38 In Groene Beauty

Natuurlijke beautyproducten | Vegan geurkaars | DIY highlighter | Slaapspray

Bestelling van natuurlijke beautyproducten bij Bespoke By You

Laatst plaatste ik een bestelling bij de webshop Bespoke By You. Ik laat je zien welke natuurlijke beautyproducten ik heb bestelt. Met deze producten maakte ik ook drie leuke DIY’s.

Over Bespoke By You

Bespoke By You is de webshop van Galina. Hier vind je alles wat je nodig hebt om zelf beauty-, lifestyle- en zelfs schoonmaakproducten te maken. Because why not make it yourself? In de shop vind je alle ingrediënten om mee aan de slag te gaan. Deze zijn niet alleen lief voor het milieu, maar ook voor jezelf. Tegenwoordig stellen producten niet zoveel voor als je naar de ingrediënten kijkt. Vaak betaal je voor de marketing. Als je de producten zelf maakt weet je precies wat er in zit en (niet geheel onbelangrijk) wat er níet in zit. Alle ingrediënten zijn natuurlijk en dierproefvrij en een gedeelte van het assortiment is vegan. 

Waarom zou je zelf beauty-, lifestyle- en schoonmaakproducten maken? Als je je eigen producten maakt is het aangepast aan jouw huidtype, weet je precies wat erin zit en ben je goedkoper uit. Mocht je (net als ik) geen DIY-er zijn, dan kan je de blog raadplegen. Hier vind je meer dan 70 recepten gemaakt met natuurlijke beautyproducten om mee aan de slag te gaan. Maar ook op Pinterest vind je genoeg inspiratie. Reden genoeg voor mij om een flinke bestelling te plaatsen. 

Mijn bestelling met natuurlijke beautyproducten

Shoplog met natuurlijke beautyproducten

In mijn bestelling zaten de volgende producten:

 • Twee flesjes avocado-olie
 • Sojawas
 • Merlot mica
 • Kaoline klei
 • Etherische olie lavendel
 • Dr. Bronner’s zeep Citrus-Orange
 • Sericiet mica
 • Zijde mica
 • Twee minerale potjes met zeef

Avocado-olie

Avocado-olie

Ik heb best wel last van hoofdhuidstruggles. Mijn hoofdhuid voelt droog en soms heb ik schilfers. Galina gaf me als tip deze avocado-olie te mengen met kokosolie voor een makkelijk en fijn haarmasker. De olie kan diep in je hoofdhuid binnendringen dankzij de enkelvoudig onverzadigde vetzuren van de avocado-olie. Op die manier wordt je hoofdhuid en haar weer gehydrateerd. De antioxidanten in de olie stellen je huid en haar in staat zichzelf te repareren.

Sojawas

Sojawas

Vegan geurkaars maken met natuurlijke beautyproducten

In kaarsen wordt vaak bijenwas verwerkt. Mocht je hier niet zo’n fan van zijn dan kan je sojawas gebruiken. Met sojawas kan je heel gemakkelijk je eigen vegan kaars maken. Hier komt nog een DIY van online. Hierbij alvast een preview. Ik vind het zelf een fijn en diervriendelijk alternatief.

Merlot mica

mica met paarse kleur

Mica is fijn poeder gemaakt van mineralen. Deze mica is dieppaars met rode ondertoon. De mica is non-bleeding en kan worden verwerkt in CP zeep voor de mooiste kleuren. Ik gebruikte de mica bijvoorbeeld in mijn DIY voor vegan lippenbalsem. Zo heb ik lippenbalsem met een mooi paars kleurtje.

Kaoline klei

natuurlijke beautyproducten kaolineklei

Kaoline klei heeft een reinigende werking. Het wordt vaak gebruikt in cosmetica omdat het geschikt is voor elk huidtype. De klei remt de talgproductie waardoor je huid er minder vet en shiny uitziet. Dankzij zijn witte kleur is het tevens een (natuurlijke) kleurstof voor zeep. Daarnaast vormt het een basis voor minerale cosmetica zoals foundation. Je kan kaoline klei gebruiken voor:

 • Zeep
 • Scrub
 • Gezichtsmaskers
 • Haarmaskers
 • Tandpasta en mondverzorging

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog geen wilde plannen hiermee heb, maar er komt nog een DIY aan. 

