13 In Lifestyle/ Producten en DIY's

Jouw Marktkraam: mijn ervaring

In juli schreef ik over mijn eigen marktkraam bij Jouw Marktkraam Zwolle. De huurperiode is inmiddels voorbij en vandaag deel ik mijn ervaring én de opbrengst!

Wat is Jouw Marktkraam?

Bij Jouw Marktkraam kan je een kraam huren om je zelfgemaakte, tweedehands of nieuwe spullen te verkopen. Maak je je eigen sieraden of heb je een oog voor vintage? Dan is Jouw Marktkraam dé plek om deze spullen ten toon te stellen. Een kraam huur je vanaf € 25,- per week. De kraam kan je geheel naar eigen smaak inrichten. Je kan het weliswaar niet helemaal verbouwen, maar er kunnen wel een aantal onderdelen van de kraam veranderd worden voor een nieuwe look. Ook kan je verschillende versieringen toevoegen om je kraam wat meer te laten opvallen. Denk aan slingers, lampjes of een bordje met de naam van je kraam. De opbrengst kan je bijhouden met de Jouw Marktkraam app. Deze app wordt continue bijgewerkt en je krijgt een melding van elke verkoop, kassa!

Tip: de app van Jouw Marktkraam download je hier voor Android en hier voor iOs

Jouw Marktkraam Zwolle

Mijn ervaring en tips

Op uitnodiging heb ik vier weken een kraam gehuurd bij Jouw Marktkraam Zwolle. Via mijn kraam verkocht ik voornamelijk kleding, schoenen en accessoires. Ik had een tijd geleden mijn kledingkast opgeruimd en besloot een (flink) aantal items weg te doen. Dit waren voornamelijk kledingstukken die niet meer bij mijn kledingstijl pastte of eigenlijk nooit aandeed.  Omdat de items nog in goede staat waren besloot ik het te verkopen voor kleine prijsjes bij Jouw Marktkraam.

Items die niet goed verkochten
Aan het begin van mijn huurperiode had ik mijn kraam gevuld met een aantal boeken, woonaccessoires en hoeden. Deze items liepen totaal niet. Misschien kent iedereen het probleem met hoeden: leuk om te kopen, maar je draagt ze nooit. Ik verkocht ze niet eens voor een luttele €3.

Items die wél goed verkochten
Bij mijn kraam deden voornamelijk tassen het heel erg goed. Mijn moeder had een aantal vintage tassen die ik mocht verkopen, waardoor mijn kraam gevuld werd met (nep)leren tassen en leuke portemonnees. Maar ook schoenen, jassen, sieraden en broeken verkochten goed bij mijn kraam.

Jouw Marktkraam Zwolle Jouw Marktkraam Zwolle

Tips

 1. Maak prijskaartjes voor je items. Je kan natuurlijk naamplaatjes kopen, maar met een DIY middagje heb je een flinke voorraad zelfgemaakte kaartjes voor al je spullen. Met een paar leuke prijskaartjes valt je kraam niet alleen meer op, maar scheelt het je klanten ook een hoop gepulk met stickertjes.
 2. Leg je visitekaartje neer. Heb je een eigen bedrijf, blog of webshop Dan is Jouw Marktkraam is de perfecte plek voor schaamteloze zelfpromotie. Je kraam is dan het visitekaartje (ha-ha) voor je eigen bedrijf. Klanten die je kraam leuk vinden, vinden dus waarschijnlijk je stijl of items ook leuk. Reden genoeg voor hen om even je bedrijf te checken!
 3. Doe aan acties. Een dag waarbij je 10% korting geeft kan vaste bezoekers triggeren om toch nog even bij je kraam te neuzen. Met name de laatste dagen van je huurperiode is dit een handige tip. Het kan je verkoop snel omhoog brengen en je hebt minder spullen die je aan het einde van de huurperiode naar huis hoeft te nemen.
 4. Probeer verschillende dingen uit qua inrichting met je kraam. Het stylen van je kraam is heel belangrijk. Zo merkte ik een flinke dip in mijn verkoopcijfers toen ik al mijn kleding van boven naar beneden verplaatste. Dat had ik nooit geweten als ik niet van inrichting ging switchen. Probeer dus verschillende dingen uit, de cijfers kan je gemakkelijk bijhouden met de app!
 5. Vraag aan de medewerkers van Jouw Marktkraam of je een rolletje stickers mee naar huis kan nemen. Zo kan je thuis je items helemaal verkoop ready maken en dat scheelt een hoop gestuntel met pennen en (je zelfgemaakte!) kaartjes in de winkel.

Meer tips lezen voor Jouw Marktkraam? Eerder schreef ik over mijn tips & tricks voor je eigen kraam!

