Zero waste tandenpoetsen | Bamboe tandenborstel en vegan tandpasta

Zero waste tandenpoetsen

Zero waste tandenpoetsen is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een #zerowastelifestyle. Toch worden er jaarlijks heel wat tandenborstels en tandpastatubes weggegooid. Dat kan anders! Ik heb de natuurlijke tandpasta van Ben & Anna getest en mijn elektrische tandenborstel tijdelijk ingeruild voor een ecologisch exemplaar. 

zero waste tandenpoetsen

Waarom zero waste tandenpoetsen

Een tandenborstel hoort eigenlijk na 3 maanden vervangen te worden. Ik zeg ‘hoort’ want ik vraag me af of iedereen dat wel echt doet. Maar laten we voor de vorm even doen alsof iedere Nederlander 4 keer per jaar een nieuwe tandenborstel koopt. Dan kom je uit op zo’n half miljoen tandenborstels die jaarlijks worden weggegooid. Enorm zonde, want het duurt heel lang voordat een plastic tandenborstel afbreekt. Als je switch maakt naar een bamboe tandenborstel ben je al een stuk beter bezig voor het milieu. Combineer dat met een zero waste tandpasta en je bent helemaal groen bezig.

Zelf gebruik ik een elektrische tandenborstel en koop ik tandpasta die op dat moment in de aanbieding is. Niet zo heel duurzaam dus. Ik zag dat er bij Holland & Barrett korting was op een aantal zero waste items. Ik kocht een bamboe tandenborstel van NextBrush en nam een potje zero waste tandpasta van Ben & Anna mee. Eens kijken hoe zero waste tandenpoetsen mij bevalt!

Even een disclaimer vooraf: ik weet niet of het gebrek aan fluoride in tandpasta schadelijk is voor je gebit. Als je je verdiept in zero waste/duurzame/groene tandpasta dan heb je gemerkt dat er in de meeste zero waste tandpasta’s geen fluoride zit. Ik weet hier zelf niets vanaf en raad je aan daar zelf onderzoek naar te doen. 

Ben & Anna zero waste tandpasta

Ingrediëntenlijst zero waste tandpasta

Zero waste tandpasta van Ben&Anna

De mondverzorgingslijn van het duurzame merk Ben & Anna bestaat uit verschillende tandpasta’s en mondwaters. Ik koos zelf voor de Natural Toothpaste voor witte tanden. Deze tandpasta maakt je tanden schoon, maakt ze witter en beschermt gevoelige tanden. De tandpasta bevat geen micro-plastics, SLS, formaldehyde, ftalaten en parabenen. In de foto hierboven kan je de ingrediëntenlijst zien. Wat je wél in de ingrediëntenlijst terugvindt zijn onder andere water, houtskool, kamille, mint en salie. De tandpasta is trouwens 100% vegan, het bedrijf support ocean cleaning en geen enkel product is op dieren getest. Alle producten zijn volledig afbreekbaar. Zelfs de sticker op het potje is afbreekbaar.

Om de tandpasta op je tandenborstel te smeren gebruik je het bijgeleverde spateltje. Je hebt niet veel nodig, ongeveer ter grootte van een erwt is voldoende. Een pot van 100 gram kost € 6,99. In vergelijking met reguliere tandpasta is dit niet veel goedkoper, maar ook niet veel duurder.

Ben & Anna zero waste tandpasta

Ben & Anna zero waste tandpasta

Ben & Anna natuurlijke tandpasta review

Ik heb nog nooit zero waste tandpasta gebruikt. Na het maken van de foto’s heb ik de tandenborstel én tandpasta direct geprobeerd. Zodra je de deksel van de tandpasta afdraait ruik je al een vrij sterke mintgeur. De substantie van de tandpasta is wat zachter en romiger dan normale tandpasta. Met de bijgevoegde spatel haal je gemakkelijk de tandpasta uit het potje. Het is aan het begin nog wel even puzzelen met de hoeveelheid, maar ter grootte van een erwt is prima. De tandpasta schuimt wel wat minder dan reguliere tandpasta, maar ik vind dat juist wel fijn.

