Shampoo bar voor een gevoelige hoofdhuid | Carita Kosmetiikka

Shampoo bar voor een gevoelige hoofdhuid

De turf shampoo bar van Carita Kosmetiika helpt bij een gevoelige hoofdhuid. De haarzeep zit vol met hoogwaarde oliën en de turf kalmeert de gevoelige hoofdhuid terwijl het bier (ja echt) zorgt voor vol haar. Maar werkt het ook echt? Ik test de shampoo bar om te kijken of het ook werkt bij mijn gevoelige hoofdhuid.

Mijn ervaring met haarzeep

In 2017 maakte ik voor het eerst de switch naar een shampoo bar. Zo testte ik allereerst de haarzeepjes van Helemaal Shea, maar deze bevielen mij totaal niet. Ondanks dat mijn fijne haar ineens was veranderd in een flinke bos haar met volume, bleef mijn haar vettig aanvoelen. Na een maand van testen besloot ik daarom over te stappen naar de shampoo bars van Lush. Ondanks dat deze bars een stuk beter werkten, bleef ik last hebben van mijn hoofdhuid. Toen de shampoo bars van Lush op waren ben ik daarom weer naar normale shampoo overgestapt. Ik gebruikte een shampoo van Vichy en bleef mijn haar spoelen met een appelazijn spoeling en dat zorgde ervoor dat mijn hoofdhuid een stuk beter aanvoelde!

Desondanks is Vichy niet dierproefvrij, verre van zero waste en ook niet echt natuurlijk. Mijn hoofdhuid problemen waren weliswaar weg, maar mijn haar bleef sluik en fijn. Toen Zepig vroeg of ik weer een shampoo bar wilde testen stond ik daar in eerste instantie niet echt om te springen. Het duurt vrij lang voordat je hoofdhuid eraan gewend is én ik heb er niet de allerbeste ervaringen mee. Maar toch was ik heel erg benieuwd of een andere shampoo bar mij wel kon helpen. Ik legde aan Marcel van Zepig uit wat voor hoofdhuidproblemen ik had en hij raadde mij de turf shampoo bar van Carita Kosmetiika aan. Aangezien mijn artikelen over haarzeep al twee jaar het best gelezen worden, besloot ik het maar eens te proberen! Hopelijk heb je hier wat aan als je ook last hebt van een gevoelige hoofdhuid.

Shampoo bar voor een gevoelige hoofdhuid

Shampoo bar voor een gevoelige hoofdhuid

Als je last hebt van een gevoelige hoofdhuid kan een shampoo bar of haarzeep helpen. Er zijn een aantal shampoos die speciaal zijn gemaakt voor bijvoorbeeld roos of een gevoelige hoofdhuid, zoals Head & Shoulders of natuurlijke shampoo’s. Dit kan natuurlijk ook al baat hebben voor je hoofdhuid. Maar vaak zit er in shampoo’s SLS of SLES. Dit is een reiniger die je hoofdhuid brandschoon maakt. Het ingrediënt zorgt ervoor dat alle vetten (dus ook de goede) van je hoofdhuid worden gereinigd. Aan de ene kant fijn, want je haar en hoofdhuid is schoon. Maar aan de andere kant kan zo’n brandschone hoofdhuid heel gevoelig worden. Je kan last hebben van een droge, schilferige en vochtarme hoofdhuid. Ik heb daar bijvoorbeeld last van.

Een shampoo bar of haarzeep bevat vaak geen SLS/SLES (let wel even op de verpakking). Waardoor je hoofdhuid ook wordt gereinigd, maar op een stuk mildere wijze. Mijn ervaring is ook dat er in haarzeep vaak natuurlijke ingrediënten zitten die je hoofdhuid beter verzorgen dan reguliere shampoo’s. Als je last hebt van een gevoelige of jeukerige hoofdhuid, is het de moeite waard om eens een haarzeep te proberen om te kijken of het helpt.

