag buiten bent. Op deze stoere schoenen kan ik namelijk de hele dag lopen.

fair fashion Miss Green Longsleeve Billie Breton
Top // Miss Green

Rokje // Costes
Panty // Zeeman
Schoenen // Primark

Confession: dit rokje heb ik nog nooit aan gehad! Het leek me wel leuk voor dit artikel maar stiekem is dit mijn favoriete outfit. Ik heb het rokje ooit gekocht in de sale maar ik wist nooit zo goed wat ik ermee moest. Ik combineer het rokje en de longsleeve met nep Chelsea boots van de Primark. Ja ik heb ook gewoon dingen van de Primark hoor. Ben ik trouwens de enige die zijn mouwen altijd opstroopt?

ARMED ANGELS: Pantalon Flo

Pantalon Flo is een tijdloze pantalon. Hij is voorzien van een rits en kleine steekzakken aan de zijkant. Het materiaal is gemaakt van 100% lyocell. De onderkant van de pijpen lopen uit waardoor je het zowel netjes, stoer of sexy kan combineren.

fair fashion ARMEDANGELS Pantalon Flo

Top // Glow Of Beauty
Pantalon // ARMED ANGELS
Schoenen // Adidas

Deze fan-tas-tische plantentrui is gemaakt door Anniek van Glow Of Beauty. Samen met haar moeder borduurt ze deze truien gewoon zelf, hoe cool! Toen ik deze trui spotte met plantenprint moest ik hem dan ook hebben. Ik zie dat Anna Nooshin pantalons vaak met losse tops combineert. Ik dacht: wat Anna Nooshin kan, kan ik ook. Het staat haar weliswaar beter, maar desondanks vind ik deze outfit heel leuk. Het geeft de pantalon meteen een andere look!

fair fashion ARMEDANGELS Pantalon Flo

Top // Primark
Pantalon // ARMED ANGELS
Schoenen // van Haren

Dit is niet mijn meest favoriete foto. Máár de outfit vind ik wel heel leuk. De blouse is van de Primark en heeft aan de achterkant een gouden rits. Gecombineerd met de pantalon van ARMEDANGELS en enkellaarsjes is dit de perfecte nette outfit. Je zou het kunnen dragen naar een sollicitatiegesprek of zakelijke event. Of gewoon voor een doodgewone maandag.

fair fashion ARMEDANGELS Pantalon Flo  fair fashion ARMEDANGELS Pantalon Flo

Top // Forever21
Pantalon // ARMED ANGELS
Schoenen // Onbekend

Dit is mijn tweede favoriete outfit. De top kocht ik bij de Forever21 in New York. Zowel de voorkant als de achterkant heeft een diepe V-hals. De outfit combineer ik met pumps voor een feestelijke look. Deze outfit zou ik zo dragen naar een feestje. De rode lippenstift maakt het helemaal af.

Wat een toffe fair fashion outfits. Waar vind ik de pantalon en top?!

De pantalon vind je in de webshop voor €99,90. De longsleeve is momenteel uitverkocht maar een soortgelijke top vind je bij ARMEDANGELS voor 39,95 Ik hoop dat je het vindt om deze outfits te zien! Mocht je meer outfits willen zien in het vervolg, laat het me dan weten.

Welke outfit is jouw favoriet?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met watMooi

You Might Also Like

44 Comments

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  28 maart 2017 at 07:23

  Jaaaaa de plantentrui! Ik vind het zo tof dat we nu dezelfde trui hebben, yes! Dat rokje van Costes is trouwens echt asociaal leuk, ik hoop dat je ‘m gaat dragen, anders kom ik ‘m van je stelen. Dat blousje met die pantalon is trouwens ook hartstikke mooi! Echt heel leuke combinaties heb je gemaakt, ik vind die blazer van H&M ook erg mooi. En nog steeds: je haar!!! I’m in love! Malou x

  • Reply
   clairecodi
   30 maart 2017 at 15:23

   Ik vind de plantentrui ook zo AWESOME! Hij zit zo heerlijk zacht en je kan hem overal mee combineren. Haha zo leuk dat je het rokje leuk vind. Ik vind mezelf altijd zo awkward in rokjes omdat ik ze nooit draag. Misschien doe ik hem wel aan naar onze fantastische date. Dank voor je mega lieve reactie Malou! Daar word ik zooo blij van <3 😀

 • Reply
  Romy
  28 maart 2017 at 07:28

  Wauw, zoveel toffe outfits! Ik ben helemaal pro combineren van fair fashion of tweedehands kleding en iets minder fair kleding. Je hebt er echt zulke mooie outfits van gemaakt. Dat oranje rokje is heel tof en ook de outfit met je rode top vind ik echt prachtig.

  • Reply
   clairecodi
   30 maart 2017 at 15:24

   Ahh dankjewel Romy voor al je lieve complimentjes! Volgens mij moet ik dat oranje rokje maar wat vaker aandoen 🙂 Super tof ook dat je fair fashion vaak combineerd met iets mindere fair kleding. Eerlijke kleding is soms zo onbetaalbaar en op die manier hou je het leuk 🙂

 • Reply
  Mariëlle
  28 maart 2017 at 07:57

  Ik wil ook heel graaag alles fair doen, maar niet alles kan tegelijk haha! Ik vind de streepjes wel super leuk!

