13 In Groene Beauty

Mijn favoriete BB cream: MÁDARA tinting fluid

MÁDARA tinting fluid

In de zomer wil ik geen dik plakaat op mijn gezicht. Ik wil juist een subtiel kleurtje die een beetje dekking geeft. Ik heb de MÁDARA tinting fluid bestelt en het is mijn favoriete BB cream geworden. En leuk: hij is vegan en helemaal natuurlijk.

Toen ik de Inika trial set had besteld (niet gelezen? Check hem hier) deed ik ook deze MÁDARA tinting fluid in mijn winkelmandje. Ik was opzoek naar een dierproefvrije BB cream. Het hoefde voor mij niet perse mega groen te zijn, maar het is altijd mooi meegenomen! Na een paar reviews kwam ik bij het merk MÁDARA. Het merk is vegan, 100% natuurlijke én gecertificeerd volgens de internationale ECOCERT norm. Nou, groener kan bijna niet.

MÁDARA tinting fluid
De MÁDARA tinting fluid geeft je huid een subtiele kleur. Verwacht dus geen flawless mat finish met een enorme dekking. In de zomer vind ik het juist fijn om een luchtige BB cream te gebruiken. Je gezicht oogt dan net iets frisser. Daarbij is dit ook een dagcrème en verzorgt het mijn huid, win-win! De tube is vrij klein, maar je hebt ook grotere versies. Ik heb de crème in de tint Rose Beige bestelt. De MÁDARA tinting fluid is er ook in Sun Flower, dit is een iets geligere kleur. Mijn ondertoon is neutraal, maar ik heb slechte ervaringen met oranje producten.

Ingrediënten MÁDARA tinting fluid
De ingrediëntenlijst bevat alleen natuurlijke producten. Maar ik had ook niet anders verwacht. Geen synthetische parfums of synthetische conserveermiddelen, zoals parabenen, minerale olie, propyleenglycol. Ik ken deze woorden ook niet allemaal, maar het schijnt dus niet natuurlijk te zijn. Misschien leuk voor een volgend artikel? Excuus trouwens voor de vlekjes. De crème ligt in mijn make-up bakje en die is (zo te zien) niet heel netjes.

Swatch MÁDARA tinting fluid
De swatch ziet er goed uit! In het echt is de BB cream iets meer roze. De structuur lijkt op een waterige dagcrème. De geur is prima, gewoon een dagcrème geur. Maar ik ben sowieso niet erg kieskeurig als het om geur gaat. De crème smeert goed uit en voelt heel licht op mijn huid.

De beloftes van de BB cream:

 • Bruint, verlicht en egaliseert de huidskleur.
 • Hydrateert en perfectioneert de huid.
 • Maskeert oneffenheden en fijne rimpeltjes.
 • Maakt de huid fris en stralend.

Let’s put it to the test

Gezicht zonder make-up
Hier draag ik alleen wenkbrauwpoeder, eyeliner en mascara. Het is trouwens niet dat ik geen naakte gezichtsfoto wil plaatsen. Maar ik maak de foto’s meestal ’s middags wanneer ik mijn make-up al heb gedaan. Zoals je ziet heb ik geen oneffenheden (yay!). Mijn huid heeft een paar droge plekjes, met een vette T-zone.

MÁDARA tinting fluid
Hier draag ik de MÁDARA tinting fluid. Ik ben echt verliefd op de finish. De creme voelt licht aan, smeert easy uit en plakt niet. Ik heb hem aangebracht met de Real Techniques spons maar het kan prima met je handen. Mijn donkere kringen zijn bijna gone, ik heb een subtiele glow en het geeft een fris effect. I love it!

MÁDARA tinting fluid full face make-up
Met full face make-up. Ik heb een concealer aangebracht onder mijn ogen en blush en highlighter toegevoegd. En een knalroze lipstick van Catrice. Je kan ervoor kiezen om het af te poederen maar ik vind het zelf niet nodig. Natuurlijk kan je ook zonder al die poespas de deur uit, maar dit was mijn volledige look.

Ik ben helemaal blij met mijn nieuwe MÁDARA tinting fluid. Wat vind jij van het effect?

 

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Babs
  2 augustus 2016 at 12:20

  Ik vind het perfect. Een frisse glow en het lijkt alsof je gewoon een lekker kleurtje van jezelf hebt. Ik zie dat je sproetjes hebt en die zien er ook mooi uit bij deze BB cream. Ik had vaak dat mijn sproeten heel vaalgrijs werden, dat vond ik zo lelijk staan… nice, heel mooi!

  • Reply
   clairecodi
   2 augustus 2016 at 13:52

   Dankjewel! Ik vind het ook zo jammer als het al mijn sproetjes bedekt, deze is echt ideaal 🙂

 • Reply
  Iris
  2 augustus 2016 at 13:20

  Wow, jij hebt helemaal geen foundation nodig joh! Maar het ziet er mooi en natuurlijk uit 🙂

  • Reply
   clairecodi
   2 augustus 2016 at 13:53

   Wat lief dankjewel!:)

 • Reply
  Mariska
  2 augustus 2016 at 14:50

  Kan je dit alleen op de Madara site kopen? BB in de zomer is echt een stuk fijner, vooral als het echt heel warm is. Geeft een mooi effect 😀

  • Reply
   clairecodi
   2 augustus 2016 at 16:49

   Ik heb het zelf bestelt bij De Groene Drogist, dan heb je het de volgende dag in huis. Maar zo stom dat de meeste vega(n)/bio merken alleen online verkrijgbaar zijn!

 • Reply
  Ashley
  2 augustus 2016 at 15:28

  Ziet er fijn uit! Mooi natuurlijk effect.

  • Reply
   clairecodi
   2 augustus 2016 at 16:49

   Thanks! Je ziet het bijna niet 🙂 Alleen een goeie teint en glow.

 • Reply
  hilde
  2 augustus 2016 at 19:52

  Wow, ziet er mooi uit! Ik heb zomers ook een BB cream, dit keer van de Body Shop. DIe vind ik ook super fijn.

  • Reply
   clairecodi
   2 augustus 2016 at 21:50

   Oeh, welke BB cream heb je als ik mag vragen?

 • Reply
  Katrien
  2 augustus 2016 at 21:08

  Ziet er goed uit. Omdat ik op de foto de ingrediëntenlijst niet helemaal goed kon lezen, ben ik eens op hun website gaan kijken. Geen parfum of andere geurstoffen die ik niet verdraag! Jeuj! Ik denk dat ik misschien wel eens deze BB cream ga bestellen om te testen. Want ik ben al lang op zoek naar een fijne BB cream.

  • Reply
   clairecodi
   2 augustus 2016 at 21:50

   Haha nu ik het terug zie is het inderdaad totaal onleesbaar, sorry! Wat leuk dat je hem tof vind, de Groene Meisjes en Naoki hebben hier toevallig ook een review over. Misschien heb je er wat aan 😀

 • Reply
  Anna
  6 augustus 2016 at 13:29

  Wauw, wat een mooi effect! Perfect voor de zomer. Jij hebt ook niet zoveel dekking nodig hihi, prachtig!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.