8 In Lifestyle/ Producten en DIY's

Jouw Marktkraam Zwolle: mijn kraam en tips & tricks

Jouw Marktkraam Zwolle biedt je de mogelijkheid om je eigen spullen te verkopen. Maak je kaarten? Heb je een goed oog voor vintage? Of ga je verhuizen en kan niet alles mee? Met een kraam bij Jouw Marktkraam kan je vanalles verkopen. Ik deel mijn eigen kraam bij Jouw Marktkraam Zwolle en geef tips & tricks om flink wat geld binnen te harken met jouw kraam.

Wat is Jouw Marktkraam?

Bij Jouw Marktkraam kan je je eigen spullen verkopen. Dit kunnen zowel zelfgemaakte, tweedehands als nieuwe spullen zijn. Als je binnenstapt in een Jouw Marktkraam-filiaal zie je meteen tientallen kramen vol met verschillende spullen. De één maakt er een bibliotheek van en de ander een kleding outlet. Ook particulieren kunnen een kraam huren en daar spullen verkopen. Je vindt er dus ook keukenapparatuur, tv’s en andere gadgets die goedkoper zijn dan bij reguliere winkels. Het is eigenlijk een grote rommelmarkt waar je uren kan neuzen.

Als verkoper heb je als voordeel dat je gemakkelijk spullen verkoopt zonder gedoe. Geen tripjes naar het postkantoor of mensen die na een bod afhaken. Daarnaast kom je in contact met diverse mensen. Wanneer je je kraam bezoekt kom je met zowel klanten als kraamhouders in gesprek. Even een praatje maken over de omzet of goedlopende items. Dit versterkt toch wel een beetje het buurtgevoel.

Er zijn diverse kramen die je kan huren. Zo kan je een grondplek, showbak, kinderkraam of een gehele kraam huren. Als je duurdere items verkoopt (bijvoorbeeld camera’s) dan kan je een vitrinekast huren. De eerste week kost een kraam € 25,-. Voor exacte prijzen en locaties verwijs ik je door naar Jouw Marktkraam Zwolle. Je omzet kan je gemakkelijk in de gaten houden met de app van Jouw Marktkraam.

Jouw Marktkraam Zwolle

Hoe werkt Jouw Marktkraam?

 1. Huur jouw marktkraam voor één week of langer.
 2. Zij verkopen je vintage, zelfgemaakte (DIY) of gloednieuwe spullen.
 3. Je krijgt eigen prijsstickers en een persoonlijke barcode.
 4. Volg je omzet via de app.
 5. De volledige opbrengst van de verkoop is van jou.

Je kan kiezen voor een uitbetaling per week of per maand, afhankelijk van jouw huurcontract.

Extra voordeel bij Jouw Marktkraam Zwolle

Wat ik leuk vind is dat ze bij Jouw Marktkraam Zwolle zelf een extra element hebben bedacht. Bij besteding vanaf € 5,- ontvang je 1 stempel. Met deze stempel krijg je korting bij diverse apparten op een speciale plank. Zo kan je bijvoorbeeld een frituurpan of mixer met extra korting kopen. Geen behoefte aan meer spullen? Dan kan je ook een korting krijgen op een wasbeurt. Een stempel is gauw gevuld met alle leuke items die je vindt.

Jouw Marktkraam Zwolle

Mijn kraam bij Jouw Marktkraam Zwolle

Een echte minimalist ben ik niet. Toch heb ik laatst mijn kledingkast weer flink opgeruimd. De kleding die ik te mooi vond om weg te doen besloot ik te verkopen. Kleding dat ik misschien enkele keren heb gedragen maar wat toch niet bij me paste. Ook verzamelde ik een aantal accessoires zoals tassen en hoeden (die ik altijd koop en nooit draag). Maar ook boeken, vaasjes en andere frutseltjes staan in mijn kraampje. Ik heb mijn prijzen trouwens vrij laag gehouden: kleding vanaf €2,- tassen voor € 4,- en boeken voor € 1,50.

