Wat ik eet tijdens de Vegan Challenge #2

De tweede week van de Vegan Challenge zit erop! In dit eetdagboek deel ik hoe de challenge verloopt en wat ik heb gegeten. 

Mocht je het gemist hebben, ik doe dit jaar weer mee met de Vegan Challenge! Tijdens deze challenge probeer ik zoveel mogelijk plantaardig te eten. Mocht je willen waarom, dan kan je het artikel teruglezen. De eerste week van de challenge ging erg goed, de tweede week ging iets minder goed. Ik laat met dit eetdagboek zien wat ik heb gegeten, hopelijk kan je er inspiratie uit kan halen!

Woensdag

Ik ontbijt met een bakje ongezoete soja yoghurt met vegan(!) granola, lijnzaad en hennepzaad. Na een paar uur heb ik enorme honger en maak ik twee wraps met met sla, komkommer, tomaat en SoChicken Sticks van SoFine. Als tussendoortje eet ik de kant-en-klare linzensoep van de Jumbo op en besmeer ik drie Wasa Delicate thin crisp rosemary & salt crackers met hummus van Maza. Ik had geen zin om boodschappen te doen voor het avondeten, dus ik maakte een een visburger met SoFish Burger van SoFine en maakte daar zoete aardappelfriet bij. Tip: de tartaarsaus van Nature & Moi is echt super lekker!

Donderdag

Ik had ’s ochtends mijn eerste autorijles (ja écht, eindelijk) en at van te voren een boterham met hummus. Meer kreeg ik niet door mijn keel door de zenuwen. Toen ik klaar was maakte ik ‘appeltaart havermout’, wat lekkerder klinkt dan het daadwerkelijk is. Kook havermout met ongezoete sojamelk, kleine stukjes appel, rozijnen en kaneel en tada! Als lunch at ik weer drie Wasa crackers met hummus van Maza en maakte ik een tosti met vegan kaas. Eind van de middag ging ik met een vriendin vegan taart eten bij de de lunchroom Gillende Keukenmeisjes. Deze vegan chocolade taart is echt super lekker! Als avondeten maakte ik burrito’s met behulp van een kant-en-klare bonenmix van de Jumbo. Hier at ik er twee van.

Vrijdag

Ik ontbeet met een bakje ongezoete soja yoghurt met granola, lijnzaad en hennepzaad. Ik ging ’s ochtends een tattoo zetten (hier ga ik nog een artikel over schrijven) en daarna even lunchen met twee vriendinnen van mijn jaarclub. Gelukkig heb ik een tijd geleden mijn vegan lunchplekjes rondom Zwolle een update gegeven dus ik wist precies waar we moesten zijn voor een lekkere vegan lunch. Ik koos voor Lots & More en bestelde een matcha latte met sojamelk en een pulled jackfruit tosti met chili mayonaise. Dit was echt heel erg lekker! Een aanrader als je in Zwolle bent.

Na de lunch had ik geen energie meer om boodschappen te doen en besloot ik maar om iets te maken met ingrediënten uit mijn vriezer. Het enige wat ik vond was een zak met 15 ovenfrietjes en een vega burger. Helaas zat in de burger kippenei-eiwit. Ik besloot te cheaten en de vegetarische burger op te eten (ik had hem immers nog in mijn vriezer, dus het was geen niet-vegan aankoop). Het broodje en de saus waren wel gewoon vegan.

Zaterdag

Als ontbijt maak ik een weer een ‘appeltaart havermout’ met sojamelk, appel, kaneel en rozijnen. Ik neem tussendoor een vegan eiwitreep van Body & Fit. Als lunch eet ik een tosti en drie crackers, waarvan twee met kruidenkaas en één met hummus. ’s Avonds kook ik voor mij en Maxime een simpel wokgerecht. Ik kookte zilvervliesrijst en wokte vegan kipstukjes en een zak wokgroente. Ik bracht het op smaak met 0% chilisaus, sojasaus en ketjap. Het was erg lekker!

Zondag

Zondag was echt een rot dag. Ik heb 0 energie en zat niet zo lekker in mijn vel. Vervelend, want op zulke dagen eet ik ook niet zoveel. Ik ontbeet met een appel en lunchte met een tosti met vegan kaas en chilisaus. Tussendoor nam ik een mango en ’s avonds bestelde ik via Thuisbezorgd omdat ik echt geen zin had om te koken. Ik ben vergeten een foto te maken, dus ik heb maar een foto van de menukaart gemaakt. Ik bestelde bij Pho Kitchen en nam de vermicceli noedels met loempia’s, salade en soort sojasaus.

