51 In Groene Beauty

Review: intieme zeespons van Natural Intimacy

2x de zeespons van Natural Intimacy

Een zeespons is een duurzaam alternatief voor een tampon. Ik heb de zeespons een aantal maanden getest. Is het echt zo fijn? En is het überhaupt wel veilig?

Disclaimer: dit hele artikel gaat over menstruatie, sponsjes en bloed. Mocht je hier bang voor zijn dan raad ik je aan weg te klikken.

Van Natural Intimacy kreeg ik de vraag of ik zeesponsjes wilde testen. Ik was meteen nieuwsgierig. Een tijd terug las ik namelijk een review van Iris over zeesponsjes bij Moderne Hippies. Ik vond dit zo razend interessant dat ik het ook wilde proberen. Zeesponsjes kan je namelijk gebruiken als een tampon tijdens je menstruatie. Een zeespons is alleen een stuk beter voor je lijf en het milieu. Nadat ik Iris 101 vragen had gesteld, ging ik aan de slag!

Wat zijn zeesponsjes

Een spons is een meercellige diersoort. Ze hebben geen organen, spieren of zenuwen. Net zoals een plant kunnen ze niet nadenken of pijn voelen. Dit klinkt gek, maar het is dus een soort plant. De zeespons is vegan. Sponzen leven in zeeën en oceanen. De spons zet zich vast op de zeebodem en vangt voedsel door het water te filteren via zijn kleine poriën. De spons kan je gebruiken voor schoonmaken, baden, olie op de huid aanbrengen en als natuurtampon. En over dat laatste gaat deze review. Intimate Intimacy haalt zijn sponzen uit de Middelandse-Zee. Sponzen groeien terug als ze gesnoeid worden. De sponzen zijn van absorberend, duurzaam, non-toxisch en 100% biologisch afbreekbaar. Er zijn gebleekte en ongebleekte varianten verkrijgbaar. De spons kan worden uitgewassen en hergebruikt.

Inhoud zakje zeespons van Natural Intimacy

Waarom zou je een zeespons gebruiken

Tampons worden vaak (schoon)gemaakt met chemische ingrediënten/stoffen. Onder andere pesticiden, chloor en zelfs asbest zijn al gedetecteerd in tampons. Niet echt fijn om dat in je intieme zone te gebruiken. Nu heb je tampons die alleen bestaan uit katoen, zoals Yoni. Maar tijdens je menstruatie gooi je toch regelmatig tampons of maandverband weg. Dat zorgt voor ontzettend veel afval. Ook kan je last hebben van vaginale droogheid of een gevoelige huid. Dan is het niet fijn om een tampon te gebruiken. Maar een tampon kan soms juist heel handig zijn, bijvoorbeeld met zwemmen. Dan kan een zeespons een uitkomst zijn.

Een aantal voordelen op een rijtje van de zeespons:

 • 100% natuurlijk
 • Biologisch afbreekbaar
 • Van nature antibacterieel en hypoallergeen
 • Zeer absorberend
 • Herbruikbaar
 • Goedkoop
 • Geschikt voor de gevoelige huid
 • Helpt bij vaginale droogheid
 • Op maat te knippen

Droge en natte zeespons van Natural Intimacy

Hoe gebruik je een zeespons?

Houdt de spons onder een stromende kraan. Knijp lichtjes zodat het water goed de hele spons doordringt. Knijp daarna de spons uit. Voila klaar! Het sponsje kan je net als een tampon 4-8 uur laten zitten. De spons verwijderen gaat makkelijk. Het is natuurlijk even wennen want je hebt geen touwtje waar je aan kan trekken. Het sponsje haal je eruit door hem bij zijn ‘nekvel’ te pakken. Als je gehurkt gaat zitten en kracht zet kan je er gemakkelijk bij (alsof je moet poepen zeg maar ). Mocht je dit eng vinden dan kan je met een naald een katoenen draad door het midden van de spons rijgen. Dan werkt het net als een tampon. Fun fact: je kan ook vrijen ondanks het ingebrachte sponsje.