  • Reply
   clairecodi
   30 maart 2017 at 15:25

   Herkenbaar Mariëlle! Daarom is het juist leuk om je eerlijke items te combineren met iets minder eerlijke items. Zo hou je het betaalbaar 🙂 Ooit hebben we een compleet eerlijke garderobe haha.

 • Reply
  Susan
  28 maart 2017 at 07:59

  Oooh wat ben je toch een babe!! Elke outfit staat je echt ontzettend goed, vooral die met dat rokje. Die pantalon staat je trouwens ook erg tof, vooral die met de rode en zwarte top.

  • Reply
   clairecodi
   30 maart 2017 at 15:27

   Aahhh ik word er helemaal verlegen van Susan. Super lief al die complimentjes! Ik ga dat rokje gauw aantrekken <3

 • Reply
  Klaske
  28 maart 2017 at 08:48

  Wauw, wat leuk zoveel outfits! En alles staat je ook zo onwijs goed. Ik vind alle combinaties heel leuk, maar die met het rokje en die met de plantentrui zijn mijn favoriet. 🙂

  • Reply
   clairecodi
   30 maart 2017 at 15:32

   Véél he haha. Het was ook wel een werkje om op de foto te zetten. Ik hoor het al: dat rokje moet ik volgens mij veel vaker aan gaan trekken. Dank voor je super lieve complimentjes 😀

 • Reply
  Aneta
  28 maart 2017 at 08:48

  Wat ontzettend tof! Het beige rokje vind ik je erg leuk staan. En de donkerblauwe/zwarte top van de Primark en de pantalon staan heel sjiek. Het is mooi om met twee basis items zoveel combinaties te maken

  • Reply
   clairecodi
   30 maart 2017 at 15:32

   Dankjewel Aneta! Wat toevallig jouw favoriete combi’s zijn ook de mijne 🙂 Zo zie je maar hoeveel kanten je op kan met een paar items.

 • Reply
  Iris
  28 maart 2017 at 09:00

  Wat leuk om te laten zien hoe je het zo combineert met wat je al hebt, maakt het denk voor velen een stuk toegankelijker! Zelf ben ik gek op tweedehands winkelen, super goedkoop en als je goed oplet scoor je de meest bijzondere items:)

  Ik wens je een hele mooie zonnige dag vandaag!!

  • Reply
   clairecodi
   30 maart 2017 at 15:33

   Dankjewel Iris, wat super leuk om te horen dat je dit artikel leuk vind. Ik vind het soms ook lastig te bepalen wat ik nou met een item kan maar zoals je ziet kan je er heel veel kanten mee op! Wat leuk dat je ook gek bent op tweedehands winkelen. Waar shop jij het meest? 🙂

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  28 maart 2017 at 09:15

  Ontzettend leuk dat je laat zien hoe je wat duurdere (duurzame) stukken combineert met wat meer betaalbare kleding. En wat heb je er een moeite en tijd in gestoken om mooie outfits samen te stellen! Mijn favoriete outfit is die met het bruine rokje en de outfit met een zwarte pantalon en donkerblauwe blouse. Prachtig! Zonde haast dat je het rokje nog niet eerder aan hebt gehad :).

  • Reply
   clairecodi
   30 maart 2017 at 15:34

   Dankjewel Liset voor je lieve compliment! Het is inderdaad een werkje maar ook wel weer heel leuk om te doen. Als ik niet weet wat ik aan moet doen, pak ik dit artikel er even bij haha. Het rokje ga ik vaker aandoen want ik zie dat het een favoriet is van meerdere haha.

 • Reply
  Merel
  28 maart 2017 at 09:56

  Ik vind de laatste outfit met de pantalon en de outfit met de streepjes en het rokje het leukst! De grootte van de foto’s vind ik trouwens best mee vallen! Het was vast een heel karwei om dit artikel zo te maken. Maar vind hem heel goed gelukt. Leuke outfits heb je gemaakt met de twee items 🙂

  • Reply
   clairecodi
   30 maart 2017 at 15:35

   Dankjewel Merel voor je lieve complimentjes! Gelukkig dat de grootte meeviel, ik vind het wel gek om mezelf zo beeldvullend te zien maar zo krijg je natuurlijk wel het beste idee van de outfits. Jouw favoriete outfits zijn ook toevallig de mijne haha.

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  28 maart 2017 at 12:05

  Wat een geweldige outfits heb je ervan gemaakt! Vooral die top van forever21 vind ik echt heel mooi 🙂

  • Reply
   clairecodi
   30 maart 2017 at 15:36

   Dankjewel Marieke voor het complimentje! Ik vond het ook heel leuk om te doen!

 • Reply
  Sija
  28 maart 2017 at 12:19

  Wat een geweldige outfits Claire! Ik vind ze állemaal leuk, kan niet kiezen! 😀 En ahhh dat rokje van Costes <3 <3 Love it!