Flatlay Nettle shampoo bar

Turf Shampoo bar van Carita Kosmetiikka review

Carita Kosmetiikka is een Fins bedrijf dat haar eigen veganistische, handgemaakte producten maakt zonder palmolie. De shampoo bar die ik test bevat onder andere hennepolie, shea boter en bier. Alle ingrediënten zijn geschikt voor droog, geverfd of bewerkt haar. De turf en haverolie verzorgen je hoofdhuid en kalmeren irritaties op je hoofdhuid. De shampoo is zo mild voor je hoofdhuid, dat deze geen essentiële oliën of geurstoffen bevat.

Het ingrediënt turf ken ik zelf niet, maar het schijnt een heel goed ingrediënt te zijn voor een gevoelige hoofdhuid. Carita Kosmetiikka zegt hierover:

LehtoPeat®-behandelingsveen (turf) wordt verzameld uit ongeveer 5000-6000 jaar oud veenmosmoeras. De turf reinigt, activeert, ontspant, verfrist, verlicht stress en stimuleert de stofwisseling en huidbloedsomloop. Het bevat magnesium, zink, koper, calsium en silicium wat goed is voor de huid en hoofdhuid.

Ingrediënten

Olijfolie, kokosolie, ricine olie, hennep olie, biologische sheaboter, water/beer, turf, haver olie, roze himalyazout, natriumlactaat (melkzuur).

Schuimende haarzeep

Het effect van de shampoo bar op mijn hoofdhuid

Genoeg woorden over mijn historie, SLS en andere dingen. Hoe valt deze haarzeep mij? Nou, verrassend genoeg eigenlijk heel erg goed! Het is normaal dat je haar de eerste paar dagen/weken anders aanvoelt. Zo had ik bij de bars van Helemaal Shea last van vettig haar en voelde het verre van schoon. Maar met deze haarzeep was het eigenlijk in één keer raak. De shampoo bar schuimt heel goed, reinigt mijn hoofdhuid en mijn haar voelt na gebruik niet vet of stroef. Ik gebruik wel altijd een appelazijn spoeling  om alles uit te spoelen (hieronder meer).

Mijn fijne haar is een stuk voller, glanzender en voelt (op een goede manier) wat stroever aan. Het glijdt minder snel door mijn handen en er is gemakkelijker volume in te krijgen. Mijn haar voelt echt vol, schoon en goed aan. Het lijkt bijna alsof ik meer haar heb gekregen. Het kost wel wat meer tijd in de douche. Het laten schuimen, aanbrengen en goed uitspoelen is wat tijdrovender dan een normale shampoo. Maar ik merk ook dat ik mijn haar minder vaak hoef te wassen. Dus ik denk dat dat het dan weer een beetje uit balanceert. Desondanks is dit wel iets waarmee je misschien rekening mee moet houden.

Nadelen van de haarzeep

Het enige is dat ik de laatste paar dagen ineens jeuk krijg op mijn hoofdhuid. En dan bedoel ik niet een beetje, maar best wel erg. Mijn hoofdhuid voelt enorm uitgedroogd en ik merk ook schilfertjes op.  Niet charmant, maar lijkt mij wel heel belangrijk om te benoemen. Vooral omdat mijn gevoelige hoofdhuid één van de redenen is dat ik de overstap maak naar een haarzeep. Ik weet niet of het komt door de haarzeep, een teveel aan appelazijn, een hete douche of de loeiende verwarming. Het zou heel jammer zijn als het aan de haarzeep ligt, want ik ben verder ontzettend tevreden. Mijn haar voelt eindelijk dik en zit vol volume. Ik heb nog een andere haarzeep liggen die ik ga testen. Mogelijk reageert mijn hoofdhuid daar beter op en weet ik dat de oorzaak ligt bij de haarzeep. Maar stiekem hoop ik van niet, want ik ben verder erg blij met het resultaat. Ik ga in ieder geval aan de slag met een kokosolie haarmasker en minimaliseer de hoeveelheid appelazijn (of gebruik het alleen nog in mijn haar) in de hoop dat het daaraan ligt.