Het enige nadeel vind ik dat er op de spatel wel wat tandpasta achterblijft die je niet in het potje terug kan schrapen. Hierdoor verspil je wel elke keer tijdens gebruik een mini hoeveelheid. Ook wordt het potje een beetje smerig, omdat je het niet heel gemakkelijk uit een tube kan knijpen. Toch ben ik fan! De substantie is fijn en na gebruik voelt mijn gebit heel schoon. Daarnaast kan ik volgens mij een flinke tijd voorruit met het potje. Het is alleen qua gebruik nog even wennen.

zero waste tandenpoetsen

zero waste tandenpoetsen met een bamboe tandenborstel

NextBrush bamboe tandenborstel

NextBrush is een Nederlands initiatief. Drie Nederlandse economiestudenten verdiepten zich in de footprint van een plastic tandenborstel en het blijkt dat 1,5 miljard(!) tandenborstels in de zee drijven. Daarom ontwikkelden zij NextBrush, een milieuvriendelijke tandenborstel. De tandenborstel is gemaakt van bamboe.  Voor de productie van de NextBrush zijn er minder grondstoffen voor nodig zijn, waardoor er minder CO2 uitstoot vrijkomt en er minder plastic afval ontstaat. De haren van de NextBrush zijn van BPA-vrij Nylon-6. Er is helaas nog geen milieuvriendelijker alternatief voor de haren, waardoor de borstel voor 98% biologisch afbreekbaar is. Als de NextBrush versleten is kan je het borstelkopje afbreken, de steel is namelijk wel biologisch afbreekbaar.

De NextBrush is verkrijgbaar in drie hardheden: soft, medium en hard. Voor kinderen vanaf 5 jaar is er ook een speciale zachte borstel ontwikkelt. De bamboe tandenborstel kost € 3,49 en gaat net als een reguliere tandenborstel 3 maanden mee.

Zero waste tandenpoetsen

Nextbrush review

Ik heb al eerder een bamboe tandenborstel gebruikt, van het merk Humble Brush. Dat vond ik toentertijd wel prima. Maar sinds ik een elektrische tandenborstel heb, wil ik eigenlijk niet meer terug. Helaas zijn er (nog geen) milieuvriendelijke opzetborsteltjes, waardoor elektrisch poetsen niet echt duurzaam is. Het handvat van de NextBrush is gemaakt van vrij hard bamboe, waardoor je met tandenpoetsen moet oppassen dat je niet uitschiet. Ik heb gekozen voor medium, maar de haren zijn echt heel stug en zitten erg dicht op elkaar. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem niet zo heel fijn vind. Als ik hem vergelijk met een normale handtandenborstel, dan lijkt het alsof hij vrij oppervlakkig schoon maakt. Er zitten een stuk minder haren op dan een normale tandenborstel. Hierdoor heb ik het gevoel alsof mijn gebit niet echt schoon wordt. Ik vind hem prima voor op reis, maar zou hem niet dagelijks gebruiken.

Kortom: de tandpasta blijf ik opmaken en wie weet koop ik daarna wel een nieuw exemplaar. Ik ben in ieder geval erg blij. De NextBrush zal ik niet dagelijks gebruiken, maar lijkt me wel heel handig voor op reis. Ik hoop dat er binnenkort een groen alternatief komt op elektrische tandenborstels, zodat ik kan doorgaan met zero waste tandenpoetsen.

Gebruik jij een bamboe tandenborstel of natuurlijke tandpasta? Let me know!

Related Posts

202 thoughts on “Zero waste tandenpoetsen | Bamboe tandenborstel en vegan tandpasta

 1. I have read a few good stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you set to create one of these wonderful informative website.

 2. Hello there, You have done a fantastic job. I’ll definitely digg it and personally suggest to my friends. I’m sure they’ll be benefited from this website.

 3. Good blog! I truly love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified when a new post has been made. I have subscribed to your RSS which must do the trick! Have a nice day!

 4. Hi there very cool site!! Guy .. Excellent .. Wonderful .. I will bookmark your website and take the feeds also…I am happy to search out numerous helpful information right here within the submit, we need work out more strategies in this regard, thank you for sharing. . . . . .

 5. I’ll right away take hold of your rss as I can not in finding your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any? Please permit me realize so that I may just subscribe. Thanks.

 6. What i do not understood is actually how you are not really much more well-liked than you may be now. You are very intelligent. You realize therefore significantly relating to this subject, made me personally consider it from so many varied angles. Its like women and men aren’t fascinated unless it is one thing to do with Lady gaga! Your own stuffs excellent. Always maintain it up!

 7. I’m really loving the theme/design of your weblog. Do you ever run into any web browser compatibility problems? A small number of my blog visitors have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any advice to help fix this issue?

 8. Hey there! I’ve been following your weblog for some time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Kingwood Texas! Just wanted to mention keep up the excellent work!

 9. Thanks for every other informative website. Where else may I get that kind of information written in such an ideal way? I have a venture that I’m just now operating on, and I have been at the look out for such info.

 10. Fantastic goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just extremely excellent. I really like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it wise. I cant wait to read much more from you. This is actually a tremendous web site.

