22 In Groene Beauty

Review: Make-up Remover Doek | Action

zachtdoeki
Maar één product om al je make-up te verwijderen? Ik testte de Make-Up remover doek voor maar €0,89.

Ik schrijf over duurzaamheid en natuurlijk, maar er niets natuurlijks aan mijn make-uploze gezicht. Grapje natuurlijk. Aan het eind van de dag moet al die plamuur er natuurlijk af. Voor het reinigen van mijn gezicht gebruik zo drie watjes per keer. Per maand zijn dit zo’n 90 watjes. Say whaaaat! Tel daar alle oogremovers, micellair waters en peelings bij op en voila: een shitload aan afval. Maar toen ik bij de Action was, zag ik de Make-up Remover doek voor € 0,89. Is dit dé oplossing tegen verspilling?

Make-up Remover doek in verpakking

Make-up Remover doek

De Make-up Remover doek is speciaal gemaakt voor de normale en gevoelige huid. Om de doek te gebruiken maak je hem even nat met warm water. Doordat je geen andere reinigingsproducten gebruikt is de kans op een allergische reactie erg klein. Extra bio is dat je de doek zo in de wasmachine doet.

Gebruiksaanwijzing:

 • Was voor het eerste gebruik.
 • Maak de doek nat met warm water.
 • Masseer de doek met ronddraaiende bewegingen over je gezicht.
 • Na gebruik de doek weer wassen.

Het doekje zit in een plastic koker met gebruiksaanwijzing. What you see is what you get zeg maar. Eenmaal uit de koker is de doek groot, fluffy en roze. Aan de zijkanten heeft het twee zakjes waar je je handen in kan doen. Ideaal want zo kan je makkelijk bij hoekjes. De doek is het meest zachte ding dat ik ooit heb gevoeld. Het is een combinatie van een wolk, washand en fluffy dekentje.

doekjetest

De test

looki
Deze lading ga ik eraf halen met de Make-up Remover Doek. Ik heb o.a. foundation, concealer, eyeliner en waterproof(!) mascara op mijn gezicht gesmeerd.

Make-up Remover doek gebruikt
Oke dit is mega ranzig. Maar kijk hoe goed de doek het doet! Toegegeven: de waterproof mascara koste moeite (en wimpers), maar verder ben ik heel happy. Foundation, concealer en wenkbrauwmake-up krijg je er zo af. De doek is lekker groot dus je hoeft niet bang te zijn dat je geen schoon plekje meer hebt. Heb ik al gezegd hoe zacht hij is?! Echt geweldig.

Aanrader of afrader

Voor een euro heb ik niks te klagen. Gezichtsmake-up haalt de Make-up Remover doek er gemakkelijk af. Waterproof mascara gaat niet echt lekker, maar ik had ook niet anders verwacht. Ik heb niet het gevoel alsof de doek mijn gezicht verder verzorgd of exfolieert. Na het make-up verwijderen gebruik ik dan nog een extra cleanser en dagcrème. Wel vraag ik me af wat ik nu met de doek moet. Hoort ‘ie al na één keer in de wasmachine? Want dat lijkt me wel erg onhandig, tenzij je zeven van die dingen hebt..

Wat voor producten gebruik jij om je make-up eraf te halen? Let me know!   

 

 

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Marieke
  29 november 2016 at 10:04

  Wat een tof product! Ik ben van plan om een linnen luier van de Hema te kopen. Die zijn mega dus kun je vast meerdere keren gebruiken (zoals je bij deze als twijfels noemde) en hij doet denk ik hetzelfde. Over een tijdje schrijf ik erover op mijn blog, ben benieuwd hoe dat me bevalt. Misschien is dit wel een veel betere optie, who knows 😉

  • Reply
   clairecodi
   29 november 2016 at 20:20

   Een linnen luier als make-up remover doek?! Nog nooit over nagedacht maar klinkt heel logisch. Ik ga je blog in de gaten houden! 🙂

 • Reply
  Sija
  29 november 2016 at 10:10

  Hij doet het inderdaad goed! Ik gebruik een micellair water van de Action en dat bevalt me eigenlijk ook heel goed! Ik wil deze doek ook wel proberen 😀

  • Reply
   clairecodi
   29 november 2016 at 20:21

   Micellair water vind ik ook echt een top product! Zeker een keertje proberen. Vooral op vakantie of onderweg lijkt ‘ie me heel handig.