En hoe doe je dat in het openbaar? Dat is iets lastiger en tegelijk ook een nadeel. Je kan lastig met je bebloede spons naar de kraan lopen. Breng dus voor vertrek een nieuwe zeespons in. Dan ben je in ieder geval een paar uur verzekerd. Of neem standaard een plastic zakje + extra spons mee voor de zekerheid. Dan kan je tussendoor wisselen. Stop ook altijd een flesje water mee. Dan kan je in het ergste geval de spons uitspoelen in de wc. En ja dat is ranzig, maar het is je eigen menstruatiebloed. Zorg dus dat je je goed voorbereid.

Intieme zeespons van Natural Intimacy

Zo’n spons lijkt enorm

Dat klopt! Eerlijk gezegd schrok ik me ook wezenloos. Het leuke van een zeespons is dat je hem op maat kan knippen. Het is even passen en meten wat voor jou werkt. Als je niet heel heftig ongesteld bent dan kan je de spons kleiner knippen. Zelf vind ik het handig om twee sponzen te hebben. Eentje voor zwaardere dagen en eentje voor lichtere dagen. De foto’s die ik voor dit artikel gebruik is trouwens niet ‘mijn maat’. Zoals je je wel kan voorstellen maak ik altijd van tevoren een foto. Deze is dus niet gebruikt voor de foto.

Geknipte zeespons van Natural Intimacy

Hoe maak ik de spons schoon?

 • Schoon: was de spons goed onder warm water met een klein beetje handzeep of intieme zeep.
 • Nog schooner: laat de spons 10 minuten weken in een glas of bakje met 1:10 water (appel)azijn mix. Een paar druppeltjes Tea Tree olie erbij desinfecteert nog beter.
 • Helemaal schoon: laat de spons 10 minuten weken in een glas of bakje water met 1 lepel baksoda. Dit verfrist en herstelt de spons.

Laat de spons in een goed geventileerde plek opdrogen.

Mijn ervaring met de zeespons

Ik heb gemengde gevoelens. Als je eenmaal de juiste maat hebt geknipt voor je spons dan werkt het prima. Doordat de spons nat is, gaat het inbrengen gemakkelijk. Elke vrouw herkent denk ik het vreselijke gevoel wel van een droge tampon? Nou dat heb je hiermee dus niet. Het verwijderen ging wel oké. Het is natuurlijk geen zwart gat tussen je benen, dus erg ver kan de spons niet zijn. Toch vind ik het toch wel een beetje eng en onhandig. Ook de spons schoonmaken is even wennen. Ik ben gewend dat je de tampon weg gooit en het nooit meer ziet. Dat is nu niet het geval. Eerlijk gezegd vond ik dat niet heel prettig. Maar aan de andere kant bedenk ik me ook meteen hoe raar het is om alles weg te gooien en hoeveel afval dat creëert.

Het is niet vreselijk ranzig, maar ook niet mega fantastisch. Het is even wennen met inbrengen, verwijderen en schoonmaken. Maar als je het eenmaal doorhebt en eraan bent gewend is het oké. Dan voelt het veel gekker om meerdere malen een gebruikte tampon/maandverbandje weg te gooien. De spons voel ik niet zitten en ik vind het fijn dat dit een milieuvriendelijke oplossing is. Dit lijkt me voor vrouwen die bijvoorbeeld moeite hebben met tampons een goede oplossing.

De intieme zeespons vind je voor € 14,85 bij Natural Intimacy.

*Dit product heb ik opgestuurd gekregen van Natural Intimacy

You Might Also Like

51 Comments

 • Reply
  Romy
  26 mei 2017 at 07:18

  Wat een bijzonder product! Ik schrok inderdaad ook eerst even van de grote spons, maar op maat geknipt lijkt het me best een handig ding. Het klinkt wel als een fijn en milieubewust alternatief voor tampons. Superfijne review!

  • Reply
   clairecodi
   27 mei 2017 at 18:19

   Wat leuk dat je hier zo voor openstaat Romy! Wanneer je de zeespons op maat knipt is hij inderdaad wat minder imponerend haha. Het is zeker een fijn alternatief voor tampons, mits je het niet erg vindt om geconfronteerd te worden met uhh.. maandelijks ongemakken 😉

  • Reply
   Desirée
   29 mei 2017 at 18:24

   Mij spreekt het natuurlijke aspect erg aan. Ik schrok me gek toen ik las over al die troep die er in zo’n stukje tampon kan zitten. Blij dat ik het niet vaak gebruik. Wat mij gelijk bij mijn vraag brengt: bestaat er ook een alternatief voor maandverband??

