33 In Maandoverzicht

Maandoverzicht mei: eten, handletteren en afstuderen

In dit maandoverzicht blik ik terug op de maand mei. Ook heb ik een niet zo hele leuke mededeling omtrent mijn afstuderen.

Mei is alweer voorbij! In april heb ik geen maandoverzicht geplaatst omdat ik toen bezig was met de Vegan Challenge. Voor mijn gevoel was het nogal dubbelop om naast een weekoverzicht ook nog een maandoverzicht te plaatsen. Maar het maandoverzicht is back! Ik begrijp niet goed waarom maar volgens mij vinden jullie mijn maandoverzicht leuk om te lezen. Tenminste, als ik de statistieken mag geloven. De maand mei was niet heel spannend want: afstuderen.

Week 1Kijk hoe groot mijn avocadoplantje al is! Ik krijg heel vaak de vraag hoe dat precies zit met die avocadoplant. Ik heb een artikel geschreven over het groeien van je eigen avocadoplant. Wees vooral geduldig want deze pit staat er al vanaf maart. Ook maakte ik een kaartje voor Sanne van Omdat ik dat wil. Sanne maakte namelijk mijn vegan rocky road, maar dan zonder marshmallows want die kon ze niet vinden. Toevallig had ik ze wel dus ik stuurde ze naar haar via de post. Ik ben al een tijdje niet meer bezig geweest met handletteren maar ik vind het zo leuk! Ook probeer ik voorzichtig (kleine) tekeningetjes te maken.


Joey nam een satébroodje en een saucijzenbroodje mee van De Vegetarische Slager. Die zijn zo lekker! Ik vind het zo jammer dat het frikandelbroodje niet in Zwolle te koop is. Eerder kocht ik hem weleens bij Broodzaak op station maar daar is hij volgens mij weg. En dit gigantische bord is opgeschept door mijn moeder. Kijk dan hoevéél! Ik heb alles natuurlijk niet op gekregen (maar wel bijna).

Wie weet wat ik op mijn hoofd heb? In het weekend verfde ik mijn haar met henna van ColourWell en toen kreeg ik van mijn schoonmoeder deze kap. Henna moet je warm houden zodat de verf beter intrekt. Ik voelde me natuurlijk heel sexy. Op zondag had ik weer een deelvraag af dus ik beloonde mezelf met wijn, hoera! Er kwam eindelijk een beetje vaart in.

Week 2


Ik help meteen iedereen uit de droom die denkt dat ik een prachtig girlboss kantoor heb. Ik sleep mijn laptop dagelijks mee naar mijn ouders om daar te werken. Dat doe ik om school en privé een beetje te scheiden (tip van Claire). Zoals je ziet heb ik veel koffie en eten nodig om te werken aan mijn afstudeeropdracht.


Eindelijk iets leuks! Shayra en ik wilden al een tijdje naar de Vegan Junk Food Bar in Amsterdam. Ze hebben daar bitterballen, kipnuggets, unionrings en nog veel meer. Alles is vegan en het is echt heel lekker. Het is wel prijziger dan de plaatselijke snackbar maar wat mij betreft is dat het helemaal waard. Ook aten we cupcakes bij Vegabond.


Dit weekend had ik ook het DIY event van Viking. Ik vond het zo leuk om even weg te zijn van het studeren en creatief bezig te gaan. Van Shayra kreeg ik trouwens deze patch. Lijkt ‘ie niet op Binkie?

Week 3

Peultjes en vegetarische shoarma
Het gaat goed met mijn groentetuintje! Nouja, zoveel staat er niet in hoor. Alleen zonnebloemen, peultjes, tomaten, bieslook en een paar kruiden. Dit zijn de peultjes en ze gaan zo hard dat we dat er een hekje achter hebben gezet. Wist je dat die peultjes zichzelf daaraan vastmaken? Geen idee hoe ze dat doen. Verder maakte Joey de vegetarische kapsalon voor luie mensen van Ikbenirisniet. Hij voegde volgens mij zelf nog wat dingetjes toe en het was zo lekker. Mocht je je ooit rot voelen: eet dit en je voelt je meteen beter.

