19 In Persoonlijk

10x gekke opmerkingen die ik krijg als vegetariër

Opmerkingen die je krijgt als vega

Wanneer je vertelt dat je vegetariër bent krijg je allerlei opmerkingen te horen. Soms hilarisch en soms vraag je je af of diegene wel 100% is. Ik deel de gekste opmerkingen die ik als vega ooit heb gehoord.

“Eet je dan wel kip?”
De dag dat ik vertelde dat ik vegetariër werd vroeg mijn moeder dit. Ze houdt vol dat het een grap is, maar ik geloof er niets van. Ik moest keihard lachen en vertelde haar dat een kip óók een dier is, dus nee! Gek genoeg krijg ik deze vraag heel vaak.

“Ik zou dat nooit kunnen, ik hou veel te veel van vlees.”
Nooit zal ik iemand aanpraten om ook vega te gaan eten. Je moet doen waar je jezelf fijn bij voelt. Maar kom op: niet kunnen? Ik denk dat het eerder niet willen is. En ook dat is helemaal oke.

“Pff dat doe je toch niet voor de dieren? Het dier is toch al dood.”
Het werkt met vraag en aanbod. Door mij gaat de vraag ietsjepietsje omlaag. Hopelijk wordt het aanbod dan ook iets kleiner. Enne, daar heb ik mijn eigen redenen voor. Maar ook voor de dieren, want wie houdt er nou niet van dieren?

“Hoe krijg je dan alle vitaminen binnen? Vlees is vet gezond.”
Toen ik nog frikandelbroodjes, kroketten en bitterballen at maakte niemand zich druk om mijn vitaminen. Waarom nu ineens wel?! Oja, en iedereen is ineens gezondheidsexpert geworden, zo gek!

“Ik eet ook niet veel vlees hoor”
Dat is vet goed, want vlees is lekker en afkicken is moeilijk. Plantaardig eten is hartstikke gezond én vaak goedkoop. Maar ik veroordeel je niet, dus je hoeft jezelf niet te verdedigen.

“Hé sorry dat ik kipfilet op mijn brood heb”
Wat lief, maar dit is een vleesetende wereld. Ik vind het onwijs tof als iemand rekening met me houdt en erover nadenkt dat ik het zien van vlees niet fijn vindt. Maar geen zorgen, mijn vriend eet ook gewoon vlees. Het enige wat ik echt vreselijk vind om te zien zijn spareribs.

“Dan kan je ook niet naar de McDonalds?”
Jawel met de fiets, want ik heb geen rijbewijs. Maar jokes aside: je kan gewoon een groenteburger bestellen. Ik eet meestal friet, groenteburger en een McFlurry. Helemaal niet zielig dus.

“Vind je het niet zielig voor de plantjes?”
Huh wat? Nee. En ja, ik ook eet vleestomaten.

“Mijn neef/oom/tante/zus van de nicht van mijn hond at ook vegetarisch en die werd ziek dus vegetarisch eten is gevaarlijk”
Dat is vervelend. Maar ik let er goed op dat ik alles binnenkrijg en eet mega gevarieerd. Bovendien laat ik elk halfjaar mijn bloed prikken om te checken of ik tekorten heb. Tot nu toe ben ik hartstikke gezond.

“O je eet geen vlees, de kip kan je wel uit de pasta plukken hoor”
Dit heb ik weleens naar mijn hoofd geslingerd gekregen als ik bij iemand at. Nee ik ga geen dode kip uit een pasta plukken. Er is alsnog een dier voor is gestorven en al die aroma’s erin zitten… No thanks, ik eet wel een salade.

Wat zijn de gekste opmerkingen die jij ooit hebt gehad? Let me know!

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Susan
  3 november 2016 at 08:29

  Wat bijzonder om te lezen wat mensen allemaal wel niet zeggen!

  • Reply
   clairecodi
   3 november 2016 at 12:05

   Haha ja de opmerkingen zijn heel creatief. Vragen vind ik absoluut niet erg trouwens, ik snap dat het voor sommige mensen een ver van hun bed show is 🙂

 • Reply
  anna
  3 november 2016 at 11:51

  Hahaha, wat herkenbaar dit! Vooral die “Eet je dan wel kip.” Hoezo? Ik begrijp die vraag echt niet, je weet toch zelf ook wel dat kip ook een dier is… Maar goed. Leuk artikel!

  • Reply
   clairecodi
   3 november 2016 at 12:06

   Haha ik begrijp het ook niet! Volgens mij omdat het een gevogelte is en dat is blijkbaar anders. De vraag of ik ook vis eet hoor ik ook vaak, maar die snap ik nog wel 🙂

 • Reply
  Desi
  3 november 2016 at 12:09

  Hahahaha zo herkenbaar dit allemaal. Het werd nog allemaal veel erger toen ik vegan werd. ”Huh maar jij mag toch geen eiwitten eten, want dat is toch altijd dierlijk?”

