85 In Groene Beauty

Een maand lang mijn haar wassen met haarzeep

haarzeep

Een maand lang heb ik mijn haar gewassen met een shampoo bar. Haarzeep zou namelijk moeten zorgen voor vol, glanzend en gezond haar. Maar werkt het ook?

Wat is haarzeep

Haarzeep of shampoo bars zijn shampoos in de vorm van een zeepje. Helemaal zero waste. De bars zijn compact, lang houdbaar, zuinig in gebruik en goedkoop. Extra groen is dat er geen verpakkingsmateriaal voor nodig is. De bars zijn bedoelt voor het haar maar je kan het ook voor je lichaam gebruiken. Het is natuurlijk gewoon zeep! Verschillende winkels hebben shampoo bars. Zo hebben Lush en Dille & Kamille er een aantal, maar ook online kan je genoeg vinden. Met een haarzeep kan je ongeveer 2 á 3 maanden doen.

Voor wie is het geschikt

Iemand met heel veel geduld. Het duurt namelijk wel een tijdje voor je hoofdhuid en haar hieraan gewend is. Denk aan een paar weken of zelfs maanden. Dit ligt er wel aan of de shampoo bar SLS bevat. Zonder SLS moet je hoofdhuid nog even detoxen. Verder is haarzeep voor elke type haar geschikt. Zo heb je shampoo bars voor kroeshaar, fijn haar, de gevoelige hoofdhuid en droog haar. Iedereen kan het dus proberen.

haarzeep2

Waarom zou ik het gebruiken

Waarom zou je je comfortabele shampoofles inruilen voor geklungel met een blokje zeep? Het kan zijn dat je gevoelig bent voor bepaalde stoffen in shampoos. In een eerder artikel beschreef ik al wat voor effecten SLS kunnen hebben op je haar. In het kort: SLS is een agressieve reiniger. Hierdoor kan je hoofdhuid geïrriteerd raken, maar je kan ook last hebben van slap en futloos haar. Naast SLS kan ook parfum irritatie veroorzaken. Misschien ervaar je geen irritatie maar merk je dat je haar slap of futloos is? Dan kan het interessant zijn om een keer haarzeep te proberen.

Mijn haar is zacht, fijn en glad. Krullen zakken er na een paar uur uit en volume is er niet in te krijgen. Nadat ik vorig jaar een lob heb geknipt, is het eindelijk weer lang. Ik heb niet veel te klagen over mijn haar. Maar ik zou wel graag wat extra volume willen. Daarnaast heb ik in de winter een droge hoofdhuid. Ik heb ineens last van schilfertjes op mijn hoofd en twee dagen na het wassen krijg ik jeuk. Je kunt je wel voorstellen dat dit niet heel sexy is. Ik wilde dus kijken of een haarzeep mijn haar meer volume zou geven en minder jeuk.

zeepjes

Hoe gebruik je haarzeep

Maak je haar nat onder de douche. Pak het zeepblok en maak ook deze even nat. Draai het blok in je handen zodat er schuim op je handen komt. Verspreid de zeep over je hoofdhuid en masseer goed in. Je kan ook het zeepblok over je hoofd wrijven. Laat de zeep even intrekken en spoel het goed uit. Na het wassen kan je een conditioner gebruiken of een appelazijn haarspoeling. Dit zorgt ervoor dat je haar weer zacht en glad wordt.

Voor de appelazijn spoeling gebruik je (biologische) appelazijn en water. Het is even uitvogelen welke verhouding het beste werkt voor jou. Begin bijvoorbeeld met 50/50. Ik begon met 100 ml water en 100 ml appelazijn. Dit maakte mijn haar nogal vet. De wasbeurt daarna gebruikte ik 125 ml water en daarna 75 ml appelazijn. Dit maakte mijn haar een stuk minder vet maar nog wel zacht en glanzend. Het appelazijn mengsel kan je het beste in een spuitflacon gieten. Dan spray je het gemakkelijk in je haar na het gebruik van de haarzeep. Appelazijn zorgt ervoor dat de shampoo uit je haar wordt gewassen en voorkomt buildup. Buildup houdt in dat de zeep zich opstapelt in je haar.

Tip: bewaar de zeep in een zeepbakje met een gaatjes. Giet alleen even het overtollige water weg na gebruik, maar laat de zeep aan de lucht drogen. Zo blijft de zeep goed.

Shampoo bars van Helemaal Shea

Ik heb een testpakketje van Helemaal Shea bestelt. Geen idee of dit een goed merk is, maar het stond bovenaan de Google resultaten. HelemaalShea is een kleinschalige Zeepmakerij gevestigd in De Rijp, Noord Holland. Het is een klein bedrijf waar natuurlijke handgemaakte zeep en haarzeep wordt gemaakt. Extra leuk om dit kleine bedrijf te steunen. De shampoo bars wegen ongeveer 30 gram. De zeepjes zijn handgemaakt, natuurlijk, bevatten geen parabenen, SLS of andere synthetische geur- en kleurstoffen.

haarzeep-dodemodder-en-brandnetel

Dode zee modder

Ingrediënten: verzeepte ongeraffineerde Shea Butter*, verzeepte Kokosolie*, verzeepte Olijfolie, verzeepte Castor olie, water, verzeepte amandelolie, Dode Zee klei, verzeepte Babassu olie, Bentoniet klei, etherische olie van lavendin, cederhout en tea tree, actieve koolpoeder.

Dode zee modder staat bekend om zijn kalmerend effect op een gevoelige hoofdhuid. De modder verwijderd vuil en onzuiverheden zonder je hoofdhuid uit te drogen. Je haar schijnt hier ook vol en glanzend van te worden. Ook geschikt voor je lichaam. Het zeepje ruikt naar heel lekker naar klei.

Brandnetels en rozemarijn

Ingrediënten: verzeepte olijfolie geïnfuseerd met brandnetel, verzeepte shea butter*, verzeepte kokosolie*, verzeepte castorolie, verzeepte palmolie*, water, verzeepte hennepzaadolie, tijm en rozemarijn etherische olie, Franse groene klei, litsea etherische olie, mica (natuurlijke kleurstof).

Een haarzeep van brandnetelthee en brandnetel olie. Brandnetels zijn heel goed voor het haar. Haar wordt sterker en het glanst meer. De hennepzaad olie en brandnetels helpen tegen roos. Hennepzaad olie verbeterd de bloedsomloop van de hoofdhuid en zorgt ervoor dat het haar dikker aanvoelt. Deze ruikt een beetje gek, alsof je Italiaans kookt (want rozemarijn) in een pan met heel veel Dreft. Maar toch heeft het wel iets.

haarzeep-aloe-vera-en-honing-met-hop

Aloë Vera

Ingrediënten: verzeepte ongeraffineerde Shea Butter*, verzeepte Kokosolie*, verzeepte Olijfolie, verzeepte Castor olie, aloë vera sap, verzeepte amandelolie, franse groene klei, coloïdaal havermout, verzeepte Babassu olie.