Jouw Marktkraam Zwolle

De opbrengst van de kraam

De meeste items kostten bij mijn kraam zijn onder de € 5,- geprijst. Eerlijk gezegd had ik daarom van tevoren niet verwacht dat er een noemenswaardig bedrag uit zou komen. Maar tel de verkopen van schoenen, tassen en kleding bij elkaar op en dan krijg je een fijn bedragje van €194. En wat ga ik ervoor kopen? Schoenen, tassen en kleding! Maar dan natuurlijk duurzaam. Zo heb ik al eeuwen een Matt & Natt tas op het oog en ben ik verliefd op de vegan Chelsea Boots van Dr. Martens. Allebei met een flink prijskaartje rondom de € 150,- maar met de opbrengst van mijn kraam bij Jouw Marktkraam doet deze uitgave een stuk minder pijn. Ik ben sowieso van plan om in het najaar wederom een kraam te huren bij Jouw Marktkraam, maar dan met zelfgemaakte producten. Daarvan hou ik jullie natuurlijk nog wel van op de hoogte!

Wil je zelf een kraam huren? Alle informatie kan je lezen op de website van Jouw Marktkraam!

Heb jij ervaring met Jouw Marktkraam? Let me know!

*Dit is een samenwerking met Jouw Marktkraam Zwolle

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Romy
  11 augustus 2017 at 06:52

  Wauw, wat heb je goed verkocht! Zeker een mooie opbrengt als je je bedenkt dat je niet zoveel dure items verkocht. Je kraampje ziet er ook erg leuk ingericht uit! Fijn dat je zo’n goede ervaring met Jouw Marktkraam had. Ik heb er zelf vorig jaar ooit zelfgemaakte kaarten verkocht. Dat liep niet echt geweldig voor de energie die ik erin stak, maar misschien ga ik nog eens een kraampje huren om kleding en dat soort dingen te verkopen.

 • Reply
  Susan
  11 augustus 2017 at 08:08

  Mooie opbrengst heb je! Leuk om jouw ervaring te lezen 🙂

 • Reply
  Mariëlle Markgraaff
  11 augustus 2017 at 09:39

  Wat super leuk!! Ik vond het vroeger al leuk om mijn eigen winkeltje te hebben haha. Nu geef ik (ivm minimalisme) heel veel dingen weg aan vrienden en familie. Maar verkopen zou eigenlijk net zo leuk zijn!

 • Reply
  Marieke
  11 augustus 2017 at 13:15

  Dat is een mooie opbrengst! Ik heb het ook overwogen, maar ik ben bang dat de verkopen niet opwegen tegen de kosten. Ik heb vernomen dat het filiaal bij mij in de buurt niet goed loopt. Heb je overigens het boek met beauty recepten al verkocht? Want daar heb ik wel oren naar!

 • Reply
  Merel
  11 augustus 2017 at 20:57

  Wat super dat je zoveel hebt kunnen verkopen! Ik had laatst toevallig voor het eerst wat op marktplaats verkocht. Dat geeft een goed gevoel he om dingen weg te doen!

 • Reply
  Charel
  14 augustus 2017 at 10:43

  Oh dit is super leuk! Lijkt me zo gaaf om te doen 😀

 • Reply
  Daphne
  14 augustus 2017 at 11:29

  Wat een mooie opbrengt zeg! Lijkt me zelf ook echt heel leuk om spullen via een marktkraam te verkopen

 • Reply
  Nicole
  14 augustus 2017 at 13:50

  Wat een goed concept zeg. Het heeft nog best wel wat opgeleverd en je kraampje ziet er ook echt mega leuk uit!

 • Reply
  Shirah
  15 augustus 2017 at 21:10

  Wat zag je kraam er gezellig uit! Je tips zijn ook handig. Ik ga eens kijken of er in Utrecht ook een Jouw Marktkraam zit.

 • Reply
  Linde
  31 augustus 2017 at 09:35

  Super leuk, ik kende dit nog niet 🙂

 • Reply
  Merel Anne
  8 januari 2018 at 17:57

  Wauw, wat leuk! Dit kende ik nog niet. Richt je je kraam in en dan zorgen de medewerkers verder voor de verkoop of moet je er zelf bij staan om je geld te innen?

  • Reply
   clairecodi
   9 januari 2018 at 12:24

   Ahh leuk te horen! Je krijgt een kraam toegewezen en die kraam kan je naar eigen smaak inrichten. Op elk artikel plak je een sticker met een zelfbepaalde prijs(die krijgt je van Jouw Marktkraam) en hierop staat een barcode. Die stickers kunnen de medewerkers van Jouw Marktkraam dan scannen en daar kunnen de klanten ook afrekenen. Je hoeft dus niet bij je kraam te blijven staan! 🙂

 • Reply
  Deze groene initiatieven zou ik graag in Leiden zien - KouweKleren
  21 januari 2018 at 10:10

  […] waarin automatisch je verkopen in worden bijgehouden. Verschillende bloggers – Northflix, Claire Codi en Ik ben Iris niet – hebben het al voor je uitgeprobeerd, dus bij hen kun je precies vinden […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.