Etherische olie lavendel

Etherische olie lavendel en DIY slaapspray

Ik ben helemaal niet zo van de wierrook/oliën/geurwax, maar deze etherische olie wilde ik heel graag hebben. Ik ben dol op lavendel. Naast zijn lekkere geur kan je het ook gebruiken vanwege zijn kalmerende werking. Bij brandwonden, irritaties, insectenbeten, zonnebrand en wondjes zorgt lavendel ervoor dat de huid sneller geneest. Ik gebruikte de lavendel olie meteen voor een DIY slaapspray. Even lavendeolie mengen met alcohol denat, gedemineraliseerd water en klaar. Je zou er eventueel nog een leuk etiket omheen kunnen doen.

Dr. Bronner’s zeep Citrus-Orange

Dr Bronner's zeep

Deze zeep is volgens mij de holy grail van Galina. Op haar blog staan namelijk meer dan 18 toepassingen van de zeep. De zeep is gemaakt van kokosolie, palmolie, olijfolie, water, plantaardige glycerine, hennepzaadolie en jojoba olie. Deze variant bevat ook citroenschilolie en sinaasappelschilolie. De zeep is fairtrade, biologisch en gemaakt met liefde voor mens, milieu en dier. Je kan er onder andere body wash, wasmiddel, allesreiniger en shampoo mee maken. Maar hij is ook prima voor onder de douche. 

Sericiet mica en zijde mica

Zijde mica en sericiet mica

Twee poeders gemaakt met natuurlijke beautyproducten

DIY highlighter met natuurlijke beautyproducten zoals zijde mica en sericiet mica

DIY highlighter met natuurlijke beautyproducten

Zijde mica is ook gemaakt van mineralen (net als de paarse mica van hierboven). Het reflecteert het licht op een subtiele manier, waardoor poriën en fijne lijntjes minder zichtbaar worden. Doordat het poeder niet volledig dekkend is vormt zijde mica bovendien een perfect ingrediënt voor een finishing powder voor over je foundation. De sericiet mica heeft daarentegen een gladde, zijdeachtige en matte structuur. Je kan sericiet mica gebruiken als finishing poeder.

Op de blog spotte ik een ontzettend gave DIY voor highlighter. Nu ben ik normaal niet zo van het highlighten/contouren/shapen enzovoort. Maar deze DIY trok mij heel erg aan. Je mengt hiervoor zijde mica met sericiet mica, kaolineklei en een drupje olie. (Klik hier voor de volledige DIY). Nu vond ik het effect eerst iets te subtiel. Ik besloot daarom een extra potje te maken met vooral zijde mica. Check die glow! Normaal zit er in highlighter vooral glitter maar deze heeft echt een mooie glans. En dat maak je gewoon met een paar natuurlijke beautyproducten. I’m in love..

Conclusie

Ik ben fan van de producten van Bespoke By You. Naast dat alle producten natuurlijk en dierproefvrij zijn, is de shop ook heel leuk! Dankzij de blog kan je zo aan de slag met de verschillende producten. Als je dingen niet volledig begrijpt of opzoek bent naar iets specifieks is Galina makkelijk te bereiken. Dankzij haar kreeg ik ook de fijne haarmasker tip. Er verschijnen zeker nog een aantal DIY-projectjes met deze producten. Dit artikel is overigens geen spon. Ik ben oprecht fan.

Ben jij bekend met de webshop Bespoke By You? Maak jij weleens natuurlijke beautyproducten? Let me know!

 

You Might Also Like

38 Comments

 • Reply
  Romy
  27 april 2017 at 07:01

  Wat een gave dingen heb je allemaal gekocht! Zo leuk dat je aan het DIY’en gaat hiermee! Ik ben echt heel benieuwd, vooral naar die highlighter. En ik denk dat ik ook maar snel eens bij deze webshop moet bestellen 🙂

  • Reply
   clairecodi
   28 april 2017 at 22:10

   Dankjewel lieve Romy! Ik zou zeker eens een kijkje nemen want er zitten zoveel leuke producten in de shop!

 • Reply
  Susan
  27 april 2017 at 07:40

  Wat een leuke dingen allemaal! Gaaf ook die highlighter.