Daarnaast had ik verwacht dat ik wat langer met de haarzeep zou doen. Na een maand intensief gebruik heb ik nog maar een klein blokje over. Misschien gebruik ik iets teveel zeep (het is voor mij ook even wennen) of het is normaal. Qua houdbaarheid staat het voor mij dan eigenlijk wel gelijk aan een normale shampoo. Een voordeel is wel dat het milieuvriendelijker is dan maandelijks een normale shampoo. Maar het is wel iets waar je rekening mee moet houden als je haarzeep overweegt.

DIY appelazijn spoeling

Appelazijn haarspoeling

Een appelazijn haarspoeling is voor mijn haar echt nodig. Na het wassen met haarzeep voelt je haar anders dan met normale shampoo. Het voelt wat stugger, ruwer en misschien merk je dat je haar wat meer klitten heeft. Met een appelazijn spoeling neutraliseer je de kalkdeeltjes uit het water, haal je zeepresten uit het haar, herstel je de pH waarde van je hoofdhuid en sluit je je haarschubben. Daarnaast werkt het als een soort conditioner want je haar voelt naderhand zachter en glanst meer. Regelmatig spoelen helpt weerstand op te bouwen tegen bacteriën en schimmels die roos en haaruitval kunnen veroorzaken.

Het enige nadeel is de geur van appelazijn. Het is een vrij sterke geur, maar gelukkig ruik je het amper als je haar eenmaal droog is. Ruik je het naderhand nog steeds? Voeg dan enkele druppels etherische olie toe aan de appelazijn spoeling. Ik gebruikte een appelazijn spoeling ook toen ik normale shampoo gebruikte. Voor mijn gevoel helpt het echt tegen mijn hoofdhuid problemen. Dus ook een aanrader als je liever normale shampoo gebruikt.

Hoe ik mijn haar was met appelazijn

In mijn vorige artikelen over haarzeep gebruik ik een vrij grote hoeveelheid appelazijn. Na een tijd experimenteren ben ik erachter gekomen dat ik echt heel weinig nodig heb. Ik heb in mijn badkamer een maatbeker staan van ongeveer 2 liter. Na het wassen met haarzeep, vul ik deze maatbeker met een flinke scheut (ongeveer 2 eetlepels) appelazijn en voeg ik lauw water toe. Ik giet dit dan langzaam over mijn hoofd en haar en masseer het in. Je kan ervoor kiezen om het zo te laten of het nog uit te spoelen met water. Meestal laat ik het even intrekken en spoel ik het later uit met water.

Let wel: hoe meer appelazijn je gebruikt, hoe sterker je spoeling. Als je teveel appelazijn gebruikt kan je haar onprettig aanvoelen. Bouw het daarom rustig op en ontdek zelf de hoeveelheid die past bij jouw haar/hoofdhuid.

Schuimende shampoo bar

Conclusie over de shampoo bar

Zo, bijna 1600 woorden verder. Het leek me wel een onderwerp waar wat meer aandacht aan mag worden besteed. Ik merk dat veel mensen mijn artikelen rondom haarzeep lezen dus ik hoop dat ik genoeg hierover heb vertelt. Stuur me anders gerust een berichtje als je meer informatie wil.

Ik heb zelf gemengde gevoelens over de turf shampoo bar van Carita Kosmetiikka. Aan de ene kant heeft het me echt positief verrast. Mijn haar is een stuk voller, glanzender en bevat meer volume. Aan de andere kant merk ik dat mijn hoofdhuid is uitgedroogd, maar ik weet niet waar het aan ligt. Wat voor de een werkt, werkt natuurlijk niet per se voor een ander. Ik heb nog een haarzeep liggen die ik ga testen als deze op is. Dus ik ben erg benieuwd of deze goed bevalt. Hier zal binnenkort ook een artikel over online komen.