 11. I discovered your blog site on google and check a few of your early posts. Continue to keep up the very good operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading more from you later on!…

 12. I do love the way you have presented this specific concern and it does offer me some fodder for consideration. Nonetheless, coming from what precisely I have seen, I really trust as other opinions pile on that people remain on point and don’t get started upon a soap box involving the news du jour. All the same, thank you for this outstanding piece and even though I can not necessarily agree with it in totality, I value your perspective.

 13. Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thanks for lunch! “Do you want my one-word secret of happiness–it’s growth–mental, financial, you name it.” by Harold S. Geneen.

 14. Thank you for your entire hard work on this web page. Ellie delights in going through investigations and it is easy to see why. My partner and i notice all relating to the dynamic manner you provide both useful and interesting solutions through the web site and therefore attract participation from people on that topic then our princess is undoubtedly starting to learn a lot. Take advantage of the remaining portion of the year. You are always carrying out a remarkable job.

 15. I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this web site. Thank you, I will try and check back more often. How frequently you update your site?

 16. After study a few of the blog posts on your web site now, and I truly like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark website listing and will be checking back soon. Pls try my web page as nicely and let me know what you think.

 17. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

 18. Attractive component to content. I simply stumbled upon your website and in accession capital to claim that I get actually loved account your weblog posts. Any way I will be subscribing to your augment or even I fulfillment you get admission to constantly rapidly.

 19. Aw, this was a very nice post. In idea I would like to put in writing like this moreover – taking time and actual effort to make a very good article… but what can I say… I procrastinate alot and on no account appear to get something done.

 20. hello there and thank you for your info – I have certainly picked up anything new from right here. I did however expertise some technical issues using this website, as I experienced to reload the site lots of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your high quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again soon..

 21. Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Thanks

 22. Just want to say your article is as astonishing. The clarity in your post is simply excellent and i could assume you’re an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the gratifying work.

 23. This design is spectacular! You definitely know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 24. Cool blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog jump out. Please let me know where you got your theme. Cheers

 25. I’m impressed, I must say. Really not often do I encounter a weblog that’s each educative and entertaining, and let me let you know, you have hit the nail on the head. Your idea is outstanding; the problem is something that not enough individuals are speaking intelligently about. I am very joyful that I stumbled across this in my seek for one thing relating to this.

 26. What i do not realize is actually how you’re not really much more neatly-preferred than you may be now. You’re very intelligent. You know therefore considerably relating to this subject, made me for my part imagine it from so many various angles. Its like men and women aren’t involved except it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs great. All the time handle it up!

 27. Nice post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Very useful info specially the last part 🙂 I care for such information much. I was looking for this certain information for a very long time. Thank you and best of luck.

 28. Great beat ! I would like to apprentice even as you amend your website, how could i subscribe for a weblog website? The account aided me a appropriate deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered vivid clear concept

 29. Good info and right to the point. I am not sure if this is in fact the best place to ask but do you folks have any ideea where to get some professional writers? Thanks in advance 🙂

 30. Hi, Neat post. There’s a problem with your website in internet explorer, would test this… IE still is the market leader and a big portion of people will miss your magnificent writing because of this problem.

 31. At this time it seems like Expression Engine is the best blogging platform available right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

 32. Somebody essentially help to make seriously articles I would state. This is the first time I frequented your web page and thus far? I surprised with the research you made to create this particular publish extraordinary. Fantastic job!

 33. I’ll right away grasp your rss as I can’t find your email subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Kindly allow me recognise in order that I could subscribe. Thanks.

 34. With havin so much content and articles do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation? My website has a lot of exclusive content I’ve either created myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any ways to help stop content from being stolen? I’d genuinely appreciate it.

 35. With almost everything that appears to be developing within this subject matter, your perspectives are generally very exciting. Nevertheless, I appologize, because I do not give credence to your whole plan, all be it stimulating none the less. It appears to everyone that your remarks are actually not totally justified and in fact you are yourself not thoroughly confident of the point. In any event I did take pleasure in reading it.

 36. I’m really inspired with your writing talents as smartly as with the format to your weblog. Is that this a paid topic or did you modify it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it’s uncommon to see a nice weblog like this one today..

 37. Thank you for another excellent post. Where else could anyone get that kind of info in such an ideal means of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I’m on the search for such information.

 38. I think this is among the most important info for me. And i am glad reading your article. But want to remark on few general things, The website style is ideal, the articles is really nice : D. Good job, cheers

 39. Please let me know if you’re looking for a article writer for your site. You have some really great articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please blast me an e-mail if interested. Kudos!

