15 In Persoonlijk

Mijn ervaring met de Hema verrassingsreis | 4-daagse citytrip

Review hema verrassingsreis

Afgelopen week ging ik op stedentrip naar Londen. Ik heb deze reis geboekt via de Hema verrassingsreis. Hoe werkt deze verrassingsreis en is het een aanrader? In dit artikel deel ik highlights van mijn citytrip en mijn ervaring met de verrassingsreis van Hema. 

Wat is een Hema verrassingsreis

Een Hema verrassingsreis is een soort budgetversie van de bekende srprs me reizen. Je boekt voor €129 een 3-daagse stedenstrip inclusief vlucht en overnachting in een 3-sterrenhotel. Je bestemming is één van de 15 door Hema geselecteerde steden. Een week na je reservering ontdek je waar je heengaat. Tijdens het boeken van de reis kan je wel een aantal bestemmingen uitsluiten (€5 per uitsluiting).  Ook kan je de stedentrip uitbreiden met extraatjes zoals ontbijt, een upgrade naar een 4-sterrenhotel, ruimbagage of extra overnachtingen.

De kosten van €129 zijn niet definitief. Het is exclusief toeristenbelasting, transfer en je zit niet naast elkaar in het vliegtuig. Alle voorwaarden kan je teruglezen op Hema.nl.

Kosten van Hema verrassingsreis

In juli boekten mijn vriendin en ik een Hema verrassingsreis, omdat we graag goedkoop een paar dagen weg wilde. We hadden een paar bestemmingen uitgesloten en er een dag bijgeboekt. De gehele reis kostte in totaal €190. Een week na de reservering kregen we een e-mail dat we naar Londen gingen. Ik baalde in eerste instantie ontzettend, zoals ik al schreef in mijn verjaardagspost had ik gehoopt op wat tropischers en warmers.

De 4-daagse stedentrip in Londen

Dag 1: Ilford ontdekken

We vlogen in de ochtend en kwamen rond 10 uur aan in Londen. Helaas hadden we problemen met de Uber app. Na een uur en 2 telefoontjes later kwamen we erachter dat onze valuta in PayPal op euro stond, waardoor we geen Uber konden boeken. Let daar dus op als je gebruik wilt maken van de app in het buitenland!

Begin van de middag kwamen we aan bij het Lucky 8 Hotel in Ilford. Afgaand op de reviews een oké hotel. Ilford ligt een beetje op het randje van een achterstandswijk. Er zitten een aantal pubs, toko’s en bekende winkels zoals Primark, Holland & Barret, McDonalds, KFC en New Look. Toch zou ik er niet in mijn eentje snel rondlopen. Het hotel was overigens prima. Het bed was een beetje klein en de waterdruk van de douche was echt verschrikkelijk, maar het was er schoon en we hadden elke ochtend gratis ontbijt.

De eerste dag waren we niet helemaal fit, dus we besloten het rustig aan te doen en Ilford te ontdekken.

Vlucht naar Hema verrassingsreis

Supermarkt in Ilford | Hema Verrassingsreis

Supermarkt in Ilford | Hema Verrassingsreis
Ik vind het altijd leuk om supermarkten te bezoeken in het buitenland. In Ilford zit een Lidl en ook daar vind je hele andere producten dan in Nederland. Ik kon er alleen geen vleesvervangers vinden. Ik denk dat vega(n) eten daar nog niet heel populair is.

Valentines Park | Hema Verrassingsreis
Het Valentines Park lag maar op 10 minuten lopen van het hotel.
Valentines Park | Hema VerrassingsreisValentines Park | Hema VerrassingsreisSelfie in het Valentines Park | Hema VerrassingsreisBier drinken in het Valentines Park | Hema Verrassingsreis
Waarschuwing: je mag eigenlijk geen alcohol drinken in het park. Als ze je betrappen moet je een boete betalen.

Thee in het Lucky 8 Hotel

In de avond hebben we alleen maar thee gedronken met honing omdat we allebei super verkouden waren.