De turf shampoo bar van Carita Kosmetiikka kost € 9,90 en is o.a. verkrijgbaar bij Zepig.

Heb jij last van een gevoelige hoofdhuid of weleens haarzeep overwogen? Let me know!

*Ik heb dit artikel opgestuurd gekregen

Related Posts

222 thoughts on “Shampoo bar voor een gevoelige hoofdhuid | Carita Kosmetiikka

 1. I’d have to examine with you here. Which is not one thing I usually do! I take pleasure in reading a post that may make folks think. Additionally, thanks for permitting me to comment!

 2. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and everything. Nevertheless imagine if you added some great photos or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and clips, this blog could undeniably be one of the best in its niche. Fantastic blog!

 3. Hi there just wanted to give you a quick heads up. The text in your content seem to be running off the screen in Ie. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The design and style look great though! Hope you get the problem fixed soon. Many thanks

 4. Great ?V I should certainly pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all tabs and related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, web site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task..

 5. I will right away seize your rss feed as I can not find your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Kindly allow me realize in order that I may subscribe. Thanks.

 6. I’ve been surfing on-line greater than three hours these days, yet I by no means found any attention-grabbing article like yours. It?¦s pretty value sufficient for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made good content as you probably did, the internet shall be much more useful than ever before.

 7. This is a very good tips especially to those new to blogosphere, brief and accurate information… Thanks for sharing this one. A must read article.

 8. Hello, i think that i saw you visited my site thus i came to “return the favor”.I’m attempting to find things to enhance my website!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

 9. Somebody essentially assist to make significantly articles I’d state. This is the first time I frequented your website page and up to now? I surprised with the analysis you made to create this particular publish amazing. Fantastic task!

 10. Good website! I really love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified when a new post has been made. I’ve subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a nice day!

 11. Hey, you used to write magnificent, but the last few posts have been kinda boring?K I miss your super writings. Past several posts are just a little out of track! come on!

 12. hello!,I like your writing so much! proportion we keep up a correspondence more about your post on AOL? I need an expert on this house to solve my problem. Maybe that’s you! Having a look forward to peer you.

 13. Usually I do not learn post on blogs, but I would like to say that this write-up very pressured me to check out and do so! Your writing style has been surprised me. Thanks, quite great article.

 14. What i do not understood is in reality how you’re now not actually much more smartly-appreciated than you might be now. You are very intelligent. You already know thus significantly when it comes to this topic, made me in my view believe it from so many various angles. Its like men and women aren’t involved unless it is something to accomplish with Girl gaga! Your individual stuffs nice. Always deal with it up!

 15. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this brilliant blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will talk about this blog with my Facebook group. Talk soon!

 16. I have read some excellent stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting. I surprise how a lot effort you place to create any such wonderful informative website.

 17. Hi, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!

 18. Please let me know if you’re looking for a writer for your blog. You have some really great articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an e-mail if interested. Cheers!

 19. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

 20. You could certainly see your enthusiasm within the paintings you write. The world hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. All the time follow your heart. “A simple fact that is hard to learn is that the time to save money is when you have some.” by Joe Moore.

 21. I’m impressed, I need to say. Really hardly ever do I encounter a blog that’s each educative and entertaining, and let me tell you, you might have hit the nail on the head. Your concept is excellent; the issue is one thing that not sufficient persons are speaking intelligently about. I’m very blissful that I stumbled throughout this in my seek for one thing relating to this.

 22. Good day! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

 23. Good – I should certainly pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all tabs as well as related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, site theme . a tones way for your client to communicate. Nice task..

 24. This is the right blog for anyone who wants to find out about this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want…HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just great!

