6 In Hotspots

Mijn 7 favoriete vegetarische hotspots in Zwolle

Vegetarische hotspots

Buiten de deur vega eten kan een hele challenge zijn. In grote steden zoals Amsterdam vind je nog wel leuke plekjes. Maar in Zwolle? Toch een tikkie lastiger. Daarom deel ik mijn favoriete vegetarische hotspots in Zwolle.

Let op: dit artikel is van 2016 en daardoor bestaan sommige hotspots niet meer. Bekijk mijn vernieuwde lijst met vegetarische hotspots: 

Vegetarisch eten in Zwolle | Vegetarische hotspots

Ontbijt & lunch

Bagels & Beans
Ook een kleine stad als Zwolle heeft een Bagels & Beans. Waarschijnlijk wel bekend onder de veggies. Hier eet je de lekkerste bagels en drink je de beste koffie. Geen zin brood? Ze hebben ook salades, smoothies en yoghurt. Sinds kort hebben ze ook meer vegan gerechten op het menu zoals de Weed Bagels, een aanrader! Het is wel een beetje prijzig, maar dan heb je ook wat.

Brasserie Jansen
Of je nou wilt ontbijten, lunchen of dineren, het kan allemaal. Brasserie Jansen is een plek waar je ook omnivoren kan meenemen. Er staat veel vega op de kaart, maar ook genoeg vleesgerechten. Je kan gaan voor mega goedkoop of doet fancy met een duurder gerecht. Je kan makkelijk allergieën of wensen doorgeven, dus ik denk dat vegan eten geen probleem is. Tip: hun worteltaart is amazing.

De Mandarijn
Verstopt in een steegje zit De Mandarijn. Als je binnenkomt ontsnap je uit de winkelstraat en voelt het alsof je terug in de tijd gaat. Dit is de eerste plek waar ik vegetarische bitterballen in het wild ben tegengekomen. Mijn aanrader: een mosterdsoep met een broodje met vega bitterballen. Ook voor omni’s is er genoeg te kiezen.

Smooth Fruit Therapy
Is een smoothie een lunch? Nee he. Maar ik ben zo’n fan van Smooth Fruit Therapy dat ik het wel moet delen. Of het nou komt door het kleurrijke interieur of de vrolijke eigenaar, geen idee maar I love this place. Op de kaart staan meer dan 28 smoothies, genoeg te kiezen. Oja, en ze hebben nog fruitsalades en frozen yoghurt. Maar gewoon de smoothies bestellen hoor!

Dineren

Mayur Kitchen
Hou je van veel proeven? Dan moet je naar Mayur Kitchen. Hun zoete curry is too die for. Toegegeven: het is niet goedkoop voor een student. Maar je kan het zo cheap maken als je wilt. Op de kaart staan allemaal kleine gerechten die je kunt proberen (nogmaals: de zoete curry!). Nooit gedacht dat basic rijst zo goed kon zijn. Ook geschikt voor omni’s natuurlijk.

Ingeburgerd
Oke, ik had ook niet verwacht dat je bij een burgertent vega kon eten. Maar het kan! Op de menukaart van Ingeburgerd vind je een vega én vegan burger. Daarnaast hebben ze ook salades en frietjes. Ideaal voor als je een keer ordinair burgers wilt eten. Mijn guilty pleasure voor thuisbezorgd.

Eureka’s eetcafé
Stiekem ben ik hier nog maar één keer geweest. Maar ik weet dat ze hier lekker eten hebben. Ik volg ze op Facebook en elke keer baal ik als ik niet kan. Dit eetcafé wordt gerund door vrijwilligers die elke week wat anders koken. Op woensdag is het vegan night en donderdag vega night. Voor maar €7,50 eet je je buik vol.

Wat zijn jouw favoriete vegetarische hotspots in Zwolle? Let me know!

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Naomi
  23 september 2016 at 13:32

  Moet ik onthouden! Ik ben zelf ook vegetariër en soms heb ik echt nog moeite om in België/Nederland leuke zaakjes te vinden die iets meer aanbieden dan alleen maar “een slaatje”.

 • Reply
  Susan
  24 september 2016 at 07:54

  Zwolle is zo dichtbij maar ik ga er nooit naar toe.. Misschien toch eens doen!

  • Reply
   clairecodi
   25 september 2016 at 18:33

   Jaa zeker eens doen hoor! Zwolle is echt een mooie stad. Voor een dagje shoppen zou ik ergens anders heengaan maar als je houdt van gezelligheid is Zwolle ideaal.

 • Reply
  Nienke
  25 september 2016 at 09:29

  Oh tof, mijn familie woont daar ergens in de buurt, lijkt me leuk om ergens eens langs te gaan.

  • Reply
   clairecodi
   25 september 2016 at 18:34

   Ja zeker eens langsgaan 😀 Ik vind het altijd heel gezellig.

 • Reply
  Florien
  21 februari 2017 at 17:53

  Ik ga altijd graag naar Holland Pannenkoek. Behalve hele lekkere pannenkoeken hebben ze hier ook een wisselende kaart met veel vegetarische lunch- en dinergerechten en heerlijke koffie van koffiebranderij de Eenhoorn uit Kampen. In de zomer een terrasje met uitzicht op de gracht met een bio-biertje, perfect! Ga hier overigens niet op zondagavond heen als je niet van schreeuwende kinderen houdt 😉
  En laatst heb ik heerlijke kaasfondue gegeten in Het Refter, waar ze ook meer dan 200 speciaalbieren hebben en drink ik graag koffie in Blauwdruck en Espressobar Maling.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.