Het Engelse Werk in Zwolle
Ik ging met Joey naar Het Engelse Werk omdat ik de neiging had om mijn laptop uit het raam te gooien. Dat is een soort park/bos in Zwolle waar je kan wandelen en fietsen. Het was zo fijn om even in de natuur rond te lopen.

Nieuwe vleesvervangers Jumbo
Jumbo heeft sinds een paar weken nieuwe vleesvervangers. De falafelburger en de vissticks zijn vegan, de nuggets helaas niet. De vissticks zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Zelfs Joey vond ze lekker (en dat zegt wat).

Week 4 & 5

maandoverzicht mei
Een Instagramwaardige flatlay toch? Ik eet met dit warme weer alleen maar smoothiebowls. Nu lijk ik een echte foodblogger maar het is vooral vanuit gemak. Je gooit gewoon alles in de blender en klaar! Ik decoreer het alleen zo mooi vanwege de foto.

maandoverzicht mei
Mijn broer Billy was jarig en ik maakte voor hem een kaartje. Ik vind het zo leuk om te doen. Van een oud-collega kreeg ik de vraag of ik een trouwkaart wil ontwerpen. Ik weet niet of ik het ga doen hoor. Meestal maak ik maar wat na van Pinterest. Maar mijn dag kon niet meer stuk. Met dit warme weer weet ik trouwens nooit zo goed wat ik moet eten. Ergens die week maakte ik de Midden-oosterse bulgur salade van De Groene Meisjes. Heel lekker maar wat mij betreft iets te gezond.

maandoverzicht mei
Ben je wel echt Nederlands als je niet hebt gebarbecued in mei? Ter compensatie van de über gezonde salade gingen we twee keer BBQ’en. Ik maakte groentespiesjes en salade, haalde burgers en worstjes in huis en zorgde voor heel veel smeersels. Als vega(n) mis je echt niets op de BBQ. In de hitte verplaatste ik mijn laptop naar buiten. Zo kan ik toch nog een beetje genieten van het weer. Wel met mijn voeten in het water en heel veel ijsblokjes. Een beetje warm vind ik lekker maar boven de 25 hoeft van mij niet perse.

Best gelezen in mei:

Plannen voor juni

Er is een fout gemaakt met mijn afstudeerscriptie waardoor ik waarschijnlijk dit jaar niet kan afstuderen. Ik baal hier heel erg van. De schuld ligt buiten mij om en dat maakt het extra lastig. De komende dagen ga ik alles op alles zetten om alsnog de deadline van 12 juni te halen. Maar eerlijk gezegd betwijfel ik of het gaat lukken. Mijn studie heeft als regeling dat je flexibel kan afstuderen, dus mocht het niet anders kunnen dan kan ik in september afstuderen. Maar het liefst studeer ik zo snel mogelijk af. Mocht je extra karmapunten willen verdienen: stuur wat goede energie mijn kant op!

Wat heb jij in de maand mei gedaan? Let me know!

 

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply
  Romy
  2 juni 2017 at 07:13

  Al mijn positieve energie gaat jouw kant op, lieve Claire! Ik vind het zo rot voor je van het afstuderen, zeker omdat je er zo hard voor hebt gewerkt. Dikke knuffel voor jou en zet hem op! <3 Wat leuk trouwens dat je zoveel plezier beleeft aan het handletteren en zelfs voor een trouwkaart werd gevraagd. Echt heel erg gaaf! Ik ga die vegetarische vissticks ook eens proberen. Alleen al omdat ik de verpakking met Woezel en Pip zo leuk vind 😉

  • Reply
   clairecodi
   4 juni 2017 at 11:32

   Yay dankjewel lieve Romy! Ja ik vind handletteren echt heel erg leuk. Of nouja meer het knutselen en iets persoonlijks voor iemand maken. Die vissticks moet je zeker proberen! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt 😀

 • Reply
  Susan
  2 juni 2017 at 07:40

  Wat ontzettend balen Claire. Ik duim voor je dat je de deadline alsnog kan halen! Je weet maar nooit <3

 • Reply
  Debby
  2 juni 2017 at 07:57

  Succes met afstuderen! I feel you! Mijn vriend zit in het zelfde schuitje en zijn deadline is 17-6 Argg, die stress! Bij hem hebben ze 1 maand geleden besloten van onderwerp te wisselen 🙁 kon ie opnieuw beginnen! Hopelijk gaat alles gesmeerd en studeren jullie beide voor t eind van de zomer af! Succes met de laatste loodjes!!