  • Reply
   clairecodi
   30 maart 2017 at 15:37

   Ahhh zo mega lief Sija! Ik was al bang dat straks niemand de outfits leuk zou vinden dus ik ben heel blij met jouw comment haha. Dankjewel! Dat rokje ga ik vaker aantrekken!

 • Reply
  Danielle
  28 maart 2017 at 14:16

  Wat een leuke outfits! Die gestreepte top is echt prachtig en die pantalon staat je ook echt goed. Vooral de 1e outfit en de outfit met de pantalon en trui zou ik zelf zo aantrekken.

  • Reply
   clairecodi
   30 maart 2017 at 15:41

   Dankjewel Danielle voor de leuke complimentjes! <3 Ik vind de pantalon met de trui ook echt zo fijn zitten haha.

 • Reply
  Benthe
  28 maart 2017 at 19:20

  Geweldige outfits ?, dat rokje is inderdaad heel mooi!

  • Reply
   clairecodi
   30 maart 2017 at 15:42

   Zo lief Benthe, dankjewel! Dat rokje ga ik vaker aandoen 🙂

 • Reply
  Eva
  28 maart 2017 at 20:24

  Die trui van Anniek is zo leuk! Zo jammer dat ze de truien niet opnieuw gaat maken.

  • Reply
   clairecodi
   30 maart 2017 at 15:45

   Leuke trui he! Ik vind het ook jammer dat ze stopt. Maar ik kan me voorstellen dat het veel tijd kost om de truien te maken.

   • Reply
    Eva
    30 maart 2017 at 15:57

    Jaa, dat zal zeker veel tijd kosten! Maar wel leuk dat je nu een vrij unieke trui hebt 🙂

 • Reply
  Charel
  28 maart 2017 at 20:56

  Alles staat je zo goed! Onwijs toffe stijl en mooie items hihi!

  • Reply
   clairecodi
   30 maart 2017 at 15:45

   Aahhh Charel wat ben je toch suuuuper lief. Dankjewel voor het complimentje! <3 Welke outfit is jouw favoriet?

 • Reply
  Iris
  28 maart 2017 at 22:29

  Wauw, wat heb je er een toffe outfits van gemaakt! Ik vind die met het rokje heel erg leuk en de laatste ook. Eigenlijk gewoon allemaal haha. <3

  • Reply
   clairecodi
   30 maart 2017 at 15:48

   Dankjewel Iris voor je super lieve complimentjes <3 Aahh zo leuk dat je elke outfit tof vindt want ik was er wel een beetje onzeker over haha. Het duurde ook zolang voordat alle outfits waren gefotografeerd. Natuurlijk was Joey de lul (net als jouw vriend altijd) en hij kon op het eind mijn hoofd niet meer zien hahah.

 • Reply
  Djuli
  29 maart 2017 at 08:03

  Wauw wat een leuke outfits! Die zwarte broek is echt heel classy. Die compleet zwarte outfit is zo mooi!

  • Reply
   clairecodi
   30 maart 2017 at 15:49

   Ahhh dankjewel Djuli! Ik voel me ook echt volwassen in die zwarte broek haha.

 • Reply
  Jenn
  29 maart 2017 at 08:37

  Wat een leuke outfits! De outfit met het rokje is ook mijn favoriet

  • Reply
   clairecodi
   30 maart 2017 at 15:50

   Dankjewel Jenn voor het compliment! Volgens mij is de rok echt een favoriet hihi. Ik ga hem vaker aantrekken!

 • Reply
  jeapiebel
  29 maart 2017 at 10:39

  Zeker een top outfit wat staat je goed. Je hebt de stijl ook goed weten te combineren. Ik wil mij binnenkort meer verdiepen in duurzame kleding.

  • Reply
   clairecodi
   30 maart 2017 at 15:50

   Dankjewel Jeapiebel voor je lieve complimentjes! Ik vind dat jij er ook altijd leuk uitziet! 😀

 • Reply
  Hailey
  30 maart 2017 at 11:44

  Wat een toffe combinaties heb je gemaakt! Leuk om te zien hoe je alles combineert! Dat doe je goed! <3

  • Reply
   clairecodi
   30 maart 2017 at 15:54

   Ahh zo super lief Hailey! Dankjewel 🙂 Het was ook heel leuk om te doen. En wat gaaf trouwens dat je op de blog van Ikbenirisniet staat <3 Het deed me denken aan het artikel dat je een tijd geleden schreef 'Ik voel me niet gezien'. Volgens mij gaat het sindsdien echt suuuper goed met je blog!

 • Reply
  Cynthia
  30 maart 2017 at 16:29

  Het roze jasje, gestreepte shirtje en donkere broek. No doubt About That. 😉

 • Reply
  Lesley
  2 april 2017 at 11:02

  Superleuk gedaan! Ik vind de eerste het leukst denk ik, door de roze blazer! De laatste top en de grijze trui zijn ook erg tof! Leuk om te zien hoe jij alles combineert.

 • Reply
  Sara
  2 april 2017 at 18:04

  Hoe schattig en mooi ben jij!!! Mijn favo outfit is de pantalon met het topje van Primark. Staat je echt heeeel erg goed!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.