Een handgemaakte shampoo bar voor de gevoelige hoofdhuid, met Franse groene klei, ongeraffineerde shea boter en havermout. Het maakt je haar gehydrateerd en glanzend. Een aanrader voor gevoelige, droge en jeukende hoofdhuid met eczeem, roos of psoriasis en beschadigde hoofdhuid. Het is verzachtend, rijk aan vitaminen, vochtregulerend en ondersteunt het herstellend vermogen van de (hoofd)huid. Deze bar heeft een typische aloë vera geur: fris en zacht. Dit zeepje is mijn favoriet.

Honing & hop

Ingrediënten: verzeepte olijfolie, verzeepte shea butter*, verzeepte kokosolie*, verzeepte castorolie, verzeepte palmolie*, water, bier, honing*, verzeepte jojoba olie, kaolin klei, honing absolue etherische olie.

Een milde shampoo bar voor glans, veerkracht en volume. De proteïne in het bier verzorgt het haar en helpt het haar herstellen. Honing zorgt voor zacht en glanzend haar en heeft een vochtinbrengende werking. De jojoba olie is zeer verzorgend voor droog en broos haar. Dit zeepje ruikt ontzettend lekker. Niet naar een kroeg, maar juist naar honing en jojoba olie.

*biologisch / duurzaam geteeld.

haarzeepjes

Is haarzeep wat voor mij?

Normale shampoo maakt je hoofdhuid heel schoon. Haarzeep is echt een stuk milder. Je hoofdhuid wordt wel schoon, maar niet meer zo ‘squaky clean’ als normaal. Zelfs na een maand gebruiken voelt mijn haar soms nog vettig. Vooral achterop mijn hoofd verzamelde zich al het vet. Dit klinkt super ranzig (en dat is het ook). Pas sinds ik de appelazijn spoeling gebruik is het iets minder geworden. Toch is het na elke wasbeurt spannend of mijn haar écht schoon is. Nu ben ik vooral thuis aan het werk in verband met afstuderen, dus niemand die het ziet. Maar vervelend is het wel.

Daarbij duurt het lang voordat je haar gewassen is. Om genoeg zeep te krijgen op je handen ben je wel een paar minuten bezig. Mijn haar is lang en daardoor duurt het wel even voordat alles goed ingezeept is. Hierdoor sta ik wel vijf of tien minuten langer onder de douche. Zonde van het water. Ook had ik gehoopt dat ik minder last van schilfertjes zou hebben. Maar op sommige dagen is het veel erger dan normaal.

Tegelijkertijd heb ik nog nooit zoveel complimentjes gehad over mijn haar. Mijn haar is voller, glanzender en heeft meer volume. Mijn haar zit gewoon altijd goed. Ik hoef er niets aan te doen. Hoe fijn is dat?! Ook voelt mijn hoofdhuid een stuk rustiger. De jeuk is minder, maar helaas nog niet weg. Stiekem had ik dit wel gehoopt want bijna alle zeepjes geschikt voor een gevoelige hoofdhuid. Daarnaast is haarzeep goed voor het milieu, het bespaart plastic, het is natuurlijk en makkelijk mee te nemen. Kortom: ik heb gemengde gevoelens!

Voordelen en nadelen

Nadelen:

 • Haar voelt na gebruik niet altijd schoon
 • Appelazijn spoeling nodig na gebruik
 • Het kost meer tijd dan normale shampoo
 • Shampoo bars zijn vaak alleen online verkrijgbaar
 • Haarzeep heeft geen sterke geur

Voordelen:

 • Mijn haar heeft veel meer volume
 • Minder last van jeuk en schilfers
 • Shampoo bars zijn goedkoop in vergelijking met reguliere shampoo
 • Het is 2 in 1: je kan de zeep ook gebruiken voor je lichaam
 • Het is milieuvriendelijk

Blijf ik haarzeep gebruiken?

Ik heb gemengde gevoelens over haarzeep. Aan de ene kant vind ik het fijn en aan de andere kant totaal niet. Misschien is mijn hoofdhuid nog niet gewend. Het is natuurlijk ook even wennen om zonder SLS je haren te wassen. Soms had ik echt cravings naar shampoo. Maar misschien passen deze shampoo bars ook niet bij mij.

De haarzeepjes die ik nog heb maak ik op. Ik heb op dit moment haarzeep van Lush bestelt en wil kijken of deze beter voor mij werken. Ik hoor namelijk positieve verhalen over dit merk. Hopelijk voelt mijn haar door die shampoo bars minder vet en is mijn gevoelige hoofdhuid verleden tijd. Stiekem wil ik heel te graag dat dit werkt. Als jullie het leuk vinden dan plaats ik een update na het gebruik van de shampoo bars van Lush.

Update: inmiddels heb ik ook de shampoo bars van Lush gereviewd.

De vier haarzeepjes heb ik bestelt via Helemaal Shea. Een testpakketje kost €7,49 en kan je online bestellen.

Heb jij weleens haarzeep gebruikt? Lijkt dit jou iets of heb je een andere ervaring? Let me know!

 

You Might Also Like

85 Comments

 • Reply
  Romy
  31 januari 2017 at 07:05

  Heel interessant om iets over je ervaringen hiermee te lezen! Ik zag laatst bij Lush ook haarzeep staan en twijfelde of het iets voor mij zou zijn. Na het lezen van je artikel denk ik dat ik ik haarzeep in het algemeen voorlopig toch laat liggen. Het heeft wel voordelen, maar voor mij is het vooral belangrijk dat mijn haar schoon en niet vet aanvoelt. Wel heel fijn dat je door de haarzeep meer volume krijgt. Ik ben nu erg benieuwd naar je ervaringen met de haarzeep van Lush binnenkort. Wie weet werkt die toch iets beter!

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 12:55

   Super leuk dat je het interessant vind Romy! Shampoo bars verschillen onderling heel erg en wat voor mij niet werkt, werkt misschien voor jou wel! 🙂 Ik ben die van Lush nu aan het testen en merk al aardig wat verschil. Over een maandje zal ik hier een update over plaatsen.

