34 In Persoonlijk

Mijn favoriete groene blogs #1

Groene blogs hoofdfoto

Mijn ochtendritueel bestaat uit het lezen van blogs met een kopje koffie. Heel truttig maar oh zo fijn. Om je mee te laten genieten van dit ritueel zet ik mijn favoriete groene blogs op een rijtje.

Groene blogs: when sara smiles

When Sara Smiles

Sara schrijft over haar reis naar duurzame fashion. Tijdens deze journey is ze positief maar ook oplettend. Het allerleukste vind ik haar diepzinnige kritische artikelen. Deze kritiek wordt geuit op de fashion industrie of haarzelf, maar altijd met een twist. Daarbij deelt ze tips, merken en prachtige outfitfoto’s (hoewel ze er volgens mij in een vuilniszak nog leuk uitziet). Met haar blog laat ze zien dat fair fashion leuk, hip en betaalbaar kan zijn.

Favoriete artikelen

Tussen Dromen en Leven in

Sofie schrijft op haar blog over gelukkig (en soms iets minder gelukkig) groen leven. Ze deelt haar struggles, haar mijlpalen en hilarische momenten rondom duurzaamheid. Ondanks dat Sofie chronisch ziek is, staat ze ontzettend positief en krachtig in het leven. Ze beschrijft de meest gangbare dingen als echte lichtpuntjes waardoor iets normaals ineens veranderd in iets magisch.

Favoriete artikelen:

Groene blogs: groene avonturen

Groene avonturen

Marin leeft extreem groen. Ze eet lokaal vegan, koopt bijna niets nieuws, reist zonder vliegtuig en doet aan wildplukken. Ondanks dat die levensstijl ver van me af staat, vind ik het onwijs inspirerend. Marin is vanaf juli dakloos (ze wordt een digital nomad) en ze blogt onder andere over die verandering. Maar ook over wildplukken, plantaardig eten en positief in het leven staan.

Favoriete artikelen:

Groene blogs: Emma+John

Emma+John

Nicky en Jessie leven sinds 2014 zero waste. Dit houdt in dat ze geen afval produceren. Hoe ze datย in godsnaam doen lees je op hun blog. Ondanks dat het echte guru’s zijn op het gebied van afvalvermindering, wijzen ze nooit met een vingertje en geven ze fijn laagdrempelig advies om zelf te beginnen het verminderen van afval. Tip: op hun blog staat een gratis zero waste e-book.

Favoriete artikelen

Groene blogs: het groene broertje

Het Groene Broertje

Sytse is uniek als enige mannelijke groene blogger. Maar niet alleen daarom is hij opvallend, zijn kijk op de wereld is bewonderenswaardig. Als Friese vegan is hij ontzettend nuchter en bekijkt hij alles precies zoals het is. Op zijn blog vind je onder andere recepten, kritische blikken naar de maatschappij en persoonlijke verhalen.

Favoriete artikelen:

Meer groene blogs lezen? Op Naoki vind je een lijst met de allerleukste duurzame blogs op een rijtje. In deze lijst vind je 61 blogs die zich richten op bewust leven, een duurzame lifestyle, vegan lifestyle, duurzaam eten en natuurlijke en/of dierproefvrije beauty.

Kende jij deze groene blogs al? En welke blog is jouw favoriet? Let me know!

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply
  Sandra
  23 april 2017 at 06:39

  Alleen Het Groene Broertje ken ik. En dat is leuk, want nu kan ik de andere blogs lekker gaan bekijken, yay! De blog van Sytse is inderdaad erg leuk en uniek. Ik neem daar ook regelmatig even een kijkje. ๐Ÿ™‚ Ik ga vanmiddag lekker decandere blogs ontdekken. Ben benieuwd. Bedankt voor de tips! ๐Ÿ˜€

 • Reply
  Anna Maria
  23 april 2017 at 08:00

  Oh wat leuk, Groene avonturen ken ik maar de rest niet!

