18 In Maandoverzicht

Maandoverzicht juni: Bagels & Beans, scriptie en grotemensenbaan

Een nieuwe maand betekent ook een nieuw maandoverzicht. Ik deel alle leuke, stomme en gekke momenten van de maand juni.

Ik klink vast als een oude taart, maar wat gaat de tijd enorm snel. Het voelt alsof ik gisteren het maandoverzicht van mei in elkaar aan het zetten was. Net als vorige maand is er weer niet veel spannends gebeurt. En tóch is dit elke maand weer het best gelezen artikel. Hoe dan?

Week 1


Voor mijn opleiding had ik, naast mijn scriptie, nog één vak openstaan. Voor dit vak moest je een onderwerp kiezen en op basis daarvan vier teksten schrijven voor vier doelgroepen en vier mediaplatformen. Ik had als onderwerp anorexia en dat was nog best wel lastig gezien ik er zelf geen ervaring mee heb. Daarom besloot ik het boek ‘Niet wat jij denkt‘ van Jiami te lezen. Ik vind dit boek echt een aanrader. Jiami vertelt in haar boek heel openhartig over haar ervaring met anorexia. Het is vlot geschreven en leest fijn weg.


Ook gaf ik het eerste weekend in juni een blogtraining bij Viva Las Vega’s. Tijdens deze training presenteerde ik onder andere de bevindingen uit mijn onderzoek, maar ook tips rondom bloggen. Het was een ontzettend leuke middag en daar hoorde natuurlijk een lekkere vegan lunch bij.


Ik zag deze trouwens liggen bij de Albert Heijn, heeft iemand deze geproefd? Ik hou niet zo van zoete vleesvervangers, maar ben stiekem wel benieuwd.


Ter afleiding van mijn scriptie en herkansing besloot ik met Joey (heel burgerlijk) naar het tuincentrum te gaan. We hebben best een grote tuin, maar deze is grotendeels bestraat. Dat is niet zo handig als je houdt van plantjes, kruiden en bloemen in de tuin. Ik wil heel graag zo’n plantenbak op pootjes, alleen niet zo graag dat ik er €50,- voor neerleg. Of ben ik nou gierig?


En ik knuffelde natuurlijk heel veel met Binkie.

Week 2


Wie mij op Instagram volgt (@Clairecodi) had vast al gezien dat ik een enorme Spinner Pro ben. Via Stories liet ik al zien hoe goed ik hem kon balanceren op mijn grote teen (ja echt), maar dat viel niet bij iedereen in de smaak. No worries, dit is geen echte hater hoor maar een goeie vriendin van mij.


Na het DIY event van Viking heb ik een stempelset gekocht. Ik heb al een paar stempels gemaakt, waaronder deze Pusheen. Als ik het stempels maken wat beter onder de knie heb komt er een artikel over online. Verder heb ik deze week niet veel gedaan, dit was de week dat ik eigenlijk mijn scriptie had moeten inleveren. Alleen is dat is helaas niet gelukt, zoals ik al schreef in de update over mijn plannen voor de toekomst.

Week 3


Nadat ik de deadline van mijn scriptie had gemist wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik moest doen. Om mezelf op te vrolijken ging ik naar de Bagels & Beans met een vriendin. Wist je dat je de salade met kip kan vervangen door vegan kip? Zo heb je een vegan salade, super lekker!


Dit is de leenkat van mijn ouders. Niet geheel vrijwillig, maar hij zit altijd op de tuinstoel en loopt soms zelfs mee naar binnen. Volgens mij vinden mijn ouders het wel gezellig anders hadden ze hem allang weggejaagd. Ik vind het in ieder geval heel gezellig, het is zo’n lieve kat.


Met Shayra maakte ik deze week een lekker recept dat volgende week online komt. Flauw he, die sneakpeeks. Deze charmante behind the scenes had Shayra stiekem gemaakt. Foto’s maken in een klein huis kan niet zonder gekke houdingen.


Voor vaderdag kocht ik een kleinigheidje en besloot ik een kaartje te maken. Ik vind dat ieder jaar weer zo lastig met vaderdag.

Week 4


Met Shayra ging ik naar Amsterdam om te eten bij The Dutch Weed Burger Joint. Ondanks dat we ons propvol hadden gegeten moest er een ijsje bij. Sinds kort kan je bij Juicebrothers vegan ijsjes kopen. Ik vond het zelf niet heel bijzonder op de kleur na dan.