  • Reply
   clairecodi
   28 april 2017 at 22:10

   Dankjewel! Ik vind die highlighter ook echt heel mooi. Normale highlighters vind ik gauw te glitterig maar deze heeft een mooie glans 🙂

 • Reply
  Galina
  27 april 2017 at 09:23

  Yaaaayy, wat super super superleuk!!

 • Reply
  Sija
  27 april 2017 at 09:30

  Wauw, wat leuk! Een groot deel van de producten kende ik nog niet, leuk om het zo te ontdekken. Zo’n slaapspray lijkt me ook wel wat! Liefs, Sija

  • Reply
   clairecodi
   28 april 2017 at 22:12

   Ahh wat leuk dat je hierdoor nieuwe dingen hebt ontdekt. De slaapspray ruikt echt heerlijk <3

 • Reply
  Iris
  27 april 2017 at 11:12

  Ja zo leuk, wat een fijne spulletjes en wat kun je er veel mee! Zo leuk al die DIY’s! Ik heb die essentiële lavendelolie ook trouwens, echt zulk fijn spul!

  • Reply
   clairecodi
   28 april 2017 at 22:15

   Dankjewel! Ik hou echt van (makkelijke) DIY’s! De lavendelolie gebruik ik ook overal voor. Het ruikt zooo lekker.

 • Reply
  Marlieke
  27 april 2017 at 11:33

  Ik krijg hier zo’n kriebels van! Ik wil duurzame merken blijven steunen, maar toch zoveel mogelijk zero-waste gaan. Dit is een goede combi! Mijn scrub maak ik af en toe zelf en ik gebruik kokosolie voor bijna alles. Leuke blog weer:D.

  • Reply
   clairecodi
   28 april 2017 at 22:16

   Ahh herkenbaar hoor Marlieke! Ik koop veel make-up nog wel gewoon van duurzame merken en een aantal verzorgingsproducten. Maar af en toe vind ik het leuk om het zelf te maken. Wat leuk dat je ook je eigen scrub maakt. Kokosolie is ook echt mijn holy grail als het gaat om haarmasker of make-up remover, zo fijn!

 • Reply
  Linda - Zaailingen
  27 april 2017 at 12:04

  Leuk dit! Ik ben laatst ook helemaal gevallen voor Galina’s site, maar ik heb nog niets besteld want ik heb nog zoveel in huis (en gebruik niks, haha – maar serieus, die allesreiniger heb ik over 10 jaar nog). Wel zo’n zin om aan het DIY-en te gaan! Heb laatst al een haarmasker van alleen kokosolie genomen en dat was best heel erg fijn. Ben benieuwd of het met avocado-olie nóg fijner is 🙂 Veel plezier ermee!

  • Reply
   clairecodi
   28 april 2017 at 22:17

   Wat leuk dat je ook zo’n fan bent van Bespoke By You! Ik moet eerlijk bekennen dat ik nu ook wel een voorraadje heb opgebouwd en dus wel even zoet ben. Toevallig gebruik ik dat masker ook. Met avocado-olie voelde ik me vooral heel erg verwend haha. Ik bedoel: avocado in je háár!!

   • Reply
    Linda - Zaailingen
    28 april 2017 at 22:28

    Haha ja, fucking decadent! Ik vraag me dan wel af of het niet zonde is om voedsel in je haar te doen of juist goed dat je alleen de allerbeste ingrediënten gebruikt voor je haar. Of ik sabbel gewoon aan m’n haar ofzo 😉

 • Reply
  Neverdullmoments
  27 april 2017 at 13:28

  Wat een leuk artikel! Die kaoline klei lijkt mij wel iets, ik voel me soms een shiny discobal haha 😉

  • Reply
   clairecodi
   28 april 2017 at 22:18

   Wat leuk te horen! Kaoline klei is echt super goed tegen een shiny gezicht. Mijn neus gaat altijd heel erg glimmen na een uurtje dus dan is ‘ie perfect!

 • Reply
  MC Kleuver
  27 april 2017 at 13:37

  Het lijkt me heel erg leuk om eens mijn eigen kaars te maken. Goede tip!

 • Reply
  Shirah
  27 april 2017 at 16:43

  Ik krijg hierdoor zin om zelf allemaal beautyproducten te maken haha. Die zeep wil ik echt eens proberen!