 • Reply
  Liset
  23 april 2017 at 08:13

  Ah wat leuk dat je je favoriete groene blogs deelt, kan ik weer lekker blogjes ontdekken! Alleen Sara ken ik, de rest nog niet. Heel bijzonder dat Marin helemaal groen leeft en ook nog eens dakloos is. Ik ben benieuwd naar haar verhaal en ga straks even kijken. Net zoals de rest van de blogs, ik ga er lekker voor zitten :).

 • Reply
  Klaske
  23 april 2017 at 08:20

  Leuk zo’n lijstje! Ik ken er een paar nog niet dus daar ga ik even een kijkje nemen. ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Romy
  23 april 2017 at 08:30

  Oh leuk, ik heb weer een paar nieuwe blogs ontdekt! Ik kende alleen nog de blog van Sofie en volg haar blog altijd met veel plezier. Ik ben nu vooral wel benieuwd naar het Groene Broertje ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Sofie
  23 april 2017 at 08:57

  Ohhh wat leuk Claire, het is een eer hiertussen te staan! Leuk ook om je favo artikels nu te kennen haha. Dankjewel voor de vermelding! Liefs!

 • Reply
  Sara | When Sara Smiles
  23 april 2017 at 09:11

  Ahh Claire! Wat super superlief, ik voel me vereerd!!! Zit hier met een hele dikke glimlach ๐Ÿ™‚ En meteen interessant om te lezen wat jรญj weer interessant vindt om te lezen, daar kan ik meteen weer wat mee!
  Ik blijf m ook echt verbazen over hoe Nicky en Jessie het inderdaad IN GODSNAAM doen… Wat een doorzettingsvermogen moet je hebben om je afval (en dan met name het plasticverbruik, we zijn er echt doordrenkt van – zo erg, eigenlijk) keer op keer, dag na dag, weer zo drastisch te kunnen beperken. Dat heb ik zoveel respect voor. En tegelijkertijd denk ik: zou dat echt iets zijn dat รญk ook ooit zou kunnen?! Ik betwijfel (en hoop!) het, maar ze geven me in ieder geval wel erg veel inspiratie!

 • Reply
  jeapiebel
  23 april 2017 at 09:15

  Wat fijn! Hier kan ik meer nieuwe groene blogs opzoeken. Het is fijn als je je passie volgt en er over bloggen.

 • Reply
  Silke
  23 april 2017 at 09:53

  Wowie, wat een leuke blogs! De blog van Marin lijkt me echt suuuper leuk, ik ga die meteen eens bekijken. Liefs!

 • Reply
  Jessie
  23 april 2017 at 10:04

  Woeeeeehhh wat tof dat we ertussen staan! Saving the world ?

 • Reply
  Mariรซlle
  23 april 2017 at 10:14

  Yeah, yeah, yeah <3 Let's go GREEN <3 Ik ken ze bijna allemaal, ik ga even neuzen hoor!

 • Reply
  geertruurzaam
  23 april 2017 at 10:21

  Ik ken ze allemaal al, maar het is leuk om te lezen wat iemands favorieten zijn!
  De groene blogs zijn echt booming ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Claire van Vrijberghe de Coningh
  23 april 2017 at 10:23

  Wat een leuke lijst!! Groene avonturen van Marin kende ik nog niet. Wat een waanzinnig leuk blog is dat!! Super tof ook dat Sytse in je lijstje staat. Hij is zo leuk <3 ! Fijn weekend! x

 • Reply
  geertruurzaam
  23 april 2017 at 10:25

  Ik ken ze allemaal al, maar vind het altijd leuk om te zien welke blogs aanslaan bij andere bloggers.
  Vooral groene blogs natuurlijk, die zijn booming! Ik doe dan ook lekker mee daaraan ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Iep
  23 april 2017 at 10:51

  Oooh ik kende alleen het groene broertje nog. Leuk om ook andere groene blogs te ontdekken. Fijn lijstje!
  Liefs Iep xo

 • Reply
  Demi
  23 april 2017 at 10:58

  Wat leuk, ik kende 4 van de 5 blogs nog niet! Altijd fijn om wat nieuws te ontdekken ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Danique
  23 april 2017 at 11:24

  Wat een toffe blogs allemaal! Ik ken er geen een, maar ik ga ze zeker allemaal even een bezoekje brengen. Fijne zondag!