 25. Undeniably believe that which you said. Your favorite justification appeared to be on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people think about worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 26. I was recommended this website by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble. You’re amazing! Thanks!

 27. Hi there, just was alert to your blog through Google, and found that it’s really informative. I’m going to watch out for brussels. I will appreciate if you proceed this in future. Many folks will likely be benefited out of your writing. Cheers!

 28. Having read this I thought it was very informative. I appreciate you taking the time and effort to put this article together. I once again find myself spending way to much time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

 29. Can I just say what a reduction to find someone who truly is aware of what theyre talking about on the internet. You definitely know the right way to deliver an issue to mild and make it important. More folks must learn this and understand this aspect of the story. I cant consider youre no more popular because you positively have the gift.

 30. Somebody necessarily lend a hand to make critically posts I would state. This is the first time I frequented your web page and up to now? I surprised with the analysis you made to make this particular post amazing. Great task!

 31. Howdy! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions? Appreciate it

 32. Youre so cool! I dont suppose Ive learn anything like this before. So good to seek out any person with some unique thoughts on this subject. realy thank you for beginning this up. this website is one thing that’s wanted on the web, somebody with slightly originality. useful job for bringing one thing new to the web!

 33. Great beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how could i subscribe for a blog site? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

 34. I have been surfing online greater than 3 hours as of late, yet I never discovered any fascinating article like yours. It is beautiful price enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made good content as you did, the internet will probably be much more helpful than ever before. “I thank God for my handicaps, for through them, I have found myself, my work and my God.” by Hellen Keller.

 35. I’ve been exploring for a bit for any high-quality articles or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web site. Reading this information So i am happy to convey that I’ve an incredibly good uncanny feeling I discovered just what I needed. I most certainly will make certain to don’t forget this site and give it a glance on a constant basis.

 36. hi!,I like your writing very so much! share we keep in touch extra approximately your post on AOL? I need an expert in this house to solve my problem. Maybe that’s you! Having a look forward to look you.

 37. What i do not realize is in fact how you are not really a lot more well-favored than you might be now. You are very intelligent. You already know thus considerably with regards to this topic, produced me individually consider it from so many varied angles. Its like women and men are not involved except it¦s something to do with Lady gaga! Your individual stuffs great. At all times deal with it up!

 38. That is very fascinating, You’re an overly professional blogger. I’ve joined your rss feed and look ahead to seeking extra of your great post. Additionally, I’ve shared your website in my social networks!

 39. Hi, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam feedback? If so how do you protect against it, any plugin or anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me crazy so any assistance is very much appreciated.

 40. hey there and thanks on your information – I’ve definitely picked up something new from right here. I did on the other hand expertise several technical points the usage of this web site, since I skilled to reload the site lots of instances prior to I may just get it to load correctly. I have been pondering if your web hosting is OK? Now not that I’m complaining, however sluggish loading instances occasions will sometimes affect your placement in google and can harm your high-quality rating if ads and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my email and can glance out for a lot extra of your respective exciting content. Make sure you replace this once more soon..

 41. Oh my goodness! a tremendous article dude. Thanks However I’m experiencing problem with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting identical rss downside? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

 42. Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to your weblog? My blog site is in the very same area of interest as yours and my visitors would genuinely benefit from some of the information you provide here. Please let me know if this okay with you. Thank you!

 43. Good blog! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a great day!

 44. certainly like your website but you have to check the spelling on quite a few of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to tell the truth nevertheless I will definitely come back again.

 45. Admiring the persistence you put into your site and detailed information you offer. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed information. Fantastic read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 46. Hi! I’ve been following your web site for some time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Austin Texas! Just wanted to say keep up the fantastic job!