  • Reply
   Anneke Hage
   28 augustus 2017 at 22:22

   De Werf, Haarzeep ( bedrijf in Utrecht), deze haarzeep is makkeiljk in gebruik, schuimt goed en ruikt lekker. Ik krijg overal jeuk van, ( geen schilfers, maar het gevoel dat er beestjes over je hoofd lopen 🙁 ).
   Maar met deze haarzeep heb ik er geen last van. Spoel sowieso altijd na met appelazijn.
   Een aanrader!

 • Reply
  Marieke
  31 januari 2017 at 07:15

  Dit ervaar ik dus precies zo. Het geeft meer volume, maar mijn blijft een beetje gek aanvoelen. Bovendien sta ik veel langer onder de douche. Wel vind ik dat deze zeepjes er heel leuk uitzien!

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 12:56

   Wat toevallig dat jij dezelfde ervaring hebt. Ik lees overal op internet dat haarzeep zo geweldig is maar dat ervaar ik (nog) niet. Ik vraag me dan altijd af of het puur aan mij ligt, maar zo te horen (gelukkig) niet. Ik ben benieuwd of die van Lush heel anders zijn. Haarzepen verschillen onderling heel erg natuurlijk.

   • Reply
    saskia
    1 juni 2020 at 18:32

    er zijn twee grote verschillen tussen de shampoo bars.
    1: deze waar je dus snel stroachtig en/of vet haar van krijgt zijn de zepen gemaakt zonder sls/sles/scs. Je levert nu eenmaal in op ontvetting als je deze stoffen niet in je product wil hebben om bepaalde redenen.

    2: Degene waar wel sls/sles/scs in zitten, zorgen voor makkelijker schuim en reinigen ook vaak beter.

    Het hangt er dus vanaf welke concessies je wil doen. wil je voor verpakkingsvrij gaan dan zou ik sowieso eerder kiezen voor een shampoobar dan een fles. en wil je dan geen vettig of raar voelend haar neem dan de shampoobar met scs od dsl deze is milder dan de sls/sles

 • Reply
  Susan
  31 januari 2017 at 07:40

  Hmm, ik vind het een goed idee maar vind 5-10 minuten langer in de douche een beetje té lang. Misschien dat die van Lush beter bevalt!

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 12:57

   Ja dat vind ik ook echt zonde! Een review van Lush komt volgende maand (gok ik). Dan heb ik lang genoeg de tijd om het te testen, dacht ik zo.

 • Reply
  Klaske
  31 januari 2017 at 07:59

  Wat interessant om dit te lezen! Ik heb nog nooit haarzeep gebruikt en vraag me af of het wel iets voor mij is, maar wil het wel ooit proberen. Ik ben heel benieuwd hoe de shampoo bars van Lush je bevallen! Deze haarzeepjes zijn wel schattig en fotogeniek trouwens, haha. 🙂

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 12:58

   Dankjewel voor de complimentjes! Ik vind de zeepjes ook heel schattig haha. Daarom baal ik ook dat het niet werkt. Hoop dat die van Lush beter bevallen 🙂

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  31 januari 2017 at 08:37

  Alsof je Italiaans kookt in een pan met Dreft hahahahha. Wat een mega leuk artikel! Ik geloof dat ik niet weet of dit iets voor mij is. Mijn haar heeft vaak wel redelijk veel volume (al wil ik meeerrrr) en krijg ik veel complimentjes over mijn haar. Het lijkt me ook echt niet fijn dat het zo lang duurt! Toch wil ik denk ik ook zo’n testpakketje bestellen, ik kan het altijd proberen. Ik heb ook gehoord dat de BAD (dacht ik) shampoo van Lush heel goed werkt voor volume! Een zeezoutshampoo is het. Malou x

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 12:59

   Haha zo lief Malou! Dankjewel. Wat is jouw volume geheim?! Ik krijg dat er totaal niet in. Ja ik heb nu een haarzeep van Lush bestelt dus die test ik weer een maand haha. Kijken of die beter werkt!

 • Reply
  Jessie - Emmajohn
  31 januari 2017 at 08:54

  Ben benieuwd naar je ervaring met de Lush bar! Ik ben inmiddels helemaal gewend aan het gebruiken van een haarzeep (en sta er ook niet langer door onder de douche?), maar er zit wel héél veel verschil tussen de ene en de andere shampoobar.

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 13:01

   Precies volgens mij verschilt dat echt per haarzeep. Met die van Lush krijg ik heel gemakkelijk shampoo op mijn handen. Maar bij deze van Helemaal Shea duurt het nogal lang voordat ik genoeg shampoo heb. Super irritant want daardoor ben ik veel langer bezig. Ik heb ook best lang haar dus dat moet allemaal wel goed ingezeept worden haha.

 • Reply
  Claire van Vrijberghe de Coningh
  31 januari 2017 at 08:55

  Wat een heerlijke review! Ik heb nog niet eerder gehoord van een shampoo bar. Interessant! Als ik je voor- en nadelen lees, denk ik wel dat ik dit even aan mij voorbij laat gaan. John Masters Organics doet voor mijn haar echt wonderen. Mijn 2 favo’s daarvan zijn John Masters Organics Scalp spearmint & meadowsweet scalp stimulating shampoo en de John Masters Organics rosemary & peppermint detangler. Perfect voor jeuk en je haar word er heerlijk zacht van (ik vind de geur ook echt magisch). Liefs!

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 13:04

   Dankjewel Claire, super leuk om te horen! Ik heb toevallig nu een shampoo bar van Lush (Soak and Float) dus ik hoop dat dit een stukje beter is. Anders ga ik jouw aanraders eens proberen 🙂

 • Reply
  Rory
  31 januari 2017 at 08:57

  Wat een ontzettend fijn artikel. Ik ben ‘per ongeluk’ op dit artikel / je site beland. Maar ik vind het ontzettend informatief en goed beschreven. Ook je gedachtengang. Waar ik in het begin nog dacht van: Herkenbaar, de kriebel – bij mij soms al na 1 dag. Dacht ik later in het artikel ook met je mee dat het wel een heel gedoe is. Ik heb namelijk lang haar. En ik heb – met een klein kindje – gewoonweg niet de tijd om heel uitgebreid alles te kunnen doen. Interessant. Ik twijfel nog of ik het uit wil proberen. Maar ik ben heel nieuwsgierig hoe de Lush-producten uitpakken.

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 13:06

   Hi Rory ik heb je natuurlijk al gesproken maar wilde toch nog even reageren! 🙂 De kriebel is écht vreselijk en je voelt je dan ook zo ranzig haha. De ene shampoo bar verschilt heel erg van de ander dus ik denk dat het een kwestie van testen en proberen is. In principe hoort haarzeep namelijk niet zo’n gedoe te zijn. Ik laat je snel weten hoe die van Lush bevalt!