 • Reply
  Anneleen
  29 november 2016 at 10:12

  Jaaaaa! Ik heb ‘m ook gekocht en 1x gebruikt nu. Ben ’t helemaal met je eens. Voor waterproof mascara werkt ie op zich wel maar je moet wel hard wrijven dan. Verder inderdaad helemaal fijn! En dat wassen, tsja, denk gewoon elke keer 1 kant gebruiken en de volgende dag de andere kant en dan wassen? Doekjes zijn goedkoop dus als je er 4 hebt ofzo..

 • Reply
  marleen@burgertrutjes
  29 november 2016 at 11:29

  Best goed inderdaad!! Ik gebruik gewoon watjes hihi. en hicellair water/reiniger/toner van de Yves Rocher 🙂

  • Reply
   clairecodi
   29 november 2016 at 20:25

   Haha snap ik! Het voelt de eerste keer ook wel gek, maar voor onderweg of vakantie lijkt ie mij ideaal.

 • Reply
  Babs
  29 november 2016 at 12:24

  Leuke tip, deze neem ik ook een keer mee! Ik gebruik ook enorm veel watjes…

  • Reply
   clairecodi
   29 november 2016 at 20:21

   Voor het geld hoef je het niet te laten. Vooral handig voor als je onderweg bent denk ik 🙂

 • Reply
  Naomi
  29 november 2016 at 13:01

  Klinkt goed hoor, zeker voor die éne euro haha! Ik gebruik ook gewoon watjes of een doekje maar ik wil graag ook overstappen naar een iets milieu vriendelijker alternatief. Maar inderdaad, je moet er dan precies wel meer dan ééntje hebben want ik kan dat geen twee keer gebruiken!

  • Reply
   clairecodi
   29 november 2016 at 20:23

   Precies! Ik wil ook nog herbruikbare wattenschijfjes proberen want dat lijkt me ook ideaal.

 • Reply
  Laura
  29 november 2016 at 17:07

  Ze bedenken ook echt van alles! Ik hou het denk ik bij mijn micellarwater:)

  • Reply
   clairecodi
   29 november 2016 at 20:24

   Haha het is echt een geweldig ding hoor 😉

 • Reply
  Romy
  29 november 2016 at 21:05

  Dat klinkt echt heel handig en zeker voor dat geld! Ik zou me alleen ook afvragen wat ik naderhand met de doek moet doen 😉 Tot nu toe gebruik ik altijd cleansing milk met een wc-papiertje om mijn gezicht schoon te maken.

 • Reply
  Susan
  30 november 2016 at 06:49

  Ik zou dit vervelend vinden omdat je het dan direct in de was moet gooien.. en in hoeverre blijft het helemaal hygiënisch? Ik vind het wel een goed idee, want ik gebruik nu veel te veel watjes. Lastig!

 • Reply
  Charel
  30 november 2016 at 08:46

  Deze zou ik ook echt wel willen hebben voor die prijs! Alleen het schoonmaken lijkt me lastig! Misschien toch 7 stuks kopen voor iedere dag 1 en zo afwisselen hihi! Watjes zijn namelijk ook niet echt goed!

 • Reply
  Marlies
  30 november 2016 at 11:56

  Leuk idee maar inderdaad een beetje onhandig als je het elke keer moet gaan wassen, tenzij je er 7 hebt.
  Ik gebruik gewoon mijn wasgel.

 • Reply
  Aneta
  30 november 2016 at 17:32

  Handig voor op reis en zeker als je geen reinigingsproducten bij he hebt. Zelf gebruik ik een reinigingsborstel (voornamelijk ’s avonds) waar ik mijn gezicht mee reinig. Voor een eurootje is hij zeker het proberen waard. Leuk cadeautje voor onder de boom

 • Reply
  Jessica
  10 december 2016 at 19:09

  Ik gebruik deze doek in de badkamer en als ik klaar ben maak ik gelijk een sopje met een klein beetje wasmiddel in de wasbak en spoel ik de doek uit. De make up gaat er zo uit en even naspoelen met een beetje water en te drogen hangen.
  Ik heb er wel 3, dat is makkelijk.

 • Reply
  Sarina
  23 maart 2017 at 09:36

  Ben je er na deze maanden nog steeds tevreden over?

  • Reply
   clairecodi
   23 maart 2017 at 09:40

   Ja! Ik gebruik hem heel vaak 🙂 Ik moet er eigenlijk een paar bijkopen haha.

 • Reply
  Ria
  27 november 2017 at 16:14

  Nou, ik gebruik het ook, maar als ik mijn gezicht afdroog wordt mijn witte
  handdoek toch nog aardig gelig, dus dan vraag ik mij af, is de make up er echt helemaal af?
  Het is op zich heel makkelijk, maar ik heb mijn twijfels wel

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.