 47. I have to express my appreciation to the writer just for bailing me out of this particular scenario. Because of searching through the the web and obtaining ways that were not powerful, I believed my entire life was done. Living minus the answers to the problems you’ve sorted out all through your write-up is a critical case, and the kind which may have in a wrong way affected my entire career if I had not encountered the website. The ability and kindness in dealing with all areas was invaluable. I am not sure what I would’ve done if I hadn’t encountered such a step like this. I’m able to at this time look forward to my future. Thank you so much for the skilled and results-oriented help. I will not hesitate to propose your blog post to any individual who would need recommendations on this matter.

 48. The core of your writing whilst sounding reasonable initially, did not really sit very well with me after some time. Somewhere throughout the sentences you managed to make me a believer but only for a short while. I however have a problem with your jumps in assumptions and you might do nicely to help fill in those breaks. In the event you actually can accomplish that, I could surely end up being impressed.

 49. It¦s really a great and useful piece of information. I¦m glad that you just shared this helpful information with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

 50. Yesterday, while I was at work, my cousin stole my iphone and tested to see if it can survive a forty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

 51. I in addition to my buddies came checking the great information and facts found on your website and so all of a sudden I got a horrible suspicion I had not thanked the blog owner for those techniques. The ladies were definitely absolutely excited to study all of them and already have clearly been making the most of them. Thanks for really being very considerate and then for making a decision on variety of wonderful guides millions of individuals are really eager to learn about. My personal honest regret for not expressing appreciation to you earlier.

 52. Thanks for the marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you will be a great author.I will make certain to bookmark your blog and may come back very soon. I want to encourage you to ultimately continue your great posts, have a nice day!

 53. Nice weblog right here! Also your site so much up very fast! What host are you the usage of? Can I get your associate link for your host? I wish my web site loaded up as fast as yours lol

 54. I’ve been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

 55. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your site provided us with valuable information to work on. You have done an impressive job and our whole community will be thankful to you.

 56. Undeniably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be at the net the simplest thing to take note of. I say to you, I certainly get irked at the same time as other people consider issues that they just don’t recognize about. You managed to hit the nail upon the top and outlined out the whole thing with no need side-effects , other people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 57. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this excellent blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will talk about this site with my Facebook group. Chat soon!

 58. Thank you for another excellent post. Where else could anybody get that type of information in such a perfect way of writing? I’ve a presentation next week, and I am on the look for such information.

 59. What i do not realize is actually how you are not really much more well-liked than you may be right now. You’re so intelligent. You realize thus significantly relating to this subject, produced me personally consider it from numerous varied angles. Its like men and women aren’t fascinated unless it’s one thing to do with Lady gaga! Your own stuffs great. Always maintain it up!

 60. I do agree with all the ideas you have presented in your post. They’re really convincing and will certainly work. Still, the posts are too short for novices. Could you please extend them a little from next time? Thanks for the post.

 61. Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such magnificent info being shared freely out there.

 62. Hmm it looks like your website ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing. Do you have any tips for first-time blog writers? I’d genuinely appreciate it.

 63. Hello my loved one! I want to say that this article is awesome, nice written and include approximately all vital infos. I’d like to see more posts like this .

 64. Can I just say what a relief to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.

 65. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was wondering your situation; we have created some nice procedures and we are looking to trade strategies with other folks, please shoot me an e-mail if interested.

 66. Does your site have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it expand over time.

 67. Hey there! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a extraordinary job!

 68. Hey there, You’ve performed an excellent job. I’ll certainly digg it and in my opinion recommend to my friends. I am confident they will be benefited from this website.

 69. You really make it seem really easy together with your presentation however I to find this topic to be actually one thing that I believe I’d by no means understand. It sort of feels too complicated and very huge for me. I am looking forward for your subsequent put up, I will try to get the hang of it!

 70. I am not sure where you are getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for wonderful information I was looking for this info for my mission.

 71. Nice post. I learn one thing more challenging on different blogs everyday. It’s going to at all times be stimulating to learn content material from other writers and observe a bit of something from their store. I’d choose to make use of some with the content on my blog whether or not you don’t mind. Natually I’ll provide you with a hyperlink on your web blog. Thanks for sharing.