Maandag

Maandag was best een spannende dag. Ik ontbeet met een bakje ongezoete soja yoghurt met granola, lijnzaad en hennepzaad. Dat komt trouwens echt mijn neus uit, maar het is zo makkelijk om te maken. Tussendoor eet ik een knijpfruitje en ik lunch met tomatensoep en twee crackers met Filet à l’Americain van De Vegetarische Slager. Voor het avondeten maakte ik een soort nasi met overgebleven groente.

Dinsdag

Dinsdag voelde ik me al iets beter en besloot ik ook wat beter te gaan eten. Voor het sporten ontbeet ik met havermout met diepvriesfruit, hennepzaad, lijnzaad en vegan eiwitpoeder. Na mijn work-out maakte ik een eiwitshake met diepvriesfruit, sojamelk en vegan eiwitpoeder. Als ik de eiwitpoeder gebruik in een smoothie, smaakt het gelukkig een stuk beter! Als lunch eet ik de rest van de tomatensoep op en eet ik twee boterhammen. Ik vind vegan kaas niet zo lekker om op zichzelf te eten, dus ik maakte er een soort gesmolten kaas broodje van. Op zich wel lekker, maar nog niet heel geweldig. Als avondeten at ik gebakken aardappelen, sperziebonen en een vegan kipschnitzel van Vivera.

Hoe gaat week 2?

Deze week zat ik wat slechter in mijn vel en daardoor eet ik eigenlijk te weinig. Vier maaltijden lijken misschien veel, maar ik sport ook 3 keer in de week en ben veel onderweg. Als ik te weinig eet, merk ik dat heel erg aan mijn humeur en energielevel. Vanaf nu ga ik een stuk meer eten, met name groenten en fruit. Veganistisch eten bevat vaak minder calorieën en je moet dus een stuk meer eten. Op zich geen straf! Daarnaast heb ik ‘Etos Multi Green Vega Tabletten‘ gekocht. Deze zijn speciaal ontwikkelt voor vegetariërs en veganisten en hebben een hoge dosis vitamine B12. Als vegetariër slik ik wel vitamines bij, maar niet heel nauwkeurig gezien ik normaal gesproken ook kwark, eieren of kaas eet. Ik ben benieuwd hoe week 3 gaat en ik hoop dat ik me wat energieker voel!

Doe jij ook mee met de Vegan Challenge of heb je nog handige tips? Let me know!

Related Posts

213 thoughts on “Wat ik eet tijdens de Vegan Challenge #2

 1. Greetings! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My web site looks weird when browsing from my iphone. I’m trying to find a template or plugin that might be able to correct this issue. If you have any suggestions, please share. Cheers!

 2. you’re in reality a good webmaster. The site loading velocity is amazing. It sort of feels that you are doing any distinctive trick. Also, The contents are masterwork. you have done a magnificent process in this subject!

 3. Thank you, I’ve just been looking for info about this topic for ages and yours is the greatest I have discovered till now. But, what about the bottom line? Are you sure about the source?

 4. wonderful put up, very informative. I’m wondering why the opposite experts of this sector do not notice this. You must continue your writing. I am confident, you have a great readers’ base already!

 5. Normally I do not read post on blogs, but I would like to say that this write-up very pressured me to try and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, very great post.

 6. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have developed some nice procedures and we are looking to trade techniques with others, please shoot me an e-mail if interested.

 7. Hello there I am so glad I found your site, I really found you by error, while I was researching on Bing for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say thank you for a incredible post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the minute but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the fantastic job.

 8. Wow that was unusual. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say superb blog!

 9. I’ll right away clutch your rss as I can not to find your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Please allow me realize in order that I may subscribe. Thanks.

 10. You really make it seem really easy along with your presentation however I in finding this topic to be actually something which I think I might never understand. It sort of feels too complicated and extremely vast for me. I am looking forward to your next publish, I?¦ll attempt to get the grasp of it!

 11. Good post. I learn one thing more difficult on different blogs everyday. It is going to always be stimulating to learn content material from other writers and observe just a little something from their store. I’d prefer to use some with the content material on my weblog whether or not you don’t mind. Natually I’ll offer you a hyperlink in your internet blog. Thanks for sharing.

 12. Some really good information, Gladiolus I detected this. “Genuine goodness is threatening to those at the opposite end of the moral spectrum.” by Charles Spencer.

 13. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web smart so I’m not 100 positive. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Thanks

 14. I’ve been browsing on-line greater than 3 hours these days, yet I never discovered any interesting article like yours. It is lovely value enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you probably did, the web will be a lot more helpful than ever before.