  • Reply
   clairecodi
   28 april 2017 at 22:19

   Hihi zo leuk te horen Shirah! Ik vind DIY-en echt leuk, nouja als ze een beetje makkelijk zijn! Dr. Bronner zeep is echt een aanrader! Ik spotte hem ook bij de Tuinen dus wie weet zou je hem daar ook kunnen vinden.

 • Reply
  Klaske
  27 april 2017 at 21:08

  Echt onwijs leuk dat je zo zelf allerlei beautyproducten kan maken. Liefde voor de highlighter, zo mooi! Ik denk dat ik binnenkort ook een keer aan het DIY’en ga. 🙂

  • Reply
   clairecodi
   28 april 2017 at 22:20

   Dankjewel Klaske! Het is echt heel makkelijk door de blog van Galina!

 • Reply
  Els
  28 april 2017 at 09:16

  BespokeByYou is zo leuk! Ik heb laatst zelf ook zo’n geurkaars genaakt :-).

  • Reply
   clairecodi
   28 april 2017 at 22:21

   Wat super leuk! Die zat in het EPIC pakketje toch? 🙂

 • Reply
  Jenn
  28 april 2017 at 09:29

  Wat een leuke dingen heb je gekocht! Ik ken Bespoke By You via EPIC, omdat sommige bloggers hun cadeautje uit deze shop hebben ontvangen. Sindsdien wil ik er graag iets bestellen maar ik weet nog niet wat…

  • Reply
   clairecodi
   28 april 2017 at 22:22

   Wat leuk om te horen Jenn! Hmm je zou op de blog van Bespoke By You kunnen kijken, daar vind je een aantal leuke DIY’s die je zou kunnen proberen. Tenminste, zo heb ik ook mijn eigen bestelling gedaan haha. Ik wilde heel graag die highlighter proberen!

 • Reply
  Liset
  28 april 2017 at 14:42

  Goh, die zijde mica ziet er wel heel mooi uit! Wat een zachte gloed geeft hij aan je huid. Heel leuk dat je zelf meer beautyproducten wilt gaan maken, dan weet je inderdaad wat er allemaal precies in zit :).

  • Reply
   clairecodi
   28 april 2017 at 22:23

   Mooi he die glow?! Ik vind normale highlighters vaak ‘te sparkly’ waardoor ik er uitzie als een discobal. Maar deze is heel zacht en natuurlijk 🙂

 • Reply
  Charel
  28 april 2017 at 14:50

  Wat een leuke producten allemaal zeg! Heel leuk 🙂

  • Reply
   clairecodi
   28 april 2017 at 22:27

   Dankjewel Charel! 😀 Super leuk om te horen.

 • Reply
  Aneta
  28 april 2017 at 16:01

  Ik ben niet bekent met deze producten. De lip balsem en highlighter zijn echt heel tof. Zit er ook een geur aan?

  • Reply
   clairecodi
   28 april 2017 at 22:28

   De highlighter heeft geen geur maar de lippenbalsem wel! Maar die kan je zelf toevoegen, het hoeft in principe niet 🙂

 • Reply
  Iris
  28 april 2017 at 16:35

  Wat wat veel producten! Ik vind dit echt heel tof en wil hier ook wel een keer meer mee gaan doen 😀 Tof!

  • Reply
   clairecodi
   28 april 2017 at 22:29

   Aahhh wat leuk om te horen! Zeker doen Iris het is zo leuk om je eigen producten te maken 😀

 • Reply
  Sara | MevrouwMiauw
  29 april 2017 at 17:51

  Ooo wauw, wat een feest. Ik kende Bespoke by you wel al, maar door jouw artikel ga ik dadelijk eens eventjes een kijkje nemen. Vooral die Mica spreekt me heel erg aan. Je hebt echt hele leuke dingen geshopt!

 • Reply
  Kreanimo
  29 april 2017 at 21:47

  wauw – mooie aankopen allemaal.
  Ik ga ook eens snuisteren….

 • Reply
  Sofie | Soofblogt.nl
  1 mei 2017 at 13:08

  Wat een leuke aankopen! Fijn om te weten dat ze hier soja was verkopen!

 • Reply
  Marieke
  1 mei 2017 at 17:25

  Echt, echt, echt HEEL leuk!! <3

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.