Dag 2: King’s Cross en Stratford

Het plan was om een cheesy Harry Potter foto te maken bij het 9¾ platform op het station van King’s Cross. Dit ging niet helemaal volgens plan. Het 9¾ platform bleek namelijk gewoon in de stationshal te staan (dag romantisch beeld!) en het was enorm druk. We besloten geen uur te wachten, maar wel even de Harry Potter winkel te bezoeken. Hier hebben we alleen een magneet gekocht, want alle merchandise was heel duur.

Daarna gingen we naar Stratford om bezienswaardigheden van Shakespeare te bekijken. Helaas bleek ook mijn idee van Stratford niet te kloppen. Alle bezienswaardigheden van Shakespeare bevonden zich in Stratford Upon Aven. Dit is blijkbaar een andere wijk en ligt iets van 200 km(!) verderop. Een enorme domper, want in Stratford is bijna niets te doen. Je vindt er wél de grootste glijbaan ter wereld, waar we natuurlijk in zijn geweest. Daarna hebben we in het Queen Elizabeth Park gewandeld (bekend van het Olympische Stadion) en het enorme winkelcentrum (inclusief Disney Store) bezocht. ’s Avonds zijn we wat gaan eten bij een pub in Ilford. We waren beiden nog steeds niet fit, dus we gingen weer vroeg naar bed.

Ontbijt in het Lucky 8 Hotel
Wij hadden gelukkig wel een gratis ontbijt in het hotel! Ik ben zelf niet van zo’n heftig ontbijt dus hield het vrij basic, in tegenstelling tot Maxime die een echt Engels ontbijt wel kan waarderen.
Rij voor het 9¾ platform via Hema verrassingsreis

Harry Potter store 1

Disney store

Disney store

Grootste glijbaan ter wereld

Selfie tijdens de HEMA verrassingsreis
Thee met melk HEMA verrassingsreis.
Als je thee bestelt zit er trouwens bijna altijd melk in. Aan het begin vond ik het niet te drinken, maar ik begin het nu zelfs lekker te vinden.

Dag 3: SOHO en South Kensington

Na de dompers van gisteren besloten we alle verwachtingen maar een beetje los te laten. We besloten naar Soho te gaan om ons verdriet weg te eten en vintage winkels te spotten. Ook wilden we graag een tattoo zetten, maar dat is niet gelukt. De prijzen waren idioot hoog en verschilden ook enorm per tattoo shop. Daarna zijn we nog even naar het Science Museum geweest en hebben we gegeten in China Town (waar ik helaas geen foto’s meer van heb). In de avond zijn we een paar biertjes gaan drinken bij Shebar.

Vegan eiwitshake flesjes  Paspoppen van een vintage winkelThee drinken in LondenBakkerij HEMA verrassingsreisVanille bun
Een vanille bun (soort van cinnamon bun). Propvol suiker, maar zó lekker! De bakkerij was ook erg schattig en ik wilde eigenlijk alles wel proeven.

Vegan donut
Dit zijn vegan donuts van Crosstown Doughnuts. We gingen voor vegan maple bacon & banana en lemon-thyme met beetroot dough. De banaan en bacon combinatie vond ik heel lekker, de andere donut smaakte eerder naar zeep.

Science museum Science museum
Het Science Museum is een wetenschappelijk museum in South Kensington. Het museum geeft een overzicht van een aantal grote wetenschappelijke uitvindingen van de laatste driehonderd jaar. Ik vond de bovenste verdieping het meest interessant, omdat het ging over klimaatverandering. Het focuste zich niet alleen op de ernst van de situatie, maar vooral op de oplossingen. Het museum is trouwens helemaal gratis!

  SheBar LondenSheBar LondenStappen gezet

Dag 4: Waterloo en Lambeth

Op de laatste dag gingen we naar Waterloo om de Leake Street Graffiti Tunnel te bezichtigen. Daarna gingen we naar Lambeth en liepen we toevallig langs een park waar je kon ziplinen. Ik vond het op zich niet eng, tot het meisje voor mij in de rij begon te huilen en niet meer durfde. Pas toen realiseerde ik me hoe hoog we stonden (ongeveer 35 meter hoog). Uiteindelijk was het heel tof en had je een mooi uitzicht over de stad. Rond 4 uur namen we de Uber naar het vliegveld en waren we ’s avonds rond 10 uur weer thuis.