 • Reply
  Sija
  31 januari 2017 at 09:18

  Ik heb erg dik haar dus ik weet niet of dit wat voor mij is, maar ik ben wel heel erg nieuwsgierig geworden. Misschien kun je inderdaad die van Lush proberen of op Etsy zoeken? 🙂

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 13:07

   Leuk dat je nieuwsgierig bent Sija! Ik heb nu eentje van Lush dus ik hoop daar volgende maand een positieve review over te schrijven haha. Gelukkig zijn er heel veel shampoo bars om te proberen.

 • Reply
  Sabine
  31 januari 2017 at 09:21

  Oh wel Stoer van je maar het zou niks voor mij zijn. Als je echt wat aan je hoofdhuid wil doen, moet je de Maria nila haar en hoofhuid masker proberen. Die is ook nog een vegan en mijn eczeem op m’n hoofhuid is zelfs minder geworden maar wel met een heerlijke schone hoofdhuid!
  Je vindt m hier http://sofarsosabine.com/the-vegan-box/

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 13:09

   Dankje Sabine! Dat klinkt heel goed! Ik ga eens kijken 🙂 Ik heb nu een shampoo bar van Lush speciaal voor roos en eczeem dus hoop dat die al een beetje helpt.

 • Reply
  Brigitte
  31 januari 2017 at 09:53

  Ik heb ook zeep geprobeerd. Lang. Wel 6 maanden en eerlijk gezegd, bleef t n beetje aanmodderen. Mn haar was niet meer droog en pluizig, maar bleef een beetje slappig en vettig. Ik doe nu de shampoo bars van lush… dan maar sls..

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 13:10

   Hi Brigitte! Oh wauw zes maanden is een lange tijd. Welk merk heb je geprobeerd? Merk je veel verschil met SLS? Ik heb trouwens een shampoo bar van Lush zonder SLS: https://nl.lush.com/products/soak-and-float

   • Reply
    Brigitte
    31 januari 2017 at 13:34

    Misschien nog wel langer zelfs,..Ik heb het geprobeerd met Aleppozeep, zelfgemaakte olijfoliezeep en zelfgemaakte kokosoliezeep. Kokoszeep werkte nog het beste. Ik merkte vooral het verschil in het niet meer droog en pluizig zijn van mijn haar. Dat was fijn. Maar had gewoon teveel build up, dat zag ik ook in mijn borstel, daar bleef een grijze pluis achter (bleh). Ik denk dat SLS wel lekker opschoont…
    Misschien dat ik het nog eens met een officiële haarzeep ga proberen. Het punt is dat ik 3-4 per week sport en dan ook mijn haar was… wellicht dat dat wat veel is voor een zeep… Mijn ervaring is dat het na een jaar ontgiften, niet vaak je haar wassen best te doen is, maar ik vind t teveel gedoe, was ik het soms, een keer per twee weken nog stiekem toch met zeep.

    • Reply
     Brigitte
     31 januari 2017 at 13:36

     ps: dank voor je bar-tip, die ga ik meteen kopen! tnx

     • clairecodi
      31 januari 2017 at 13:43

      Je hebt er dan al een aantal geprobeerd! Vervelend dat dat niet werkt en in combinatie met sporten lijkt het me ook heel lastig. Ik moet toegeven dat ik na drie weken bijna een soort plak zeep achterop mijn hoofd had. Mijn vriend vroeg of ik het asjeblieft nou eens met normale shampoo wilde wassen haha. Dus ik herken wat je zegt. Heb je ook een appelazijn spoeling geprobeerd? Deze zou het zeep uit je haar moeten halen. Bij mij hielp het ietsjes, niet heel veel. Maar bij anderen verricht het weer wonderen. Ik weet niet of die haarzeep van Lush goed is trouwens, ik heb hem pas één keer geprobeerd. Maar ik merkte wel dat deze goed schuimt en mijn haar voller maakt en glanzender. Maar na één keertje is het lastig te zeggen 😉 Ik schrijf er binnenkort een review over!

     • Brigitte
      31 januari 2017 at 13:56

      Jaja… ook appelazijn 😉 Die gebruik ik nu verdund als gezichtslotion, helpt prima bij mn rosacea. Ik denk dat ik de haarzepen gewoon ga opgeven… Was mn gezicht en lichaam wel alleen maar met home made olijfoliezeep en heb homemade deo… dus dat ene bar’retje neem ik dan maar voor lief, haha #ietsmetloslaten

     • clairecodi
      31 januari 2017 at 22:30

      Jammer, maar snap dat het ook vervelend is om elke keer een shampoo te proberen en te hopen dat het werkt. Zo te horen ben je al heel goed en groen bezig ?

 • Reply
  Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl
  31 januari 2017 at 10:35

  Ik heb een hele poos mijn haar helemaal niet gewassen, maar alleen ‘gewassen’ met water. Dit werkte prima. Het is even doorzetten en ik moest een tijdje bijna dagelijks mijn haar ‘wassen’ (wat rot is want mijn haar droogt heel langzaam), maar toen werd het vette echt veel minder. Op den duur had ik alleen op sommige dagen last van vet haar, maar dat was meer als ik bijv erg gezweet had en je haar normaal ook vies zou zijn. Het beviel me eigenlijk prima, ook lekker makkelijk zonder shampoo en cremespoeling op pad. De reden dat ik gestopt ben is omdat ik heel erg lang haar heb en de uiteinden van mijn haar werd erg droog. Normaal kun je door dagelijks goed te borstelen de olieën naar het einde van je haar borstelen, maar dat werkte niet goed met mijn lange haren. Heel jammer want ik vond het wel fijn. Toen ik weer begon met wassen voelde mijn haar heel raar aan doordat het zo schoon werd. Misschien dus aan de shampoobars gaan!
  Mijn vriend was overigens zijn haar nog altijd niet (alleen met water) en dat gaat prima.

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 13:13

   Hee Manouk! Wat knap dat je het alleen met water hebt gewassen. Ik heb hier veel over gelezen maar ik weet niet of ik het zou willen. Zelf hou ik wel van gewassen haar. Maar dan wel op een natuurlijke manier met bijv. een shampoo bar en zonder SLS. Jammer dat je bent gestopt! Wat gebruik je nu als ik vragen mag? Toevallig vond mijn vriend deze shampoos wél fijn. Jammer genoeg had hij alsnog last van roos e.d. dus bij hem hielp het op dat gebied ook niet. Misschien werkt het beter bij mannen omdat zij korter haar hebben?