Jouw Marktkraam Zwolle
(Overdreven blij hoofd bij mijn kraam. Deze foto werd natuurlijk gemaakt met 35 graden)
Jouw Marktkraam Zwolle
Jouw Marktkraam Zwolle
Jouw Marktkraam Zwolle
Jouw Marktkraam Zwolle
Jouw Marktkraam Zwolle

Mijn tips & tricks (tot nu toe)

Tips jouw marktkraam zwolle

Naast de tips van Jouw Marktkraam Zwolle, heb ik nog een paar tips die voor mij goed werken:

 • Praat met de eigenaren wie het publiek is. Zijn het voornamelijk vrouwen of mannen? Speel daar dan ook op in met je spullen. Vrouwen houden meer van kleding, mannen lopen daar met een boog omheen.
 • Bezoek regelmatig je kraam. Helaas houden klanten het niet altijd even netjes. De medewerkers van Jouw Marktkraam letten hier enigszins op maar het is natuurlijk jouw kraam.
 • Verander de inrichting af en toe. Ook al heb je geen nieuwe spullen, verander de looks van je kraam. Zo valt het direct op bij de vaste klanten.
 • Speel in op het seizoen. Met het warme weer doen zwemspullen of kampeerspullen het heel erg goed.
 • Stand out from the crowd. Hang een paar slingers op of lampjes zodat je kraam extra opvalt.
 • Maak gebruik van acties. Een kraam naast mij heeft al dagen een bordje met ‘Alleen vandaag 10% korting’. Geen idee of dat echt eerlijk is, maar het werkt wel.
 • Gebruik ook de balken naast je kraam. Hang er tasjes aan op of accessoires. Wees wel voorzichtig: het is natuurlijk niet de bedoeling dat je kraamburen er last van hebben.

Jouw Marktkraam Zwolle

Niet de mogelijkheid om mijn kraam te bekijken bij Jouw Marktkraam Zwolle? Geen probleem! Jouw Marktkraam heeft diverse locaties door heel Nederland dus je kan altijd een kijkje nemen (of je eigen kraam starten).

Heb jij nog tips & tricks voor mijn kraam bij Jouw Marktkraam Zwolle? Heb je ook een eigen kraam? Let me know!

*Dit is een samenwerking met Jouw Marktkraam Zwolle.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Romy
  30 juni 2017 at 07:13

  Superleuk dat je een kraam hebt gevuld met producten! En leuk om je tips te lezen 🙂 Je kraampje ziet er mooi uit. Ik heb zelf een tijdje een kraam gehad in Uithoorn met zelfgemaakte kaarten en nog wat andere dingen en dat liep best goed. Ik vond het in ieder geval superleuk om eens (vanaf afstand) marktvrouw te spelen 😉

 • Reply
  Marloes
  30 juni 2017 at 11:22

  Ik vind dit zo’n leuk concept! Helaas zit dit niet bij mij in de buurt. Iets verkopen via Marktplaats is echt een ramp, alleen studieboeken vind ik nog wel oké om daar te verkopen. Dus kleding breng ik maar gewoon weg. Ik heb wel laatst binnen een paar dagen iets verkocht via zo’n buurt-Facebook, dat was best wel chill.

 • Reply
  Iris
  30 juni 2017 at 11:23

  Super leuk dit! Ook die app erbij is zo handig. Ik heb het zelf eens gedaan bij ons in het dorp, maar dat is echt te klein en levert niet veel op. Wel leuk om zo een beetje een eigen “winkeltje” in te kunnen richten hihi. Ik ben benieuwd hoeveel je verkoopt!

 • Reply
  Eva
  30 juni 2017 at 21:57

  Dat lijkt me zo leuk om eens te proberen! Ik heb hier echt zóveel kleding waarvan ik zeker weet dat anderen het nog leuk vinden, maar ik niet meer.

 • Reply
  Susan
  1 juli 2017 at 08:29

  Jaaa ik had het gisteren al even gelezen, maar nog niet de tijd gehad om een comment achter te laten. Fijn artikel Claire! Ik ben benieuwd hoe je opbrengst na een langere periode is.

 • Reply
  Irene
  1 juli 2017 at 22:40

  Ik vind dit echt zo’n tof initiatief! Ik kocht in mei een paar supermooie vintage laarzen ook bij zo’n winkel (weet nu niet goed meer waar :p ) want in BE hebben we dit niet denk ik. Jammer! Handig ook! Mensen zijn eerder geneigd om tweedehandsspullen te kopen (zeker kledij en schoenen) als ze ze eens gezien hebben.

 • Reply
  Northflix
  3 juli 2017 at 19:40

  Wat leuk dat jij – net als ik – zo enthousiast bent over dit concept.
  Ik heb goede ervaringen als koper en verkoper.
  Het is een leuke en makkelijke manier om overbodige items een nieuw leven te gunnen en er zelf nog wat aan te verdienen.

 • Reply
  Hailey
  4 juli 2017 at 15:38

  Wat ontzettend leuk dit! Ik zag al een paar dingen op je foto die ik wel zou willen! Haha! Helaas woon ik niet in (de buurt van) Zwolle. Maar wie weet kom ik ooit nog eens in de buurt!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.