7 In Hersenspinsels

Lekker persoonlijk: New York Recap

hoofdpicca

Afgelopen week was ik in New York, heel gaaf en indrukwekkend! Vandaag laat ik een New York recap zien van deze trip. Zo zie je waar ik ben geweest, wat ik heb gedaan én wat ik heb gegeten.

Vorige week kon je lezen dat ik één: een nieuwe rubriek heb en twee: naar New York ben geweest. Voor mij enorm spannend omdat ik nog nooit heb gevlogen, buiten Europa ben geweest of ‘alleen’ op vakantie. Nu zat ik met een groep klasgenoten, maar stiekem vond ik het toch wel spannend. Die zenuwen waren nergens voor nodig want New York was echt amazing. Doe mij maar nog een keer, maar dan zonder de halve dag in het vliegtuig te zitten.

If you can make it here, you can make it anywhere

Het was geen vakantie. Tijdens deze trip was ik samen met mijn groep bezig met een mediaproduct. We maakten een documentaire reeks over hoe je het maakt in New York. De definitie van succes is voor iedereen anders, maar toch geldt dat New York dé stad is voor als je het wilt maken. Sommige mensen die we hebben geïnterviewd zagen succes als geld, fame of een happy gezin. Als de documentaire gemonteerd is, zal ik hem delen. Het is in ieder geval heel erg tof geworden.

Horror hotel

Het liefste vertel ik niks over het hotel want het was één en al hel. Maar: lets keep it real. We verbleven in Hotel Pennsylvania middenin het centrum. Tegenover zit het metrostation, ernaast Times Square en ook andere winkels zijn op 10 minuten afstand. Het hotel lijkt dikke prima via de website maar dat is totaal niet het geval. De kamers zijn ranzig en haren in je bed zijn eerder regel dan uitzondering, brrr. Zo ben ik met mijn groep vijf keer van kamer gewisseld door o.a. muizen en bedbugs. Totaal geen aanrader!

Wat ik heb gezien

De combinatie van een schoolopdracht én zeven mensen is niet ideaal als je New York wilt ontdekken. En al helemaal niet als één van hen alle vega(n) hotspots wilt zien. No worries, ik heb genoeg sightseeing gedaan. Zo ben ik naar Times Square, Brooklyn Bridge, 9/11 Memorial, China Town, Soho en de Bronx geweest. Maar de meeste vegan places die mij zijn aangeraden heb ik helaas niet kunnen zien. Hoor ik daar een tweede trip naar New York? Maybe!

New York Recap: Times Square
Times Square: ’s avonds nog indrukwekkender.

New York Recap: 9/11 memorial
Indrukwekkend 9/11 memorial.

New York Recap: koffie @ sisters
Koffie bij hipster tentje Sisters.

New York Recap: vrijheidsbeeld
Vrijheidsbeeld vanaf de boot.

New York Recap: Whole foods lunch
Lunch van $20 bij Whole Foods (eten is duur!)

New York Recap: Brooklyn Bridge
Brooklyn Bridge.

New York Recap: brooklyn
Brooklyn Bridge at night, bijna alles is mooier ’s avonds.

New York Recap: uitzicht

New York Recap: TGIFridays
Dinner bij TGIFridays, een vegaburger van 1000 calorieën.

New York Recap: uitzicht vanaf Rockefeller
Uitzicht vanaf Rockefeller.

New York Recap: schaatsen bij rockefeller
Schaatsen bij Rockefeller

New York Recap: pizzaslice
Pizza is hier mega goedkoop. Een slice kost maar $1,50.

New York Recap: Central Park
Een ‘niet geposeerde’ foto bij Central Park

New York Recap: Amerikaanse stroopwafels
Stroopwafels in Amerika, helaas niet zo lekker als Hollandse.

New York Recap: MOMA
We gingen naar het Modern Museum Of Art. Zoals je ziet, iets te modern voor mij..

New York Recap: refugees

Wat vond je van mijn New York Recap? Ben jij weleens in New York geweest? Let me know!

Beeld hoofdfoto: G. Testuz

 

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Marieke
  21 oktober 2016 at 15:53

  Leuk om te lezen! Hahaha dat museum is inderdaad wel erg modern 🙂 Ik ben zelf nog nooit in New York geweest, maar ik wil er zó graag een keer heen! Lijkt me echt een geweldige stad! Echt tof dat je bent geweest, ben benieuwd naar je documentaire.

  • Reply
   clairecodi
   24 oktober 2016 at 22:00

   Thanks, fijn om te horen! Het is inderdaad heel gaaf om een keer te zien en mee te maken. Zeker een aanrader, maar wel als je flink wat zakgeld hebt haha. Alles is zo duur.

 • Reply
  Demi
  22 oktober 2016 at 09:52

  Leuk om te zien! Ik wil zo graag nog een keer naar New York!

  • Reply
   clairecodi
   24 oktober 2016 at 22:00

   Dankjewel! Zeker doen, het is echt iets wat je een keer gezien moet hebben 😀

 • Reply
  Naomi in Wonderland
  23 oktober 2016 at 16:37

  Jaaaa je NY post! Ik keek er al naar uit. Wat jammer dat je niet alle vega(n) plaatjes hebt kunnen bezoeken 🙁 echt zonde, maar NY loopt niet weg.. en haha, die sushi uit whole foods die heb ik ook gegeten, maar inderdaad niet goedkoop, zeker omdat die sushi roll vrij basic is! Verder erg leuke foto’s! En wat kak dat je in dat hotel moest (?) verblijven want ik ben er enkel een keer doorgelopen en vond het toen al niets. Verschillende vrienden die NYC wonen hebben me ook al een aantal keren verteld dat het een rot hotel is. Jammer dat je het hebt moeten ondervinden. Qua locatie ligt ie centraal maar dat is het dan ook.. Ook moest ik lachen om die foto van jezelf in het MOMA haha! Ik ben er zelf ook nog nooit geweest, ik sla museums regelmatig over wanneer ik daar ben… Nu heel erg mooie foto’s! En top dat je naar Rockefeller bent gegaan en niet het Empire State Building voor het uitzicht! Véél mooier. Oké, ik stop voordat deze comment een hele blogpost op zich wordt! NY maakt me gewoon altijd excited.

  • Reply
   clairecodi
   24 oktober 2016 at 22:02

   Wat ontzettend lief! Ja ik vind het ook mega jammer, anders gaan wij een keer samen. Maken we er een vegan NYC trip van! (Lijkt me serieus een tof idee haha). Helaas moesten we in dat hotel verblijven. Ik ben zo dankbaar dat ik geen bedbugs heb meegenomen of iets, dat is echt mijn nachtmerrie! Het MOMA was trouwens gratis, vandaar dat we erheen gingen haha. Anders had ik mijn geld teruggevraagd hihi. Thank you dat je de tijd neemt om te reageren, zo super leuk!

   • Reply
    Naomi
    31 oktober 2016 at 17:50

    Een vegan NYC trip klinkt géweldig. Ik mis het eten daar echt nog steeds elke dag. Ik droom van vegan sushi, vegan whole foods en meer. Ugh. En fast food. Een groentenburger is ook wel lekker hoor, maar wordt saai na een tijdje… NYC is nooit saai :’) goed om te onthouden dat MOMA gratis is, doe ik volgende keer!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.