   • Reply
    Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl
    31 januari 2017 at 17:20

    Ja dat idee heb ik ook, want lang haar heeft meer verzorging nodig bij de punten. Ik ben gewoon weer met normale shampoo gaan wassen. Ik wist eerlijk gezegd niet dat er ook shampoo bestond zonder al deze toevoegingen. Ik las alleen over baking soda enzo en dat vond ik dan weer een beetje ver gaan, ook omdat ik ook weer las dat dit helemaal niet goed is voor je haar. Ik was mijn haar nu wel meestal maar 1x per week, veel minder dan eerst, toen deed ik het bijna om de dag.
    Ik vond het heel jammer om te stoppen, maar heb hard gespaard voor mijn haren en vond het echt zonde om het kapot te laten gaan omdat het droog werd en ging splijten enzo.. Hopelijk vind ik ooit een andere oplossing 🙂

    • Reply
     clairecodi
     31 januari 2017 at 22:37

     Ik snap dat je dan kiest voor normale shampoo. Het is ook vermoeiend als je steeds loopt te klungelen met shampoo en je weet niet of het effect heeft. Je hebt wel natuurlijke vloeibare shampoos zonder SLS trouwens. Van Dr. Organic of Say Yes To Carrots. Kan je vinden bij De Tuinen. Niet om op je te dringen hoor, maar als tip ?

     • Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl
      1 februari 2017 at 11:21

      Nee goed idee! Ik ga daar eens naar kijken als deze op is. En eigenlijk hoop ik dat je goede ervaringen hebt met Lush straks, want ik ben wel echt voor de shampoobars, qua afval en ook omdat het makkelijk meenemen is op reis enzo. Dus ik ga je in de gaten houden 😉 Fijn dat je meedenkt! En als je ooit meer wilt weten over water-wassen dan hoor ik het wel, heb evt ook foto’s van hoe mijn haar er toen uitzag.

     • clairecodi
      1 februari 2017 at 22:26

      Ja ik ben wel heel benieuwd naar jou water-wassen! Want hoe maak je je hoofdhuid en haar dan schoon? Duurt het lang voordat je went? Gebruik je dan echt niks? Heb zoveel vragen haha. Heb je er een blog over toevallig?

  • Reply
   Brigitte
   1 februari 2017 at 13:51

   Blijf gewoon de shampoo-bars van Lush gebruiken hoor, maar geen zeep meer; gebruik ik iig geen plastic verpakkingen meer. Overigens is zelf zeep maken ook helemaal niet ingewikkeld. Eigenlijk zo gebeurd, maar dan wel een paar weken wachten. Sinds ik me was met olijfoliezeep heb ik geen droge huid meer. Geen bodylotion meer nodig. En ik weet niet of het hier iets mee te maken heeft, maar ik gebruik al bijna twee jaar alleen zelfgemaakte zeep en deo en ik ben niet meer ziek geweest… (even afkloppen)

   • Reply
    Claire
    1 februari 2017 at 22:24

    Wauw wat super goed! Ik wil eigenlijk ook alle flessen de deur uit. Ik heb vroeger weleens zeep gemaakt maar geen idee meer hoe het moet! Lijkt me wel leuk om het zelf te maken en geen afval meer te creëeren. Ik vind mijn huid ook fijner aanvoelen na zeep trouwens. Maakt het veel zachter.

 • Reply
  Irene
  31 januari 2017 at 11:52

  Ben heel benieuwd naar je ervaring met die van Lush! Ik zou ook wel meer volume in m’n haar willen dus ik wil het denk ik wel eens proberen. En dan zal ik maar gewoon hopen dat m’n haar er niet zo vet van wordt. Haha :p

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 13:14

   Jaaa ik ben ook benieuwd! Ik heb hem één keer gebruikt en merk nu al een enorm verschil met die van Helemaal Shea haha. Zo raar. Over een maandje komt daar een review van online, dan kan ik pas zeggen of hij goed werkt 🙂

 • Reply
  Galina
  31 januari 2017 at 12:00

  Ik was gelijk nieuwsgierig toen ik je post op FB voorbij zag komen. Ik heb zelf ook gemengde gevoelens over haarzeep en ben dus altijd benieuwd naar de ervaringen van anderen in de hoop dat ik er iets van opsteek. Ik heb eigenlijk precies, maar dan ook precies, dezelfde ervaring als jij met haarzeep, dus niets toe te voegen. Ik wil het wel blijven proberen in de hoop uiteindelijk iets te vinden dat helemaal bij me past. Wie weet lukt het me om zelf de perfecte haarzeep te maken, maar tot nu toe is dat helaas nog niet gelukt…

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 13:16

   Wat leuk Galina! Ik vind de werking van haarzeep ook razend interessant. Ik lees op het internet allemaal geweldige verhalen van haarzeep maar zelf merk ik er niet zoveel van. Ik vind vooral dat geklungel met genoeg schuim en appelazijn spoeling erg vermoeiend haha. Nu snap ik wel waarom vloeibare shampoo bestaat. Maar shampoo bars verschillen onderling heel erg dus wie weet dat de perfecte zeep er nog tussen zit. Welk merk heb jij gebruikt? En hoe vaak was jij je haar als ik vragen mag ? 🙂

   • Reply
    Galina
    31 januari 2017 at 14:07

    Natuurlijk mag je dat vragen! Ik was mijn haar eens in de 5-6 dagen. Het heeft wel heel lang geduurd voor ik het zo lang kon uitstellen, beetje bij beetje en heel selectief met shampoos ben ik dus van om de dag naar eens per 5-6 dagen gegaan. Ik heb tot nu toe twee keer ‘merkloze’ haarshampoo gebruikt. Eentje had ik gekocht in Kroatië en de andere op een natuurlijke markt van iemand die het zelf maakt, durf even niet te zeggen hoe dat bedrijf heet.

    P.s. er schiet me net nog iets tebinnen. Als je volume wilt, probeer dan eens een haarmasker van rhassoulklei (of een andere klei) te maken. Dat reinigt, ontvet en BAM, je haar heeft volume. Laat het masker echter niet te lang zitten, want dat droogt uit en kan je haar laten pluizen.

    • Reply
     clairecodi
     31 januari 2017 at 22:31

     Ik probeer het nu ook het wassen uit te stellen. Maar het is wel lastig! Ik ga eens kijken naar het masker. Klinkt al goed!