Leake Street Graffiti Tunnel  Leake Street Graffiti Tunnel
Ik vond dit wel een treffende tekst: “The cost of human irresponsibility is the exhaustion and extinction of others.”

Leake Street Graffiti Tunnel Leake Street Graffiti Tunnel Leake Street Graffiti Tunnel
Net voor het ziplinen en voordat de angst bij mij toesloeg.
Uitzicht vanaf het ziplinenUitzicht vanaf het ziplinen Vegetarische wrap bij de McDonalds in ILford
Ik moest natuurlijk nog even langs de McDonalds. Bij de McDonalds in Ilford kan je gewoon een vegetarische wrap kopen! Jammer dat we dat niet in Nederland hebben. Ik vond vroeger de wrap met kip en honing-mosterdsaus zo lekker.
Uitzicht vanaf het vliegveld van de Hema verrassingsreis

Nadelen van de verrassingsreis van Hema

De verrassingsreis was leuk, maar er zitten ook zeker wat nadelen aan. Het grootste nadeel is de afstand van het hotel ten opzichte van het centrum. Het is maximaal 30 minuten reizen, maar wij hadden de afstand toch wat onderschat. Het reizen naar het centrum is door de afstand een stuk duurder en tijdrovender. Wij kozen per dag een wijk uit waar we graag heen wilden, maar alsnog waren wij vaak meer dan 40 minuten onderweg naar één wijk. Helemaal vervelend als je meerdere wijken op een dag wilt bezoeken. Ook de afstand van het hotel naar het vliegveld was erg groot. Met het openbaar vervoer duurt het ongeveer anderhalfuur kwijt om naar het vliegveld te gaan.

Ten tweede mag je bij Ryan Air sinds november 2018 geen kleine koffer als handbagage meenemen. Wil je dat wel? Dan moet je daarvoor €15 extra betalen. Wij kwamen hier pas op het vliegveld achter, waardoor we een boete van €25 op de heenweg moesten betalen. Achteraf hadden we de regels beter moeten checken. Maar aangezien het bij andere maatschappijen wél kan, waren we ervan uitgegaan dat het wel mocht. Als je naast elkaar wil zitten in het vliegtuig, moet je daarvoor extra betalen. Onze vlucht duurde nog geen uur, dus we vonden het een beetje zonde om daarvoor extra te betalen. Maar als je samen een vakantie boekt, is het wel zo leuk om ook naast elkaar te zitten in het vliegtuig.

Daarnaast weet je met een verrassingsreis niet waar je heengaat. Logisch, want dan is het ook geen verrassing meer. Als ik andere reviews lees van de Hema verrassingsreis zie ik vooral dezelfde bestemmingen. Daarnaast ben je qua vliegtijden ook erg afhankelijk van je boeking, waardoor je 3-daagse stedentrip ineens een stuk korter kan zijn. Ook het vliegveld wordt voor je uitgekozen waardoor je mogelijk een hotel moet boeken om de vlucht te halen. Wij hadden gelukkig fijne tijden (aankomst in de ochtend en vertrek in de avond), maar ik zie ook veel reviews van mensen die een stuk korter konden genieten van hun vakantie.

Conclusie Hema verrassingsreis

De afstand van het hotel en de afmetingen van de bagage staat duidelijk aangegeven in de voorwaarden. Desondanks zou ik het zelf niet meer doen.  Als je het zelf wél leuk vind om echt verrast te worden qua vakantiebestemming en hotel dan is het zeker een aanrader. Ik zou in het vervolg zelf een reis boeken omdat ik dan zelf bepaalde keuzes kan maken, waaronder het vliegen. Ik vind het vliegen van zo’n korte afstand zo zonde, ik zou eerder met de trein gaan. Al met al hebben we voor de vakantie (incl. vervoer) aardig wat uitgegeven. Waarschijnlijk zou ik hetzelfde kwijt zijn als ik het zelf zou boeken. Alleen zou ik dan een hotel boeken met een betere locatie. Al met al hebben we wel een leuke vakantie gehad, maar niet helemaal volgens verwachting!