In de trein kwam trouwens deze hond even onder de stoelen door. Ik ben normaal doodsbang voor honden, maar voor dit schattige kopje smelt ik zelfs.


Voor een recept maakte ik sinds tijden weer eens tofu. Normaal gesproken plet ik de tofu tussen twee boeken maar ik had me toch een ‘geniaal idee’. Uiteindelijk bleek dit toch niet heel handig want er zat een enorme afdruk in de tofu en slechts de helft van het vocht liep eruit, oeps.


Een mega grote foto van mij mét bloemen want.. ik heb een grotemensenbaan! In de update van vorige week vertelde ik dat ik niet echt een vast plan had voor de toekomst. Ineens werd ik gebeld met een job offer. Sinds een week werk ik nu bij een website. Van Joey kreeg ik een enorme bos bloemen om het te vieren. De bos was drie keer zo groot als mijn hoofd, zo lief!


Met mijn familie vierde ik het goeie nieuws door te gaan barbecueën. Speciaal voor mij hadden ze super veel vegetarische smeersels en vleesvervangers gekocht. Een barbecue is normaal gesproken niet echt mijn favoriete plek, maar als het zo vega(n)proof is wel natuurlijk.


Gezien het feit dat ik volgende week begon met mijn werkweek, besloot ik flink vooruit te werken met mijn blog. Ik maakte een aantal recepten en zocht mijn kleding uit voor mijn kraam. Het resultaat kan je zien in mijn review over Jouw Marktkraam Zwolle.

Week 5


Kijk trouwens hoe hard mijn avocadoplant gaat! In maart plante ik de avocadopit en kijk hoe groot hij nu al is. Ik moet hem eigenlijk even overpotten..


In week vijf begon mijn eerste werkweek, vandaar de treurige hoeveelheid foto’s. Ik moest elke dag reizen naar Utrecht, waardoor ik niet veel tijd had om foto’s te maken. Vanaf deze week zit het bedrijf in Zwolle, dus dan kan ik gelukkig met mijn fiets richting werk. Dat betekent dat ik ook meer tijd heb om foto’s te maken. Dit weekend heb ik vooral series gekeken, artikelen geschreven en ben ik naar Lepeltje Lepeltje geweest in Zwolle.

Wat vind je leuker voor het maandoverzicht; vier kleine foto's of meerdere grote foto's?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Best gelezen in juni

Wat heb jij gedaan in de maand juni? Let me know!

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Romy
  3 juli 2017 at 07:02

  Yay, je maandoverzicht! Deze vind ik altijd leuk om te lezen! En ik vind dat je nog best veel hebt gedaan hoor! Zo lief, die grote bos met bloemen en écht heel fijn dat je zo snel een echte baan hebt gevonden 🙂 Wat een gave kaart heb je gemaakt voor Vaderdag! En de stempel die je hebt gemaakt, ziet er zo leuk uit! Fijne werkweek deze week 🙂

 • Reply
  Lysanne
  3 juli 2017 at 08:53

  Heel leuk om te lezen! Haha wat een super grappig idee om de tofu uit te lekken met een watermeloen! Ik vind het ook zo lastig om het vocht uit tofu te halen. Ik gebruik meestal een halve rol keukenpapier…. Trouwens, wat een goed idee om vegakip te bestellen! Ik ga deze week naar B&B, dus ik ga die zeker bestellen.

 • Reply
  Sofie
  3 juli 2017 at 10:03

  Leuk! Ik heb toevallig een tijdje geleden een moestuinbak gekocht en ben er heeeel blij mee 🙂 ik vind het een aanrader.

 • Reply
  Sija
  3 juli 2017 at 11:14

  Gefeliciteerd met je grote mensen baan! 😀 Fijn dat je nu lekker op de fiets naar je werk kan. Zo’n moestuinbak is echt leuk, wij hebben ook alleen maar steen achter huis en ik zou ook wel graag zo’n bak op pootjes willen (pootjes is een must anders wordt het waarschijnlijk een kattenbak.) Wat een leuke stempel heb je gemaakt! <3 Liefs, Sija

 • Reply
  Galina
  3 juli 2017 at 11:22

  Woehoeeee! Gefeliciteerd met je nieuwe baan!!!