   • Reply
    Farola
    26 maart 2018 at 11:57

    Hi Desirée, er bestaat natuurlijk wasbaar maandverband, wat in elk geval milieu vriendelijker is dan wegwerp maandverband. Ik ben zelf ook erg fan van thinx ondergoed. Dat ziet eruit als gewoon ondergoed, maar is speciaal voor je menstruatie. Maakt voor mij op lichte dagen dat ik geen cup of iets anders meer nodig heb.

 • Reply
  Susan
  26 mei 2017 at 07:49

  Hele fijne review Claire! Zelf weet ik niet helemaal wat ik hier van vind. Het lijkt me niet helemaal handig ”terug te vinden”, dus dan zou i er zeker wel een touwtje aan vast maken. Ik blijf voor nu toch nog bij de katoenen tampons!

  • Reply
   clairecodi
   27 mei 2017 at 18:20

   Dankjewel Susan, wat leuk om te horen! Ik kan me voorstellen dat het even wennen is. Ik moet bekennen dat ik het ook wel heel spannend vond de eerste dat ik hem gebruikte. Ik zou er zelf ook een touwtje aan vast maken, dat voelt toch iets zekerder.

 • Reply
  Sija
  26 mei 2017 at 08:41

  Wat een fijne review en heel erg interessant om te lezen. Ik was al benieuwd hoe je ervaring met deze spons was. Ik denk dat het erg wennen is met het in en uitbrengen van zo’n spons maar verder vindt ik er niks aparts aan, zou het best eens willen proberen, zeker omdat het zo natuurlijk is 🙂

  • Reply
   clairecodi
   27 mei 2017 at 18:21

   Wat super leuk om te horen Sija! Enne wat tof dat je er zo voor openstaat 🙂 Inderdaad het in- en uitbrengen van zo’n spons is even wennen. Wat ik zelf het gekste vond is dat je hem moet uitspoelen, dan wordt je toch maar even geconfronteerd met je maandelijkse ongemak haha. Maar gek genoeg went dat ook wel.

 • Reply
  Shirah
  26 mei 2017 at 09:15

  Wat interessant! Toch ben ik na je review niet overtuigd. Het lijkt mij niet ideaal.

  • Reply
   clairecodi
   27 mei 2017 at 18:23

   Snap ik Shirah! Wat vind je er precies vervelend of nadelig aan? Is het vanwege het verwijderen van de spons of het ‘uitwassen’? Ben wel benieuwd 🙂

 • Reply
  Sara | When Sara Smiles
  26 mei 2017 at 09:25

  Wow, ik had echt nog nooit van een zeespons als tampon gehoord!
  (en haha, je disclaimer)
  Heel tof dat je het hebt geprobeerd, zeg! En wat een fijne en vooral eerlijke review.
  Not my cut of tea (yet), denk ik, ik gebruik Yoni en hoewel dat inderdaad wat afval oplevert, ben ik toch wel een gemaksdier wat dat betreft. Toch goed om te lezen dat er ook alternatieven zijn!

  • Reply
   clairecodi
   27 mei 2017 at 18:25

   Wat leuk dat je hier zo open voor staat Sara! Ik kan me voorstellen dat het net een stapje te ver is. Ik ben ook nog niet hoog genoeg hippie level om helemaal overtuigd te zijn haha. Voor nu gebruik ik liever katoenen tampons. Misschien dat een cup wat meer voor jou is? Mocht je niet helemaal tevreden zijn met tampons 😉

 • Reply
  Kirsten
  26 mei 2017 at 09:37

  Wat een fijn artikel! Ik vind dat je echt heel chill schrijft over dit onderwerp. Ik ben zelf ook op zoek naar een alternatief voor de ‘gewone’ menstruatie producten. Ik zou het echt super vinden als je hier vaker over zou schrijven, misschien kan je een keer een menstruatie cup testen? Daar ben ik ook mega benieuwd naar. En er bestaat ook menstruatie ondergoed, wat een beetje werkt als maandverband maar dan gewoon in mooi ondergoed wat je dan uitwast. (Maar ik vind zelf maandverband echt heel erg vies, dus ik weet niet of ik dit fijn zou vinden haha)