  • Reply
   clairecodi
   4 juni 2017 at 11:41

   Dankjewel Debby voor je lieve comment! Wat vervelend van je vriend! Mijn plan van aanpak was onterecht goedgekeurd, maar daar kwam ik pas achter nadat ik mijn scriptie al af had. Super vervelend want nu moet ik dus alles omgooien 🙁

 • Reply
  Sofie
  2 juni 2017 at 08:22

  Ahh wat balen van het afstuderen! Ik stuur positieve energie!
  Ik moest wel lachen om die kap trouwens op je hoofd, haha. Leuk overzicht!

  • Reply
   clairecodi
   4 juni 2017 at 11:41

   Dankjewel lieve Sofie! Haha ja ik voelde me ook heel sexy met die kap op mijn hoofd 😉

 • Reply
  Mariëlle
  2 juni 2017 at 08:37

  Ik ken de scriptie stress, verschrikkelijk! Nog heel even doorzetten <3 <3 <3

  • Reply
   clairecodi
   4 juni 2017 at 11:42

   Dankjewel lieve Mariëlle! Scripties zijn inderdaad echt verschrikkelijk haha.

 • Reply
  Sija
  2 juni 2017 at 09:23

  Och nee! Wat is dat nou weer kut zeg. Helemaal omdat je er zelf niks aan kunt doen. Ik zou me helemaal vol schransen met al dat lekkere eten hier in dit maandoverzicht, om de pijn een beetje te verzachten. En natuurlijk stuur ik je positieve energie op!! Het gaat je gewoon lukken, hoe dan ook. <3

  • Reply
   clairecodi
   4 juni 2017 at 11:44

   Ja super vervelend. Mijn plan van aanpak was onterecht goedgekeurd, maar daar kwam ik pas achter nadat ik mijn scriptie al af had. Super lief al die positieve energie <3 🙂

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  2 juni 2017 at 09:58

  Mijn positieve energie voor de rest van 2017 wordt naar jou gestuurd. Ik vind het zo kut voor je, kan je opleiding wel vervloeken! Gelukkig zijn er naast die stomme scriptie nog wel een paar leuke dingetjes gebeurd. Ik vind het heel tof dat je naar de vegan snackbar bent geweest! Dat lijkt mij stiekem ook echt hartstikke leuk om te doen. En je avocadoplant is zo mooi! Mijne is ook on fire maar nog niet zo erg als die van jou helaas. We gaan snel weer even iets leuks doen Claire, lekker je hoofd af van die stomme stomme scriptie! Malou x

  • Reply
   clairecodi
   4 juni 2017 at 11:47

   Dankjewel lieve Malou! Ik vind het ook echt heel vervelend van mijn scriptie en mijn docenten. Maar helaas is er niets meer aan te doen. We kunnen wel een keertje samen naar de vegan snackbar?! Lijkt me super leuk (ook ben ik stiekem heel benieuwd wat jij als niet-vega ervan vindt). Haha nou het duurde ook echt een paar maanden he voordat mijn avocadoplant een beetje begon te groeien. Heel veel liefde en aandacht geven en dan komt het vanzelf goed.

 • Reply
  Danique
  2 juni 2017 at 10:52

  Haha, wat ziet die ‘kap’ er grappig uit! Wat balen dat er iets is misgegaan met het afstuderen, hopelijk komt het alsnog goed!