  • Reply
   clairecodi
   3 november 2016 at 12:18

   Oh ja dat is natuurlijk helemaal ‘extreem’ voor de meeste mensen! Daar snappen ze waarschijnlijk niks van haha. Ben benieuwd wat voor opmerkingen jij allemaal krijgt 🙂

 • Reply
  Elien
  3 november 2016 at 12:16

  Dat van die planten hoor ik zo vaak.
  Mijn vriend maakt altijd opmerkingen als ik salades eet: je eet dan misschien geen vlees maar vind je het niet erg voor al die groentjes?
  HAHAHA. Daar kan ik nu dus echt al niet meer mee lachen!

  • Reply
   clairecodi
   3 november 2016 at 12:26

   Wat erg hahaha. Mijn vader maakt precies dezelfde grappen. Ik word ook altijd in die vegan plaatjes getagged. Ik probeer er maar om te lachen maar het is vaak wel met kiespijn haha.

 • Reply
  Sarah
  3 november 2016 at 17:06

  Serieus AL deze opmerkingen zijn héél herkenbaar. De meest belachelijke vind ik toch nog steeds ‘Waarom eet je dan wel nog planten? Want die leven toch ook?’ Halleluja! Haha.

  • Reply
   Naomi
   4 november 2016 at 00:01

   Die krijg ik ook constant *insert eyeroll*

 • Reply
  Samantha
  3 november 2016 at 19:50

  “Maar planten hebben toch ook gevoel?” krijg ik heel vaak. Meestal sta ik dan een halve biologieles van 10 jaar geleden af te stoffen, haha! Ik kreeg eens een biertje in mijn hand gedrukt met de woorden “Hier. Zit B12 in.” die vond ik ook leuk. Ik krijg ook altijd leuke opmerkingen van de ouders van mijn vriend. “Door jou leren we nu heel veel nieuwe dingen eten!” we eten daar altijd op zondag. 🙂 Voor de rest krijg ik niet zoveel vragen, gelukkig maar haha!

 • Reply
  Catia
  4 november 2016 at 09:54

  Too sad, but true! It looks like you know how to handle the comments though 🙂

  I think people just don’t realize (or close their eyes, I don’t know) to the reality of the meat industry. Once you know it, there’s no way back. In my opinion at least.

  xx,
  Catia
  thepetitecat.com

 • Reply
  Sara
  4 november 2016 at 19:55

  Top artikel !!! Heb helaas hier zelf ook veel ervaring mee.. Ik herken ze bijna allemaal, op den duur luister ik maar half. Ik hoor vaak: ik begrijp niet waarom vegetariërs vleesvervangers willen eten die lijken op vlees. Dat is nochtans heel simpel, ik wil liever geen fluo roze veggieburger, geef mij maar een gewone “bruine” veggie burger. Vleeseters willen toch ook niet dat hun vlees fluo roos is. En dan nog het namaken van de smaak: ooit heb ik vlees gegeten, maar nu niet meer. Ik vind het wel leuk dat er heel veel “gewone” gerechten nu vegetarisch kunnen worden klaargemaakt dankzij o.a. de kipstuckjes van de Veggie Slager, de veggie shoarma, braadworst enz. Uiteindelijk zijn de “echte” vleeswaren ook bewerkt, tenzij je het hebt over een puur stuk vlees. En dat hoef ik niet nee dankje! 🙂

 • Reply
  Djuli
  6 november 2016 at 11:29

  Haha allemaal heel herkenbaar!

 • Reply
  Jenny - IkReis
  6 november 2016 at 18:53

  Wat een grappige reacties maar weer! Goed dat je iedereen zijn eigen ding laat doen. Lekker koken voor je vrienden, dan leren ze vanzelf hoe lekker vega eten kan zijn.

 • Reply
  Romy
  7 november 2016 at 13:44

  Wauw, echt heel herkenbaar! Ik herken bijna alle opmerkingen wel, op die over kip eten na 😉 Inderdaad vervelend als mensen denken dat je gewoon het vlees uit een gerecht kunt halen en dat het dan vegetarisch is. Alsof je vegetariër wordt om steeds vlees ergens tussenuit te halen en vervolgens weg te gooien…

  • Reply
   clairecodi
   7 november 2016 at 17:53

   Leuk om te horen dat het herkenbaar is haha. Ja vreselijk is dat, dan merk je wel dat die personen niet echt door hebben waar het precies om gaat.

 • Reply
  Galina
  31 januari 2017 at 14:09

  ‘Maar wel gewoon kip toch?’ Bijna wekelijks komt die voorbij :’), laatst merkte mijn man het zelfs op, dat het opvallend is hoe vaak die vraag wordt gesteld.

 • Reply
  Cecily
  20 april 2017 at 12:30

  Zo herkenbaar. Alleen heeft volgens mij niemand me ooit gevraagd of ik wel kip eet, maar wel vaak of ik wel vis eet.
  Een opmerking die ik heel veel tegenkom is “Maar God heeft ons dieren gegeven om als voedsel te dienen.” Heel vervelend. Ik heb een prima antwoord en weet heel goed waarom het christendom en vegetarisme prima samengaan, maar het is wel erg vervelend om het steeds te moeten herhalen.
  Vlees ergens uit plukken doe ik vaak wel. Alleen wordt het bij mij thuis dan niet verspild, daar hebben we een hond voor. 😉 Of iemand anders aan tafel eet het op. Hoewel ik dit natuurlijk liever gewoon niet in mijn eten zou zien.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.