  • Reply
   clairecodi
   27 mei 2017 at 18:26

   Dankjewel lieve Kirsten, wat leuk om te horen! Het staat op de planning om een menstruatiecup te testen. Het ‘probleem’ is alleen dat ik een spiraal heb en daarmee ben je nooit heel heftig ongesteld. Ik weet daarom niet of ik een goed referentiekader ben. Maar ik wil het graag proberen 🙂 Ik vind zelf maandverband ook niet heel prettig omdat het dan zo tegen je aan zit haha. Ik heb het weleens voorbij zien komen, die maandverband ondergoed maar ik weet niet echt wat ik ervan vind…

 • Reply
  Demi
  26 mei 2017 at 10:05

  Wat apart, ik had niet nog nooit van gehoord. Kan me voorstellen dat het voor sommige mensen een echte uitvinding is, maar ik ben toch niet helemaal om. Dat schoonmaken staat me denk ik teveel tegen.

  • Reply
   clairecodi
   27 mei 2017 at 18:27

   Ahh ik kan me goed voorstellen dat dat schoonmaken net wat te ver gaat, ik vond het ook heel erg wennen. Maar gek genoeg wen je er toch soort van aan 😉

 • Reply
  Mariëlle
  26 mei 2017 at 10:32

  Wat een fijne en eerlijke review! Toen ik de Lady Cup ontdekte, dacht ik; HUH HOE DAN!? Maar daar raakte ik heel snel aan gewend. Dat heb ik bij dit persoonlijk niet, ik vind het zo’n gek idee haha!! Maar ieder zijn ding natuurlijk, het is fijn dat er meerdere groene alternatieven zijn!

  • Reply
   clairecodi
   27 mei 2017 at 18:28

   Wat leuk om te horen Mariëlle! Mij lijkt de Lady Cup ook erg prettig in gebruik, maar volgens mij is het bijna hetzelf als de zeespons tampon toch? Alleen de cup giet je leeg en spoel je om en de spons was je meer uit. Maar ik snap dat het iets anders is 😉 Wel leuk dat je een groene en duurzame manier hebt gevonden!

   • Reply
    Mariëlle
    28 mei 2017 at 15:56

    Haha ja ik weet het ook niet precies hoor! Je moet ergens ook maar meteen een bepaald gevoel bij hebben denk ik :p

 • Reply
  Sarina
  26 mei 2017 at 11:08

  Eindelijk je review ? Het lijkt mij ook best ‘onsmakelijk’ en raar om dat ding uit te moeten spoelen, maar alles went. Gaaf dat je dit mocht uitproberen!

  • Reply
   clairecodi
   27 mei 2017 at 18:29

   Ahh zo tof dat je zo enthousiast bent Sarina! De eerste keer is inderdaad heel erg maar je hoeft je geen bloedbad voor te stellen hoor 😉 Eigenlijk verlies je niet zo heel veel bloed. Maar alles went inderdaad. Misschien is een menstruatiecup wat meer iets voor jou! Die hoef je niet zo uit te spoelen, alleen leeg te gieten.

 • Reply
  Natascha van plantaardiger
  26 mei 2017 at 12:07

  Interessant. Mooie van jouw reviews vind ik dat ze altijd eerlijk zijn! Ik heb nog steeds twijfels bij het feit hoe de spons dan gevangen wordt. Wat ik gezien en gelezen heb is dat het koraal eromheen een opdonder krijgt en afsterft en hoe lang duurt het dan voor de sponzen terug groeien? En is er nog voldoende over voor voedsel van de vissen en schildpadden, haha, sorry. Ik ben zelf erg begaan met de zee. Oh I love ik. Vandaar dat ik kritisch ben naar dit product. Maar niets tekort doen naar jouw artikel. Want je hebt hem mooi geschreven! Ik denk dat ik die bedrijven maar eens moet bellen met al mijn vragen. Liefs!