Wat is jouw ervaring met Hema verrassingsreis? Zou jij het boeken? Let me know!

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Ilona Wielinga
  11 september 2019 at 17:18

  Klinkt als een leuk uitje. En ik vind de verrassingsreizen altijd wel heel leuk klinken. Alhoewel ik het denk ik wel het leukst zou vinden om op het vliegveld pas te ontdekken waar ik heen ga. (zegt een control freak, haha)
  Ilona Wielinga recently posted…Vandaag is roze | Outfit

  • Reply
   clairecodi
   13 september 2019 at 19:58

   Ja het idee van een verrassingsreis is ook echt leuk. Volgens mij hoor je bij de Sprs.me reizen pas op het vliegveld waar je heengaat. Van tevoren krijg je wel de weersvoorspelling dus dan weet je precies wat je in kan pakken. Misschien dat dat wel iets voor jou is!
   clairecodi recently posted…Mijn ervaring met de Hema verrassingsreis | 4-daagse citytrip

 • Reply
  Saskia
  11 september 2019 at 20:00

  Super leuk! Ben ook door je foto’s weer even helemaal terug in Londen<3 Love it!
  Leuk zo'n reis boeken, echter zou het voor mij niets zijn van te voren niets te weten haha.

  • Reply
   clairecodi
   13 september 2019 at 20:00

   Ahh wat leuk te horen! Ben je vaker in Londen geweest? Hmm.. op zich weet je een week na reservering waar je heengaat en hoelaat je vliegt enz. Maar juist het gebrek aan controle vind ik zelf niet zo prettig!
   clairecodi recently posted…Mijn ervaring met de Hema verrassingsreis | 4-daagse citytrip

   • Reply
    Saskia
    13 september 2019 at 20:47

    Ik ben er al 2 keer geweest en echt mijn hart daar verloren. Ga er zeker nog een keertje heen <3
    Tsja een week van te voren zou ook niets voor mij zijn haha. Kies liever zelf mijn bestemming uit 😉 Maar wel fijn te lezen dat het zo goed is bevallen!

 • Reply
  Linda
  12 september 2019 at 00:16

  Het lijkt mij een bijzondere ervaring om zo op reis te gaan. Maar zal toch liever zelf boeken of mijn vriend mij laten verrassen. Dan weet ik zeker dat de reis bij ons past. Wel heerlijk om weer even wat foto’s van het o zo mooie Londen te zien ♥️

 • Reply
  Marjoleine
  12 september 2019 at 10:14

  Haha wat grappig, ik heb vorig jaar precies deze citytrip gedaan naar Londen! Ik was helaas totaal niet tevreden, ook niet over de wijk en het lucky 8 hotel (onder ons raam zat een treinstation en de kamer was heel oud) dus wij hebben bij aankomst zelf een hotel geboekt in het centrum van Londen. Ik zou eerlijk gezegd de Hema verrassingsreis echttt niet aanbevelen…
  Marjoleine recently posted…REVIEW | Kobo Clara HD e-reader

  • Reply
   clairecodi
   13 september 2019 at 20:03

   Oh wat toevallig dat je dezelfde citytrip hebt gedaan! Volgens mij krijgt iedereen hetzelfde hotel als ze naar Londen gaan via Hema (als ik de reviews zo lees). Ik vond inderdaad het treinstation heel irritant bij het hotel. Als wij het raam open hadden dan voelde je de kamer helemaal trillen. Huh heb je dan een dubbel hotel geboekt zeg maar? Ik zou de Hema reis niet per se afraden maar ook niet heel erg aanraden 😉
   clairecodi recently posted…Mijn ervaring met de Hema verrassingsreis | 4-daagse citytrip