 40. Does your blog have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it improve over time.

 41. Pretty nice post. I simply stumbled upon your blog and wished to say that I have really enjoyed surfing around your weblog posts. In any case I will be subscribing for your feed and I hope you write again soon!

 42. Someone essentially help to make seriously articles I would state. This is the first time I frequented your website page and thus far? I amazed with the research you made to create this particular publish extraordinary. Excellent job!

 43. Hello my friend! I wish to say that this post is amazing, nice written and include approximately all important infos. I would like to see more posts like this.

 44. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was curious about your situation; many of us have created some nice procedures and we are looking to trade methods with other folks, why not shoot me an e-mail if interested.

 45. What¦s Taking place i am new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It absolutely useful and it has helped me out loads. I’m hoping to contribute & assist different customers like its aided me. Great job.

 46. Thank you for any other informative blog. Where else may just I am getting that kind of info written in such a perfect method? I have a challenge that I’m just now running on, and I’ve been at the glance out for such info.

 47. I would like to express some thanks to you just for bailing me out of such a instance. As a result of checking throughout the search engines and getting recommendations which are not powerful, I figured my life was over. Being alive without the approaches to the issues you have sorted out by means of the site is a critical case, and the ones that could have badly affected my entire career if I hadn’t encountered the website. That know-how and kindness in dealing with all the pieces was useful. I don’t know what I would have done if I had not come upon such a solution like this. I can now look ahead to my future. Thanks so much for the skilled and results-oriented help. I won’t hesitate to propose your site to any person who ought to have tips on this situation.

 48. Hey would you mind sharing which blog platform you’re using? I’m planning to start my own blog soon but I’m having a tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!

 49. I do enjoy the way you have framed this concern and it really does give me personally a lot of fodder for consideration. Nevertheless, through what I have witnessed, I simply hope as the reviews pile on that folks keep on point and in no way get started upon a tirade involving some other news of the day. All the same, thank you for this fantastic piece and whilst I can not necessarily go along with this in totality, I respect the point of view.

 50. I discovered your blog site on google and check a few of your early posts. Continue to keep up the very good operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading more from you later on!…

 51. What i don’t understood is in truth how you are no longer really much more neatly-liked than you may be right now. You’re very intelligent. You already know thus considerably when it comes to this subject, produced me in my view believe it from so many various angles. Its like men and women are not fascinated until it’s something to accomplish with Girl gaga! Your personal stuffs outstanding. All the time take care of it up!

 52. Howdy, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam comments? If so how do you reduce it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me mad so any help is very much appreciated.

 53. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your web site in my social networks!

 54. Great website. A lot of helpful information here. I’m sending it to a few buddies ans also sharing in delicious. And certainly, thank you on your effort!

 55. Thanks for another great post. Where else could anyone get that kind of information in such a perfect way of writing? I’ve a presentation next week, and I’m on the look for such info.

 56. I take pleasure in, lead to I discovered exactly what I used to be taking a look for. You have ended my 4 day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

 57. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web smart so I’m not 100 sure. Any tips or advice would be greatly appreciated. Kudos

 58. I will immediately grasp your rss as I can’t find your e-mail subscription link or newsletter service. Do you have any? Kindly allow me understand in order that I could subscribe. Thanks.

 59. I haven’t checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 60. It’s the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or advice. Perhaps you could write next articles referring to this article. I want to read more things about it!

 61. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this outstanding blog! I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will talk about this site with my Facebook group. Chat soon!

 62. There are actually lots of particulars like that to take into consideration. That could be a great level to deliver up. I provide the ideas above as general inspiration but clearly there are questions just like the one you carry up where the most important thing will be working in trustworthy good faith. I don?t know if finest practices have emerged around issues like that, however I’m positive that your job is clearly recognized as a good game. Each girls and boys feel the impact of just a second’s pleasure, for the rest of their lives.

 63. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something which I think I would never understand. It seems too complex and very broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 64. Hello! Would you mind if I share your blog with my twitter group? There’s a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thank you

 65. You actually make it seem really easy with your presentation but I find this topic to be really one thing that I think I’d never understand. It seems too complex and very wide for me. I’m taking a look forward in your subsequent submit, I will attempt to get the grasp of it!

 66. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your website? My blog site is in the very same area of interest as yours and my visitors would genuinely benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this okay with you. Many thanks!

 67. Hey! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My web site looks weird when browsing from my iphone 4. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to correct this issue. If you have any suggestions, please share. Appreciate it!

 68. I’d have to examine with you here. Which is not one thing I usually do! I take pleasure in reading a post that may make folks think. Additionally, thanks for permitting me to comment!