 • Reply
  Maaike
  3 juli 2017 at 12:12

  Echt super tof dat je nu een grote mensen baan hebt! Ik begin volgende maand met mijn nieuwe job, en stiekem kan ik eigenlijk niet wachten hihi 🙂

 • Reply
  Rebecca
  3 juli 2017 at 13:34

  Wat leuk dat je een blog training hebt gegeven. Dat wist ik helemaal niet. Lijkt me zelf ook wel eens interessant om bij te wonen 🙂 en ohmygod ik ben echt niet dol op slakken, maar dit kleintje is wel HEEL schattig!

 • Reply
  Sandra
  3 juli 2017 at 13:41

  Zo fijn dat je een baan hebt! Gefeliciteerd! Super ook dat het bedrijf nu naar Zwolle gaat. Dat scheelt een hoop reistijd zeg! Haha, ik moest wel lachen om je tofu uitlek idee met die watermeloen. Zoiets zou ik ook kunnen verzinnen hoor, en vervolgens was het toch niet zo’n goed idee, hahaha. Die vegan salade bij de Bagels&Beans ziet er trouwens per-fect uit. Lekker!

 • Reply
  Danique
  3 juli 2017 at 14:00

  Wat leuk om te lezen dat je na het event nog steeds druk bezig bent met het maken van stempels. Die salade van Bagels & Beans ziet er echt heerlijk uit. Heel veel succes met je baan!

 • Reply
  Charel
  3 juli 2017 at 14:50

  Super leuk! Heerlijk al dat eten!

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  3 juli 2017 at 19:41

  Oh Claire nu ik die stempel zie moet ik eraan denken dat jij boos op mij was omdat ik nagellak kreeg van Pusheen voor kerst en het niet kende. Errrruggg! Ik vind het zo tof voor je dat je een baan hebt trouwens. En wat leuk dat jullie naar Amsterdam gingen, ik wil ook die hotspot bezoeken! Malou x

 • Reply
  Sara | MevrouwMiauw
  3 juli 2017 at 20:31

  Ohhhh, de pusheen stempels. <3 Ge-wel-dig!!! En wat is je handletter kaartje voor vaderdag mooi geworden zeg. Wauw. Kon ik maar zo handletteren. Prachtige bos bloemen heb je trouwens gekregen. Gefeliciteerd met je baan. <3

 • Reply
  Mariëlle
  3 juli 2017 at 21:19

  Wat een leuk verslag en aaaah gefeliciteerd <3 <3

 • Reply
  Rianca
  4 juli 2017 at 09:18

  Gefeliciteerd met je grote mensen baan! En bossen bloemen krijgen die groter dan je hoofd zijn is altijd leuk. Fijne nieuwe maand.

 • Reply
  madelon
  4 juli 2017 at 15:28

  Wat een leuk overzicht! En gefeliciteerd met je baan!

 • Reply
  amke
  4 juli 2017 at 16:07

  Een grote mensen baan èn een avocadoplant die de pan uitgroeit! Noem dat maar ‘niets gebeurd’ hoor ;). Met een beetje blauw ijs erbij klinkt het helemaal als een topmaand :).

 • Reply
  Djuli
  6 juli 2017 at 18:19

  Gefeliciteerd met je grotemensenbaan! Je vaderdagkaartje is echt zooo tof! Heel leuk gemaakt! En die plantenbakken zijn ook leuk, maar inderdaad wel duur. Heb je geen handige vriend/vader/oom die zoiets kan maken?

 • Reply
  Linda - Zaailingen
  19 juli 2017 at 10:21

  Wow, die avocadoplant is groooot! Mijn pitten kwamen helemaal niet uit. Heb gisteren twee nieuwe in het water gezet. Fingers crossed…

  Ik heb de meest gierige optie voor je buitentuintje. Stenen eruit halen! Kun je van die stenen een randje leggen, zand erin en je hebt een mooi bordertje. Kost even moeite, maar je planten groeien echt veel beter in de volle grond (betere vochtbalans) én het is veel beter voor de afvoer van regenwater (denk: overstroomde riolen enzo). O ja, en je kan er wat grotere/hogere dingen inzetten, waardoor je tuin een stuk groener wordt. Heb ik je overtuigd? 😉

  Superfijn dat je nu op je fiets naar je werk kan. Ik vind dat zo’n fijn begin van de dag! Even uitwaaien 🙂 Ik hoop dat je grotemensenbaan je bevalt!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.