6 In Groene Beauty

N.A.E. Gentle Face bar review | Zero waste gezichtsreiniger

NA.E. gentle face bar hoofdfoto

Op zoek naar een zero waste gezichtsreiniger? Ik testte de Gentle Face Bar van N.A.E. In dit artikel deel ik mijn ervaring. 

Make-up verwijderen vind ik het meest saaie dagelijkse klusje. Hiervoor gebruik ik meestal olie en micellair water. Het is zacht voor je huid en verwijdert gemakkelijk alle foundation en mascara. Maar helaas zit micellair water altijd in een plastic fles en dat is niet heel duurzaam. Bij Kruidvat kwam ik de Gentle Face Bar van N.A.E. tegen. Ik testte al eens eerder een zero waste gezichtsreiniger, namelijk die van Lush. Maar daar was ik niet heel erg over te spreken. De gezichtsreiniger droogt flink uit en maakte mijn huid uiteindelijk onrustiger dan dat het al was. Toch besloot ik mijn vertrouwde skincare routine om te gooien om deze zero waste gezichtsreiniger eens te proberen!

NA.E. gentle face bar

N.A.E Gentle Face Bar

N.A.E. staat voor Naturale Antica Erboristeria. Het biologische merk vindt zijn roots in de Italiaanse kruidengeneeskunde. Volgens hun website maken ze op maat gemaakte melanges voor elke huid met specifieke kruiden en ingrediënten. Alle gezichts- en lichaamsverzorgingsproducten zijn veganistisch en gecertificeerd biologisch met een subtiele Italiaanse geur. In het assortiment vind je onder andere shampoo bars, body bars, douchegels en dag- en nachtcrèmes.

De N.A.E. Gentle Face Bar is een gezichtsreiniger die je gebruikt na je oogmake-up remover. Volgens N.A.E. verwijdert de bar onzuiverheden zonder je huid uit te drogen. Je kunt er tot wel 50 wasbeurten mee doen.

Kenmerken

 • Minimaal 99% ingrediënten van natuurlijke oorsprong
 • Biologisch gecertificeerd
 • 100% vegan
 • Verpakking gemaakt van karton met FSC keurmerk
 • Recyclebare verpakking
 • Geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden

zero waste gezichtreiniger

ingrediënten NA.E. gentle face bar

Ingrediënten

N.A.E. Gentle Face Bar bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten en voor 77% uit biologische ingrediënten. Toch zegt dit helemaal niets over de kwaliteit en werking van het product. De eerste twee ingrediënten van de bar zijn palmolie. Sodium Palmate is verzeepte palmolie en Sodium Palm Kernelate is palmpitolie. Deze olie zorgt ervoor dat de zeep hard is en schuimt. Ondanks dat de olie gewonnen wordt uit ‘organic farming’, weet ik niet precies hoe duurzaam het is. Op hun website staan allerlei ingrediënten uitgelicht, behalve de palmolie. Ik heb ze daarom gemaild en hoop dat ze een goede toelichting geven over het productieproces. Het kan namelijk wél duurzaam zijn. Maar daarvoor verwijs ik je graag naar de artikelen van Zaailingen.

Als ik de ingrediëntenlijst verder bekijk zie ik water, glycerine, parfum, conserveringsmiddelen en daarna parfum. Ik had gehoopt dat er wat meer verzorgende ingrediënten in zaten. Zo zie ik rozenwater, jojoba olie en apricot extract pas ergens aan het eind staan. Om heel eerlijk te zijn vind ik dit er qua skincare niet heel bijzonder uitzien. Vooral niet als je bedenkt dat dit een ‘gentle bar’ is.

Zo gebruik je het

Maak je gezicht en handen nat. Wrijf de zeep zachtjes tussen je handen totdat het licht gaat schuimen. Masseer voorzichtig je gezicht met de bar en spoel af met lauwwarm water.