  • Reply
   Linda - Zaailingen
   27 mei 2017 at 11:35

   Dit dacht ik ook hoor! Bij kleine hoeveelheden kan het misschien wel duurzaam, maar ik vraag me af hoe het werkt als ‘iedereen’ zo’n spons gaat gebruiken. Koralen zijn heel kwetsbaar, groeien superlangzaam en hebben het toch al zwaar met oceaanverzuring, dus daar moeten we echt enorm voorzichtig mee zijn…

  • Reply
   clairecodi
   27 mei 2017 at 18:31

   Dankjewel voor het grote, lieve compliment Nastascha! Ik vind het heel belangrijk om eerlijk te zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me hier niet zo in hebt verdiept dat ik daar concrete uitspraken over kan doen. Op de website van Natural Intimacy staat: “Onze intieme sponsjes worden geoogst met het uiterst respect voor de natuur en het milieu. Sponzen groeien terug als ze gesnoeid worden, en zijn dus een ‘hernieuwbaar product’. Het blijkt zelfs dat verantwoordelijk snoeien de leven van een natuurlijke spons verlengt. Als een spons niet gesnoeid word, leeft het diertje ongeveer 10 jaar voordat zijn ‘wortels’ beginnen te sterven. Als getrainde duikers de spons snoeien zodat de wortels overblijven, kan het diertje zich vernieuwen en leeft het langer. Terwijl de spons word geoogst komen er ook miljoenen eicellen en spermacellen los in het water, wat de populatie van nieuwe sponzen aansterkt.”

   Ik vind het trouwens juist goed dat je hiernaar vraagt, geeft mij ook weer stof tot nadenken 🙂

 • Reply
  Ester
  26 mei 2017 at 13:09

  Wow, wat apart! Hier had ik echt nog nooit van gehoord zeg. Voor zover ik lees wel een mooie duurzame(re) oplossing voor tampons inderdaad, hoewel ik er zelf toch meer over nadenk over te stappen naar een menstruatiecup. Dat lijkt me net wat idealer 🙂 Fijn trouwens dat je altijd zulke eerlijke reviews schrijft!

  • Reply
   clairecodi
   27 mei 2017 at 18:32

   Wat leuk om te horen Ester, dankjewel! Ik vind het fijn dat je mijn reviews zo waardeert want ik doe mijn best om zo eerlijk mogelijk te zijn 😀 Wat leuk dat je misschien wilt overstappen naar een menstruatiecup. Ik weet dat Vera van Vera Camilla er laatst een video over heeft gemaakt op YouTube, misschien leuk om te kijken ter informatie/inspiratie?

 • Reply
  Lori (Mama's Jungle)
  26 mei 2017 at 15:26

  Wat een fijne review. Ik heb ‘m ook voor de test, maar ben nog niet ongesteld geworden (jeej borstvoeding). Even afwachten dus nog

  • Reply
   clairecodi
   27 mei 2017 at 18:33

   Ahh tof dat jij hem ook gaat testen! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Geniet van deze menstruatie-loze tijd haha, zo fijn! 🙂

 • Reply
  cindel
  26 mei 2017 at 16:08

  Dat schoonmaken lijkt.mij echt handig! Maat ja aan de andere kant denk Ik ” vroeger hadden ze lappen stof die uitgekookt werden! Dan valt dit nog mee hahaha. Mij lijkt het inderdaad ook eng dat er geen foutje aanzot. Hij zal maar wel verder gaan dan de bedoeling ? ergens lijkt het mij wel iets om uit te proberen. Maar nu nog even niet!

  • Reply
   clairecodi
   27 mei 2017 at 18:34

   Ik begrijp heel goed wat je bedoelt! Vroeger gebruikte ze inderdaad gewoon uitwasbaar maandverband en luiers dus eigenlijk is het niet heel gek of vies. We zijn stiekem best wel verwend. Maar tegelijkertijd vind ik het ook wel even heel erg wennen hoor! Misschien dat de menstruatiecup een beter alternatief is, deze hoef je niet zo uit te spoelen maar giet je gewoon leeg.

 • Reply
  Benthe
  26 mei 2017 at 20:15

  Wat een bijzondere uitvinding om zo’n alledaags product duurzaam te maken! Fijn dat je dit getest hebt, ik had dit zelf nooit zomaar uitgeprobeerd. Nu sta ik er wel voor open, ook al klinkt dat uitwassen inderdaad niet heel hygiënisch ?. Bedankt voor je review!