 72. I am extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it is rare to see a nice blog like this one today..

 73. This is the right blog for anyone who wants to find out about this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want…HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just great!

 74. I’m not sure exactly why but this weblog is loading very slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 75. Greetings I am so thrilled I found your webpage, I really found you by error, while I was browsing on Digg for something else, Anyways I am here now and would just like to say thanks a lot for a marvelous post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the minute but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the great work.

 76. Amazing! This blog looks just like my old one! It’s on a completely different subject but it has pretty much the same page layout and design. Excellent choice of colors!

 77. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three emails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Appreciate it!

 78. Greetings from Colorado! I’m bored to tears at work so I decided to browse your site on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m surprised at how quick your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, awesome site!

 79. Please let me know if you’re looking for a article writer for your site. You have some really good articles and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an e-mail if interested. Kudos!

 80. Hi my friend! I want to say that this post is awesome, great written and come with almost all important infos. I’d like to see extra posts like this .

 81. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your site? My blog site is in the very same area of interest as yours and my users would truly benefit from some of the information you present here. Please let me know if this okay with you. Regards!

 82. Good day! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?

 83. A lot of thanks for your whole labor on this web site. My daughter really loves doing investigation and it is easy to see why. I notice all of the dynamic mode you render reliable thoughts by means of this web blog and in addition attract response from other ones on this subject matter so our favorite simple princess is without a doubt studying a great deal. Have fun with the remaining portion of the year. You’re the one carrying out a dazzling job.

 84. I would like to show appreciation to you just for bailing me out of this type of dilemma. Right after surfing through the search engines and obtaining views which were not productive, I assumed my life was over. Being alive minus the strategies to the problems you have sorted out as a result of the blog post is a critical case, as well as the kind that would have negatively damaged my entire career if I hadn’t noticed your site. Your actual know-how and kindness in controlling all the stuff was crucial. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t come across such a solution like this. I’m able to at this moment look ahead to my future. Thanks for your time very much for your reliable and result oriented guide. I won’t think twice to refer your web sites to anybody who needs and wants recommendations on this subject.

 85. It’s actually a nice and useful piece of info. I’m glad that you shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 86. Some genuinely wonderful content on this website, regards for contribution. “A man with a new idea is a crank — until the idea succeeds.” by Mark Twain.

 87. Generally I don’t read post on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to try and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, very nice article.

 88. This is the suitable weblog for anyone who needs to search out out about this topic. You understand so much its virtually exhausting to argue with you (not that I actually would need…HaHa). You definitely put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just nice!

 89. Hi, Neat post. There is a problem with your web site in internet explorer, would test this… IE still is the market leader and a good portion of people will miss your great writing due to this problem.

 90. Heya! I’m at work browsing your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Carry on the fantastic work!

 91. Thanx for the effort, keep up the good work Great work, I am going to start a small Blog Engine course work using your site I hope you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome. Hope you will right some more posts.

 92. I’ve been surfing on-line more than 3 hours lately, yet I never discovered any interesting article like yours. It is beautiful price sufficient for me. In my view, if all website owners and bloggers made excellent content material as you did, the net will probably be a lot more helpful than ever before.

 93. This blog is definitely rather handy since I’m at the moment creating an internet floral website – although I am only starting out therefore it’s really fairly small, nothing like this site. Can link to a few of the posts here as they are quite. Thanks much. Zoey Olsen

 94. There are actually a whole lot of particulars like that to take into consideration. That is a great level to bring up. I offer the ideas above as normal inspiration however clearly there are questions just like the one you deliver up the place a very powerful thing will be working in sincere good faith. I don?t know if greatest practices have emerged round things like that, but I am sure that your job is clearly recognized as a fair game. Each girls and boys feel the impression of just a second’s pleasure, for the rest of their lives.

Leave a Reply

Your email address will not be published.