Vegetarische ramen met gerookte tofu

hoofdfoto vegetarische ramen

Vegetarische ramen is een super lekker en makkelijk gerecht. In het klassieke Japanse noedelsoep recept zit altijd iets dierlijks, maar dit recept is helemaal vega.

Vegetarische ramen stond voor het eerst op het weekmenu. Om eerlijk te zijn (en dat ben ik bijna altijd) is deze hevig geïnspireerd door de versie van Allerhande. Alleen vind ik het originele recept een beetje vlak. Het enige kruid dat je erin stopt in gember en ik houd wel van wat meer pit. Daarbij vind ik de AH versie wat meer geschikt als lunch omdat hij zo licht verteerbaar is. Dus hebben Maxime en ik wat geëxperimenteerd en wij vinden deze versie veel lekkerder. Ook met warm weer is het heel lekker, omdat het niet zo zwaar op de maag ligt maar wel goed vult. Wij maakten hem trouwens voor vier personen, zodat we voor de volgende dag over hadden als lunch.

Ingrediënten vegetarische ramen voor 4 personen

  • 500 gram champigons (wij deden een mix van kastanje en normale)
  • 1 el wokolie
  • 1 prei
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 el sojasaus
  • 1 liter paddenstoelenbouillon
  • 4 eieren
  • 160 gram woknoedels
  • 1 limoen
  • 200 gram gerookte tofu 
  • Kiemen
  • Gerookte sesamzaadjes (optioneel)

Kruiden:

  • ¾ tl chilipoeder
  • 3 theelepels knoflookpoeder
  • 2 flinke theelepels gerookte paprikapoeder,
  • 3 theelepels gember

Disclaimer: wij houden heel erg veel van kruiden dus wij gebruiken misschien iets meer dan je lekker vindt. Proef vooral zelf!

Details ramen

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons in plakjes en de prei in reepjes.
  2. Pak een soeppan en bak de champignons in wokolie op laag vuur totdat ze een beetje slinken.
  3. Voeg de preireepjes, kokosmelk, sojasaus en het water met het bouillontablet toe.
  4. Voeg ook alle kruiden toe en laat 10 minuten koken.
  5. Kook de eieren ondertussen halfzacht.
  6. Snijd ondertussen ook de tofu in kleine blokjes en bak ze in koekenpan totdat ze krokant zijn. Kruid met gerookte paprika poeder, gemberpoeder en zout naar smaak. Leg apart als ze klaar zijn.
  7. Als de soep bijna klaar is kan je de noedels bereiden volgens de verpakking.
  8. Verdeel de noedels over grote kommen. Schep de soep erover en garneer met de eihelften, kiemen, geroosterde sesamzaadjes, gerookte tofu en limoenpartjes.

Tip: als je het met 2 personen eet, dan is het handiger om de helft van de noedels en maar twee eieren klaar te maken. Dan kan je de volgende dag de soep opwarmen en de rest van de noedels en eieren klaarmaken. Anders is het minder lekker.

Vegetarische ramen

Eetsmakelijk! Laat me weten wat je van de vegetarische ramen vindt. Heb je een Instagram foto gemaakt van je gerecht? Tag me dan met @clairecodi.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.