 15. of course like your website but you need to check the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to tell the truth nevertheless I’ll certainly come back again.

 16. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 17. Greetings from Idaho! I’m bored to tears at work so I decided to browse your site on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, amazing site!

 18. obviously like your web site but you have to check the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth nevertheless I’ll certainly come back again.

 19. I have learn some good stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I surprise how so much effort you put to create such a fantastic informative site.

 20. An interesting discussion is worth comment. I think that you should write more on this topic, it might not be a taboo subject but generally people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

 21. Good – I should certainly pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all tabs and related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, site theme . a tones way for your client to communicate. Nice task..

 22. I do not even know how I stopped up right here, but I believed this post used to be good. I don’t recognise who you are however certainly you are going to a well-known blogger should you are not already 😉 Cheers!

 23. An interesting discussion is worth comment. I think that you should write more on this topic, it might not be a taboo subject but generally people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

 24. I would like to thank you for the efforts you have put in writing this site. I’m hoping the same high-grade website post from you in the upcoming as well. Actually your creative writing skills has inspired me to get my own web site now. Really the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a great example of it.

 25. Most of the things you claim happens to be astonishingly precise and that makes me ponder the reason why I hadn’t looked at this with this light before. This particular article truly did switch the light on for me as far as this specific subject goes. But at this time there is actually one particular factor I am not too cozy with and while I make an effort to reconcile that with the actual main idea of the position, let me observe exactly what the rest of your readers have to say.Well done.

 26. Thanks for your marvelous posting! I really enjoyed reading it, you are a great author.I will be sure to bookmark your blog and will often come back sometime soon. I want to encourage you to definitely continue your great work, have a nice holiday weekend!

 27. Great ?V I should certainly pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all tabs and related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, web site theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task..

 28. I do not even know how I stopped up right here, however I believed this submit was once great. I do not recognize who you’re however definitely you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 29. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

 30. Hello, you used to write great, but the last several posts have been kinda boringK I miss your tremendous writings. Past few posts are just a little bit out of track! come on!

 31. Great – I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs and related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, web site theme . a tones way for your client to communicate. Nice task..

 32. Greetings from California! I’m bored to death at work so I decided to browse your site on my iphone during lunch break. I really like the info you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how quick your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, great blog!

 33. great submit, very informative. I’m wondering why the opposite experts of this sector do not realize this. You should continue your writing. I’m confident, you have a great readers’ base already!

 34. It¦s truly a great and useful piece of information. I¦m glad that you shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 35. Undeniably believe that which you stated. Your favorite reason appeared to be on the net the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 36. Thanks for another informative web site. Where else could I get that type of info written in such a perfect way? I have a project that I’m just now working on, and I’ve been on the look out for such information.

 37. The heart of your writing whilst sounding agreeable in the beginning, did not sit well with me personally after some time. Somewhere within the paragraphs you were able to make me a believer unfortunately only for a very short while. I nevertheless have got a problem with your leaps in assumptions and one might do well to fill in all those breaks. In the event you actually can accomplish that, I could undoubtedly be fascinated.

 38. Howdy would you mind sharing which blog platform you’re working with? I’m looking to start my own blog soon but I’m having a difficult time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

 39. I’m really impressed with your writing abilities and also with the layout in your weblog. Is this a paid subject matter or did you customize it yourself? Either way stay up the excellent high quality writing, it’s rare to peer a great weblog like this one nowadays..

 40. What i don’t realize is if truth be told how you’re not really much more well-favored than you might be right now. You are very intelligent. You already know thus significantly in the case of this topic, produced me personally believe it from a lot of varied angles. Its like men and women don’t seem to be involved until it?¦s one thing to accomplish with Girl gaga! Your own stuffs excellent. Always handle it up!

 41. naturally like your web site however you have to test the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I to find it very troublesome to tell the truth however I¦ll surely come again again.

 42. Howdy I am so glad I found your web site, I really found you by accident, while I was searching on Aol for something else, Regardless I am here now and would just like to say many thanks for a incredible post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the moment but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the awesome job.

 43. I got what you mean , thanks for putting up.Woh I am glad to find this website through google. “Food is the most primitive form of comfort.” by Sheila Graham.

 44. Hey there! This is kind of off topic but I need some help from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions? Thanks

 45. Some genuinely good blog posts on this internet site, appreciate it for contribution. “There is one universal gesture that has one universal message–a smile” by Valerie Sokolosky.