 • Reply
  Kirsten
  31 januari 2017 at 12:30

  Wat je omschrijft herken ik he-le-maal niet. Maar ik gebruik wel andere shampoo bars, die van Lush. En ook al meerdere jaren, dus mijn hoofd is ook niet echt anders meer gewend. Ik heb zelf een hele gevoelige hoofdhuid (exceem, gebruik als het heel erg is ook doktersshampoo op recept) en shampoo bars bevallen me beter dan ‘gewone’ shampoo. De bars van Lush schuimen heel goed en kosten geen extra tijd onder de douche. En het bespaart me best wat geld, want zo’n shampoobar gaat véél langer mee dan een fles. Lush verkoopt ook solid conditioner, die is ook heel fijn! Maar die gebruik ik niet meer nu mijn haar boven mijn schouders hangt, ik gebruik alleen nog argranolie na het douchen 🙂

  Phoeee heel verhaal haha. Ben benieuwd naar je ervaringen met Lush als je die een tijd hebt gebruikt. Nog een vraag; hoe vaak per week was je je haar?

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 12:53

   Leuk dat je reageert! Ik denk dat shampoo bars onderling heel erg verschillen. Ik heb 1x die van Lush gebruikt en ik merk al dat deze heel anders is. Soak and Float schuimt meer, maakt mijn hele hoofdhuid en haar schoon en mijn haar voelt voller. Maar dat is pas na één keer wassen dus dat zegt niet dat het áltijd zo is. Ik blijf hem dus ook even een maandje testen. Ik was mijn haar 2/3x in de week. Ik waste het eerst minder vaak maar mijn hoofdhuid is een beetje ontregelt door alle anti-roos/anti-schilfer shampoos haha. Nu heb ik trouwens geen exceem maar in de winter is het ineens heel jeukerig en trekkerig. In de zomer is mijn hoofdhuid wel ‘normaal’. Van mijn kant ook een heel verhaal haha.

 • Reply
  Sandra
  31 januari 2017 at 12:51

  Had nog nooit eerder iets gelezen over zo’n haarzeep en wist ook niet dat dit bestaat, haha. Fijne en duidelijje review heb je geschreven! Jammer dat de jeuk niet helemaal weg is en dat je haar een beetje vet is, dat laatste is voor mij al een reden om er niet aan te beginnen. Alhoewel het bij iedereen anders is natuurlijk! Ik gebruik nu al jaren dezelfde shampoo die heel fijn is, dus ik houd het hier lekker bij. Alsnog wel interessant om te lezen hoe deze haarzeep jou beviel! Ben benieuwd of die van Lush beter is voor jou. 🙂

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 13:17

   Eerlijk gezegd kwam ik er ook niet zo lang geleden achter. Een vriendin van mij gebruikte het tijdens het reizen omdat het zo makkelijk mee te nemen is. Is natuurlijker iets handzamer dan een grote fles shampoo haha. Maar het zou ook echt heel goed zijn voor je haar, jammer werkt dit merk alleen bij mij niet. Ik hoop heel erg dat die van Lush beter is.

 • Reply
  Sara
  31 januari 2017 at 14:18

  Heel jammer dat ze niet het resultaat geven dat je had verwacht. Van shampoo verwacht ik proper haar waarmee ik een paar dagen zeker verder kan. Ik hoop dat die van Lush je beter bevalt. Ik dacht dat Naomi een lush shampoo bar had meegenomen naar Australië & dat die echt goed werkte. Ik vind het jammer dat ze zoveel slechte stofjes in shampoo steken. Tenslotte wordt alles voor een deel geabsorbeerd door de huid, wat je nieren er dan weer moet uitwerken. Ik heb vroeger eens de shampoo gebruikt van The Body Shop (de Rainforest collectie), degene zonder sulfaten, kleurstoffen, siliconen of parabenen. Daar was ik best tevreden over & ik deed er ook heel lang mee. Mijn secret tip voor shampoo’s die niet veel schuim produceren: Je haar goed natmaken (maar echt goed, niet rap rap) – dan de shampoo op je hand onder een beetje water houden – en dan je hoofd inzepen – indien je nog een klein beetje nodig hebt, neem je nog een beetje.

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 22:32

   Heel jammer! Maar wie weet werkt het bij een ander wel. Misschien heb ik een gekke hoofdhuid hoor haha. Goeie tip! Ik ga het eens proberen met de Lush shampoo bar. Welke shampoo gebruik jij eigenlijk? (:

   • Reply
    Sara
    1 februari 2017 at 14:13

    Ik gebruik de Aloe Vera shampoo van Urtekram. We hebben zo’n giga fles gekocht van een liter. Die is volgens mij heel natuurlijk. Je krijgt er weinig schuim mee. Je haar blijft er niet extreem lang ‘vers’ mee. Maar wanneer je hem wil uitspoelen, gebeurt dit vliegensvlug. Je hoeft bijna geen water te gebruiken zeg maar. Bij andere shampoo’s moet je soms echt lang water sproeien, tot het product eruit is. Dus dat is wel een groot voordeel aan deze shampoo. Al gaan we toch op zoek naar een andere shampoo als deze op is, omdat je wel proper haar krijgt, maar nooit een fris geurtje zeg maar van: “ohh je haar ruikt lekker, welke shampoo gebruik je”. Mijn zus is zo tevreden van de vloeibare shampoo van Lush omdat die je haar super fris doet ruiken & ze doet al bijna een jaar met haar fles van 500 ml. Daarnaast gebruik ik ook af en toe die shampoo van dat merk waarvan je me dat handcrème hebt opgestuurd. Die doet mijn haar meer glanzen, maar ik hou niet zo van de structuur als ik die op mijn hand doe. Het doet me denken aan een shampoo met veel gesmolten plastiek. Haha!

    • Reply
     Claire
     1 februari 2017 at 22:22

     Oh die ken ik niet! Maar volgens mij is het bij alle natuurlijke shampoos zo dat je nooit echt lekker ruikt. Althans mijn haar ruikt na gebruik gewoon naar haar haha. Niet echt naar bloemen. Maar Lush ruikt heeeeel sterk! Snap niet hoe ze natuurlijk zijn én zo lekker kunnen ruiken. Ik vind die van Inecto wel fijn maar hij maakt mijn haar nu zo zacht en glad dat het zo slap valt ): Welke shampoo gebruikt je zus? (:

     • Sara
      2 februari 2017 at 15:54

      Oh haha! Ze gebruikt Daddy-O, die mooie paarse fles, ruikt super lekker.