  • Reply
   clairecodi
   27 mei 2017 at 18:35

   Zo leuk dat je hier zo voor openstaat Benthe! Ik snap dat het best wel gek is als je het voor het eerst hoort. Mocht je openstaan voor duurzamere alternatieven dan is misschien katoenen tampons/maandverband of een menstruatiecup een ander idee! 🙂

 • Reply
  Irene
  26 mei 2017 at 21:11

  Oh brr geef mij maar m’n cupje. Haha. Wel supertof dat je er zen mocht testen!

  • Reply
   clairecodi
   27 mei 2017 at 18:35

   Hahaha hier moest ik stiekem wel om lachen! Ik begrijp je reactie maar eigenlijk verschilt het niet ZO erg van elkaar toch? 😉

   • Reply
    Filiz
    16 mei 2018 at 23:19

    Ik ben al lang cup-gebruiker, en het klinkt alsof er wel grote verschillen zijn hoor:
    – een cup kan je uitkoken
    – op onhandige plekken kan je ‘m ook gewoon even leeggieten boven de wc en weer inbrengen, hoef je niet helemaal uit te wassen
    – sowieso lijkt me ook het schoonspoelen veel sneller, even omspoelen tov helemaal uitwringen
    – geen oogst uit natuurgebieden (Een spons is overigens wel echt een dier, hoor! Niet vegan)
    – meestal (behalve als je de cup helemaal vol laat worden) heb je totaal geen bloederige vingers ofzo bij gebruik van een cup
    – geen contact van bloed met de vaginawand, dus ook geen kans op ‘broeien’
    – geen contact van vochtopnemend spul met vaginawand, dus ook geen kans op droogheid

    Je mag alleen niet seksen met een cup, nadeel 😉

    Wel goeie blog hoor!

    • Reply
     Linda - Zaailingen
     17 mei 2018 at 09:25

     Ja, ik ben intussen ook afgehaakt op de spons. Om redenen hierboven (hoi Filiz! x), maar ik blijf me ook zorgen maken over de mogelijke schade bij het oogsten en ik las ergens dat ze zulke sponzen bovendien gebruiken om mee te scrubben. Als je je gewone huid al niet vaker dan twee keer per week zou mogen scrubben volgens dermatologen, dan wil ik mijn vagina echt niet een week lang meerdere keren per dag scrubben bij het inbrengen en uithalen :’)
     Gelukkig bevalt de cup wel goed, dus het scheelt ook dat ik geen alternatief meer nodig heb. Wat gebruik jij nu, lieve Claire?

     • clairecodi
      17 mei 2018 at 11:02

      Ik moet eerlijk zeggen dat ik de spons niet meer heb gebruikt na dit artikel. Ik vond er toch teveel nadelen aan kleven. Daarnaast vind ik een dier ook wel een raar idee, vooral om dan tussen je benen te stoppen haha. Ik gebruik nu tampons van Yoni maar ga de cup ook gebruiken. Welke heb jij Linda? Ben wel benieuwd 🙂

     • Linda - Zaailingen
      17 mei 2018 at 11:29

      Haha, als je het zo stelt, klinkt het zeker raar. Gelukkig is het ‘alleen maar’ het skeletje (of maak ik het nu nog raarder?) :’D
      Ik heb een Meluna gebruikt en nu de Organicup. Allebei prima, maar die laatste vind ik iets fijner. Het is wel echt heel persoonlijk, dus het is eigenlijk niet belangrijk welke merken anderen gebruiken (zolang je maar niet op aliexpress koopt). Je kan beter nagaan welke maat en stevigheid je zou moeten hebben en dat je daar dan een geschikt merk en type bij zoekt. Als ik me niet meer teveel laat afleiden door andere ideeën schrijf ik er binnenkort een blog over met wat handige linkjes 😉

 • Reply
  Sofie
  26 mei 2017 at 21:57

  Hele prettige en eerlijke review. Ik denk dat ik hem zelf wat eng vind maar wel fijn dat er een duurzame variant is.

  • Reply
   clairecodi
   27 mei 2017 at 18:41

   Wat leuk om te horen Sofie! Ik moet wel zeggen dat het een kwestie van wennen is. Ik heb hem zelf meerdere periodes gebruikt en ik vond het opzich niet meer eng, maar ik vond de confrontatie met mijn ongesteldheid niet zo fijn haha.