 46. An interesting discussion is worth comment. I think that you should write more on this topic, it might not be a taboo subject but generally people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

 47. I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like this one these days..

 48. hi!,I like your writing so so much! percentage we keep up a correspondence more approximately your article on AOL? I require an expert on this area to resolve my problem. Maybe that is you! Having a look ahead to peer you.

 49. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

 50. I do agree with all the ideas you have presented in your post. They’re very convincing and will definitely work. Still, the posts are too short for beginners. Could you please extend them a little from next time? Thanks for the post.

 51. Thanks for every other wonderful post. Where else may just anyone get that type of information in such an ideal method of writing? I’ve a presentation next week, and I’m at the search for such info.

 52. Together with every thing which seems to be developing throughout this particular subject material, all your perspectives are generally relatively stimulating. Nonetheless, I am sorry, but I do not give credence to your entire suggestion, all be it stimulating none the less. It would seem to me that your remarks are generally not entirely justified and in actuality you are generally yourself not completely convinced of the point. In any event I did appreciate reading through it.

 53. Hi there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one? Thanks a lot!

 54. Hi, Neat post. There is a problem with your website in internet explorer, would test this… IE still is the market leader and a large portion of people will miss your excellent writing because of this problem.

 55. I used to be very happy to search out this web-site.I wanted to thanks for your time for this wonderful read!! I positively enjoying each little little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 56. Hello my friend! I want to say that this post is awesome, great written and include almost all important infos. I would like to peer more posts like this .

 57. Have you ever thought about publishing an e-book or guest authoring on other blogs? I have a blog based on the same information you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my readers would enjoy your work. If you’re even remotely interested, feel free to send me an email.

 58. Nice post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Very useful information specifically the last part 🙂 I care for such information much. I was seeking this certain info for a very long time. Thank you and good luck.

 59. Good day! Do you know if they make any plugins to help with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success. If you know of any please share. Thanks!

 60. The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you werent too busy looking for attention.

 61. Wonderful goods from you, man. I’ve take into account your stuff previous to and you’re just extremely wonderful. I really like what you’ve acquired right here, really like what you’re saying and the way by which you are saying it. You’re making it enjoyable and you continue to care for to stay it sensible. I cant wait to learn far more from you. That is actually a terrific website.

 62. Absolutely written written content, thanks for entropy. “The last time I saw him he was walking down Lover’s Lane holding his own hand.” by Fred Allen.

 63. I was just looking for this info for some time. After six hours of continuous Googleing, at last I got it in your site. I wonder what is the lack of Google strategy that don’t rank this type of informative sites in top of the list. Usually the top web sites are full of garbage.

 64. After examine a number of of the weblog posts on your website now, and I really like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site record and will likely be checking back soon. Pls try my site as well and let me know what you think.

 65. An interesting discussion is worth comment. I think that you should write more on this topic, it might not be a taboo subject but generally people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

 66. I’m impressed, I have to say. Actually not often do I encounter a weblog that’s each educative and entertaining, and let me inform you, you could have hit the nail on the head. Your thought is excellent; the issue is one thing that not sufficient persons are speaking intelligently about. I’m very completely happy that I stumbled throughout this in my seek for something referring to this.

 67. Thank you for any other informative site. Where else may just I am getting that kind of information written in such an ideal means? I have a mission that I’m simply now operating on, and I’ve been on the look out for such information.

 68. After research a number of of the weblog posts on your web site now, and I really like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site listing and will probably be checking again soon. Pls try my web site as properly and let me know what you think.

 69. I?¦ve been exploring for a bit for any high-quality articles or blog posts on this kind of house . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this site. Reading this info So i?¦m happy to express that I’ve a very good uncanny feeling I found out exactly what I needed. I most indubitably will make sure to don?¦t omit this web site and provides it a look regularly.

 70. Thanks for the good writeup. It in fact was a leisure account it. Glance advanced to more introduced agreeable from you! By the way, how could we communicate?

 71. I am really enjoying the theme/design of your blog. Do you ever run into any browser compatibility problems? A few of my blog audience have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any recommendations to help fix this issue?

 72. Can I just say what a relief to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.

 73. I just could not depart your web site prior to suggesting that I extremely loved the usual information a person supply for your guests? Is gonna be again frequently to investigate cross-check new posts.

 74. Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I’d prefer to use some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing.

 75. This is the right blog for anyone who wants to find out about this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want…HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just great!

 76. Thanx for the effort, keep up the good work Great work, I am going to start a small Blog Engine course work using your site I hope you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome. Hope you will right some more posts.

Leave a Reply

Your email address will not be published.