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  31 januari 2017 at 16:12

  Wat jammer dat het niet een en al positief bevallen is! Ik heb zelf alleen ervaring met de bars van Lush. Die vind ik erg fijn, maar sommige bevatten (zoals hierboven al genoemd) helaas wel sls… Misschien wel het proberen waard? Als je graag over wil stappen naar een bar? Wel erg jammer, ik hoopte dat ik deze ook kon gaan bestellen haha. Toch houd dat vette verhaal me nu tegen. Nog even verder zoeken dus haha

  • Reply
   Marieke | Bluebell Forest
   31 januari 2017 at 16:22

   Ik ben zelf nog even op ontdekkingstocht gegaan en kwam op Werfzeep. Een bedrijf dat ik al wel kende, maar dacht dat ze ‘alleen’ heel mooie zeepjes maken. Wat blijkt, ze hebben ook een shampoo, schoonmaakzeep, scrub en ga maar door! Ik ga hem zeker proberen 😉

   • Reply
    clairecodi
    31 januari 2017 at 22:34

    Jaa die ken ik ook! Niet geprobeerd maar van-horen-zeggen. Ik ken ook Aleppo zeep en dat schijnt ook goed te zijn voor je lijf, handen en haar. Zo grappig dat als je je erin verdiept je allemaal nieuwe dingen leert kennen ?

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 22:33

   Welke shampoo bars gebruik jij als ik vragen mag? Want shampoo bars hebben zoveel voordelen maar ik denk dat ze onderling heel erg verschillen. Ik heb nu toevallig een shampoo bar van Lush (Soak and Float) zonder SLS. Dus ben benieuwd. Hopelijk ben ik over die wat positiever.

   • Reply
    Marieke | Bluebell Forest
    1 februari 2017 at 09:13

    ik heb ook soak and float geprobeerd, aangezien ik een probleem hoofdhuidje heb haha. Die was alleen niet goed genoeg, daarna ook nog wel eens de blauwe van lush gebruikt (weet niet meer hoe die heet) die vind ik wel erg fijn. ik weet niet of daar sls in zit..

    • Reply
     Claire
     1 februari 2017 at 12:01

     Ik heb ook die blauwe bestelt (gok ik) ik weet ook ff de naam niet. Ik heb die nog niet gebruikt dus ben heel benieuwd!

 • Reply
  Mariëlle Markgraaff
  31 januari 2017 at 18:02

  Ondanks de nadelen ben ik wel SUPER benieuwd!! Vooral dat volume 😉 Ik wil het ook proberen!

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 22:37

   Haha ja echt mega volume! Zelfs mijn vriend zag het (en die ziet dat soort dingen bijna nooit). Wie weet werkt deze haarzeep voor jou wel!! ?

 • Reply
  Charel
  31 januari 2017 at 20:10

  Succes hoor ben benieuwd hoe je dit gaat ervaren! Misschien ga je me wel overtuigen want ik wil dit experiment ook nog graag eens uitproberen!

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 22:38

   Leuk te horen Charel! Ik vond het ook heel leuk om te testen.

 • Reply
  Janine
  31 januari 2017 at 20:16

  ik heb nog nooit haarzeep gebruikt maar ik ben wel enorm benieuwd hoe het mijn haar zal bevallen, al denk ik wel dat je het meerdere keren moet gebruiken wil je er een duidelijke mening over vormen. Jammer dat het niet voor jou zo overtuigend heeft gewerkt x

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 22:39

   Heel jammer maar ik probeer gewoon een ander merk. Ik geef niet op haha. Ik denk dat al die reinigers enzo helemaal niet nodig zijn voor je haar en hoofdhuid. Het duurt alleen zo lang voordat je daaraan went! Ik vind vet haar echt verschrikkelijk en dat maakt het extra lastig.

 • Reply
  Robin
  31 januari 2017 at 21:47

  Ik ben heel blij met de shampoobar van Lush, al denk ik dat ik dan wel elke dag mijn haar zou moeten wassen. Mijn haar is na het wassen heel mooi, glanzend, welriekend (hihi) en luchtig (weet niet hoe ik het anders moet omschrijven). Alleen blijft het niet lang zo, na een nachtje slapen werd mijn haar terug vettiger met het uur..

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 22:41

   Welke shampoo bar heb jij van Lush als ik vragen mag? Ik snap wat je bedoelt. Ik ben ook een beetje verslaafd aan mijn haar wassen haha. Ik probeer het wel zo lang mogelijk uit te stellen.

 • Reply
  Aneta
  31 januari 2017 at 22:03

  Mijn haar is heel futloos en wordt best snel vet. Zelf denk ik echt dat het te maken heeft mijn shampoo. Ik ben heel nieuwsgierig naar dit product. En vooral of m’n haar er net zoveel volume krijgt als die van jou. En als je er 2 a 3 maanden mee doet, dan valt het qua prijs echt mee

  • Reply
   clairecodi
   31 januari 2017 at 22:28

   Ik heb precies dat! Ik denk zelf dat shampoo (of de agressieve die in de winkel ligt) echt niet nodig is. Ik hoop dat die van Lush beter werkt.

 • Reply
  Sanne
  1 februari 2017 at 12:05

  Claire!
  (wat een boel reacties, SUPER LEUK)
  Echt een tof artikel! Heel knap dat je het zo goed hebt uitgeprobeerd om te kijken of het echt iets voor je is. Ik heb ooit no poo geprobeerd voor een paar maanden dus ik weet een beetje hoe het is om iets nieuws te proberen zonder SLS waarbij m’n hoofdhuid ook ineens zich anders ging gedragen en waar ik door een vette periode heen moest (klinkt grappig haha). Echt goed dat je het zo test! Fijn om je eerlijke blogpost erover te lezen, super goed dat je zo eerlijk en duidelijk bent. Ik kan me die gemengde gevoelens helemaal voorstellen!
  Ik gebruik nu zelf een shampoo van Dr. Organic (ook SLS free & verder geen dierlijke shit en proefdiervrij enzo) en die is super fijn, maarrrrrr ik was m’n haar nu om de dag en ik wil echt minderen. Maar doordat ik nu een pony heb, is het super goed te zien als m’n haar vettig is. En ik heb schilfertjes nu ook (iieee) door de droogheid I guess!
  Ik kan me je shampoo craving heel goed voorstellen ook hahaha.
  Misschien, als je de bars inderdaad nog verder opmaakt, dat je wel meer gewend raakt ofzo! Ik kijk wel uit naar een volgende update Claire ;).
  Liefs

  • Reply
   Claire
   1 februari 2017 at 22:17

   Leuk he!! Waar komt iedereen vandaan haha. Zo gek. Wat knap dat je een tijd no poo hebt gedaan. Dat lijkt me vreselijk. Jaa ik herken de pony struggels. Toen ik een schuine pony had werd die ook mega vet. Ik waste daarom m’n pony als enige dagelijks. Dus de rest van m’n haar was vet en alleen m’n pony was schoon hahah. Zo stom. Dr Organic zie ik vaker voorbij komen dus als Lush niet werkt ga ik die eens proberen! Super lief al die complimentjes en bedankt dat je reageert ☺️

 • Reply
  Sofie
  1 februari 2017 at 13:46

  Ik heb het nog steeds niet getest. Wel gebruik ik natuurlijke shampoo (en dus SLSvrij etc) die net zo werkt als “normale” shampoo. Wellicht is dat meer je ding? Nadeel vind ik nog steeds het afval, maar het werkt wel prettig en het is ook natuurlijk. Momenteel gebruik ik Weleda en mijn man Lavera.