 • Reply
  Elcke
  27 mei 2017 at 02:25

  Leuk artikel lieve Claire !
  Ik vind het tof dat je een alternatief hebt gevonden op de tampons etc.

  Liefs!! Elcke

  • Reply
   clairecodi
   27 mei 2017 at 18:41

   Aahhh zo lief! Dankjewel lieve Elcke! 🙂 Word helemaal blij van deze comment <3

 • Reply
  Liset
  27 mei 2017 at 09:52

  Ik vind het heel tof dat je hier een artikel over schrijft! Toch zou ik het zelf niet aandurven, ik ben denk ik veel te bang om door te lekken :(.

  • Reply
   clairecodi
   27 mei 2017 at 18:43

   Haha nou hij heeft wel enige tijd in mijn concepten gestaan hoor! Maar toen bedacht ik me dat (bijna) elke vrouw ongesteld wordt dus who cares 🙂 Ik snap die angst wel om door te lekken, maar ik moet zeggen dat de spons wel goed ‘opzuigt’. Daarnaast kan je hem op maat knippen dus hoe zwaarder je menstruatie, hoe groter de spons. Een ander duurzaam alternatief is de ladycup/menstruatiecup. Is een soortgelijk idee maar deze cup vangt het bloed op en ‘giet’ je dus leeg in plaats van dat je hem uitspoelt zoals de spons 😉

 • Reply
  Jessi
  27 mei 2017 at 13:30

  Hoewel ik dit een enorm fascinerend product vind, zou ik toch eerder kiezen voor de divacup. Kan je als ie vol gewoon leeggieten in de wc en opnieuw inbrengen. Maar ik heb mijn maandstonden veel te weinig om daarin te investeren. Dus misschien is dit voorlopig wel een handig oplossing 🙂

  • Reply
   clairecodi
   27 mei 2017 at 18:44

   Wat leuk om te horen Jessi! Ik zit ook al te twijfelen om een divacup aan te schaffen. Hij is inderdaad erg aan de prijs maarja je gebruikt hem denk ik wel jaren.

   • Reply
    Linda - Zaailingen
    27 mei 2017 at 21:05

    Moet het per se een divacup zijn? Er zijn nog zoveel meer merken en die zijn niet allemaal zo duur. Ik heb zelf een Meluna, die was maar iets van 16 euro ofzo. Je moet alleen geen supergoedkope van Alibaba nemen, want dat zit je misschien alsnog met weekmakers tussen je benen 😉

 • Reply
  Linda - Zaailingen
  27 mei 2017 at 21:07

  Ik vond Iris’ review ook zéér fascinerend. Dapper dat jij het gewoon bent gaan proberen! Hij lijkt me eigenlijk veel fijner zitten dan een cup en als ie niet zo uitdroogt als tampons klinkt het best ideaal. Zonder touwtje zou ik wel spannend vinden hoor. Alleen het idee van het uitspoelen weerhoudt me er nog even van. Misschien als de cup toch geen succes wordt hier 😉

  • Reply
   clairecodi
   27 mei 2017 at 22:52

   Aahhh dankjewel! Zo leuk om te horen want het is natuurlijk wel een best wel intiem dingetje he. Ik vind hem zelf heel fijn zitten, als in: je voelt hem totaal niet. Het is heel zacht en beweegt gewoon mee. Het uitspoelen is inderdaad even confronterend, daar moet je overheen stappen haha. Maar een cup kan ook!

 • Reply
  Anne-Wil
  15 september 2017 at 11:41

  Haha, wat een grappig ding! Nog nooit van gehoord.. Weet niet of ik het zo prettig vind om hem te moeten schoonmaken en opnieuw gebruiken… Is dat niet infectie gevoelig? Fijne review in ieder geval!

 • Reply
  Groen, groener, groenst menstrueren - Zaailingen
  11 december 2017 at 08:01

  […] en uitwasbaar. Bestaan die wasbare tampons dus toch! Na het lezen van de ervaringen van Iris en Claire was ik nogal nieuwsgierig geworden naar deze sponsjes. Ze leken me in eerste instantie vooral erg […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.