 • Reply
  Iris
  23 april 2017 at 12:04

  Ah zo leuk beschrijf je deze blogs! Ik volg ze allemaal en met heel veel plezier:):)!!!

 • Reply
  Karlijn
  23 april 2017 at 13:07

  Ik ken ze allemaal nog niet, maar ik ga de blogs gelijk bekijken. Altijd fijn om nog meer groene en duurzame bloggers te volgen!

 • Reply
  Natascha - Plantaardiger
  23 april 2017 at 16:19

  Weer leuke mensen om erbij te volgen. Thanks Claire! Ik kende Marin en Syste al.

 • Reply
  Merel
  23 april 2017 at 17:34

  Leuk! Allemaal blogjes die ik nog niet ken, houd ik van! Ik ga ze zeker even een bezoekje brengen. Bedankt voor de tips ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Charel
  23 april 2017 at 19:40

  Wat een goede tips! Dankje meis! X

 • Reply
  Anouk
  23 april 2017 at 21:08

  Dit lijstje komt als geroepen! Ik wil graag wat groener leven, dus hier heb ik zeker wat aan. Fijn dat je dit deelt, want ik kende ze allemaal nog niet. ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Jenn
  23 april 2017 at 21:47

  Sytse en Sofie ken ik al, maar bij de rest ga ik ook even kijken!

 • Reply
  Neverdullmoments
  23 april 2017 at 21:55

  Ik ken er (nog) geen een, wat een leuk inspirerend lijstje! ๐Ÿ˜€

 • Reply
  Anne-Sophie
  24 april 2017 at 14:54

  Mijn mond valt nog steeds open van het zotte leven van Marin van Groene Avonturen! Dankje om me haar te leren kennen!

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  24 april 2017 at 15:08

  Wat schrijf je lieve dingen over ze Claire ๐Ÿ™‚ Ik heb Sara haar blog een paar weken geleden ontdekt nadat zij mij op instagram ging volgen en ik ben verkocht, ze schrijft fantastische en de onderwerpen zijn ook echt super sterk!

 • Reply
  Lucia
  24 april 2017 at 16:24

  Oh oh dat wordt weer nieuw leesvoer voor in het weekend! Ik kende ze allemaal nog niet… goed om nieuwe groene blogs te leren kennen.

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  24 april 2017 at 19:54

  Wat een leuke lijst Claire en zo lief dat jij allemaal leuke bloggers in het zonnetje zet! When Sara Smiles vind ik ook echt ontzettend leuk en zij is ook zรณ mooi! Het blog van Marin is voor mij denk ik iets te extreem maar ik vind groene blogs stiekem wel de leukste om te lezen. Vooral als ze zo lekker niet-beleerderig zijn. Dankjewel voor deze inspiratie! Malou x

 • Reply
  Benthe
  24 april 2017 at 20:55

  Wat een leuk lijstje! Ik kende nog geen een blog hiervan, erg he ?. Jij bent mijn pionier op het gebied van duurzaamheid, hihi. Maar ook wel tof om nog meer blogs over dit onderwerp te volgen ?!

 • Reply
  Cynthia
  25 april 2017 at 18:42

  Wat is het toch heerlijk om lekker truttig met een bakkie, blogs te lezen. Ik heb veel favorieten, alleen zijn ze niet perse groen..

 • Reply
  ilona
  12 mei 2017 at 00:09

  Enkel groene avonturen ken ik. Op mijn eigen blog post ik vooral vegan receptjes en af en toe wat over groen leven.

 • Reply
  Iris | Goedkoop-treinkaartje.nl
  16 maart 2020 at 21:16

  Wat een inspiratie en heel handig dat je er al een aantal leuke blogs uit hebt gepikt!
  Iris | Goedkoop-treinkaartje.nl recently posted…Internationale treintickets vanaf 9 euro

 • Reply
  Beveiliging,internet
  8 juni 2020 at 08:28

  Bedankt voor het delen van zo’n leuk artikel.
  Beveiliging,internet recently posted…Online shoppen over de grens

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.