  • Reply
   Claire
   1 februari 2017 at 22:19

   Aah dat klinkt goed! Ik hoor veel goeie dingen over die shampoos. Hmm ja het afval is wel een nadeel maar als je lang met je shampoo doet denk ik dat het wel meevalt? Hoewel minder natuurlijk beter is! (:

 • Reply
  Lydia
  1 februari 2017 at 22:42

  Super interessant om te lezen wat jouw ervaringen zijn!
  Zelf heb ik last van heel snel vet wordend haar en ik zoek hier nog een oplossing voor…
  Ik ben benieuwd naar je ervaringen met de zeepjes van Lush!

  • Reply
   clairecodi
   2 februari 2017 at 11:47

   Dankjewel Lydia! Ik ben ook heel benieuwd. Ik hoop volgende maand een vervolg te plaatsen! 😀

 • Reply
  Babs
  13 februari 2017 at 22:54

  Wat goed dat je dit getest heb! Super interessant artikel. Ik ben echt reuze benieuwd wat je van Lush vindt, ik had het bij iemand gelezen en die was heel positief erover.
  Ik wacht jouw review ook even af.

 • Reply
  Julie De Bruyne
  26 februari 2017 at 18:29

  De haarzeep fleur de shampooing is een aanrader. Ik koop deze bij Bioplanet!

 • Reply
  Babongo / Nicole
  6 april 2017 at 10:41

  Oh, wat veel leuke reacties! En wat een leuk artikel! Onze Babongo shampoo bars bevatten geen SLS en ook geen palmolie. Ik heb een kleine tip: als je de bar over je haar beweegt als het nat is, gaat het veel sneller om de zeep in je haar te krijgen. Die van ons schuimen goed en dat maakt het ook gemakkelijker 🙂 Dat scheelt weer wat tijd.

 • Reply
  Amber
  5 mei 2017 at 23:53

  hmm het helpt misschien dat mijn haar nou kort is (wel dik) en we zacht water hebben, waardoor ik het niet na hoef te spoelen.. ik kan weing zeggen over langer douchen aangezien ik mijn haar altijd 2x wasten omdat het anders niet goed schoon werd. ik gebruik trouwens wel een ander merk zeep, en heb 4 verschillende zepen uitgeprobeert waarvan er 2 voor mij werkte en 2 niet. Maar ik ben er persoonlijk heel enthousiast over. ik ging altijd kapot van de jeuk (en dan niet eens roos ofzo) en dat is nu zo goed als weg, ook had ik nadat ik mijn haar had geknipt (ik ben van haar tot over mijn billen naar half geschoren gegaan, heb het gedoneerd) het idee dat het na het wassen nogal dood viel, ook daar heb ik (met de goede!) zeep nu geen last meer van. Ik wrijf de zeep trouwens direct over mijn hoofd. Ik had ook niet echt het idee dat ik er heel erg aan moest wennen, maar was sowieso niet dagelijks mijn haar, maar om de dag (anders is het nog net zo vet en dood).

  Ik weet wel dat een vriendin van mij het heeft geprobeerd met langer haar (net onder haar schouders ongeveer) en een compleet ander haar type en zij was er niet enthousiast over. Dus ik denk dat het vooral veel uitmaakt dat je de goede zeep moet vinden en of je lang of kort haar hebt (en natuurlijk hard of zacht water aangezien zeep bind aan hard water en dus moeilijk uit spoelt.) Maar zoals met alles is dit een ieder voor zich

 • Reply
  Tio
  19 april 2018 at 04:33

  Het lijkt mij fris en natuurlijk toe. Het levert geen plastic afval op en is dierproefvrij en vrij van kleurstoffen.Er is een mevrouw die claimt dat haar kind van eczeem is genezen door het gebruik van Lush zeep. De huid van dat kind is een stuk rustiger en er is niets meer van het eczeem te zien. Hydrocortisol heeft net eens geholpen dus kun je nagaan.

 • Reply
  A.B.
  23 juli 2018 at 09:49

  Hallo, ik wou je even laten weten dat k vroeger ook veel last had van jeukende hoofdhuid. Ik heb nog geen shampoo naar geprobeerd, maar gebruik wel al een hele tijd Dr Organic Aloë Vera Shampoo. Sinds heb ik geen last meer van jeuk. Is ook zonder SLS enz.. misschien ook iets voor jou om eens te proberen 🙂
  Groetjes,
  A.B.

 • Reply
  D.T.
  17 september 2018 at 16:35

  Hallo,

  Ik ben er zelf ook mee begonnen. de nadelen “het kost meer tijd dan normale shampoo” en “haarzeep heeft geen sterke geur” wel oplossen. Er is genoeg te vinden op internet over hoe je de zeepbars naar vloeibare zeep kunt maken, dit scheelt in tijd en water onder de douche. Wil je een sterkere geur dan kun je een neutrale zeepbar (olijfzeep/marseillezeep/castillezeep) nemen deze vloeibaar maken en er een etherische olie bij doen naar keuze voor jouw haartype. Deze geur blijft bij mij naar ervaring wat sterker en langer hangen.

  Groetjes,
  D.T.

 • Reply
  Miranda
  19 januari 2020 at 15:36

  ik gebruik al heel lang de haarzepen van helemaalshea via SOFTnaturals, daar hebben ze nu ook ronde shampoo bars, daar ben ik nu op overgestapt ik merk dat deze minder oliën achterlaten. maar voor mij geen vloeibare shampoo meer uit plastic.

 • Reply
  Anja
  14 februari 2020 at 14:09

  Ik gebruik happysoap, dit bevalt mij erg goed. Zachte geur makkelijk schuimen en schoon haar. Gebruik het ook wel voor het lichaam.

 • Reply
  Elle de Jonge
  26 april 2020 at 01:36

  Heel gemakkelijk schoon en simpel en goedkoop: Glycerinezeep Van Dalan ( 2,00 euro) geen sls parabenen etc. Naspoelen met Bio azijn !00ml op 1000ml H2O . Doe dit 3 keer achtereen ; gebruik oude azijnfles bijvoorbeeld.
  Haren handdoekdroog ( niet wringen) Blijven knijpen en aan de lucht laten drogen.
  resultaat GEWELDIG schoon krullend haar. Ook al had je nooit slag of krullen!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.