  • Reply
   clairecodi
   4 juni 2017 at 11:48

   Ik voelde me ook heel knap met die kap haha. Maar het werkt wel! Ik hoop ook dat ik snel mijn diploma mag halen 🙂

 • Reply
  Lori (Mama's Jungle)
  2 juni 2017 at 12:30

  Oohh ik stuur je echt veel energie. Afstuderen is killing! You go girl

 • Reply
  Galina
  2 juni 2017 at 12:31

  Moest vandaag nog aan je denken, met die struggle. Voor mij inmiddels alweer 5 jaar geleden, maar weet het nog als de dag van gister. Het is niet leuk. Period. *stuurt ontzettend veel positieve vibes jouw kant op*

  • Reply
   clairecodi
   4 juni 2017 at 11:49

   Wat lief dat je aan me dacht Galina! Scripties zijn inderdaad niet zo heel erg leuk haha. Ik ben blij als het voorbij is. Bedankt voor de positieve vibes <3

 • Reply
  Kirsten
  2 juni 2017 at 12:33

  Mijn afstudeerdeadline om alles in te leveren is de 14e, dus bijna tegelijk! Als je het fijn vind dan wil ik best je verslag lezen en feedback geven 🙂

  In ieder geval alle positieve energie & liefde jouw kans op! Mocht het niet lukken, dan is het jammer. Maar dan heb je in ieder geval de hele zomer nog om een kick-ass verslag neer te zetten <3

  • Reply
   clairecodi
   4 juni 2017 at 11:50

   Wat toevallig dat we dezelfde deadlines hebben! Lief dat je mijn scriptie wilt nakijken, maar ik denk dat als ik de deadline haal dat dat op 11 juni 23:59 wordt haha. Dankjewel voor alle lieve positieve energie en liefde <3 🙂

 • Reply
  Marloes
  2 juni 2017 at 15:04

  Ahh wat balen van je afstuderen zeg! Echt frustrerend. Ik hoop dat 12 juni je alsnog gaat lukken, en anders hoop ik dat je nog wel een fijne zomer hebt als je voor september gaat. Je kan niet meer dan je best doen! Veel positieve energie gewenst!

  • Reply
   clairecodi
   4 juni 2017 at 11:52

   Dankjewel Marloes voor je lieve comment 🙂 Ik vind het ook heel frustrerend maar helaas is er niets aan te doen. Dakjewel voor alle positieve energie <3

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  3 juni 2017 at 11:11

  Oohh wat kut dat je nu niet kunt afstuderen…. Heel veel sterkte en mijn karmapunten vliegen nu jouw kant op! Wat zien die peultjes er trouwens goed uit! Bonen groeien altijd tegen stokken op 😉 Het zijn een soort klimplanten als ik mij niet vergis.

  • Reply
   clairecodi
   4 juni 2017 at 11:53

   Dankjewel lieve Marieke! Oeps dat wist ik natuurlijk wel. Nu is meteen te zien hoe groen zijn vingers wel niet zijn, haha.

 • Reply
  Iris
  3 juni 2017 at 13:10

  Alle positieve energie komt jouw kant op, you can do this! Daarna ben je klaar ? Heel veel liefs <3

 • Reply
  Silke
  3 juni 2017 at 22:12

  Zo stom van je scriptie! Bah, echt balen dat je er niets aan kan doen. Heel veel succes alsnog met het halen van de deadline, en anders is’t inderdaad in september <3 Wat kan je mooi handletteren trouwens, echt cool dat je dat kaartje zelf hebt gemaakt! En die kap op je hoofd ziet er echt wel grappig uit, haha. Liefs!

  • Reply
   clairecodi
   4 juni 2017 at 11:54

   Ja ik vind het ook heel erg vervelend! Mijn plan van aanpak is ten onrechte goedgekeurd, maar daar kwamen ze pas achter nadat ik mijn scriptie had ingeleverd. Super stom 🙁 Dankjewel lieve Silke voor het compliment! Ik vind handletteren ook heel leuk maar het is wel een kwestie van heel veel oefenen haha.

 • Reply
  Cynthia
  4 juni 2017 at 09:18

  Jeetje wat rot! En dan door andermans toedoen.. Ik wens je alle sterkte toe om het alsnog te halen. En zo niet, dan moet het zo zijn, en wordt september jouw maand!!! Kus!

  • Reply
   clairecodi
   4 juni 2017 at 11:54

   Dankjewel lieve Cynthia voor je comment. Je hebt helemaal gelijk <3 🙂

 • Reply
  Djuli
  4 juni 2017 at 15:48

  Ik krijg hier honger van! Heel veel succes met je scriptie lieve Claire! Ik hoop heel erg dat het gaat lukken!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.