 • Reply
  Jessica J.
  12 september 2019 at 11:09

  Nee, dit is eeeeecht niets voor mij. Ik hou van controle en lees graag honderden reviews vooraleer ik iets boek, haha. En op reis geef ik liever iets meer geld uit aan een centraler gelegen hotel dan dat we te veel tijd verliezen aan het openbaar vervoer. Wij verbleven in Londen bij St Giles, vlakbij het kruispunt van Tottenham Court Road en Oxford Street. De prijs viel uiteindelijk erg goed mee, dankzij een Black Friday-aanbieding.
  Jessica J. recently posted…Review • Lush Happy Shower Gel

  • Reply
   clairecodi
   13 september 2019 at 20:04

   Hahah wat leuk om te lezen! Ik kan me heel goed voorstellen dat zo’n verrassingsreis niet voor iedereen geschikt is. Achteraf gezien ook niet voor mij 😉 Ik zou inderdaad ook in het vervolg een centraler gelegen hotel willen. Scheelt zoveel tijd! En wat geluk dat je met een Black Friday-aanbieding een betaalbaar hotel hebt kunnen boeken in het centrum.
   clairecodi recently posted…Mijn ervaring met de Hema verrassingsreis | 4-daagse citytrip

 • Reply
  Manouk
  12 september 2019 at 18:12

  Goede review! Ik heb zelf ooit met een andere organisatie een verrassingsreis gedaan en was daar niet echt over te spreken. Ik heb ook een paar keer sprsme gedaan en dat vond ik wel heel leuk, hoewel de bestemmingen de laatste tijd wat minder verrassend zijn dan eerst. Heb daar altijd een supergoede slaapplek gehad bijvoorbeeld. Ik zou dit ook niet boeken dus, zeker omdat ik Londen ook liever met de trein had gedaan. Maar fijn dat het toch wel leuk was, maar dat doe je ook zelf natuurlijk.
  Manouk recently posted…Harry Potter Studio Tour bij Londen: alles wat je wilt weten

  • Reply
   clairecodi
   13 september 2019 at 20:05

   Dankjewel Manouk, super leuk om te horen! Toevallig lees ik dat je over de Harry Potter Studio Tour hebt geschreven, wij wilden daar ook heel graag naartoe! Helaas lag ons hotel zó ver van de tourlocatie af dat het voor ons onbetaalbaar was, zo jammer! Wat fijn dat je wel fijne ervaringen hebt gehad bij sprsme!
   clairecodi recently posted…Mijn ervaring met de Hema verrassingsreis | 4-daagse citytrip

 • Reply
  Romy
  13 september 2019 at 08:38

  Leuk om te lezen hoe jullie het hebben ervaren! Ik heb ook weleens op het punt gestaan zo’n verrassingsreis te boeken, maar heb het toen niet gedaan vanwege een paar van de nadelen die jij noemt. Ik was dan vooral bang dat je dan bijvoorbeeld om 7 uur ’s ochtends vanaf een of ander Duits vliegveld vertrekt 😛
  Wel heel tof trouwens dat jullie naar Londen zijn gegaan! Dat blijft een van mijn favoriete steden. Zo te lezen hebben jullie je goed vermaakt daar, ondanks wat pechdingen. De parken in Londen zijn zo mooi en die Disney-winkel is ook wel een klein walhalla, vond ik (wel mega-duur!) 🙂
  Romy recently posted…Waarom ik lastige ervaringen juist dankbaar ben?

  • Reply
   clairecodi
   13 september 2019 at 20:07

   Dankjewel voor je compliment! 🙂 Super lief. Ja helaas zijn die nadelen best wel groot. Dat is ook de reden dat ik niet zo snel meer een verrassingsreis zou boeken.. Ben veels te bang dat ik dan weer een afgelegen hotel heb of naar Duitsland moet rijden voor het vliegveld. Ik vind Londen ook echt een mooie stad maar de volgende keer zou ik naar een warm land gaan haha.
   clairecodi recently posted…Mijn ervaring met de Hema verrassingsreis | 4-daagse citytrip

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.