 69. The very crux of your writing while appearing reasonable at first, did not settle well with me personally after some time. Someplace within the sentences you actually managed to make me a believer unfortunately only for a short while. I nevertheless have got a problem with your leaps in assumptions and one would do nicely to help fill in all those gaps. When you actually can accomplish that, I could certainly end up being fascinated.

 70. Great ?V I should certainly pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all tabs and related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task..

 71. Thank you a lot for giving everyone an extremely pleasant chance to read articles and blog posts from here. It really is very sweet and as well , full of amusement for me and my office colleagues to visit your web site on the least thrice weekly to see the new guides you will have. And lastly, I am always fulfilled considering the surprising principles you give. Certain 1 points in this posting are absolutely the most suitable we have all had.

 72. What i don’t realize is if truth be told how you are no longer really much more neatly-liked than you might be now. You’re very intelligent. You recognize therefore considerably in relation to this topic, produced me for my part consider it from numerous various angles. Its like women and men aren’t fascinated until it is something to accomplish with Lady gaga! Your personal stuffs outstanding. All the time take care of it up!

 73. Simply want to say your article is as surprising. The clearness for your submit is simply spectacular and that i could suppose you’re knowledgeable on this subject. Well along with your permission let me to seize your feed to keep up to date with imminent post. Thank you 1,000,000 and please keep up the rewarding work.

 74. Once I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a remark is added I get 4 emails with the same comment. Is there any means you can remove me from that service? Thanks!

 75. This is a very good tips especially to those new to blogosphere, brief and accurate information… Thanks for sharing this one. A must read article.

 76. I’m impressed, I need to say. Really not often do I encounter a blog that’s each educative and entertaining, and let me tell you, you may have hit the nail on the head. Your concept is excellent; the problem is one thing that not enough persons are talking intelligently about. I am very comfortable that I stumbled across this in my seek for something regarding this.

 77. Thanks a lot for sharing this with all people you really know what you are talking about! Bookmarked. Kindly additionally seek advice from my web site =). We could have a link exchange agreement between us!

 78. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and all. But think about if you added some great graphics or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and videos, this website could certainly be one of the best in its niche. Terrific blog!

 79. Great paintings! This is the type of information that are supposed to be shared across the internet. Disgrace on Google for no longer positioning this put up upper! Come on over and talk over with my website . Thank you =)

 80. Good write-up, I am regular visitor of one’s site, maintain up the nice operate, and It’s going to be a regular visitor for a lengthy time.

 81. I just like the valuable info you supply in your articles. I will bookmark your weblog and take a look at once more right here regularly. I’m rather sure I’ll learn a lot of new stuff proper here! Good luck for the following!

 82. After examine just a few of the weblog posts on your website now, and I actually like your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark website listing and might be checking back soon. Pls take a look at my site as well and let me know what you think.

 83. hello!,I like your writing so much! share we communicate more about your post on AOL? I need a specialist on this area to solve my problem. Maybe that’s you! Looking forward to see you.

 84. I discovered your blog website on google and check a few of your early posts. Proceed to keep up the superb operate. I just extra up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking ahead to studying extra from you later on!…

 85. hello there and thank you for your info – I’ve definitely picked up something new from right here. I did however expertise several technical points using this web site, as I experienced to reload the web site lots of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and could damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my email and could look out for much more of your respective fascinating content. Make sure you update this again soon..

 86. Good V I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all the tabs and related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your client to communicate. Nice task..

 87. Thanks for some other informative website. The place else could I am getting that kind of info written in such an ideal approach? I have a venture that I am simply now operating on, and I have been on the look out for such info.

 88. What i do not understood is in fact how you’re no longer actually much more well-liked than you might be now. You are so intelligent. You know thus considerably in relation to this subject, produced me personally believe it from so many various angles. Its like women and men aren’t involved unless it¦s one thing to do with Lady gaga! Your individual stuffs outstanding. At all times handle it up!

 89. Yesterday, while I was at work, my sister stole my iPad and tested to see if it can survive a twenty five foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 90. I wish to express my admiration for your kindness in support of people that absolutely need guidance on this subject matter. Your real commitment to getting the solution along became definitely important and has truly encouraged those like me to get to their aims. Your invaluable help signifies much a person like me and far more to my office colleagues. With thanks; from all of us.

 91. Thanks for your marvelous posting! I really enjoyed reading it, you can be a great author.I will make certain to bookmark your blog and may come back in the future. I want to encourage continue your great posts, have a nice morning!

 92. Hiya, I’m really glad I’ve found this info. Nowadays bloggers publish only about gossips and net and this is really irritating. A good web site with exciting content, this is what I need. Thank you for keeping this site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

Leave a Reply

Your email address will not be published.