Mijn ervaring met de N.A.E Gentle Face Bar

De face bar is vrij groot, ongeveer ter grootte van een handzeepje. Een fijn formaat gezien je het dagelijks gebruikt. De vorm is rond en in de bar staat de merknaam N.A.E. De geur is een beetje muffig en heel sterk aanwezig. Het ruikt nostalgisch, naar een heel ouderwets oma zeepje. Niet echt wat ik had gehoopt voor een gezichtsreiniger. Bij een reiniger denk ik eerder aan iets fris of fruitigs.

De face bar is niet geschikt voor de ogen. Deze moet je ook echt vermijden bij het reinigen van je gezicht. Ik draag alleen wenkbrauwpoeder, mascara en foundation. Na het verwijderen van mijn oogmake-up met een olie, zijn mijn oogleden nog vettig en dat voelt heel onprettig. Normaal gesproken verwijder ik die olie simpelweg met micellair water. Helaas is de face bar hier niet geschikt voor. Zodra het maar een beetje in de buurt komt van mijn ogen, gaat het enorm prikken.

Ik vind het een beetje onzinnig om alleen micellair water voor mijn ogen te gebruiken. Als ik mijn ogen met een apart product moet reinigen, is het net zo makkelijk om met hetzelfde product ook de rest van mijn gezicht schoon te maken. Daarnaast heb ik het gevoel dat mijn huid na gebruik trekkerig of droog aanvoelt. Wat ik gek vind voor een bar die ‘gentle’ op de verpakking heeft staan. Het lijkt eerder alsof je je gezicht wast met een normale zeep, dan een speciale gezichtsbar.

Kortom: ik ben totaal geen fan en raad hem eerlijk gezegd niet aan. De ingrediëntenlijst is naar mijn mening niet echt impressive, de zeep droogt mijn huid alleen maar uit en hij prikt enorm in je ogen.

N.A.E. Gentle Face Bar vind je bij Kruidvat voor € 7,99

Heb jij de N.A.E Gentle Face Bar weleens geprobeerd? En heb jij een andere ervaring? Let me know!

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Marloes
  30 juni 2020 at 13:28

  Stom dat je er niet je ogen mee kunt schoonmaken én dat het gewoon voelt als een normale handzeep. Welke micellair gebruik jij? 🙂 Ik had trouwens ook verwacht dat het naar iets fris en fruitigs zou ruiken. Ben niet echt enthousiast na het lezen van je review, haha.
  Marloes recently posted…Kanker | Ik ben geslaagd voor het levensexamen

 • Reply
  Lieke van Veen
  30 juni 2020 at 15:15

  Jammer dat je er niet tevreden over bent.
  Ik zocht nog een goed alternatief voor mijn make up doekjes.
  Ik gebruik sinds kort de shampoobars van Happy Soap en ik ben er erg tevreden over.

 • Reply
  Rosanne
  1 juli 2020 at 16:45

  Dit had echt een fijn product kunnen zijn. Jammer dat dit niet het geval is!
  Rosanne recently posted…Dit zijn mijn plannen voor de maand juli

 • Reply
  Romy
  18 juli 2020 at 11:20

  Het klonk als een heel fijn product, totdat ik las over je prikkende ogen. Hmm, klinkt inderdaad niet echt als een succes! Ik ben zelf dan stiekem ook liever een beetje lui door één product voor mijn hele gezicht te gebruiken.

 • Reply
  Suzanne
  23 juli 2020 at 08:33

  Jammer dat het een tegenvaller is. Ik ben altijd bang voor dit soort producten dat ze inderdaad toch mijn huid trekkerig aan laten voelen.
  Suzanne recently posted…De leukste interieurblogs van Nederland

 • Reply
  Noelle
  12 september 2020 at 21:00

  Wat jammer (en een beetje onlogisch) dat je het niet op je ogen kunt gebruiken. Het idee is wel echt goed. Hopen dat ze de formule een beetje verbeteren 🙂
  Noelle recently posted…Hoe de huizenjacht tot nu toe verloopt

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.